Divna prica skroz na skroz. Meni, matoroj trudnjaci podize raspolozenje i elan maximalno.
Bila pre 4 godine na forumu, interesovala se za ivf. Od tada, suma sumarum, 2 ivf (1 sa vracenim embrionima), oba puta trudnoca potvrdjena, i oba puta spontani na 31. dan od embrio transfera. Radila u Jevremovoj, kod pokojnog prof. Sanje Stankovica (jedno milo bice, al i bog bira koga ce da uzme). Neko gore pomenu sestru Bobu. Mogu odmah da se nadovezem da ni ostale nisu mnogo bolje. Za njih sam " Katarince", dok ne naplate, a posle ne moz da dobijes nikog za majku bozju.
Htela sam da podelim sa vama jednu info, koja moze da pomogne, svakako nece odmoci. Ne znam da li je neko od vas cuo za dr. Majru, ruskinju koja u Bgd radi vec 20 godina dijagnostiku. Zena je doktorirala u Rusiji na fak. za alternativnu medicinu. Za nju smo saznali tada jos, jer je Telekom platio svojim zaposlenima da idu na pregled kod nje. Elem, to nije pregled na kakav je bilo ko navikao od nas. Sedis preko puta nje, a ona ocitava stanje tvoje aure. Prilicno sumanuto za svakog ko je navikao da ceka 3 meseca da mu zakazu kod lekara, da krv, ceka satima i na kraju dobije dijagnozu od koje ne zna dal da se smeje ili da place.
Nema nikog ko od Majre nije izasao slogiran i zblanut. Ona ti isto tako prekontrolise krvnu sliku, dioptriju, razmak zenica, svaki organ ponaosob, kaze ti porodicnu anamnezu i sta si od koga nasledio, i ono za nas najvaznije, hormonski status.
Posle drugog spontanog, otisla kod Majre da mi kaze zasto uvek 31.dana, a ona na moje dobar dan, poce da urla na mene. Kako sam mogla da dozvolim da mi rade vantelesnu kad sam u hormonskom disbalansu, i kad mi zivot visi o koncu (bila kod nje pre 10 god. poslednji put).
Ja inace imam skoro 40 godina (u avgustu), srcani bolesnik, policisticne jajnike, dijabet tipa 2, hipotireozu i 40 kg vise od normale, tj. zdravlje skoro savrseno

))). Ona rece da hormona bilo dovoljno za trudnocu, ali nedovoljno za stvaranje posteljice, da zaboravim na trudnocu, i da gledam da budem zdrava sebi i svome muzu, a ako se hormonalno izbalansiram da zatrudnim mogu i dan pred menopauzu. I tako ja ocajna odem kuci i predjem na uzimanje nekih Mumio tbl, (ko je uzimao zna kako je bljak). Mi vec digli ruke i od trudnoce, inace potpuno sam odlepila posle 2. spontanog, bila i na bolovanju poslao me cika psiha, uzimala i neplaceno, ma nisam mogla k sebi da dodjem. Inace sam poprilicno realna, mrzim da se zavaravam, stvari nazivam pravim imenom i cupam se iz sranja jako dobro, na zalost, tad nista od svog mog umeca ratovanja nije pomagalo. Tako smo i odustali. Kad sam bila kod Majre na kontroli 20feb ove godine, Majra mi rece, sad mozete kod ginekologa da isplanirate trudnocu!!!! Ma kakvu trudnocu, mi odustali skroz, a i suprug ima trch-trch pa nekog punoglavca sto na nesto lici. Majra rece to nema veze, dovoljan mu je i jedan, ja sam sad u hormonalnom balansu. Ja se nasmejala, otisla kuci, muzu puzu ispricala ko anegdotu, spakovali se i otisli na Taru, na koju idemo za svaki Uskrs.
Ono sto je najcudnije, ja koja sam posle svake ivf, lezala ko daska, planirala svako piskenje i na moju sramotu (al treba sve hrabro reci), tisirala se svaki 2. dan a sve da mi ne ispadnu slucajno embrioni, odem na Taru, plivala svoja 2 km svakog dana u ledenoj vodi hotelskog bazena i pri tom se iz stale od i sa konja nisam skidala, dosla kuci bez menzisa (nista cudno kod mene). Muz kupio test, ja se naljutila sto je bacio pare, kaze pa 200 dinara nije saka zlata. Taj test je stajao nedelju dana na stolu, mrzelo me da ga uradim, pa to kod mene nikad nije radilo, uvek jedna i to jadna linija. Na kraju sam uradila jer ako je postojalo 0,5% sanse, morala sam odmah da prekidam terapiju za pritisak i skoro sve ostalo.
I gle cuda! Dve linije ko san! Odmah otisla da kupim jos jedan za slucaj da je onaj bio pogresan, ma jok, i tu dve linije. Sracunam ja da je to oko 25. dana i spremna za novi spontani 31. dana, krenem na posao naoruzana pelenom za odrasle, i ujutru i uvece na traku za brzo hodanje po pola sata. Nisam mogla da podnesem da se ponovo nadam i ovog puta zavrsim u ludari. Sta god treba da se desi, nek se desi odmah i idemo dalje. Al nista se nije desilo. Ova se beba i pored svog mog maltretiranja iste, nije dala i zakacila se ko zaheftana. Sad ulazim u 5. mesec i za 30.jun mi je zakazana amniocinteza. Naravno da sam slogirana i od postupka i jos vise od rezultata, al idemo dan po dan.
Bez obzira na to sta ce biti, ne mogu da prenebregnem istinu, da je jedina koja je nesto temeljno uradila, rekla mi kad ne i kad da, bila Majra. Ovo je moja prva spontana trudnoca. Cuda se desavaju onda kad se najmanje nadas, al to nije bilo samo cudo, bila je i Majra.
p.s. Koliko smo para dali na gonale, punkcije, transfere, lekove, Bete, ultrazvukove i razno, mislim da je trosak od 3.000 dinara za Majru prava sitnica.