Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo i mene,moram da vam se izjadam uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

znate da ja vadim betu svaki drugi dan:roll:,i u subotu je bila 800,danas kada sam izvadila -1480 u 11:30 ,pozovem dr milicu i ona kaze da je to na granici ,ali da nije idealno,a ja se uopste ne secam da sam u subotu vadila oko 3h,tako da sada uopste nije uspelo da se duplira..............ja sam se osecala gore nego da su mi izvadili oba bubrega bez anastezije,i na kraju pozoem belmedicu,i opet izvadim krv,u 16:30 su izvadili,nakon sat i po su mi javili rezultat beta-1890,pocela sam tek tada da placem kao luda,mislila sam da je sve gotovo :sad2:,i da su me mrvice napustile i kao namerno stomak me boleo kao nikada do sada:besna:

do danas uopste nisam bila svesna nicega,bila sam u nekom soku,medjutim danas kada sam se suocila sa cinjenicom da mogu da ih izgubim,dusa mi se razdvajala od tela,i shvatila da ih i sada kada su manji od makovog zrna ,volim vise od bilo cega na ovom svetu:sad2:

idem da spavam ,boli me celo telo od stresa,san mi je strasno potreban:cmok2::zag:

volim vas sve

Hvala vam puno na podrsci,mnogo mi znacite!Samo jos neka od vas da me sanja da mi je beta pozitivna, kao sto je Xin Xin sanjala Pazarku!:lol:Uzivajte zenske,ljubim vas sve,puno,puno,puno!:cmok::cmok2:

draga ,samo uzivaj dok je sa tobom:cmok2:,a veruj mi ni da pozitivna beta ne znaci kraj mukama,meni su najvece tek sada pocela,suocena sam sa najvecim strahom na svetu -da ih ne izgubim(jos uvek ne znam koliko ih je):heart:

volim te i probaj da ovo vreme provedes najbolje sto umes- kad ti treba drustvo,nadji ga,kad ti treba samoca -osami se,ovi dani su samo tvoji,-tvoji i male mrvice.............zapamti samo jednu stvar-sta god ona odlucila ti na to ne mozes da utices:cmok2::cmok2:

mila ,javi se,da vidim kako si:cmok2:

pazarka zato se ne preporucuje da se vadi beta svaki dan! Znaci ovako, vadi se jednom tj prvi put posle par dana se ponavlja da se vidi da li raste i tek posel 10 dana pred prvi Uz, kada beta prelazi preko 10 hiljade, jer kako su meni rekli, obicno bihemijske trudoce i vanmatericne ne prelaze vrednost preko 10 hiljade. i sad cu da te kritikujem, sad celo tvoje raspolozenje utice na bebu, a ti se stresiras jer nemas preca posla. nema vise zajebancije, od sad mozak na otavu, ne treba brinuti, ici ces na prvi uz i Dr ce ti reci da je sve ok i da se opustis, eeej zeno pa treba da izguras jos 8 meseci! ako ovako nastavis sa nerviranjem beba ce imati jednu jako uplasenu, pod stresom mamu. Sad ti predsoji najlepsi dani u zivotu, da samo leskaris, setas se i uzivas, a ti radis sve suprotno!!! Sad sam vise ljuta nego kad si se bedacila i pisala da ti nije uspelo!!! ma da te dohvati tvoja Mimoza i da te dobro urazumi jer sec ovako flipnuti! Ajd sad polako i opusteno....

caos svima ! :)

evo i mene ...
odmaram, lezim , pijem dosta dosta 4l) za mene mnogo vode ali kada se mora onda i nije tesko:zper:

stomak se smanjio sto je dobra vest i sto me raduje . Poslednja kontrola pokazuje maje tecnosti :ok:

jedino jos imam malo povecane trombocite pa ako neko zna kako da ih smanjim :think:
neka pomogne

ljubim vas sveeee :cmok:

znate da ja vadim betu svaki drugi dan:roll:,i u subotu je bila 800,danas kada sam izvadila -1480 u 11:30 ,pozovem dr milicu i ona kaze da je to na granici ,ali da nije idealno,a ja se uopste ne secam da sam u subotu vadila oko 3h,tako da sada uopste nije uspelo da se duplira..............ja sam se osecala gore nego da su mi izvadili oba bubrega bez anastezije,i na kraju pozoem belmedicu,i opet izvadim krv,u 16:30 su izvadili,nakon sat i po su mi javili rezultat beta-1890,pocela sam tek tada da placem kao luda,mislila sam da je sve gotovo :sad2:,i da su me mrvice napustile i kao namerno stomak me boleo kao nikada do sada:besna:

do danas uopste nisam bila svesna nicega,bila sam u nekom soku,medjutim danas kada sam se suocila sa cinjenicom da mogu da ih izgubim,dusa mi se razdvajala od tela,i shvatila da ih i sada kada su manji od makovog zrna ,volim vise od bilo cega na ovom svetu:sad2:

idem da spavam ,boli me celo telo od stresa,san mi je strasno potreban:cmok2::zag:

volim vas sve

pazarkice molimm te pokusaj da se opustis... znam da ti nije lako posle svega ali probaj i misli na lepe trenutke i na srecu koja te ceka .
slazem se u potpunosti sa milicom 83 , poslusaj je jer ipak ona ima mnogo vise iskustva i dobro objasnjenje .

ljubim te puno punooo

Mila81 povećane trombocite možeš smanjiti pomoću hrane što mislim da je za tebe najbolje.Možeš da koristiš maslinovo ulje sa nekom morskom ribom i to losos,tunjevina ili skuša.S tim da ta riba stoji u tom ulju i onda da se peče,obavezno u nju stavi beli luk.Ili da seckani crni luk,oljušteni paradaiz propržiš na ulju,ali malo da bi se izdvojio likopen iz parad. onda dodaš bilo koje povrće tipa boranija,grašak,...to skuvaš pred kraj dodaš izgnječeni beli luk da se kuva začiniš so,...i to jedeš.Naravno voće možeš da jedeš.Sa piletine skidaj kožicu,a svinjsko meso zaboravi.Možeš da jedeš i tunjevinu iz konzerve,ali ona može da izazove alergiju.Postoje još,čajevi,vina,ali ti ja to ne bih preporučila.Beli luk u kombinaciji sa parada.kuvan,crni luk,riba,maslinovo ulje možeš da koristiš i za sveže salate.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.Ako si ranije na nešto bila alergična izbaci iz ishrane.

Mila81 povećane trombocite možeš smanjiti pomoću hrane što mislim da je za tebe najbolje.Možeš da koristiš maslinovo ulje sa nekom morskom ribom i to losos,tunjevina ili skuša.S tim da ta riba stoji u tom ulju i onda da se peče,obavezno u nju stavi beli luk.Ili da seckani crni luk,oljušteni paradaiz propržiš na ulju,ali malo da bi se izdvojio likopen iz parad. onda dodaš bilo koje povrće tipa boranija,grašak,...to skuvaš pred kraj dodaš izgnječeni beli luk da se kuva začiniš so,...i to jedeš.Naravno voće možeš da jedeš.Sa piletine skidaj kožicu,a svinjsko meso zaboravi.Možeš da jedeš i tunjevinu iz konzerve,ali ona može da izazove alergiju.Postoje još,čajevi,vina,ali ti ja to ne bih preporučila.Beli luk u kombinaciji sa parada.kuvan,crni luk,riba,maslinovo ulje možeš da koristiš i za sveže salate.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.Ako si ranije na nešto bila alergična izbaci iz ishrane.

hvala , tvoji saveti su uvek jako korisni .
Suprug je juce napravio corbicu , moram da ga pohvalim ... od mesavine paradajza , povrca, crnog luka i malo mesa mmmmmmmmmmmmm ;)
a skoro svakog treceg dana pravi supicu-corbicu sa morskom ribom , pirincem, crnim lukom

Bravo za tvog dragog!Volim takve muškarce,to su za mene pravi muškarci koji brinu o svojoj ženi i znaju da rade korisne stvari kao što je kuvanje.Drago mi je ako ikako mogu da pomognem bilo kome,a pogotovo ženama koje su u istoj situaciji kao ja.Ali ja sam sigurna da ćemo sve uspeti!Mediteranski način ishrane je dobar pogotovo za trudnice i jako je bitno da imaš više malih obroka nego jedan ili dva veća.Belo meso može da ti sprema kao na roštilju,itd.Mislim da bi ti bilo najbolje da izbaciš beli hleb da jedeš integralni ili crni.Sve su ovo saveti da ne dobiješ trudnički šećer.Voća ne preterano pošto trudnice misle da je pojačana ishrana dobra,ali nije bebe uzimaju uvek onoliko koliko je njima dovoljno,ali žene,ako preteraju sa hranom posle kukaju kako su predebele.Kad dobiju trudnički šećer to može loše da se odrazi na bebu.Bitno je i kozmetika da bude prirodna jer koža je naš najveći organ,Dosta od mene stavićete me u top!Pušenje zaboravite jer može da izazove prevremeni porođaj,itd.

Pazarka molim te opusti se,glavno si prosla,al znala sam, bas i ja tako razmisljam.Prvo strah da li je beta pozitivna,pa onda da li se duplira,pa onda prvi ultrazvuk,pa ta prva tri meseca,pa strah da dete nema neku anomaliju,pa strah od komplikacija prilikom porodjaja,pa ja sam dosla i do toga da razmisljam i sve to da prodjem zamisli da mi dete udare kola ili tako neku nesrecu da dozivi.Eto da znas da ima jos neko takav!Moj mozak je tesko umiriti,ali probaj molim te,mene ceka iduci petak beta,ako ga docekam normalna!Puno te volim i pozdravljam,ljubim i Milicu i Ikici i Zvoncicu i Milu!:cmok::cmok2::zag:

Draga Pazarka! Kad ti dodje nemir i strah od bilo cega molim te udahni duboko i samo pomisli,posle svega sto si prosla,nesmije nista lose vise da se desi.Dala si sve, ali bas sve od sebe, prema tome sad si zasluzila mali predah i pusti situaciju da se odvija sama od sebe.Sjeti se samo kako si razmisljala prije par nedelja........Kad bi ja bar stigla dotle gdje si ti sad......Nemoj nasu kritiku uzeti za zlo,mi ti zelimo samo najbolje.Ljubim vas i kao sto sam ti jednom davno napisala,molim te presaltaj iz pete bar u trecu brzinu,prati pravila "voznje" i osjecaj se sigurno.Pred tobom je dug put i sto pre rascistis sa sobom to ce biti lakse i za tebe i za tvoju-e bebu-e.VAZI????????

volim vas sve
Draga Pazarka !!!!!!! Beta je u granicama, raste i to je u redu.... samo bi ti isto preporucila da je ne vadis vise,tvoje mrvice su u tebi i kao sto vidis iako su male one se bore......i ja cvrsto vjerujem da su borci kao i ti i zasigurno OSTAJU...... Zato üokusaj da budes smirena.... Znam,znam da ti nije lako,znam iz iskustva ali pokusaj bar biti smirenija..... Kada sam ostala trudna,prolazila sam kroz istu agoniju..... Isto tako,kada sam otisla na prvi UZ,doktorica se zaprepastila kada me ugledala...... ja sam se za tih par dana nacisto izooblicila(od straha i nepoznatog,od negativnog razmisljanja)....... Naravno da me je upitala kao uostalom svi moji poznanici,pa pobogu sta se to sa mnom desava????? Kada sam joj rekla i iznijela svoje misli i strahove sae odmahnula glavom i rekla NE,NE i NE,draga zeno ako ako budes negativno razmisljala negativno ce se i zavrsiti ..... razmisljaj pozitivno i sve ce biti u redu.... Naravno da je llakse reci nego uraditi ali je istinito..... Moj pravi sok je uslijedio poslije tog prvog ultrazvuka.....srce moje mrvice nije htjelo da kuca a trebalo je vec(po pravilu trebalo je da se vec cuje).... Narucilla me za sedmicu dana opet i kazala:Sljedeci put MORA kucati a e potpitanje sta ako se ne bude culo oalo je da visi u zraku.... Doktorica je rekla da hoce da cuje otkucaje i da nista drugo ne dolazi u obzir.....malo je reci da sam premmrla od straha,kako to pobogu trudna (ili nisam trudna),kako i zasto??????? Ta sedmica mi je bila kao i vjecnost a sama sam se pretvorila u sjenku i svi oko mene se zabrinuli(nisu ni znali sta se u mjoj glavi desava,osim mojih sestara i jos 2 prijateljice)...... I sve sto mi se poslije toga izdesavalo,mislim u trudnoci je vjerovatno bila posljedica tog mog straha i negativnog razmisljanja...... I kao sto rece moja doktorka meni,tako i ja tebi:RAZMISLJAJ POZITIVNO I SVE CE BITI U REDU !!!!!!!!... Ljubimo te i budi nam dobra....... :heart:

ajoj Pazarkice, pa vidim ja dospećeš ti u moje psihološke ruke ahahahahahahahahahah!!!

Mogu misliti kako si se osećala :roll: :roll: :roll:.
Najbolje bi bilo da utoneš u neki letnji san, pa da se probudiš za dve nedelje, taman za prvi UZ :per: :per: :per:
Šaljem ti svu pozitivu ovog sveta i sve virtualne bensedine da se malo opustiš!

ljubim.... :cmok2: :cmok2: :cmok2:

Evo i mene, dosla sa posla pa rekoh da vidim sta se desava na veselom forumu.Padar, sledeci petak slavimo betu do neba, veruj u to kada ti kazem.Mora da uspe jer mrvica vec uveliko raste u maminoj trbi.
Pazarkice, nemoj da nerviras svoje mrvice jer ce te za koji mesec izgruvati u stomaku.Opusti se zeno i uzivaj u toj divnoj pojavi zvanoj trudnoca.
Zvoncice, zasto bismo te stavljale u top kada si ti nas nepresusni izvor korisnih informacija.Bravo i ostani nam zauvek takva.

pazarkice, ne bih da se ponavljam ali molim te pokusaj da budes opustenija.... sada je sve sto mozes da uradis da budes srecna, lepo se hranis, odmaras.... nista neces uraditi dobro, ni za sebe niti za mrvice ako se budes nervirala.... vidis i sama da beta lepo raste, sada je lepo pusti do UZ!!!! molim te:heart:

setila sam se onog, ne dao ti bog ono sto ti roditelj pomisli....a sto se odnosi na silne roditeljske strahove, na ovo me setila padar sa pominjanjem kola.....:confused:

zvoncice, samo ti deli savete, nikome od nas to ne smeta, stavise, uvek nesto novo naucimo, ili barem da govorim u svoje ime...
ja moram da priznam da nisam bas neki sledbenik zdravog zivota, ali se trudim, koliko mogu, malim koracima do velikog cilja:cool:

ljubim vas sve

pazarkice, ne bih da se ponavljam ali molim te pokusaj da budes opustenija.... sada je sve sto mozes da uradis da budes srecna, lepo se hranis, odmaras.... nista neces uraditi dobro, ni za sebe niti za mrvice ako se budes nervirala.... vidis i sama da beta lepo raste, sada je lepo pusti do UZ!!!! molim te:heart:

setila sam se onog, ne dao ti bog ono sto ti roditelj pomisli....a sto se odnosi na silne roditeljske strahove, na ovo me setila padar sa pominjanjem kola.....:confused:

zvoncice, samo ti deli savete, nikome od nas to ne smeta, stavise, uvek nesto novo naucimo, ili barem da govorim u svoje ime...
ja moram da priznam da nisam bas neki sledbenik zdravog zivota, ali se trudim, koliko mogu, malim koracima do velikog cilja:cool:

ljubim vas sve
Kada cemo ti i ja u nove pohode koji vode do trocifrene bete.Nisam ni ja nazalost pobornik zdravog zivota ali se trudim.Duvanjenje sam svela na 5 cigara dnevno a i to bih volela da batalim, sta da radim kada ne mogu.:whistling:Poljubac za sve dame i znajte da smo mozda izgubile bitke ali ne i rat.

Evo sad cu ja da probam ukratko Pazarka da ti opisem kako teku trudnicke sekiracije i brige a posle brige taze mame i videces da to nije nista u odnosu na ovo sto ti vadis betu svaki dan.
Evo ovako, prvo ustanovis da si trudna, pa onda vadis betu da vidis d ali trudnoca napreduje pa strepis dok ne stignu rezultati, kad stignu i vidis da je sve ok lakne ti, ali ne zadugo, opet se sekiras oko prvog Uz, da li ce se cuti srcana radnja. Dodje i prodje prvi Uz, sva si srecna jos imas i fotkicu svoje kuckajuce tackice, i Dr ti kaze vidimo se u 12 nedelji zbog double testa. Ti mislis ok, samo da i to prodje. uradis double i npr rezultat je malo losiji, tebi odmah nije dobro, mislis na najgore, Dr predlaze amnio ili cupice, ti se bojis, strahujes za svoje cedo i plasis se samog postupka, ipak treba da te iglom bodu u stomak. Uradis amnio, stignu najlepsi moguci rezultati da nosis zdravo i pravo dete i konacno saznas pol i to 100% tacno! e sad se sekiras jer si vec u 17-18 nedelji a ne isecas bebu, odes opet preventino na jedan Uz, mozda i kod privatnika jer ovi nasi ne rade Uz eto kad se tebi cefne, i Dr ti kaze da je sve sa bebom uredu, pusti ti da cujes bebine otkucaje, ti si najsrecnija osoba na svetu, dobijes i slicicu svoje bebe koja sad nije samo tackica, vec pravi mali covek, koji se vrti, okrece prevrce... posle par dana osetis prve bebine pokrete i tvojoj sreci nikad kraja i svaki put cekas kad ces ih ponovo odetiti. Onda dodje dan kad npr ne osecas bebine pokrete, uspanicicis se nacisto, treperis od straha, brzo odes kofd Dr koji te pogleda na Uz na tvoju molbu, i kaze ti da je sve uredu i da beba ne mora non stop da se mrda jer i bebe u stomaku znaju da spavaju :-) Osecas se poletno i euforicno, beba je ok ti si sva srecna. E onda moze da te zadesi neka mokracna infekcija, ti odmah pomislis da li to moze naskoditi bebi, trk kod lekara, dr prepisuje antibiotike, ti se mislis da li da pijes jer moze naskoditi bebi. Ulazis u trece tromesecje, sve se teze kreces, nocu sve manje spavas, potreba t je velika snaga da se okrenes u krevetu. grcevi u nogama te razbijaju, i to kad uhvatis malo sna beba te probudi svojim ritanjem, tek da najavi sta ce da ti radi kad se bude rodila :-) mislis da se nikad neces naspavati, sto je donekle tacno. Polako se priblizava porodjaj, i od toga strepis kako ce proci, svejedno da li je cr ili prirodno sve super prolazi, i eto konacno drzis svoje cedo u rukama, mali zamotuljak, prelep i ako je sav izguzvan i natecen, samo tvoj i najlepsi zamotuljak na svetu. Presrecna si i ponosna na sebe sada si majka! Rana od episiotomije boli, ali jedva cekas da izadjes iz bolnice, da konacno budete jedna mala i srecna porodica. U bolnici te uce kako da podojis bebu ne ide ti bas od ruke ali se snalazis. Konacno dolazite kuci, beba je za primer, dodje vece okupali ste je, beba je zaspala i posle sat vremena krece cika, vriska neznas gde se nalazis, neznas sta bi moglo biti. u strahu ides kod Dr sa bebom, da bi Dr rekao da beba ima grceve tj kolike i da tu nema leka i da svaka beba to mora prerasti. Sva skrhana molis Boga da tebe boli a da ne boli tvoju bebu, gledas je kao se crveni, zavija uvija, prducka a ti joj enmozes pomoci, satima je nosate, ti, tm i ko je vec tu da pripomogne, beba konacno zaspi, probas da uhvatis malo sna, ali nemozes jer bdis nad njom i gledas da li dise. e onda dojenje, bradavis ebole otkidaju, kad beba povuce sve zvezde vidis od bolova! I to mora proci, dok se sike ne naviknu, onda izmlazivanje rucno ili sa pumpom da se ne upalis i ne dobijes mastitis, beba po neki put i nece siku ti odmah mislis da je gladan i razmisljas se da joj das formulu, i vecina mama tu pravi gresku i daje joj formulu a ustvari beba nije gladna nego je muci stomacic i samo zeli blizinu mame. E onda iz cista mira beba ne zeli da spva u 3 ujutru, zeli da gleda, place, zvrji u prazno, ti nemozes vise nisi sklopila oka vec dve nedelje duze od 4 sata, a tek imas gomilu vesa za peglanje. mislisa da bebino nespavanje i grcevi nikad nece proci, padas u ocaj i mislis se "Sta mi je ovo u zivotu trebalo?" E onda je beba malo ojacala mogli bi ste da se malo prosetate kolicima, al ne lezi vraze, beba vristi kao da je deru, ma nece u kolica ni slucajno! Onda se ti ljutis na samu sebe sto si kupovala tako skupa kolica a kad ih necete koristiti, i da si vecito osudjena da sedis u kuci. Nekako i to prodje, znaci nema vise grceva, nocu beba spava cak 6 sati u komadu, voli da gleda dok se vozi kolicima, ali jednog dana primetis da bebina kaka nije zlatno zuta vec zelena!!! Odmah zoves dr ili vodis bebu, vec mislis kako ti se beba prehladila ili je gladna, samokriticna si, mislis da nisi dobra mama jer ti je beba ili gladna ili prehladjena, i onda ti Dr kaze da se to moze dogoditi i sasvim zdravoj i sitoj bebi, a kad malo bolje razmislis shvatis da si dan pre toga jela spanac i da je kroz tvoj mleko stiglo do bebe i obojilo joj kaku.... intimni zivot skoro nula i kad dobijes zelju beba ne spava i kad mozda krenes u akciju beba se probudi, ili se tebi spava...
Zene moje drage ja mogu ovo pisati u nedogled, na redu idu zubi itd. neko sa strane bi pitao zasto bi to neko sve radio, jer znate zasto? jer nam niceg lepseg u zivotu kada te tvoja beba pogleda u oci i kada ti pruzi jedan mali krezav osmeh, ti se topis bez obzira sto je tri ujutru i sto beba ne zeli da saradjuje i spava, ti si jedna srecna neispavana majka. Zato Pazarkice moja mila i ostale forumasice ne gubite zivce bespotrebno jer treba da vam ostanu bar jos malo da bi ih vas decica mogla pokidsti skroz na skroz!!!
Ljubim vas sve!
P.S. A da i u nijednom trenutku se vise necete setiti Ivf i samog postupka jer ce vam celo to iskustvo sto ste preizveli sa Ivf biti mala maca u odnosu na ovo sto sad prezivljavate.

Divna prica skroz na skroz. Meni, matoroj trudnjaci podize raspolozenje i elan maximalno.
Bila pre 4 godine na forumu, interesovala se za ivf. Od tada, suma sumarum, 2 ivf (1 sa vracenim embrionima), oba puta trudnoca potvrdjena, i oba puta spontani na 31. dan od embrio transfera. Radila u Jevremovoj, kod pokojnog prof. Sanje Stankovica (jedno milo bice, al i bog bira koga ce da uzme). Neko gore pomenu sestru Bobu. Mogu odmah da se nadovezem da ni ostale nisu mnogo bolje. Za njih sam " Katarince", dok ne naplate, a posle ne moz da dobijes nikog za majku bozju.
Htela sam da podelim sa vama jednu info, koja moze da pomogne, svakako nece odmoci. Ne znam da li je neko od vas cuo za dr. Majru, ruskinju koja u Bgd radi vec 20 godina dijagnostiku. Zena je doktorirala u Rusiji na fak. za alternativnu medicinu. Za nju smo saznali tada jos, jer je Telekom platio svojim zaposlenima da idu na pregled kod nje. Elem, to nije pregled na kakav je bilo ko navikao od nas. Sedis preko puta nje, a ona ocitava stanje tvoje aure. Prilicno sumanuto za svakog ko je navikao da ceka 3 meseca da mu zakazu kod lekara, da krv, ceka satima i na kraju dobije dijagnozu od koje ne zna dal da se smeje ili da place.
Nema nikog ko od Majre nije izasao slogiran i zblanut. Ona ti isto tako prekontrolise krvnu sliku, dioptriju, razmak zenica, svaki organ ponaosob, kaze ti porodicnu anamnezu i sta si od koga nasledio, i ono za nas najvaznije, hormonski status.
Posle drugog spontanog, otisla kod Majre da mi kaze zasto uvek 31.dana, a ona na moje dobar dan, poce da urla na mene. Kako sam mogla da dozvolim da mi rade vantelesnu kad sam u hormonskom disbalansu, i kad mi zivot visi o koncu (bila kod nje pre 10 god. poslednji put).
Ja inace imam skoro 40 godina (u avgustu), srcani bolesnik, policisticne jajnike, dijabet tipa 2, hipotireozu i 40 kg vise od normale, tj. zdravlje skoro savrseno :)))). Ona rece da hormona bilo dovoljno za trudnocu, ali nedovoljno za stvaranje posteljice, da zaboravim na trudnocu, i da gledam da budem zdrava sebi i svome muzu, a ako se hormonalno izbalansiram da zatrudnim mogu i dan pred menopauzu. I tako ja ocajna odem kuci i predjem na uzimanje nekih Mumio tbl, (ko je uzimao zna kako je bljak). Mi vec digli ruke i od trudnoce, inace potpuno sam odlepila posle 2. spontanog, bila i na bolovanju poslao me cika psiha, uzimala i neplaceno, ma nisam mogla k sebi da dodjem. Inace sam poprilicno realna, mrzim da se zavaravam, stvari nazivam pravim imenom i cupam se iz sranja jako dobro, na zalost, tad nista od svog mog umeca ratovanja nije pomagalo. Tako smo i odustali. Kad sam bila kod Majre na kontroli 20feb ove godine, Majra mi rece, sad mozete kod ginekologa da isplanirate trudnocu!!!! Ma kakvu trudnocu, mi odustali skroz, a i suprug ima trch-trch pa nekog punoglavca sto na nesto lici. Majra rece to nema veze, dovoljan mu je i jedan, ja sam sad u hormonalnom balansu. Ja se nasmejala, otisla kuci, muzu puzu ispricala ko anegdotu, spakovali se i otisli na Taru, na koju idemo za svaki Uskrs.
Ono sto je najcudnije, ja koja sam posle svake ivf, lezala ko daska, planirala svako piskenje i na moju sramotu (al treba sve hrabro reci), tisirala se svaki 2. dan a sve da mi ne ispadnu slucajno embrioni, odem na Taru, plivala svoja 2 km svakog dana u ledenoj vodi hotelskog bazena i pri tom se iz stale od i sa konja nisam skidala, dosla kuci bez menzisa (nista cudno kod mene). Muz kupio test, ja se naljutila sto je bacio pare, kaze pa 200 dinara nije saka zlata. Taj test je stajao nedelju dana na stolu, mrzelo me da ga uradim, pa to kod mene nikad nije radilo, uvek jedna i to jadna linija. Na kraju sam uradila jer ako je postojalo 0,5% sanse, morala sam odmah da prekidam terapiju za pritisak i skoro sve ostalo.
I gle cuda! Dve linije ko san! Odmah otisla da kupim jos jedan za slucaj da je onaj bio pogresan, ma jok, i tu dve linije. Sracunam ja da je to oko 25. dana i spremna za novi spontani 31. dana, krenem na posao naoruzana pelenom za odrasle, i ujutru i uvece na traku za brzo hodanje po pola sata. Nisam mogla da podnesem da se ponovo nadam i ovog puta zavrsim u ludari. Sta god treba da se desi, nek se desi odmah i idemo dalje. Al nista se nije desilo. Ova se beba i pored svog mog maltretiranja iste, nije dala i zakacila se ko zaheftana. Sad ulazim u 5. mesec i za 30.jun mi je zakazana amniocinteza. Naravno da sam slogirana i od postupka i jos vise od rezultata, al idemo dan po dan.
Bez obzira na to sta ce biti, ne mogu da prenebregnem istinu, da je jedina koja je nesto temeljno uradila, rekla mi kad ne i kad da, bila Majra. Ovo je moja prva spontana trudnoca. Cuda se desavaju onda kad se najmanje nadas, al to nije bilo samo cudo, bila je i Majra.

p.s. Koliko smo para dali na gonale, punkcije, transfere, lekove, Bete, ultrazvukove i razno, mislim da je trosak od 3.000 dinara za Majru prava sitnica.

Milice sve što si napisala ja slušam godinama!Moje sestre i prijateljice samo kukaju!Na decu,muževe koji samo gledaju da pobegnu iz kuće,svekrve,itd.Ali svaki put kad ja prođem kroz neku tešku fazu neuspeli vto,ili razočaranje što mi nije pozitivan test,a menstr.mi kasni tog meseca one odmah hvale svoju decu,muževe,itd.Davno sam shvatila da mi zavide što se moj muž i ja posle 12godina osećamo kao da smo se tek smuvali i uživamo u svakom trenutku koji provedemo zajedno.Putujem kad mi se svidi i gde mi se ide,jer su mi finansije najmanji problem.One me vole,ali me često gledaju kao budalu jer gde god idem njima donosim poklone,naravno i deci,a sebi retko.Mrze moj način života,ali žele da imaju isti.Za decu se nisu mučile i deca im smetaju jer kako kažu nemaju odmor i mnoge su dobile decu ne zato što su ih želele već zato što tako treba i da bi zadržale svoje muževe.Stalno kukaju kako im je teško.Naravno da se ne bave svojom decom više vole kaficu u komšiluku nego da provode svoje vreme sa decom.Samo žene poput nas znaju da cene najveću nagradu koju možemo da dobijemo u životu,a to je dete.Naša su deca deca ljubavi,a ne interesa.Razumem Pazarku,ali loše misli privlače i loše stvari u životu.Ako stalno mislite da će se nešto dogoditi na kraju će tako i biti.Bolje razmišljajte o lepim stvarima.Sve osim tih malih bića je nebitno.Putovanja,skupe stvari,status u društvu sve su to gluposti i toliko plitke stvari.Kad pogledate čak i Madona i njoj slični su se ostvarili kao roditelji,prema tome pozitivno razmišljajte i uživajte u svakom danu ma kakav bio,ako je loš samo pomisao da je već sutra novi dan koji će biti bolji je dobar osećaj.

Tek sad sam ukapirala da mogu biti pogrešno shvaćena.Znam da ti Milice uživaš u svakom trenutku sa Sergejem.Ne bih volela da pomišliš da ovo što sam napisala se odnosi na tebe pošto na početku gornje porukice nisam se lepo izrazila.

Zvoncice36,evo sta ja mislim.Tudja nesreca stvara iluziju o sopstvenoj sreci!To je to sto zene iz tvog okruzenja misle.Pa da,eto nama i nije tako lose kad vidimo da zvoncica nema decu.To je razmisljanje po meni smesnih ljudi.Meni tudja nesreca ne stvara iluziju o sopstvenoj sreci ni na trenutak.Znam da su u globalu ljudi zaokupljeni raznim problemima i nesrecama,ali to ne moze biti za mene sreca.To sto ti putujes,imas intimu sa svojim suprugom nije smesno,ni glupo,opet kazem svoje nezadovoljstvo one kompenzuju sa problemom koji ces ti da resis naravno.Ja nisam tip zene,koji je lud za decom.To govorim i sada dok cekam da izvadim betu.Ali to je normalno jel,i potvrda moje i suprugove ljubavi,dolazak bebe je radost u kuci,nova energija,raspolozenje,ali i bez dece se ziveti moze.Uvek sam prezirala zene kojima je jedini cilj bilo potomstvo!Ne daj Boze da su mi jedina sreca u zivotu deca.Mi smo tu da im damo zivot i usmerimo ih na pravi put,a oni ce ziveti svoje zivote,ne zavisno od mene i supruga.Isto tako znam da dobra majka nije,ona koja samo zeli decu,a pri tom,nista nije uradila na sebi,nije se skolovala,usavrsavala,brinula o svojoj karijeri,negovala,osamostalila,nema sta da pruzi detetu.Zvoncice putuj,saznaj,uzivaj u zivotu dok ne stignu deca.A sticice!Ja ovo sto sam sada napisala ne smem u svakom drustvu da kazem,ljudi osudjuju,misle karijerista,sebicnjak,misli samo na sebe.Ne,to su normalni stavovi.Ja cu imati decu kad tad,boricu se ,placacu postupke i to je to.Pazarka ne brini,ljubim te.Nadam se da sa svojim stavovima nisam nekog povredila!Kiss!

Kaja Beograd ja sam već pisala o Majri!Ja sam na prvom pregledu umirala od smeha,a na kraju se i ona smejala.Imam probleme sa hormonima,a po njoj odličnu genetiku bez bolesti u familiji.Dok moj muž nije ni znao šta sve ima.Ona mi je rakla da neradim vto u februaru,ali ja jesam pošto sam već zakazala,pa ako bude uspešna super.Rekla mi je da zbog hormona u poodmakloj trudnoći ću imati spontani.Zato sad čekam zeleno svetlo pa da vidim.Inače verujem u alternativu i veoma sam upoznata sa sudžokom,akupukt.,itd...Ja sam za varijantu što manje hemije da špricaju u nas.Drago mi je što si uspela i želim ti lak porođaj i živu i zdravu bebu.Stalno pišem i dosađujem ženama suština je RODITI ŽIVO I ZDRAVO DETE!

Padarlajd drago mi je da razmišljamo slično.Nisam želela decu dok nezavršim sve što sam želela.kao mala sam slušala žene kako su ih deca omela da završe ovo ili ono u životu.Bile su i loše majke.Moja mama je u drugu ruku dosadna mama.Stalno me zivka i strepi kad sam na putu,itd.Stalno me smara da li jedem,....Mislim da nijedno ni drugo nije dobro.Sad bih volela da sam malo ranije počela da razmišljam o deci,ali svi grešimo,verovatno mi je sad teže baš zbog toga.Kad vidim žene sa decom a nemaju sjaj u očima odmah shvatim da nisu srećne.Nažalost ima ljudi koji imaju sve,a opet nisu srećni,jer su se takvi rodili,ili su takvi postali.Mislim da male svakodnevne sitnice i čine sreću.Juče me drugarica zvala sa mora,ne prijateljica već drugarica,rekla mi je kako joj je super pošto joj je dete plakalo javio se na minut njen muž i rekao mi neznajući šta je ona rekla da je ona užasno nervozna i da joj deca smetaju.Otud moje današnje nadahnuće o životu.Smetaju joj dva preslatka dečaka!!!!!

Kaja Beograd ja sam već pisala o Majri!Ja sam na prvom pregledu umirala od smeha,a na kraju se i ona smejala.Imam probleme sa hormonima,a po njoj odličnu genetiku bez bolesti u familiji.Dok moj muž nije ni znao šta sve ima.Ona mi je rakla da neradim vto u februaru,ali ja jesam pošto sam već zakazala,pa ako bude uspešna super.Rekla mi je da zbog hormona u poodmakloj trudnoći ću imati spontani.Zato sad čekam zeleno svetlo pa da vidim.Inače verujem u alternativu i veoma sam upoznata sa sudžokom,akupukt.,itd...Ja sam za varijantu što manje hemije da špricaju u nas.Drago mi je što si uspela i želim ti lak porođaj i živu i zdravu bebu.Stalno pišem i dosađujem ženama suština je RODITI ŽIVO I ZDRAVO DETE!

Da li ja mogu da dobijem Majrin kontak tel. ili neki info?Jel se zakazuje? Moze i na pp.

Hvala zvoncice:heart:

Kaja Beograd,ako sam dobro razumela Majru si posecivala 10.godina redovno ili si otisla samo pre 10.godina i sad pre trudnoce ponovo.Cestitam ti na trudnoci.Uzivaj draga!Nego,ja sam pored svog medicinskog obrazovanja obisla sve gatare,vudu magove,pila cajeve izvesne Paoline iz Vojvodine za regulaciju hormona,doduse nisam sprovela sve do kraja sa tim cajevima jer sam pocela da krvarim od te travuljine.Pa sam koristila i grozdje Sv.Simeona iz Hilandara i sprovela 40-dnevni post na vodi,molitve itd.Hocu da kazem nisam zadrta samo za lekare i nista vise ali sad razmisljam za Majru,ne znam dal bih imala snage za nju!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back