Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam devojke na podrsi,malo si me Mila zbunila sa obaveznim odnosom pre trnsvera jer meni to nije receno da tako treba,znam da bi to registrovala obaezno:zper::zper::zper:Milice pomozi posto si radila kod istog doktora da li je to tebi receno da znam:eek::eek::eek:

Melania superiska bice tu bar 4 lepih embrioncica, nije mi Dr spominjao odnose dan pred Et, samo mi je rekao da mirujem zbog hiperstimulacije. Da li si pocela da primas progesteron? Da li su ti dali neki antibiotik nakon punkcije?
Pazarkice samo ti nama uzivkaj i zapamti za bebu uvek ima ali za mamu ne, ona uzme koliko njoj treba a tebi sta ostane. Neznam nijednu trudnicu koja nije bila malokrvna.
Vodolijiiice pa gde si ti? Veliki pozdravcic!
Folikuli bas mi je zao, odmori se malo, taman da se ocistis od svega pa da krenes orna u novi postupak

evo kako je bilo kod mene :D

26.05 je bila punkcija . posle punkcije sestre iz jevremove su mi dale pismeni izvestaj o broju punktiranih j.c. i na moje pitanje kada je transver receno mi je da ne mogu da mi daju odgovor i da se obicno transver zakazuje dan pre , tacnije vece pre transvera one zovu i daju vreme dolaska . Zatim mi govore da obavezno imamo odnos bez tusiranja nakon . i meni je to bilo jako cudno . :per:
30.05 uvece su me pozvali i zakazali transver za 01.06.
u sobi je samnom posle transvera bila devojka sa kojom sam se obicno vidjala na predhodnim pregledima i sa njom sam bas pricala o tome i ona mi je to isto potvrdila

Da li ima uticaja ili ne , ja sam ih poslusala :zper::zper::zper: jer sam svakako znala da ga nece biti makar 15 dana . Meni u tom trenutku nije bilo naznake da ce se javiti hiperstimulacija a sedmog dana je krenula i trajala sigurno do10-11 nedelje .

da li je pomoglo neznam .
pozzzz

Milice dva sata posle aspiracije sam dobila progesteron a antibiotike sam pocela odmah naravno da pijem,sutra cu ponovo dobiti posle transvera i receno mi je da nastavim sa njim svaki drugi dan po 250na drugi dan do bete,hvala ti puno na svemu:bye::bye::bye:

Hej cao draga moja drugarice! Evo, pripremam se polako, u ponedeljak idem u Jevremovu, trebalo je da idem u sredu, ali javili mi danas da idem u ponedeljak, pa sam se malo unervozila. Kako si mi ti, sta ima novo, pisi?! Ljubim te
Ikice,hvala dobro smo i sve je po starom.... Radimo,idemo u vrtic i tako svaki dan.... Ja sad imam malo vise obaveza,ali neka,samo nek smo zivi i zdravi i sve ce biti dobro..... Kako si prosla juce? Velika pusa od nas!!!!!!!

Ikice,hvala dobro smo i sve je po starom.... Radimo,idemo u vrtic i tako svaki dan.... Ja sad imam malo vise obaveza,ali neka,samo nek smo zivi i zdravi i sve ce biti dobro..... Kako si prosla juce? Velika pusa od nas!!!!!!!

Dobro je bilo draga, sve je u redu u sredu krecem sa stimulacijom, sa 75 ij Gonala dnevno. Sve je bilo dobro do sada pa se nadam da ce tako biti i tokom cele stimulacije. Malo mi je opao imunitet, nervirala sam se zbog nekih privatnih stvari, pa sad pokusavam da ga vratim u normalu raznim vitamincicima i vockicama. Uzivaj draga i poljubi malu srecicu! Suki mi je pre neki dan napisala-Ikice, jos malo pa si trudnica! Kad god se setim te recenice, vrati mi se osmeh na lice!

pozdrav za sve!!!necu nikog imenovati jer mogu nekog izostaviti a to nezelim...sve ste hrabre...sa vama sam se i smejala i plakala,davale ste mi snagu iako nisam bila uclanjena ali vas stalno pratim.ja sam imala jednu vantelesnu bila trdudna 3 meseca i nazalos neslavno se zavrsila:sad2:ali idemo dalje ..moramo tako..nadam se da cemo i dalje jedna drugoj biti uteha i potpora do uspeha i samo tako nikako drugacije!!!!mogu reci samo svaka vam cast!!!!:bye::bye::bye:

Dobro dosla draga, bas mi je zao sto se tako zavrsilo, ali drugo nista ne mozes nego da sakupis dovoljno snage i ponovo krenes napred, a mi cemo biti tu da pruzimo podrsku kad god ti bude trebala!

Drage moje! Odnos pre transfera? Prvi put čujem. Zar nije da se miruje posle aspiracije.
Još uvek mi nije jasno šta je probni transfer. Zna li ko?
Odnos pre transfera je koristan za pripremu i opuštanje materice.
Probni transfer je kad ti odrade ceo ET bez embriona,tj. legneš,a onda ti stavlja kateter,prateći na UZ,da bi te dotakla i ti uočila o kakvom je "bolu" reč,da ne bi bilo grčenja na samom ET-u:ok:

Odnos pre transfera je koristan za pripremu i opuštanje materice.
Probni transfer je kad ti odrade ceo ET bez embriona,tj. legneš,a onda ti stavlja kateter,prateći na UZ,da bi te dotakla i ti uočila o kakvom je "bolu" reč,da ne bi bilo grčenja na samom ET-u:ok:

Mali pariz moram ti reci da me svaki put iznova odusevis svojim znanjem, u sve se zivo razumes, svaka cast! CMOK

Mali pariz moram ti reci da me svaki put iznova odusevis svojim znanjem, u sve se zivo razumes, svaka cast! CMOK

Au Ikice,al me sad postide...uh,u momentu...
ovo znam,jer sam lično,pred prvi VTO postupak imala probni ET-i mislim da je to normalno,da se žene upoznaju sa tim što sledi,a ne ko iz neba da ih šokiraju samim postupkom...a za odnos...i to su mi rekli,drugi i treći put kad sam radila VTO...nije baš ugodno,posle aspiracije,i ipak malo uvećanih jajnika...ali,udri brigu na veselje,znači da se materica opusti nakon groznih "čeprkanja"...
ljubac Ikice!

Zsuki...hahahha...sorry

:zcepanje::zcepanje: no frx!

ja juče ceo dan nisam mogla na net aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa poludela sam.

gomila rezultata, ni jedno jedino tumačenje...kažu, nije pisalo da treba mišljenje endokrinologa :dash::dash::dash::dash::dash::dash:
došlo mi da kažem, ma jok ne treba, imam ja forumske drugarice, pa ćemo zasukati rukave, kopati po netu i same odgonetnuti o čemu se radi :zcepanje::zcepanje:

joj odakle da počnem....ajd ogtttttttt
Glukoza:
0 min. 4,1
60 min. 7,3
120 m. 5,9
180 m. 5,4
ref. vr. 3,3 - 5,5

insulin:

0 min. 5,3
60 min. 63,7
120 m. 40,1
180 m. 36,0
ref vr. 2,6 - 24,9

fibrinogen, APTT, C3, C4, IgG, IgM u granicama normale.

Štitna žlezda, sve u granicama osim anti TG trebalo bi da bude ispod 4,1 a moj je 13,6 šta god to značilo.

Lipidni status bi mogao biti bolji, rekli su mi...dijetaaaaaa. :sad2:

Pomagajteeeee! Da li je ovaj OGTT ok??

Melanija :super::super::super::super::super::super::super:

Komarice saznaćeš uskoro, pa ćeš i nama javiti :zcepanje:

auuuuuu odnosi posle punkcije. aućććć. ja ne bi, hvala. mada sam ja imala hiper svaki put....boli batoooo :zcepanje::zcepanje:

sada kada bolje razmislim, i meni je Zadori rekao navalite ako ne boli jako. Meni je on naveo razlog, da je moguće da neki folikul koji tada još nije bio zreo, sazri pa ovulira...

Dobro je bilo draga, sve je u redu u sredu krecem sa stimulacijom, sa 75 ij Gonala dnevno. Sve je bilo dobro do sada pa se nadam da ce tako biti i tokom cele stimulacije. Malo mi je opao imunitet, nervirala sam se zbog nekih privatnih stvari, pa sad pokusavam da ga vratim u normalu raznim vitamincicima i vockicama. Uzivaj draga i poljubi malu srecicu! Suki mi je pre neki dan napisala-Ikice, jos malo pa si trudnica! Kad god se setim te recenice, vrati mi se osmeh na lice!

:heart::heart::heart::heart:
:veseljaci:
želim ti lepo bockanje!

Zsuki,eve me ;)
glukoza ti je odlična! Bravo!
Insulin:confused:...
ako odeš kod vaše Novosađanke,Edite Stokić,ona će odmah da ti uvede siofor,i to nekih 850 mg x2
Ne bi ,navodno,trebalo da prelazi 27 ni posle 2 sata,kad je koncetracija najveća posle jela-opterećenja...meni je stotka,pa pijem jaču dozu glukophage,ali,ako konsultuješ nekog iz Bg ekipe, pretpostavljam da će ti prvo predložiti redukovanu ishranu...tako je i meni prof. Šumarac,da isključi mogućnost da sam gojenjem stekla IR,pa ću mršanjem da je se ratosiljam...ali greška.Kg skidam,i od kraja avg. dovde,skinula sam 6 kg,ali IR je isto jaka kao i pre tog režima,pa mi je prepisala glukophage 1000 mg x2.
eto to ti ja sva matematika.Terapija minimum ( po preporuci endokrinologa) treba da traje 3 meseca,a najbolje 6 meseci pre novog postupka.
Inače,meni prof. Šumarac kaže da IR ne ometa začeće,i da to nije razlog mog neostajanja u 2. stanju,ALI remeti trudnoću,od 8. nedelje,pa nadalje-izaziva spontane,ako se ne koristi terapija,a terapija se koristi do 3. ili do 6. meseca trudnoće.
Auuuu,al te smorih:eek:
kiss draga...inače...sve smo "masne" u smislu-hormonske stimulacije jačaju holesterol...tek da i to znaš.ali,ja sam malo i prirodnjaka masna:lol:
Za ostatakk-:ok:

Mali pariz ala si brza ahahahahhhahaha

ko je ta Edita Stokić?? evo googlam je....
Moraću kod nekog endokrinologa. Mada taj moj prijatelj u dnevnoj bolnici, kaže da nisam još za teblete, već bi trebalo da promenim režim ishrane. ali on nije endokr...
a šta misliš o visokom anti TG?

prof.dr Edita Stokić,endokrinolog,radi u Klinickom centru i utorkom u Perinatalu,u NS.
Jednom uvećana antitela štitne ukazuju da postoji problem,ali ako su hormoni o.k.,problem još nije naznačen.
Ja za povišena antitela pijem 2x Se od 50 jedinica,ali ta antitela se mogu malo smanjiti,ali jednom aktivirana ne iščezavaju,dakle-redovna kontrola.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back