Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padarlajd neće ti trebati ti si TRUDNA!Posle et.i Pazarka me isto pitala,a vidi je sad.Razlika između dr.Majre i gatara je kao nebo i zemlja,a i grožđe Sv.Simeona će ti pomoći mnogim ženama posle korišćenja istog je uspela vto.Ja verujem u čuda i nepopravljivi sam optimista!Majra je radila u državnoj bolnici u SSSR-u.Mi smo male bebe što se tiče medicine u odnosu na Ruse,Kineze i Indijce.

Zvoncice, sad procitala stranu 160, ko sto rece sve informacije su tamo. Dodala bih jos samo da sam isla prvi put kod Majre pre 20god, u to vreme su sa njom dosli i neka Ljubov za akupunkturu, i neka gromada od coveka za masazu. Isla na akupunkturu, Majra mi rekla kog dana cu da izbacim pesak iz bubrega i da taj dan ne idem od kuce. Tako i bi, gomilica peska da omalterises pola sprata. Posle bila jos par puta a zadnji pre 10 godina. Tek prosle godine u februaru posle 2. spontanog otisla ponovo kod nje. Mumio u tbl uzimala ravno godinu dana, i to 2 meseca uzimala, mesec pauza, mesec uzimala pa kontrola. Posle te prve kontrole, jedan mesec pijes , drugi ne pa kontrola.Ali kazem, individualno.
Kod Majre je inace cela moja familija isla, zakljucno sa prijateljima kojima je bilo nesto, ali ni jedan lekar nije znao da im kaze sta, pa su ih razvlacili od lekara do lekara. Odes kod Majre, pa ti lepo kaze da te oko boli jer imas cistu na talamusu i posalje te na magnetnu rezonancu, a ti do tad obisao sve ocne lekare u gradu, al niko da ti kaze da odes kod neurologa.
Ne prima ispod 12god i preko 55god (stalno smanjuje granice), jer ne moze da ispostizava.
I da.....nije mnogo nezna. Ko je za varijantu da mu se istina kakva god bila kaze lepo i uvijeno, Majra nije pravi izbor. Ona jednostavno istinu sljusne na sto pa se izbori kako znas i umes. Meni odgovara.
Hvala na lepim zeljama, trebace mi.

Padarlajd neće ti trebati ti si TRUDNA!Posle et.i Pazarka me isto pitala,a vidi je sad.Razlika između dr.Majre i gatara je kao nebo i zemlja,a i grožđe Sv.Simeona će ti pomoći mnogim ženama posle korišćenja istog je uspela vto.Ja verujem u čuda i nepopravljivi sam optimista!Majra je radila u državnoj bolnici u SSSR-u.Mi smo male bebe što se tiče medicine u odnosu na Ruse,Kineze i Indijce.

Nasla sam.....hvala jos jednom.

To za Kineze si totalno u pravu-sredila sam hormone stitne zljezde slusajuci mog kosookog Docu,dok bi mi domace doce rekle da ih se manem i pocnem sa radioaktivnim jodom-ali svaki put kada bi donela rezultate bili su u cudu.

Kako moja mama kaze:"Sama odluci kom carstvu ces se prikloniti" .

Sada je sve OK,vec dve godine nisam na terapiji......osim povisenog broja antitela-ali za to leka nema-vec samo moras da ih pazis da ne polude.............ipak,dao mi je moj Doki da pijem jedan kineski tradicionalni lek da ih drzi pod kontrolom i zove se
"虫草" = chinese vegetable catepiller......mmmmmm crvici.

Ljubac svima:heart:

Bravo Xin Xin sredićeš ti možda i ta antitela pa uz Emila i Lelju?Dodaj i Ajšu za mene!Pošto mi se to ime mnogo sviđa!Mumiu koju Majra daje jeftinije je kupiti u apoteci Prima nego kod nje i to mnogo!Ja pijem smolu,a ona ima ukus najsmrdljivije kineske papuče!Pa vi vidite kako je meni!A kad si spomenula tvoje crviće već mi je muka od njih mada ih nisam ni probala.

Hvala svima koji ste mislili na mene i poslali mi dobre vibracije!
Definitivno su bile dobre, jer posle dobrog HP nalaza sa eksplorativne kiretaze /nakon pronadjenog karcionoma u polipu posle histeroskopije/ odluka konzilijuma glasi:

PACIJENTKINJA SE UPUCUJE NA PRIPREMU ZA IVF

Bila sam juce i na onkologiji, za svaki slucaj. I oni imaju isto misljenje. Kazu, moze IVF bez problema.
Polipi se mozda vrate, mozda ne, ali vantelesna nece uticati na to.
U medjuvremenu mi je stigla i sema stimulacije iz Maribora, tako da drage moje, izgleda da i ja krecem u akciju.

Bravo Zvezdice nisam ni sumnjala da ce biti neceg lose, sad ces nam i ti biti trudnica made in maribor!
Ovaj moj podugacki post sam napisala iz razloga da zene koje trenutno nisu majke shvate da je cela zajbancija oko vto i ostalih priprema oko zaceca nista naspram onog sto ih ceka kada dobiju decu, ali ne u negativnom kontekstu,, i da se ubrzo zaborave svi neuspesi i padovi kada drzis svoje cedo u rukama, i jeste tesko i to mnogo, ali si srecan, cupav i neispavan, i stvarno brzo se zaboravi sve u proslosti sto te je nerviralo, jer sada imas drugi prioritet a ostalo su sve sitnice...

Milica83 ja sam i napisala da žene koje pomoću vto dobiju bebe su presrećne i posvećene svojoj deci!Ni ja nisam pisala o tebi već o drugim ženama koje neće ništa da urade da naruše svoj komoditet.Pre dva dan sam čula od moje sestre da je išla na abortus!To joj je drugi po redu ima 40 god i dvoje dece.Išla je na abortus jer je već uplatila LETOVANJE a analize koje treba da radi bi joj se poklopile sa istim.Još da sve bude gore krila je od mene da je trudna skoro tri meseca.Pa je pred abortus to rekla da bih joj čuvala decu!Možete misliti kako sam se osećala.

Zvezdice,vjerovala ili ne bas sam danas pomislila na tebe,jer nam se poslije zadnjeg posta nisi duze vremena javljala.... Bas mi je drago zbog tebe,sve se eto dobro zavrsilo,a sad po bebicu u Maribor !!!!!!!! I,obavezno nam javi sta se desava.....

KAJA,uvijek je lijepo cuti ovakve price sa sretnim krajem,kao sto je i tvoja..... I,sama sam rodila u tim godinama i nista u zivotu ljepse mi se nije desilo...... A,matori nismo,matori idu u penziju a do tada imamo jos dosta,mozemo i unuke imati........ Sve najbolje za tebe i tvoju bebicu !!!!!!!!

Divna prica skroz na skroz. Meni, matoroj trudnjaci podize raspolozenje i elan maximalno.
Bila pre 4 godine na forumu, interesovala se za ivf. Od tada, suma sumarum, 2 ivf (1 sa vracenim embrionima), oba puta trudnoca potvrdjena, i oba puta spontani na 31. dan od embrio transfera. Radila u Jevremovoj, kod pokojnog prof. Sanje Stankovica (jedno milo bice, al i bog bira koga ce da uzme). Neko gore pomenu sestru Bobu. Mogu odmah da se nadovezem da ni ostale nisu mnogo bolje. Za njih sam " Katarince", dok ne naplate, a posle ne moz da dobijes nikog za majku bozju.
Htela sam da podelim sa vama jednu info, koja moze da pomogne, svakako nece odmoci. Ne znam da li je neko od vas cuo za dr. Majru, ruskinju koja u Bgd radi vec 20 godina dijagnostiku. Zena je doktorirala u Rusiji na fak. za alternativnu medicinu. Za nju smo saznali tada jos, jer je Telekom platio svojim zaposlenima da idu na pregled kod nje. Elem, to nije pregled na kakav je bilo ko navikao od nas. Sedis preko puta nje, a ona ocitava stanje tvoje aure. Prilicno sumanuto za svakog ko je navikao da ceka 3 meseca da mu zakazu kod lekara, da krv, ceka satima i na kraju dobije dijagnozu od koje ne zna dal da se smeje ili da place.
Nema nikog ko od Majre nije izasao slogiran i zblanut. Ona ti isto tako prekontrolise krvnu sliku, dioptriju, razmak zenica, svaki organ ponaosob, kaze ti porodicnu anamnezu i sta si od koga nasledio, i ono za nas najvaznije, hormonski status.
Posle drugog spontanog, otisla kod Majre da mi kaze zasto uvek 31.dana, a ona na moje dobar dan, poce da urla na mene. Kako sam mogla da dozvolim da mi rade vantelesnu kad sam u hormonskom disbalansu, i kad mi zivot visi o koncu (bila kod nje pre 10 god. poslednji put).
Ja inace imam skoro 40 godina (u avgustu), srcani bolesnik, policisticne jajnike, dijabet tipa 2, hipotireozu i 40 kg vise od normale, tj. zdravlje skoro savrseno :)))). Ona rece da hormona bilo dovoljno za trudnocu, ali nedovoljno za stvaranje posteljice, da zaboravim na trudnocu, i da gledam da budem zdrava sebi i svome muzu, a ako se hormonalno izbalansiram da zatrudnim mogu i dan pred menopauzu. I tako ja ocajna odem kuci i predjem na uzimanje nekih Mumio tbl, (ko je uzimao zna kako je bljak). Mi vec digli ruke i od trudnoce, inace potpuno sam odlepila posle 2. spontanog, bila i na bolovanju poslao me cika psiha, uzimala i neplaceno, ma nisam mogla k sebi da dodjem. Inace sam poprilicno realna, mrzim da se zavaravam, stvari nazivam pravim imenom i cupam se iz sranja jako dobro, na zalost, tad nista od svog mog umeca ratovanja nije pomagalo. Tako smo i odustali. Kad sam bila kod Majre na kontroli 20feb ove godine, Majra mi rece, sad mozete kod ginekologa da isplanirate trudnocu!!!! Ma kakvu trudnocu, mi odustali skroz, a i suprug ima trch-trch pa nekog punoglavca sto na nesto lici. Majra rece to nema veze, dovoljan mu je i jedan, ja sam sad u hormonalnom balansu. Ja se nasmejala, otisla kuci, muzu puzu ispricala ko anegdotu, spakovali se i otisli na Taru, na koju idemo za svaki Uskrs.
Ono sto je najcudnije, ja koja sam posle svake ivf, lezala ko daska, planirala svako piskenje i na moju sramotu (al treba sve hrabro reci), tisirala se svaki 2. dan a sve da mi ne ispadnu slucajno embrioni, odem na Taru, plivala svoja 2 km svakog dana u ledenoj vodi hotelskog bazena i pri tom se iz stale od i sa konja nisam skidala, dosla kuci bez menzisa (nista cudno kod mene). Muz kupio test, ja se naljutila sto je bacio pare, kaze pa 200 dinara nije saka zlata. Taj test je stajao nedelju dana na stolu, mrzelo me da ga uradim, pa to kod mene nikad nije radilo, uvek jedna i to jadna linija. Na kraju sam uradila jer ako je postojalo 0,5% sanse, morala sam odmah da prekidam terapiju za pritisak i skoro sve ostalo.
I gle cuda! Dve linije ko san! Odmah otisla da kupim jos jedan za slucaj da je onaj bio pogresan, ma jok, i tu dve linije. Sracunam ja da je to oko 25. dana i spremna za novi spontani 31. dana, krenem na posao naoruzana pelenom za odrasle, i ujutru i uvece na traku za brzo hodanje po pola sata. Nisam mogla da podnesem da se ponovo nadam i ovog puta zavrsim u ludari. Sta god treba da se desi, nek se desi odmah i idemo dalje. Al nista se nije desilo. Ova se beba i pored svog mog maltretiranja iste, nije dala i zakacila se ko zaheftana. Sad ulazim u 5. mesec i za 30.jun mi je zakazana amniocinteza. Naravno da sam slogirana i od postupka i jos vise od rezultata, al idemo dan po dan.
Bez obzira na to sta ce biti, ne mogu da prenebregnem istinu, da je jedina koja je nesto temeljno uradila, rekla mi kad ne i kad da, bila Majra. Ovo je moja prva spontana trudnoca. Cuda se desavaju onda kad se najmanje nadas, al to nije bilo samo cudo, bila je i Majra.

p.s. Koliko smo para dali na gonale, punkcije, transfere, lekove, Bete, ultrazvukove i razno, mislim da je trosak od 3.000 dinara za Majru prava sitnica.

auuuu, rasplaka me ti draga moja.....cmok

Zvoncice36,evo sta ja mislim.Tudja nesreca stvara iluziju o sopstvenoj sreci!To je to sto zene iz tvog okruzenja misle.Pa da,eto nama i nije tako lose kad vidimo da zvoncica nema decu.To je razmisljanje po meni smesnih ljudi.Meni tudja nesreca ne stvara iluziju o sopstvenoj sreci ni na trenutak.Znam da su u globalu ljudi zaokupljeni raznim problemima i nesrecama,ali to ne moze biti za mene sreca.To sto ti putujes,imas intimu sa svojim suprugom nije smesno,ni glupo,opet kazem svoje nezadovoljstvo one kompenzuju sa problemom koji ces ti da resis naravno.Ja nisam tip zene,koji je lud za decom.To govorim i sada dok cekam da izvadim betu.Ali to je normalno jel,i potvrda moje i suprugove ljubavi,dolazak bebe je radost u kuci,nova energija,raspolozenje,ali i bez dece se ziveti moze.Uvek sam prezirala zene kojima je jedini cilj bilo potomstvo!Ne daj Boze da su mi jedina sreca u zivotu deca.Mi smo tu da im damo zivot i usmerimo ih na pravi put,a oni ce ziveti svoje zivote,ne zavisno od mene i supruga.Isto tako znam da dobra majka nije,ona koja samo zeli decu,a pri tom,nista nije uradila na sebi,nije se skolovala,usavrsavala,brinula o svojoj karijeri,negovala,osamostalila,nema sta da pruzi detetu.Zvoncice putuj,saznaj,uzivaj u zivotu dok ne stignu deca.A sticice!Ja ovo sto sam sada napisala ne smem u svakom drustvu da kazem,ljudi osudjuju,misle karijerista,sebicnjak,misli samo na sebe.Ne,to su normalni stavovi.Ja cu imati decu kad tad,boricu se ,placacu postupke i to je to.Pazarka ne brini,ljubim te.Nadam se da sa svojim stavovima nisam nekog povredila!Kiss!

slažem se sa tobom da potomstvo nije jedini cilj u životu, ali mislim da život bez potomstva nikada ne može biti u potpunosti ispunjen...
moja baka je bila prosta žena, domaćica, nikada nigde nije putovala, nikada nigde nije radila, nije imala nikakav socijalni život, dovedena iz Bosne u Beograd, kao žena vojnog lica, rodila je i odgajila troje dece, dobila i odgajila sedmoro unučića... dokle god smo mi živi, ona će živeti sa nama... Ubeđena sam da je njen život bio mnogo smisleniji nego što je moj sada, i da džabe sva putovanja, svi prijatelji, škola, posao, ne može to u potpunosti kompenzovati život bez dece...
ja obožavam mog supruga, i iako bih sa nekim drugim mogla ostati trudna bez problema, ne želim da to bude neko drugi. zato što imam takvog čoveka pored sebe, sigurna sam da ćemo imati najmanje troje dece....sledeću deceniju sam posvetila samo tome... Ima vremena i za karijeru, obzirom da po novom, u penziju ćemo posle šezdesete:cool:
ako pak nikada ne uspemo, onda je tako suđeno, nikada neću biti potpuno srećna ali valjda će moj brat imati dece, pa ću biti najbolja tetka na svetu
cmokić

Kada cemo ti i ja u nove pohode koji vode do trocifrene bete.Nisam ni ja nazalost pobornik zdravog zivota ali se trudim.Duvanjenje sam svela na 5 cigara dnevno a i to bih volela da batalim, sta da radim kada ne mogu.:whistling:Poljubac za sve dame i znajte da smo mozda izgubile bitke ali ne i rat.

e te cigarete.....
ja sam pre postupka prestala, i nisam pusila tri nedelje, kada sam videla betu ispod 1, odmah sam skuvala kafu i zapalila...
moja dnevna doza je između 2 i 5 cigareta, oduvek, ali neizmerno uzivam u ovom malom zabranjenom zadovoljstvu
hahahahaha, sada ce 100% Zvoncica da me kritikuje:hahaha:
pouka za drugare: nemojte da pusite da ne prodjete kao oficirusa i ja:(
ljubac

Hvala svima koji ste mislili na mene i poslali mi dobre vibracije!
Definitivno su bile dobre, jer posle dobrog HP nalaza sa eksplorativne kiretaze /nakon pronadjenog karcionoma u polipu posle histeroskopije/ odluka konzilijuma glasi:

PACIJENTKINJA SE UPUCUJE NA PRIPREMU ZA IVF

Bila sam juce i na onkologiji, za svaki slucaj. I oni imaju isto misljenje. Kazu, moze IVF bez problema.
Polipi se mozda vrate, mozda ne, ali vantelesna nece uticati na to.
U medjuvremenu mi je stigla i sema stimulacije iz Maribora, tako da drage moje, izgleda da i ja krecem u akciju.

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BRAVO!UH, kako si nas zabrinula svojim nejavljanjem.Sada ce da stignu bebci iz Maribora!!!!!!

Kaja Beograd,ako sam dobro razumela Majru si posecivala 10.godina redovno ili si otisla samo pre 10.godina i sad pre trudnoce ponovo.Cestitam ti na trudnoci.Uzivaj draga!Nego,ja sam pored svog medicinskog obrazovanja obisla sve gatare,vudu magove,pila cajeve izvesne Paoline iz Vojvodine za regulaciju hormona,doduse nisam sprovela sve do kraja sa tim cajevima jer sam pocela da krvarim od te travuljine.Pa sam koristila i grozdje Sv.Simeona iz Hilandara i sprovela 40-dnevni post na vodi,molitve itd.Hocu da kazem nisam zadrta samo za lekare i nista vise ali sad razmisljam za Majru,ne znam dal bih imala snage za nju!

Moj dragi muzic i ja smo pili cajeve od dr Tesica, nalivali se travama, medom i jabukovim sircetom.Jedino u sta ja verujem jeste upravo grozdje Svetog Simeona Mirotocivog i u volju Gospodnju.
Ljubim te puno i cuvaj nam bebca, sve smo uz tebe!:heart:

Hvala Skandia, hvala Mijaki! Nista jos nije gotovo, tek treba da prezivimo amniocintezu. Sto se penzije tice, ja sam zrela... :) .
Ali ako sam ja ostala trudna, racunam da svako moze!
Da li je neko radio vec postupakamniocinteze? Potrebna mi je info, ISTINIT, koliko boli, sta boli i koliko traje. Jer mi ginekolog (muskarac), kaze da nije strasno. Prvo, otkud on zna, a drugo, mrzim kad mi neko kaze da nesto ne boli, pa ja nepripremljena odem, i ustanovim da boli, pa se na sve jos i ziva isprepadam jer mislim da nesto nije samnom u redu, jer mi rekli da ne boli. Dakle devojke, samo napred, od 1-5, koliko.....?

Draga Milice,sve je tako i potpuno se slazem sa tobom iako ja jos nisam imala cast da osjetim te slatke muke.Samo, ti si stvarno imala srecu da ti je od prvi put uspjelo za razliku od mene i puno drugih kojima se te tvoje muke cine tako,takkkkkoo daleke.Ovako ili onako brigama nikad kraja,uvijek ih mi negdje iskopamo i borimo sa njima iako su neke od njih bezpotrebne ali eto,takav je zivot.

Kaja,tvoja prica je..................nemam rijeci i iskreno se nadam da cu mozda i ja jednom u zivotu moci nesto tako da napisem.ONO KAO,kad sam se najmanje nadala.Uh,evo od sad pa nadalje i u buduce pocinjem da se nadam.naj,najmanje.....(mozda uspije)?!?

Mijaki,izvini koliko si stara ako nije tajna? Potpuno se slazem sa tobom i mislim da zena bez obzira na drustveni polozaj, uspjeh i karijeru nemoze biti ispunjena ako nema djecu. Mada poznajem par koji su se odlucili na zivot bez djece,nisu htjeli:dontunderstand: ali zasto bi ja i morala sve razumjeti.Imam utisak da ti ljudi opet nisu srecni:dontunderstand:,njih muce neke druge muke.
A ono za cigarete,ja vam se pridruzujem,tebi i oficirusi naravno.Ja sam u principu pusac-nepusac.Znam da zvuci glupo ali istina je.Baciti se moze vjeruj mi,samo to moras htjeti a ne cekati da ti cigareta kaze,e pa danas se nedam pripaliti(nece se nikad desiti).Salim se.Zdravo nije to je sigurno ali.....ima puno drugih stvari koje nisu zdrave a koriste se i to isto tako svakodnevno.Ali za nepusace je to jedan razlog vise da imaju oko cega da popuju.Nezelim nikog da vrijedjam ali poznajem par takvih ljudi u mojoj okolini a svaki od njih ima svoj porok!!!!!!!!! Nisam pusila 3 godine (najduze) i u tom periodu sam imala 4 vto ali bez uspjeha prema tome, mislim da pusio ili nepusio-isto ti se pise.Trudnoca je vec nesto drugo,tu nije samo tvoj zivot u pitanju i tu buduca majka mora da preuzme potpunu odgovornost.

Zvezdice,hvala Bogu,jos sad samo da se pozitivno zavrsi pa da slavimo.POKUSAJ SAD UOPSTE NEMISLITI o tome nego se malo opusti i puna energije i elana kreni dalje.

Mijaki drago mi je zbog dece koju je tvoja baba gajila,ali možda bi se iznenadila kad bi ti baba iskreno rekla šta želi.Najgora stvar koja može da se desi bilo kome od nas je ta da živimo kroz druge,tj.tuđe živote,a ne svoje.Mislim da je izbor prava stvar i nebih volela da živim u vreme kad žene nisu imale izbor.Žene su u tom periodu mnogo patile.Tad nije bilo moguće reći bilo kome ako ih muž zlostavlja,jer je jedna krava više vredela od žene.Tužna su to bila vremena za neke žene.Niko ih nije pitao šta žele već im je neko drugi ceo život određivao šta treba da rade.Istina je da je iskrena ljubav i zdravlje najveći kapital.Lepo je što ti voliš svog muža.Što se pušenja tiče,ako nisi u stanju da prestaneš do 5cigara na dan je o.k.Ali bi se iznenadila koliko u njima hemije ima.Ovim nisam htela da uvredim tvoju babu već da te navedem da sagledaš koliko je bitnije ljudsko dostojanstvo i izbor od dece!

Divna prica skroz na skroz. Meni, matoroj trudnjaci podize raspolozenje i elan maximalno.
Bila pre 4 godine na forumu, interesovala se za ivf. Od tada, suma sumarum, 2 ivf (1 sa vracenim embrionima), oba puta trudnoca potvrdjena, i oba puta spontani na 31. dan od embrio transfera. Radila u Jevremovoj, kod pokojnog prof. Sanje Stankovica (jedno milo bice, al i bog bira koga ce da uzme). Neko gore pomenu sestru Bobu. Mogu odmah da se nadovezem da ni ostale nisu mnogo bolje. Za njih sam " Katarince", dok ne naplate, a posle ne moz da dobijes nikog za majku bozju.
Htela sam da podelim sa vama jednu info, koja moze da pomogne, svakako nece odmoci. Ne znam da li je neko od vas cuo za dr. Majru, ruskinju koja u Bgd radi vec 20 godina dijagnostiku. Zena je doktorirala u Rusiji na fak. za alternativnu medicinu. Za nju smo saznali tada jos, jer je Telekom platio svojim zaposlenima da idu na pregled kod nje. Elem, to nije pregled na kakav je bilo ko navikao od nas. Sedis preko puta nje, a ona ocitava stanje tvoje aure. Prilicno sumanuto za svakog ko je navikao da ceka 3 meseca da mu zakazu kod lekara, da krv, ceka satima i na kraju dobije dijagnozu od koje ne zna dal da se smeje ili da place.
Nema nikog ko od Majre nije izasao slogiran i zblanut. Ona ti isto tako prekontrolise krvnu sliku, dioptriju, razmak zenica, svaki organ ponaosob, kaze ti porodicnu anamnezu i sta si od koga nasledio, i ono za nas najvaznije, hormonski status.
Posle drugog spontanog, otisla kod Majre da mi kaze zasto uvek 31.dana, a ona na moje dobar dan, poce da urla na mene. Kako sam mogla da dozvolim da mi rade vantelesnu kad sam u hormonskom disbalansu, i kad mi zivot visi o koncu (bila kod nje pre 10 god. poslednji put).
Ja inace imam skoro 40 godina (u avgustu), srcani bolesnik, policisticne jajnike, dijabet tipa 2, hipotireozu i 40 kg vise od normale, tj. zdravlje skoro savrseno :)))). Ona rece da hormona bilo dovoljno za trudnocu, ali nedovoljno za stvaranje posteljice, da zaboravim na trudnocu, i da gledam da budem zdrava sebi i svome muzu, a ako se hormonalno izbalansiram da zatrudnim mogu i dan pred menopauzu. I tako ja ocajna odem kuci i predjem na uzimanje nekih Mumio tbl, (ko je uzimao zna kako je bljak). Mi vec digli ruke i od trudnoce, inace potpuno sam odlepila posle 2. spontanog, bila i na bolovanju poslao me cika psiha, uzimala i neplaceno, ma nisam mogla k sebi da dodjem. Inace sam poprilicno realna, mrzim da se zavaravam, stvari nazivam pravim imenom i cupam se iz sranja jako dobro, na zalost, tad nista od svog mog umeca ratovanja nije pomagalo. Tako smo i odustali. Kad sam bila kod Majre na kontroli 20feb ove godine, Majra mi rece, sad mozete kod ginekologa da isplanirate trudnocu!!!! Ma kakvu trudnocu, mi odustali skroz, a i suprug ima trch-trch pa nekog punoglavca sto na nesto lici. Majra rece to nema veze, dovoljan mu je i jedan, ja sam sad u hormonalnom balansu. Ja se nasmejala, otisla kuci, muzu puzu ispricala ko anegdotu, spakovali se i otisli na Taru, na koju idemo za svaki Uskrs.
Ono sto je najcudnije, ja koja sam posle svake ivf, lezala ko daska, planirala svako piskenje i na moju sramotu (al treba sve hrabro reci), tisirala se svaki 2. dan a sve da mi ne ispadnu slucajno embrioni, odem na Taru, plivala svoja 2 km svakog dana u ledenoj vodi hotelskog bazena i pri tom se iz stale od i sa konja nisam skidala, dosla kuci bez menzisa (nista cudno kod mene). Muz kupio test, ja se naljutila sto je bacio pare, kaze pa 200 dinara nije saka zlata. Taj test je stajao nedelju dana na stolu, mrzelo me da ga uradim, pa to kod mene nikad nije radilo, uvek jedna i to jadna linija. Na kraju sam uradila jer ako je postojalo 0,5% sanse, morala sam odmah da prekidam terapiju za pritisak i skoro sve ostalo.
I gle cuda! Dve linije ko san! Odmah otisla da kupim jos jedan za slucaj da je onaj bio pogresan, ma jok, i tu dve linije. Sracunam ja da je to oko 25. dana i spremna za novi spontani 31. dana, krenem na posao naoruzana pelenom za odrasle, i ujutru i uvece na traku za brzo hodanje po pola sata. Nisam mogla da podnesem da se ponovo nadam i ovog puta zavrsim u ludari. Sta god treba da se desi, nek se desi odmah i idemo dalje. Al nista se nije desilo. Ova se beba i pored svog mog maltretiranja iste, nije dala i zakacila se ko zaheftana. Sad ulazim u 5. mesec i za 30.jun mi je zakazana amniocinteza. Naravno da sam slogirana i od postupka i jos vise od rezultata, al idemo dan po dan.
Bez obzira na to sta ce biti, ne mogu da prenebregnem istinu, da je jedina koja je nesto temeljno uradila, rekla mi kad ne i kad da, bila Majra. Ovo je moja prva spontana trudnoca. Cuda se desavaju onda kad se najmanje nadas, al to nije bilo samo cudo, bila je i Majra.

p.s. Koliko smo para dali na gonale, punkcije, transfere, lekove, Bete, ultrazvukove i razno, mislim da je trosak od 3.000 dinara za Majru prava sitnica.

Arhimed jednom rece : slucajnosti postoje zato da bi Bog bio anoniman...

Moj dragi muzic i ja smo pili cajeve od dr Tesica, nalivali se travama, medom i jabukovim sircetom.Jedino u sta ja verujem jeste upravo grozdje Svetog Simeona Mirotocivog i u volju Gospodnju.
Ljubim te puno i cuvaj nam bebca, sve smo uz tebe!:heart:
Oficirusa i mi smo isli kojakakvim travarima i pili cajeve od od gore pomenutog doktora ali nam nije pomoglo nista..... E,sad kad smo upravo dobili od jednog poznanika to sveto grozdje taman sam ulazila u postupak VTO.´Pretpostavljala sam da bi mi mozda bilo naporno i VTO i toliki post jedno uz drugo..... Sveto grozdje je citavo vrijeme bilo kod nas,jer htjeli smo to upotrihebiti poslije VTO.... VTO hvala dragom BOGU bio uspjesan,mozda zahvaljujuci tom grozdju..... Taj nas prijatelj koji je to nabavio za nas je zatim rekao da smo jedni od mnogih kojima se to desilo,tj dobili grozdje(koristili vec neku zapocetu terapiju kao i mi) i dobili bebu.... Ja vjerujem da tu nesto ima i svakako u volju Gospodnju kao sto si napisali...... To smo grozdje naravno vratili(jer valja se,tj.neki drugi par to moze upotrijebiti)..... i naravno usreciti .... Da li ste vi koristili sveto grozdje vec ?????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back