Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padar, naravno da može drugi put za dž. Vadjenje nalaza id jako brzo, kad znaš redosled. Iz krvi povadiš-HIV,VDRL, HCV,HbsAg, hormone. Onda samo još briseve, papa test i kolposkopiju, i ultratzvuk, i to možeš iz jednog cuga. Dragi isto izvadi krv i briseve i spermogram i gotovo. Smaranje je što se mora čekati kod doktora, ali meni je suludo da plaćam sve te analize, obzirom da ih prikupljam samo za komisiju! Mislim da je tretman žena koje rade VTO o troku države lošiji , ali ipak treba probati, možda se posreći. Ionako od ove države nemamo baš neke koristi, pa hajde da bar nešto dobijemo za dž. Razmisli o tome!
Suki x 3, figiceeeeeee!

@zsuki75
Pila sam caj protiv eserihije,ali sa belim lukom jos nisam probala.Mnogi ga spominju kazu da je dobar.Da li ga ima u kapsulama.
A drugi put za dz mogu zene do 38 god starosti i sa svom ostalom preobilnom dokumentacijom. :)

Zvezdice71 tacno je za 40 godina.Pomereno je, bilo je pre neko vece na rts-u,a i pise zvanicno na sajtu rzzo.Ikice75 mnogo hvala na informaciji,moracu i ja da vidim da to sto pre povadim.Oni hormoni me zezaju skupi su ko djavo,a treba i na more da odem,nisam pametna sta cu.Imam hepatitise i hiv odradjene,oni mi vaze godinu dana.Nego znas kako ,hormone pise jednokratno uraditi,znaci sve odjednom i u istoj laboratoriji,a nanizali sve zivo, videla si.Moracu da skupim snagu,bila sam prosle nedelje kod svog ginekologa i naravno ultrazvuk im ne radi,papanikolau rade tek od septembra a toliko para sam potrosila da mi je muka, ne znam.Muzic mi kaze da pocnem od septembra ako vec necu da platimo a nestrpljiva sam,a treba sad i na more,a zuri mi se,a milion aaaaaaaaaaaa!

Padar, ja sam sve analize cak i mm hormone odradila za dzabaka na uput, ne rade u mom gradu, ali mi je Dr napisala uput za susedni grad, cak sam i putne troskove naplatila. Nemogu da verujem za Pa test, pa to se tako jednostavno radi. Kad sam radila pa test sad posle porodjaja, Dr je za taj isti dan pogledao bris i drugarica babica mi je donela kuci rezultat. Ako vec ne rade, Dr je u obavezi da ti da uput za instituciji gde se radi. Ja nijednu analizu koja mi je bila potrebna za vto nisam platila.

evo i mene , prodjose nekako 3 ned. :):D:D

Drugi ultrazvuk 17.07

Radi se o gestacijskoj starosti 8 nedelja i 5 dana

U mesku se nalazi embrion 19,8 mm. :zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:
SRCANA RADNJA ploda VIDLJIVA oko 170 u minuti :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Nazalost tu je i drugi mesak ali slabo i dalje napreduje i verovatno ce se vremenom absorbovati ali ko zna zasta to dobro

u svakom slucaju JAKO SAM SRECNA :vatromet::vatromet::vatromet:

jaoj mila ljubavi kako mi je drago:vatromet::vatromet::vatromet:.......nadam se da cu ja u cetvrtak biti isto ovako srecna kao ti :mrgreen:............inace sada su mi pocele i nesvestice:roll:,juce sam bila u prodavnici i samo sam gledala dali cu pasti u paradajz ili u sireve:roll:..............javljaj se malo cesce ljubavi,
eh da ,kada je tebi bio poslednji ciklus 15. ili 18 . maja???jeli i dalje primas progesteron ???kako je milica???jeli tinesto preporucila da jedes itd???

inače ni u Segedinu ne zakeraju mnogo, ako brisevi nisu potpuno dobri... ženama pre punkcije daju neke "smrt za sve bakterije, viruse, i ostale gadosti" vaginolete...za svaki slučaj.
a za pozitivnu spermokulturu dragog je rekao, da je prihvatljivo da ima mali broj nekik bakt, kaže gde bi nam bio kraj da stalno moramo da kljukamo muškarce antibioticima.... i ovako nema dovoljno beba :)))

ljubavi navijamo:cmok2::cmok2::cmok2: i ja i moja bebica:cmok2::cmok2:.........samo nam ti odmaraj:cmok2:

jaoj mila ljubavi kako mi je drago:vatromet::vatromet::vatromet:.......nadam se da cu ja u cetvrtak biti isto ovako srecna kao ti :mrgreen:............inace sada su mi pocele i nesvestice:roll:,juce sam bila u prodavnici i samo sam gledala dali cu pasti u paradajz ili u sireve:roll:..............javljaj se malo cesce ljubavi,
eh da ,kada je tebi bio poslednji ciklus 15. ili 18 . maja???jeli i dalje primas progesteron ???kako je milica???jeli tinesto preporucila da jedes itd???

bices bices :D:D:D

sto se tice nesvestica i meni danas nije bilo bas najbolje , bila sam malo napolju i do radnje igracaka da kupim malom slatkom deckicu, koleginicin sin, poklon i kad sam se vracala pao mi je pritisak ... tako da danas celi dan odmaram ... bas je tesko vreme napolju

poslednji ciklus mi se vodi od 18. maja . primacu progesterom do pune 12 te nedelje
milica izgleda super odmorila se , dobila lepu boju....
a preporucila mi je crveno meso i zeleno povrce i sto vise tecnosti i povecala 2 folne na dan i aspirin 100mg.
ishrana je da ne bi doslo do anemije , preventive radi ....
kako se ti jos osecas , jel si malaksala , uspavana
ja spavam kao beba i apetit je sve veci

Jeste, jeste zvezdice draga idi na sajt RZZO i pogledaj! Kako si nam ti, šta radiš?

Tacno, stoji i na sajtu RZZO, super!

A ja kako sam.................UZASNO!!!!
Krenula sa mycroginonom 03.jula po shemi koja mi je stigla iz Maribora, kad u petak me zove iz Slovenije izvesna dr Vilma da mi saopsti da su oni ipak odlucili /nakon svog onkoloskog konzilijuma/ da mi ne rade IVF.
Naime, po njima dobar nalaz sa eksplorativne kiretaze nije dovoljan, vec bi trebalo da uradim sledece:
1. histeroskopija sa biopsijom
2. terapija nekim lekovima 6 meseci
3. histeroskopija sa biopsijom
4. terapija lekovima 3 meseca
5. histeroskopija sa biopsijom, pa tek ako je to sve u redu
6. IVF

Sta reci na sve ovo? A ovde su mi na konzilijumu rekli IVF HITNO, da ne gubim vreme da se ne bi vratili polipi.

I sad lepo ne znam sta da radim:dash::dash::dash:
Slovenija definitivno otpada, jedino da ovde pokusam kad su vec dali drugi pokusaj.
Ne znam, nisam pametna...........................cak sam pomislila da dignem ruke od svega...........al opet mi nekako zao:(

Nemoj zvezdi molim te da odustajes,ubaci se na drugi pokusaj o drzavnom trosku.Ako zbog tebe i slicnih situacija mene razvlace onda ako,jer ja imam 30.godina a ti si u vecoj frci.Idi pod hitno vadi rezultate i pricaj sa doktorima.Idi brzo,pliz!Probaj,ovako nista,mozda nesto i bude!Ne znam,opet ti ces odluciti!Ne znam za Maribor sta da ti kazem!Zasto ponovo histeroskopija,pa nalaz ti je dobar poslednji,postoji li rizik zbog hormona za navracanje bolesti,bas bih volela da mi odgovoris i mene to interesuje,ako te ne smaram!Jesu li ti obrazlozili svoj stav!Zasto?Da li je to algoritam po kojem se pacijenti lece sa tom dijagnozom,tj,ispituju ili je to njihov stav?Idi kod onkologa kazi im Mariborsko misljenje i trazi ponovo njihovo.Pitaj sve ponovo?Naravno sam ces odluciti.Ako je rizik samo neuspeo vto idi,probaj,pa polipi mogu opet da se jave,sada si cista!Zelim ti svu srecu,nasa borba je teska,a tvoja najteza.Volela bih da se bas tebi posreci,nekako si ostavila jak utisak na mene,puno ,puno tye pozdravljam i budi hrabra ne ocajavaj.Pitaj tamo gde si radila prvu vto,da li bi ti radili drugu da ne vadis rezultate za dzabe.Pitaj i njih,mislim ja te savetujem,glupost,ali zelim da ti dam snagu da izdrzis.Zvezdice pisi,tu sam,pratim sta pises!Pozdrac!:zag::zag::zag:

Zvezdice71 ja sad placem zbog tebe:sad2::(,toliko me tvoja prica rastuzila,ne volim da se ljudima desavaju lose stvari!Molim te ne odustaj,volela bih da i ti ispunis svoje zelje,svi mi imamo pravo na to!Budi hrabra i jaka.Odluka je tvoja.Probaj zvezdice please!

Tacno, stoji i na sajtu RZZO, super!

A ja kako sam.................UZASNO!!!!
Krenula sa mycroginonom 03.jula po shemi koja mi je stigla iz Maribora, kad u petak me zove iz Slovenije izvesna dr Vilma da mi saopsti da su oni ipak odlucili /nakon svog onkoloskog konzilijuma/ da mi ne rade IVF.
Naime, po njima dobar nalaz sa eksplorativne kiretaze nije dovoljan, vec bi trebalo da uradim sledece:
1. histeroskopija sa biopsijom
2. terapija nekim lekovima 6 meseci
3. histeroskopija sa biopsijom
4. terapija lekovima 3 meseca
5. histeroskopija sa biopsijom, pa tek ako je to sve u redu
6. IVF

Sta reci na sve ovo? A ovde su mi na konzilijumu rekli IVF HITNO, da ne gubim vreme da se ne bi vratili polipi.

I sad lepo ne znam sta da radim:dash::dash::dash:
Slovenija definitivno otpada, jedino da ovde pokusam kad su vec dali drugi pokusaj.
Ne znam, nisam pametna...........................cak sam pomislila da dignem ruke od svega...........al opet mi nekako zao:(

:sad2:
draga moja Zvezdice,što na nebu sjaš, jaako mi je žao zbog svega što ti se dešava.
Znači slovenci te bukvalno odlažu za godinu dana? Znaš, mislim da su oni jako predostrožni, ipak svi ti lekovi koje gutamo tokom procesa IVF....pa znaš i sama, ne treba ni čitati nuspojave. Što naravno ne mora da znači da ćemo sve dobiti rakove, ali treba biti oprezan... a naši verovatno misle, da odradimo dok je nalaz u redu, što brže, pa ćemo posle videti šta dalje.
Ni neznam da li ovo da podelim sa vama....:think:
ali ajd. ima srećan kraj. Jedna od devojčica koje plešu kod mene je dete iz epruvete, Zadorijevo čudo. Njena mama je bila oko 40 kada su pokušavali i iz 5 pokušaja uspelo, blizanci! Sve je bilo ok, dečak-devojčica, dok u 8 mesecu muški plod odjednom umre...frka panika šta da rade...devojčica ok. Još neko vreme je nosila oba ploda, tako, sve dok nije krenuo porođaj zbog malog. Rodi ona jednu zdravu bebu, eto sad skakuće kod mene na probi. I ne prođe par godina, kad ona sazna da ima rak dojke...srećom bio u jako ranoj fazi, odseku joj dojku i sada je sve u redu sa njom, jedinu što se češće proverava.
I to mi je ispričala jednom dok sam se žalila na te moje silne ciste...i reče: da su mi unapred rekli da ću na kraju dobiti karcionom, ipak bih sve uradila ponovo, nema veće sreće kada te beba prvi put pogleda u oči...
e sad da li je od IVF, ko zna, možda je žena imala predispozicije, sve jedno.
Sve u svemu, priča može dobro da se završi! :super:

šta kaže tvoja porodica ne sve ovo?

grlim te i ljubim :zag:

ljubavi navijamo:cmok2::cmok2::cmok2: i ja i moja bebica:cmok2::cmok2:.........samo nam ti odmaraj:cmok2:

e baš si me obradovala sa svojim nesvesticama ahahahahahhahahahahahah
sve kontam ako je to zbog trudnoće, super, onda sam i ja trudna :heart:
seremserem, pre neki dan sam ceo dan imala vrtoglavice :think:, a mama kaže to je zbog tvog niskog pritiska :sad2:, baš je neka!

joj. ja u subotu. mama će mi vaditi krv u zrenjaninu i za sat ću znati rezultate. izludim kada me ovde u ns teraju da čekam pola dana :evil::evil:
počinje panika....već razmišljam da li da kupim pišpiš test, ali mi je bolje nekako da se duže nadam...

ljubim te u blaženi stomak :super: :super: :super:

hvala zsuki, hvala padar........sutra cu do fronta do dr koji mi je radio kiretazu i koji mi je rekao IVF odmah. Reci cu mu sta su mi rekli Slovenci, pa cu videti sta on kaze za dalje......
Obavestavacu vas, naravno. Nemojte da placete zbog mene, jer ni ja ne placem.
Posle 11 godina plakanja, ja vise nemam suza..................

Skandia cestitamo sincicu treci rodjendan!
Suzukice mazi mrve tvoje male i samo im pevaj i ljuljuskaj ih!
Crna ovcice, ja bih odustala od tog samozivog Dr koji te prvo pita cime se bave tvoji, tj da vidim koliko mogu da vas izmuzem za lovu. Mozes se raspitati direktno u Jevremovoj o besplatnom postupku kad vec ides tamo.
Zvezdice bas mi je zao zbog zpontanog, ali vidim da si napunila baterije na odmoru, pa si orna da krenes u nove pobede.

Nije Prorocic samozvani doktor, veoma je dobar i cenjen u struci, ali njegov problem je kao i Ljubićev, leče zvezde i zvezdice, a mi obični smo onako usput.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back