Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Helou, evo i meni je sad javila drugarica da joj nije uspeo 6-7 postupak, bas me razalostila, ovaj poslednji je radila u Leskovcu, vracena su joj dva embriona treci dan i dva peti dan ali opet nista! bas mi je zao, bas je svugde radila Ivf, isla i za Maribor i po Bgd ali nista.
Ja cu da dodjem u taj iskopani bulevar Pazarka, pa cu da idem od zgrade do zgrade i kad te nadjem ima da te izlemam! :-) nemoj da si bas toliko ubedjena da nije uspelo, mora jednom da uspe, nemoze zauvek da ti neuspevaju pokusaji!

hej devojke evo i mene....
jutros sam ustala i do sada sam pravila neku prezentaciju....Pravo da vam kazem od silnih drugih razmisljanja ja i ne stizem da mislim na to koji je dan....Guram ovaj utrogestan 3 puta dnevno i nadam se najboljem....
inace cu izgleda morati na posao od srede ili cetvrtka, a u utorak vadim beticu, tako da ne znam kako da izvedem guranje utrogestana. sta mislite jel mogu npr da stavim utrogestan ujutru u 6 (ustajem u pola 8), pa u pola 5 (razmak preko 10 sati) pa uvece oko 11, 12?
jedino tako mogu da izvedem odlazak na posao.Ili da ovu popodnevnu dozu zgutam ali ne znam koliko brzo se resorbuje na taj nacin. Upomoooooc!!!!!!:dontunderstand:
u svakom slucaju bice mi lakse kada odem da radim, od silnih budalastina na poslu sigurno necu ni pomisliti na VTO

pazarkice, mila, mislim na vas sve vreme, i znajte da moje mrvice i ja navijamo za vas!!!!
samo se malo opustite, nije fer prema mrvicama da odustajemo unapred;)

Pazarkice, više od svega bih volela da te bar malo mogu oraspoložiti, ali ne znam kako! Još ništa nije izgubljeno i molim te nemoj da misliš negativno! Svi, ali baš svi smo uz tebe!
Mila i Mijaki i za vas navijamo takodje, vidim da ste dobro i samo tako neka ostane! Nemam baš šta pametno da vem napišem! Ljubim vas i ne dajte se!

Pazarkice, više od svega bih volela da te bar malo mogu oraspoložiti, ali ne znam kako! Još ništa nije izgubljeno i molim te nemoj da misliš negativno! Svi, ali baš svi smo uz tebe!
Mila i Mijaki i za vas navijamo takodje, vidim da ste dobro i samo tako neka ostane! Nemam baš šta pametno da vem napišem! Ljubim vas i ne dajte se!

eh ljubavi moja:cmok2:,nema nacina da se oraspolozim,nije samo problem sto nisam trudna,najveci je preoblem to sto ne znam zasto???zasto osam puta ne uspeva:sad2:..........kada se vratim u luksemburg ima da me rasklope celu,da vide dali je zaista sve uredu:(,ako ne bude super,ako bude onda neka me ne sklapaju,jer ovo fakat nije normalno:sad2:

ove trudnice neka nam opisu kakve su imale siptome do vadjenja bete,naravno pozitivne bete

ja imam utisak da cu da procurim svakog trenutka:sad2:,a ako procurim uz progesteron i pregnyl onda fakat nije normalno:sad2:

hej devojke evo i mene....
jutros sam ustala i do sada sam pravila neku prezentaciju....Pravo da vam kazem od silnih drugih razmisljanja ja i ne stizem da mislim na to koji je dan....Guram ovaj utrogestan 3 puta dnevno i nadam se najboljem....
inace cu izgleda morati na posao od srede ili cetvrtka, a u utorak vadim beticu, tako da ne znam kako da izvedem guranje utrogestana. sta mislite jel mogu npr da stavim utrogestan ujutru u 6 (ustajem u pola 8), pa u pola 5 (razmak preko 10 sati) pa uvece oko 11, 12?
jedino tako mogu da izvedem odlazak na posao.Ili da ovu popodnevnu dozu zgutam ali ne znam koliko brzo se resorbuje na taj nacin. Upomoooooc!!!!!!:dontunderstand:
u svakom slucaju bice mi lakse kada odem da radim, od silnih budalastina na poslu sigurno necu ni pomisliti na VTO

pazarkice, mila, mislim na vas sve vreme, i znajte da moje mrvice i ja navijamo za vas!!!!
samo se malo opustite, nije fer prema mrvicama da odustajemo unapred;)

popij ga,jer nemas vremena da mirujes,ali ga popij malo ranije...................a sto se tice mrvica,e vise necu ja da se borim,neka se one bore da ostanu

jeli imas kakvih siptoma???a mila???......................ljubim vas sve,i blago ti se sto se vracas na posao,ja da mogu pobegla bih iz sopstvene koze u svemir,ali kao sto kazu iz svoje se koze ne moze:(

Helou, evo i meni je sad javila drugarica da joj nije uspeo 6-7 postupak, bas me razalostila, ovaj poslednji je radila u Leskovcu, vracena su joj dva embriona treci dan i dva peti dan ali opet nista! bas mi je zao, bas je svugde radila Ivf, isla i za Maribor i po Bgd ali nista.
Ja cu da dodjem u taj iskopani bulevar Pazarka, pa cu da idem od zgrade do zgrade i kad te nadjem ima da te izlemam! :-) nemoj da si bas toliko ubedjena da nije uspelo, mora jednom da uspe, nemoze zauvek da ti neuspevaju pokusaji!

ajde nadam se da gresim,ali cisto sumnjam..............a sto se tice lemanja,i moja mimoza bi rado:lol::heart:,ali nedam se ja lako:lol:

a tu drugaricu posalji kod mene,da je upisem u moj klub:whistling:

evo i mene
nista se ne desava, sto se tice simptoma, jedino neki pritisak u donjem stomaku slicno predmenstrualnom.....i sva sam se osula po vratu i licu, mozda od progesterona, tako da licim na cudoviste:besna:
inace, nista drugo ne osecam.
posto mi je ivf radjen u skladu sa prirodnim ciklusom, cak i kada bi trebalo da dobijem, to bi bilo oko 12, 13 Juna....
posto betu vadim 15.og, kriziracu za vikend:(
pisem kasnije, odoh da klopam......
cmokic
navijam za mrvice, cije god bile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

znate sta sam ja upravo uradila????mimoza me je naterala da uradim kucni test na trudnocu:super:,i naravno rezultat i pored toga sto sam dobila sinoc pregnyl bio negativan............eto koliko da se nasmejete malo:lol::mrgreen:

volela bih da upoznam osobu kojoj je 7. dana bilo koji test bio pozitivan !?! :dontunderstand:

ipak veruj , jer kada se najmanje nadas cudo se desi ... ali pusti da se desiiii

nesto me zbunjuje : zasto primas pregnyl?

ljubim te pazarkice i sve ostale :zag:

volela bih da upoznam osobu kojoj je 7. dana bilo koji test bio pozitivan !?! :dontunderstand:

ipak veruj , jer kada se najmanje nadas cudo se desi ... ali pusti da se desiiii

nesto me zbunjuje : zasto primas pregnyl?

ljubim te pazarkice i sve ostale :zag:

ma zelela sam da po prvi put u zivotu imam pozitivan test:roll:,ali vidis da ni to ne moze da se desi...................mislila sam da ce pokazati dve crte zbog pregnila,jer je pregnil cisti hcg,ali opet nista:roll:

a pregnil primam ,kao podrsku lutealnoj fazi uz progesteron...................progesteron je bio moja ideja ,a pregnil njegova...........inace maksimalno je 3 inekcije od 1000-3000 UI,ma ja sam sve probala ,pa ajde i to,mada se sada jako kajem jer ne mogu da sednem na du.e:mrgreen:....................draga moja,ja sam uz tesku muku naucila da se meni cuda ne desavaju,da nista u ovom zivotu nisam dobila olako,a dete cini mi se najteze od svega;).........ljubim te i cuvaj se:cmok2:.............kako se osecas???

znate sta sam ja upravo uradila????mimoza me je naterala da uradim kucni test na trudnocu:super:,i naravno rezultat i pored toga sto sam dobila sinoc pregnyl bio negativan............eto koliko da se nasmejete malo:lol::mrgreen:
Pazarka,e pa ja cu sad kao sto rece Milica,na taj iskopani Bulevar da te potrazim,pa cu sa Milicom zajednickim snagama da te mlatimo....... :hahaha: E,pa za tu drugu ruzicastu crticu ces morati da sacekas jos par dana a i onda ce se slabo vidjeti..... Ja sam test na trudnucu radila 13 dana nakon ET,pa se crtica jedva vidjela,pola sata sam zurila u test i nisam bila sigurna dal`se vidi crtica ili mi se samo pricinjava :think: toliko je bila slaba i blijeda.... A.ti bih da je sad vidis :rtfm: ne moze to tako draga moja,moraces jos malo da se strpis ;) Ajd`budi nam sada dobra i cuvaj te svoje mrvice.... :heart:

Pazarka želim ti kao i ostalima da uspete,ali ako te interesuje zašto se nešto događa poseti Majru.Saznaćeš kakva ti je genetika i od koga si šta nasledila.Bićeš sigurno iznenađena kad ti žena bude rekla od čega ti je bolovao otac,majka,baba....,ti šta možeš da očekuješ.Iskreno se nadam da ćete sve uspeti,ali ja sam od kad sam upoznala tu dr.šokirana koliko je u pravu.Ja nemam ništa sa njom da neko ne bi pomislio kako imam neku korist,već jednostavno želim da ako nekome mogu da pomognem to i uradim.I ja sam jedna od vas i čekam da mi ona sredi hormone pa da krenem u postupak vto.

Ooo Vodolijice draga, pa i ti si tu? Ja već mislila da si otišla na put oko sveta i da uživaš na nekim dalekim plažama! Kako si, šta ima novo, baš sam te se uželela, nisi nam odavno pisla!?

Halo Iki kuco stara! Tu sam ja cijelo vrijeme samo sto vas nepratim svaki dan nego kad stignem a i nemam nista pametno da vam napisem.Brojim dane sa vama,onako u sebi, do bete pa kad kojoj od vas "nepodje za rukom" onda me to jako zaboli. Ja se polako pripremam za novi postupak ali to ce vjerovatno biti negdje u septembru. A to za plazu,nemas pojma kako bi mi to trebalo i ako bude sve onako kako sam zamislila ima uskoro i da se ostvari.Najradije bi na pusto ostrvo,bar dva dana da nikog nevidim i necujem. Salim se, nije bas tako strasno ali treba mi odmor. Ljubim te.

ja samo da raportiram za danas...

nista novo, malo sam nervozna i placljiva, plasim se da nije tipican PMS kada mu vreme nije:(
mislila sam sutra na posao, ali sam ipak odlucila da ostanem da odležim, pre svega zbog Utrogestana....

meni je lekar rekao da betu vadim 15 Juna, to je utorak... Sta mislite da li ce da ima smisla da ja onako unapred malo, izvadim betu u nedelju, 13 Juna, to bi mu bio 9 dan?

danas je utihnuo forum, gde ste drugariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:zurka:
mila, pazarkice, gde ste?

Padar, javni se iz Slovenije, pls!

cmooooook

e onda sam ja trudna sto posto:lol:

pa gde si ti bre????sta se desava????ajde i ti moras u postupak,ja i ti smo u korak jedna za drugom:lol:bas si mi nedostajala..........ljubim te punoooooooooooo:cmok2:

E PA MOZDA I JESI. Tu sam draga moja i polako se pripremam(tj.opet cekam) na novi postupak.Tipicno za vodoliju:Tvoji komentari me podsjecaju jako na moj nacin razmisljanja -u negativnom pravcu.To je nasa karakteristika,samo sto si ti puno hrabrija od mene,meni nebi palo na pamet ni 20-i dan nakon et da napravim test,od silnog straha da bi mogao biti negativan.Meni je moj dr.predlozio jos jedan postupak i onda dize ruke od mene.Mozda je i bolje da tako kaze,pa, ili cu da to prihvatim i natjeram sebe i svoje tijelo na uspjeh ili cu da dignem ruke i ja sama od sebe.Vise mi je pun kofer svega.A ko zna sta ce jos da se desi? Ja te ljubim puno i milim te izdrzi do kraja hrabro i budi mi primjerna.

Evo napokon i nas!!!!!Vratili se iz bolnice,smanjili pritisak lekovima koje cu morati da pijem do kraja trudnoce,i naravno zavrsili sa serklazom.Sve je proslo u najboljem redu, inace nismo spomenuli da smo 5 mesec i da mrdamo unajvece (razbijamo mamu i nemoze da spava od nas, sta li ce biti do 9-og meseca).Pre neki dan smo bili na uz i cika dr. nije uspeo da nas izmeri tj.izmerio nam jednom glavu i ruku a drugom glavu i trup,ostalo nije uspeo jer su mnogo besni,kada smo pitali za pol rekao je musko i zensko ali nije siguran jer su divljaci.Toliko od nas!!!!!!!!!!

Pratimo vas redovno i drzimo fige svim trudilicana i trudnicama,da ne nabrajam ponaosob jer cu sigurno nekog da zaboravim,pa se mozda naljuti.Javljacemo se sada cesce obecavamo!!!!!!!!!!:bye::bye::zag::zag::zag::heart::heart::heart::heart:

ja samo da raportiram za danas...

nista novo, malo sam nervozna i placljiva, plasim se da nije tipican PMS kada mu vreme nije:(
mislila sam sutra na posao, ali sam ipak odlucila da ostanem da odležim, pre svega zbog Utrogestana....

meni je lekar rekao da betu vadim 15 Juna, to je utorak... Sta mislite da li ce da ima smisla da ja onako unapred malo, izvadim betu u nedelju, 13 Juna, to bi mu bio 9 dan?

danas je utihnuo forum, gde ste drugariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:zurka:
mila, pazarkice, gde ste?

Padar, javni se iz Slovenije, pls!

cmooooook

nece imati smisla ,jer i da je beta pozitivna nivo u krvi je toliko nizak da ne moze da se registruje................a koliko se secam tebi je ET bio u petak,a dan ET se racuna kao nultni dan,tako da je tebi u nedelju 8.dan,i nema sanse da pokaze tacno

a jeli tebi dr rekao da vadis betu 15.06................taj tvoj dr neki fini,bas kratko:lol:

drago mi je sto si odlucila da odlezis,mozda bi ti kasnije bilo zao i razbijali bi glavu,zasto si otisla,da nisi mozda bi bilo bolje(iz licnog iskustva):cmok2:

a sto se tice mojih siptoma,sem bolnih grudi-nista..................nekad osetim bolove u jajnicima,ali to nisu uopste bolovi kakve sam imala u prethodnim postupcima..........i krenula je panika,svako malo trcim na WC da proverim:lol:

ma samo da se ovo cekanje zavrsi,nebitan je rezultat...............pripremila sam sebe na najgore(onoliko koliko je to moguce),a nadam se nekom cudu:cool:............i jos samo da nadjem neku labaratoriju u kojoj cu dobiti rezultate za pola sata,jer u celom ovom postupku cekanje rezultata bete mi najteze pada,tada se lomim,10 minuta sam na vrtu sveta,a onda me prethodna iskustva sacekaju i razbiju od dno...............nista ,prezivecemo i to:sad2:

Pazarka,e pa ja cu sad kao sto rece Milica,na taj iskopani Bulevar da te potrazim,pa cu sa Milicom zajednickim snagama da te mlatimo....... :hahaha: E,pa za tu drugu ruzicastu crticu ces morati da sacekas jos par dana a i onda ce se slabo vidjeti..... Ja sam test na trudnucu radila 13 dana nakon ET,pa se crtica jedva vidjela,pola sata sam zurila u test i nisam bila sigurna dal`se vidi crtica ili mi se samo pricinjava :think: toliko je bila slaba i blijeda.... A.ti bih da je sad vidis :rtfm: ne moze to tako draga moja,moraces jos malo da se strpis ;) Ajd`budi nam sada dobra i cuvaj te svoje mrvice.... :heart:

ma ja sam znala da je test negativan,ali ajde da imam za uspomenu jednom u zivotu pozitivan test(mislilia sam zbog pregnila da je pozitivan) i opet nista...........a ne ne ja sledeci put vadim betu,nema vise testova,ono ako je negativan ,uvek mozes da se tesis da je rano,da nije tacan itd,a ovako znas na cemu si ...........kakve si siptome imala pre vadjenja bete??:cmok2:....hvala ti na podrsci:cmok2:
Pazarka želim ti kao i ostalima da uspete,ali ako te interesuje zašto se nešto događa poseti Majru.Saznaćeš kakva ti je genetika i od koga si šta nasledila.Bićeš sigurno iznenađena kad ti žena bude rekla od čega ti je bolovao otac,majka,baba....,ti šta možeš da očekuješ.Iskreno se nadam da ćete sve uspeti,ali ja sam od kad sam upoznala tu dr.šokirana koliko je u pravu.Ja nemam ništa sa njom da neko ne bi pomislio kako imam neku korist,već jednostavno želim da ako nekome mogu da pomognem to i uradim.I ja sam jedna od vas i čekam da mi ona sredi hormone pa da krenem u postupak vto.
aj molim te posalji mi broj tel i adresu,odmah cu da je kontaktiram.....hvala ti:cmok2:
bogami cu i ja ovako santava da dođem da te mlatim, zajedno sa milicom i skandi...
odakle ti ideja da radis test?
;)
:cmok2:

E PA MOZDA I JESI. Tu sam draga moja i polako se pripremam(tj.opet cekam) na novi postupak.Tipicno za vodoliju:Tvoji komentari me podsjecaju jako na moj nacin razmisljanja -u negativnom pravcu.To je nasa karakteristika,samo sto si ti puno hrabrija od mene,meni nebi palo na pamet ni 20-i dan nakon et da napravim test,od silnog straha da bi mogao biti negativan.Meni je moj dr.predlozio jos jedan postupak i onda dize ruke od mene.Mozda je i bolje da tako kaze,pa, ili cu da to prihvatim i natjeram sebe i svoje tijelo na uspjeh ili cu da dignem ruke i ja sama od sebe.Vise mi je pun kofer svega.A ko zna sta ce jos da se desi? Ja te ljubim puno i milim te izdrzi do kraja hrabro i budi mi primjerna.

a ne znam,iskreno ne znam kako da pored svega onog sto sam prosla moje razmisljanje ide u pozitivnom pravcu,mada moram ti priznati da sam u pocetku bas bila optimisticna,ali kada su mi javili za ostatak embriona,onda sam se prizemila

sve mogu nekako da prihvatim,ali sto se tice odustajanja,to nikad
moze svet da se okrene naopacke,ali ja cu da imam dete,ne pitam niti za uslove,a ni za cenu koju cu da platim...............ljubim te,i nemoj da se bediras i pre nego si i krenula,imaces vremena :zag:

Evo napokon i nas!!!!!Vratili se iz bolnice,smanjili pritisak lekovima koje cu morati da pijem do kraja trudnoce,i naravno zavrsili sa serklazom.Sve je proslo u najboljem redu, inace nismo spomenuli da smo 5 mesec i da mrdamo unajvece (razbijamo mamu i nemoze da spava od nas, sta li ce biti do 9-og meseca).Pre neki dan smo bili na uz i cika dr. nije uspeo da nas izmeri tj.izmerio nam jednom glavu i ruku a drugom glavu i trup,ostalo nije uspeo jer su mnogo besni,kada smo pitali za pol rekao je musko i zensko ali nije siguran jer su divljaci.Toliko od nas!!!!!!!!!!

Pratimo vas redovno i drzimo fige svim trudilicana i trudnicama,da ne nabrajam ponaosob jer cu sigurno nekog da zaboravim,pa se mozda naljuti.Javljacemo se sada cesce obecavamo!!!!!!!!!!:bye::bye::zag::zag::zag::heart::heart::heart::heart:

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,cestitam od srca,hvala bogu da je sve proslo u najboljem redu.............znaci konacno dobijamo devojcicu na forumu jupiiiiiiiiiiiiiiii,naravno neka je i decak ziv i zdrav,ali posebno mi je drago sto ces dobiti devojcicu:cmok2::zag:

eh da,sada ce zvucati kao da anketiram ove nase trudnice,ali me zanima kakve si imala ti siptome pre vadjenja pozitivne bete????:cmok2:

Zdravo drage moje,

nisam se duze javljala.......vise sam mrtva nego ziva.
Ako se secate, zakazan mi je postupak u Mariboru za septembar, cekala samo semu stimulacije da mi stigne na mail.
Medjutim, pre 3 nedelje odem opusteno po HP nalaz posle histeroskopije koja je radjena u aprilu /skidani polipi po drugi put, da ne bi usla u postupak vantelesne sa polipima/, kad ono rezultat:

ADENOCARCINOMA ENDOMETRII, endometroidni tip sa skvamoznom diferencijacijom, G1 NG1
PROMENA SE NALAZI U OKVIRU POLIPA ENDOMETRIJUMA.

Doktor ne preterano uzbuđen, kaže ovo je sva prilika da je nadjeno samo u polipu i da je to vec van mene.........ali odmah eksplorativna kiretaza da se vidi da li je zahvaceno tkivo materice i da zakazem konzilijum.
Kiretazu sam radila 30.maja.....................uzas!
Za konzilijum da vam ne pricam sta su mi sve trazili....................vec 2 nedelje sam u agoniji. Svakog dana po nesto snimam...a sledeceg dana preuzimam rezultate.........u medjuvremenu se tresem i ne spavam.....do juce mastala o bebi, a sada razmisljam da li cu izvuci zivu glavu.
Bogu hvala, sve je pregledano od glave do pete i sve je u redu. Malopre sam podigla i HP nalaz sa kiretaze.............sve je u najboljem redu, endometrijum čist.
Sutra idem na konzilijum, videcu sta ce reci. U frontu dr kaze da s obzirom na poslednji nalaz nema potrebe za konziliju, ali cu ja otici.
Svakako, pao mi je ogroman kamen sa srca sa danasnjim dobrim rezultatom.....................ali sta dalje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back