Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
LJudi sto se lekova tice,treba normalno izbegavati sve vrste lekova a posebno sedativa pri planiranju trudnoce a posebno u prva tri meseca trudnoce dok traje embriogeneza.Trudnicama se daje bromazepam pred porodjaj da se opuste i umire.Lekovi se zadrzavaju u organizmu zene i po nekoliko meseci,tj.ne mogu se potpuno izluciti.A kada je zena trudna mogu proci placentarnu barijeru i ostetiti plod,kazem posebno u prva 3 meseca!

mali pariz,ocigledno da ti ne verujes nista sto ja napisem,

Padarlajnd,zamolila bih te da mi obrazložiš citiran deo.
Moj komentar je bio skroz na mestu,jer ti nisi ni pokušala taj 2.postupak o fondu za koji si dala komentar,a mene neopravdano napadaš.Ja jesam u postupku,o trošku fonda i to po drugi put,i po sopstvenoj želji,u klinici Jevremova.
Tebi takođe nek je Bog u pomoći,i za tvoje dobro,spusti loptu kad uvidiš da nisi upravu.
Svoj stav možeš da izneseš,i to ti niko ne brani,ali da deliš dezinformacije...to baš nije na mestu i može biti sankcionisano.
A sad ponavljam,volela bih da znam u čemu ja tebi nisam verovala što si ti sve pisala...

Padarlajnd u pravu si 100% što se tiče VTo o trošku države. Ja lično nisam čula ni jednu ženicu da se pohvalila i bila maksimalno zadovoljna, svaka je imala neki problem. Ne kažem da nema i takvih slučajeva, ali su sigurno veoma malobrojni! Ja ću svakako iskoristiti drugu VTO o trošku države,ali da moram da platim sigurno ne bih radila u Srbiji! Stvarno je žalosno što se jedan tako humani postupak u našoj zemlji pretvara u torturu žena i maltretiranje! Medjutim, šta uraditi i kome se požaliti?
Puno te pozdravljam i :cmok:

Lepo od tebe Zvezdice71 što si mi rekla to za Front!Zahvaljujem ti se na informaciji,ali jednom dati nije isto kao duži vremenski period piti.Kod nas ti daju sedativ pre anestezije,ali u Segedinu ne i mogu vam reći da to tamo tako brzo odrade,da nemate vremena za stres.U svakom slučaju nismo ovde da napadamo jedna drugu pišem uopšteno,nego da se razumemo i ako je moguće olakšamo situaciju u kojoj se neka od nas nalazi.A što se tiče vto o trošku države nekom uspe iz prvog pokušaja,a neko jednom proba i više ne želi da državi pare troši.Nije bitno ko šta izabere,već da se rađaju zdrava i prava deca.Stres sačuvajmo za njih i njihove nestašluke,a sad nema potrebe da budemo pod streso već da uživamo u iščekivanju da upoznamo svoju decu.Volite svoje muževe i na taj način izbacite stres spojite lepo i korisno.

drugarice, izvinjavam se sto naceh uopste temu sedativa, samo sam pitala, posto je i meni bila cudna preporuka doktorke.
naravno da je zdravlje nase a i nasih beba najbitnije!!!

zvoncice draga, ne znam kako dodjosmo do heroina:dontunderstand:

mali pariz i padar, izvinite sto se mesam, nemojte se raspravljati, ovde smo da se podrzimo, nema mesta nesuglasicama, ocigledno je u pitanju nesporazum....

ljubim vas sve i odoh da popijem caj pred spavanje....:cmok2:

Lepo od tebe Zvezdice71 što si mi rekla to za Front!Zahvaljujem ti se na informaciji,ali jednom dati nije isto kao duži vremenski period piti.Kod nas ti daju sedativ pre anestezije,ali u Segedinu ne i mogu vam reći da to tamo tako brzo odrade,da nemate vremena za stres.U svakom slučaju nismo ovde da napadamo jedna drugu pišem uopšteno,nego da se razumemo i ako je moguće olakšamo situaciju u kojoj se neka od nas nalazi.A što se tiče vto o trošku države nekom uspe iz prvog pokušaja,a neko jednom proba i više ne želi da državi pare troši.Nije bitno ko šta izabere,već da se rađaju zdrava i prava deca.Stres sačuvajmo za njih i njihove nestašluke,a sad nema potrebe da budemo pod streso već da uživamo u iščekivanju da upoznamo svoju decu.Volite svoje muževe i na taj način izbacite stres spojite lepo i korisno.

:evil: ja stres lecim tako sto mucim muza, te daj mi ovo, te daj ono, te sta cemo da jedemo, pa naruci nesto, hajde tata...., a on milicica sve trpi, kaze nije mu tesko:hahaha:

Cao svima, da li je neka od vas imala iskustvo sa hormonskim flasterima??? Doktorka mi je rekla da kad mi budu vracali embrione imam mogucnost da biram,da li ce to biti iz prirodnog ciklusa ili cu da koristim flastere od prvog dana menstruacije!!! Sad sam u rebusu :think: Molim vas ako neko ima neku informaciju neka mi javi!!!

i mene interesuju ti flasteri, ja nisam nikad cula???
jel oni dodju umesto hormonskih injekcija? neko ce nas vec informisati
pozzzzzzzz

mali pariz ne razumes ili nisi dobro procitala sta sam pisala.Nisam ni prvu besplatnu odradila, vec sam pisala o tome iz kojih razloga a za drugu sta da ti kazem kad nisam mogla ni prvu.Veruj da mi jos stoje dokumenta kod sestra Nade u Visegradskoj.Kako doci do druge ne rade mi ni prvu za sta imam potvrdu.To je moje iskustvo koje sam prenela ne da bih obeshrabrila ljude koji idu na drzavnu nego za one koji tek prikupljaju dokumentaciju da znaju sta sve moze da im se desi.Tebi zelim svu srecu ovoga sveta,puno bebaca i srece!Ikice75 puno pozdrava!!!!!

i mene interesuju ti flasteri, ja nisam nikad cula???
jel oni dodju umesto hormonskih injekcija? neko ce nas vec informisati
pozzzzzzzz

Pa nisam ni ja, a bas me zanima sta je to tacno!!! Neznam da li se oni koriste i za stimulaciju ovulacije, meni su preporuceni da ih koristim kad mi budu vracali zamrznute embrione, tako da u mom slucaju nisu za stimulaciju!!! Ja cu u svakom slucaju ici na konsultaciju sa doktorom i pitacu sve, pa vas obavestavam!!! Pozdrav!!!

Padarl. citirala sam nešto drugo,ali nema veze,najlakše je terati po svom.
Sve sam ja savršeno dobro pročitala,i zamerka moja je bila sem što unosiš netačne info vezane za 2.postupak,ta da si me napala da svaku tvoju prozivam.
Slažem se sa vama da je tretman oko VTO jako neudoban,ali ja sam isto prolazila i privatno i u državnoj...a mogu reći bez zamerke.
To što npr.nisam ostala trudna,ne znači da ću blatiti doktore,jer su,prema meni,imali odličan odnos.
Naravno da ću onog,kod koga ostvarim trudnoću,dizati u nebesa...kao sve što rade,jer nam je svima to cilj,i ja verujem ,da će svaka,pre ili kasnije ostvariti svoj cilj,jer čim smo ovde gde smo,znači da se ne predajemo.
Inače ne znam šta su hormonski flasteri...
laku noć devojke!

dijanaaaa
kada se planira vracanje smrzlica?
sta su ti rekli na kontroli?
laku noc....

Na kontrolnom uz je sve ok, jajnik se vratio u normalu. Sto se vracanja tice, mogu odmah ili u septembru da vratim, posto nece dva meseca raditi, a odluka je na meni. Mislim da ce to ipak biti septembar, treba mi malo vremena da se oporavim od ovog neuspeha pa mirne glave da udjem u tu pricu, sad sam jos uvek pod pritiskom, a ne zelim da tako zapocinjem nesto!! Mijaki pozzzz za tebe i laku noc svima:cmok2:

I ja mislim da je mali pariz zdravstveni radnik,bilo bi dobro da jeste,pa jos i da radi u Visegradskoj.Ali i ja sam zdravstveni radnik,pa onda mozete zamisliti kako dobro poznajem svu prljavstinu zdravstvenih radnika i ustanova,a na ovim stranicama pokusavam da se malo umirim i cujem iskustva drugih zena.A mozete zamisliti kako prolaze zene koje nisu u medicini kad ljudi koji su u zdravstvu i dosta bolje poznaju stvari najebavaju.Ali i to morate znati da sujeta svuda vlada,pa mozete jos i gore proci ako se slucajno pozovete na svoje zvanje i diplomu.Da biste bili dobar lekar morate biti prvo dobar covek,morate da volite svoj posao i morate da volite ljude pre svega.Sve ja znam mali pariz ,sve je meni jasno,cast izuzecima,ali mnogo stvari u ovoj zemlji ne funkcionise,nismo svi posteno zavrsili fakultete,i ne znamo svi svoj posao,i mnogo smo ne vaspitani,ne radni i kvarni.Ti ces mali pariz i dalje terati svoju pricu i braniti zdravstvene radnike po svaku cenuMeni to ne pada na pamet da radim,i jasno cu i svuda iznositi svoje iskustvo i misljenje,jedino ako ti ne uvedes internet policiju pa mi zabrani da iznosim svoja licna iskustva i misljenja.Naucices mali pariz ako jesi zdravstveni radnik da prvo moras da budes covek pa tek onda sve drugo.!!!!!!!!Ispada da ljudi lazu i da ja lazem i da u nasem zdravstvu sve funkcionise,i da nema propusta samo u medicini.Nazalost mnogo ima propusta i to debelih a u slucaju vantelesne tek,da ne pricam.Bolje da tebi ne objasnjavam nista nego da se malo sa inspekcijom podruzim!!

Sta kaze mali pariz,tretman oko vantelesne je neudoban,ha ha ha .O Boze,jadan narod,navikao da trpi i slusa koje kakve gluposti.Nije vazno kad ce uspeti VTO,ne mora nikad ni da uspe ali vazno je da smo mi svi ljudi i zasluzujemo postovanje,savet,informaciju,izvinjenje.A to sto ovde u zemlji Srbiji ne snosi niko nizasta odgovornost,to je druga prica.Nismo mi svi blesavi vidimo valjda sta se desava oko nas,svuda i na svakom mestu!

Ja se izvinjavam osobama kojima su smešni izrazi koje koristim.
Ne bih da objašnjavam izraz "neudoban" jer je to prilično jasno.
Ne,nisam zdravstveni radnik,i kad su u pitanju neke druge okolnosti vezane za usluge zdravstva,imala sam i ja loših iskustava.
Samo sam rekla da sam dobro prolazila što se tretmana VTO tiče,bilo da sam privatno ili u državnoj instituciji radila.Ne vidim razlog da vam te moje reči budu nejasne.
I ne znam zašto me osuđujete zato što nisam potvrdila vaše reči...
Nisam radila ni u Višegradskoj niti u Frontu,već u Betaniji,i za celu ekipu imam samo reči hvale,svidelo se to vama ili ne.
Same pričate da smo tu da delimo iskustva.
Padarl.,već nekoliko puta spominješ neke inspekcije.ne vidim razlog zašto do sada nisi tabak presavila,ako si doživela neku nepravdu.
Ja nisam,i zato se neću izvinjavati nikom.

Evo mene iz daleka ali blizu jer vas citam svakog dana.Cela planeta je na FB a ja na ovom forumu sa vama drugaricama.:heart::heart::heart::heart: Cak ni nemam FB profil!!!!Sta to govori o meni?Reci ce moja decica:heart::heart::heart::heart::heart:

Pazarka imam jedno pitanje za tebe....?
Ako se secas bila je devojka,zaboravih joj ime,koja je napisala da je jedna od vaznijih stavki da ti TSH bude manji od 2.Da li si mozda pitala nekog od tvojih doca da li je to stvarno tako.Ja sam imala problema sa stitnom zljezdom,pila lekove skoro dve godine ali ih ne pijem vec 2 i od tada svaki put kada odem na kontrolu TSH mi je malo iznad 2.:eek::eek:

Da.....jos nesto.
Moj dragi D nema ni jedan spermic a biopsija je rekla SCO ali bi on da ponovi postupak.Da li to ovi tvoji "drugari" u Briselu rade?

Milice...mogu ti reci da kada citam tvoje postove osecam spokoj.....dok ti Pazarka,HVALA TI nasmejes me do suza svaki put.

Ja sam "luda" bicica i sve volim da znam do najsitnijih detalja i kopam na sve strane.
Poslala sam mejlove u Segedin,Budimpestu-jer su oni ista klinika samo druge doce i naravno taj famozni Prag od koga se grozim na samu pomisao,jos im se bolnica zove SANATORIUM sto mi budi jos vecu jezu-kao da idem u ludnicu a ne bebecu kliniku.

Ovi ljudi iz Kaali-a su sasvim normalni,mislim na dr. Zadorija i dr.Kovacs .Odgovaraju odmah,kratko i jasno a na tebi je da poradis na ostalom.
A 'lesinari" iz Praga-moram ih tako nazvati,su na sve sto sam im napisala rekli da je donirana jajna celija 4500eura.
Ko je ikada rekao bilo sta od donoru jajne celije-MENI SU POTREBNI SPERMICI:hahaha:!!!!!!!!
Radi se inace o doktoru ili doktorki koja pise jekavicom.Verovatno je i agent pa se odmah ugradjuje,jer nije nikada dao/la detaljne informacije o tome koliko sam IVF kosta dok ova Gosp.Madjari tresu sve iz rukava.

Ljubac za sve od nas (mislim na mog D i mene jer vas i on cita ali krisom:lol:)

Padarlajnd, samo da ti kažem da sam i ja u Mariboru u junu, imam potpunu istu tabelu kao i ti i berovatno ćemo se tamo videti.
Malipariz sam pitala da li je zdravstveni radnik, zato što su joj komentari o ref. vrednostima i svemu ostalom prilično oštri i deluje veoma samouverena. Što se tiče vantelesne i samog postupka svi smo mi ovde prošli kroz to i znamo kako je biti zdrav, u suštini, a stalno obilaziti bolnice. Ja sam 7 puta bila na IVF i obišla skoro sve klinike, ali najstrašnije je to što sam sve morala da plaćam, što država ništa nije refundirala , lekovi nisu bili na pozitivnoj listi, a sada kada je moguće o trošku države ja sam prestarila i nemam nikakve šanse.
Prema tome , ne smemo da dozvolimo da nas oni nerviraju, da nas izbace iz takta, mada se to često dešava.
Poljubac svima

Xin Xin mislim da je u Pragu doktorka iz Crne Gore.Zaboravila sam njeno ime.Inače ako nisi bila u Pragu da te obavestim da je grad prelep i deluje opuštajuće.Budimpeštu više volim zato što je život uvek brži u većem gradu.Najbitnije je da ti uspe i da zanemariš njihovu ljubaznost,ja više volim da budu stručni.

Mila9 ni ja ni moje prijateljice koje imaju pravo na vto o trošku države nećemo iskoristiti.Imale smo loša iskustva,ne zbog osoblja pošto ja svakog postavim gde mu je mesto,već zbog prevelike količine anti bebi pilula,zatim diferelina ako se dobro sećam i gonalaF.Po meni što manje me bodu to bolje i naravno bolje odreagujem na terapiju sa manje hormona.

Mila9,bas mi je drago da smo zajedno u Mariboru u junu.Bice valjda uspesno!Svaka ti cast na strpljenju,ulozenom novcu,hrabrosti i snazi da prodjes kroz sve kroz sta si prosla.Ti si heroj,svaka ti cast jos jednom!I tebi i tvom suprugu!Veliki pozdrav!:D

Paralijan pa gde si nam ti draga, nema te ovih dana? Kad bi samo znala kako ova tvoja sličica oplemenjuje i opušta, ma kad je vidimo svi dobijemo neku neverovatnu energiju i snagu za dalju borbu. Preslatki ste! Piši šta ima novo i poljubi male andjele!:cmok::cmok::cmok::cmok:

Samo sam htela da napišem da je ovo forum na kome vladaju drugarstvo, ljubav,poverenje,nesebična podrška. Plačemo zajedno posle neuspelih pokušaja i radujemo se zajedno svakoj novoj bebi i velikoj beti! Volela bih da tako i ostane, jer se ovde osećam lepo i sigurno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back