Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbunjena,moguće je...ja nikad nisam dobila dok nisam terapiju prekinula,a nisam bila trudna,i beta je to pokazivala...nećeš znati dok ne uradiš,samo napred!
Ikice,ne mrzi me,ali imaš na nekoj od prethodnih strana,dosta sam o tome pisala,pa vidi.
Ja imam neki vid urođene trombofilije,i pretrage na urođenu radiš u genetskoj laboratoriji Helix,kao što sam i ja,ili na Torlaku,ali za iste pare.
Pretrage na stečene trombofilije iziskuju vazda nekih nalaza,ne znam da sam išta na uput mogla,ali ko je iz BG ,uspevao je...pročešljaj nekoliko str. unazad,i videćeš.Opušteno samo.

Hvala ti draga, prelistacu i pronaci, cmok!

Zbunjena,moguće je...ja nikad nisam dobila dok nisam terapiju prekinula,a nisam bila trudna,i beta je to pokazivala...nećeš znati dok ne uradiš,samo napred!
Ikice,ne mrzi me,ali imaš na nekoj od prethodnih strana,dosta sam o tome pisala,pa vidi.
Ja imam neki vid urođene trombofilije,i pretrage na urođenu radiš u genetskoj laboratoriji Helix,kao što sam i ja,ili na Torlaku,ali za iste pare.
Pretrage na stečene trombofilije iziskuju vazda nekih nalaza,ne znam da sam išta na uput mogla,ali ko je iz BG ,uspevao je...pročešljaj nekoliko str. unazad,i videćeš.Opušteno samo.

Ja sam radila na Torlaku urodjene i stecene trombofilije, i morala sam da platim, iako sam imala uput. Rezultat se ceka skoro 2 ili 3 nedelje.
Devojke, pripremam rezultate za Komisiju za IVf, pa sam cula da kada sce odradim, posle prvostepene komisije spermogram i ultrazvuk radimo u Frontu, stoga nam i ne treba za prvi odlazak na komisiju? Tako sam cula od devojke koja je sve rezultate pripremila, pa su je opet poslali da ove dve stvari odradi u Frontu. Hvala! Pozdrav svima.

e drage moje,beta je 625,da li je to dovoljno za 14-aesti dan posle ivf
Zbunjena,jesi li toliko zbunjena?:D
sve čestitke draga! neka ti je školska trudnoća!!

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::zurka::zurka::zurka::zurka::zurka:

Ja sam radila na Torlaku urodjene i stecene trombofilije, i morala sam da platim, iako sam imala uput. Rezultat se ceka skoro 2 ili 3 nedelje.
.
to sam i spomenula u prethodnom postu...dakle isto se plaća u helixu i na Torlaku.
Inače,jeste da na Drugostepenoj komisiji radiš UZ na licu mesta,a on spemogram,ali su mi ti nalazi bili potrebni i na Prvostepenoj...šta više,vratio me što nisam imala snimak UZ,jer nisam htela da ga radim,kad ću ga raditi na Drugostepenoj...ipak sam morala i to odraditi.

Zsuki75,insulinemija se tolerise do 100.Mislim da ne treba nista da pijes.

Padar, nema ljutis, ne znam ko ti je ovo rekao, ali nije istina...
Moj insulin je nakon 2h bio 70, dobila sam Siofor 2x850. Sad sam u 12. nedelji trudnoce, i i dalje sam an terapiji, do 6. meseca. Moj endokrinolog je vec pominjana E. Stokic.

Pariz je u pravu, dr Stokic ce verovatno i na insulin od 40 nakon 2 sata da prepise terapiju, samo sumnjam da bi bas bila ovolika... U svakom slucaju, ona ce svaki insulin koji prelazi 29 tretirati kao IR. Pariz to verovatno zna, izmedju ostalog, zbog mene :kiss:
Moj dr koji mi vodi trudnocu, rekao je da obavezno slusam dr Stokic sto se terapije tice i da se ne igram sa tim. On se ne razume u taj deo price, ali je preporuka obavezne jednomesecne kontrole kod endokrinologa.

Meni je terapija uvedena odmah jer se po meni vidi da IR nisam dobila gojenjem;) Imam istoriju dijabetesa u porodici i najverovatnije je to razlog.

U svakom slucaju Zsuki, odaberi endokrinologa ( raspitaj se jos, dr Stokic ti je samo jedna od opcija) i pravac tamo. Treba svoj organizam srediti pre postupka, a ne nakon njega razmisljati o mogucim problemima... Ljubac devojke.:heart:

Zbunjena cestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
Meni je to rekao profesor sa fakulteta-endokrinolog internista,ja cu u ponedeljak uzeti rezultate pa odoh kod ginekologa-endokrinologa.Prosliputmi je bila 22i 34 insulinemija.LJubac Sofia,hvala u svakom slucaju.

Zbunjena, cestitam od srca!:heart::heart::heart:

Ja sam eto dogurala do drugostepene koja mi je zakazana u utorak i na ivici sam da odustanem i odem sve lepo da platim.
Nemam uput za ultrazvuk. Juce sam otisla do ginekologa i zena me je izbacila napolje. Zvala sam da zakazem unapred ali su mi rekli da se to ne zakazuje. Rasplakala sam se tamo pred svima, sacekala 2 sata da zavrsi sa svima i u suzama je molila da mi ispise uput, Opet me je izbacila iako sam joj rekla da moram na komisiju. U ponedeljak moram na posao i pitanje je da li cu u utorak moci pre komisije ponovo po uput. Stvarno ne verujem da moze da bude takva...
Stres mi je svaki put kad moram kod dr...

Zbunjena cestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
Meni je to rekao profesor sa fakulteta-endokrinolog internista,ja cu u ponedeljak uzeti rezultate pa odoh kod ginekologa-endokrinologa.Prosliputmi je bila 22i 34 insulinemija.LJubac Sofia,hvala u svakom slucaju.

Padar, ako ti je ovo insulinemija nakon 2h ( 34) onda nije strasno. Nema na cemu, i javni kakvi su rezultati ovog puta : *

Zbunjena, cestitam od srca!:heart::heart::heart:

Ja sam eto dogurala do drugostepene koja mi je zakazana u utorak i na ivici sam da odustanem i odem sve lepo da platim.
Nemam uput za ultrazvuk. Juce sam otisla do ginekologa i zena me je izbacila napolje. Zvala sam da zakazem unapred ali su mi rekli da se to ne zakazuje. Rasplakala sam se tamo pred svima, sacekala 2 sata da zavrsi sa svima i u suzama je molila da mi ispise uput, Opet me je izbacila iako sam joj rekla da moram na komisiju. U ponedeljak moram na posao i pitanje je da li cu u utorak moci pre komisije ponovo po uput. Stvarno ne verujem da moze da bude takva...
Stres mi je svaki put kad moram kod dr...

Crna ovcice, verujem ti i u potpunosti razumem kako se osecas, i sama sam prolazila kroz to, plakala, nervirala se, doslo mi je da ih sve oteram u p.m. i odustanem od svega. A onda sam lepo dosla kuci i smirila se i odlucila da moram biti pametnija od njih i ostvariti svoj cilj. Jeste to lako reci, a mnogo tesko uraditi, ali mi nismo obicne zene, nego smo posebne i mnooogo, mnooogo smo jake! Uvek pomisli na to kad neka budala kao ta tvoja doktorka pokusa da te maltretira. Skupi snage, pa sve iznova, probaj razne taktike pa ces uspeti, iako je zalosno sto moramo da probegavamo svakakvim lukavstvima da bi dobili nesto osnovo sto nam vec pripada, kao sto je na primer jedan uput! Ako je za neku utehu i mene je sestra pokusala juce da izbaci kad sam bila kod interniste, a rekla sam im da mi treba pregled zbog anestezije pri VTO, ali to su debili nad debilima. Kao da nam nije dosta ove nase muke, nego jos treba da trpimo i njihove gluposti! Sta reci, samo se smiri i polako, sve ce se to jednog dana nama isplatiti, videces! Cmok

Zbunjena, meni su bolele grudi jos neko vreme i odjednom prestale, nemoj da sekiras kad krenu celodnevne mucnine, molices da nemas nikakav simptom :-D sad samo opustinoi bez sekiracije, uskoro ces ici na svoj prvi Uz da vidis svoju kucajucu tackicu. Dali ces ponoviti betu da vidis da se dupla?

Zbunjena, meni su bolele grudi jos neko vreme i odjednom prestale, nemoj da sekiras kad krenu celodnevne mucnine, molices da nemas nikakav simptom :-D sad samo opustinoi bez sekiracije, uskoro ces ici na svoj prvi Uz da vidis svoju kucajucu tackicu. Dali ces ponoviti betu da vidis da se dupla?

Pa ovde mi nista nisu rekli o ponovnom vadjenju krvi,a bez dr. ne mozes da vadis betu,tj dok ti ne daju uput.Mene su grudi bolele do juce ali sasvim malo,a danas nista.Mozda je to znak da trudnoca nije u redu?Kada su tebe prestale da bole tj koliko su te bolele.(izvini znam da davim ali sta cu kad sam skroz uplasena ,a uz je tek 10 decembra)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back