Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mijaki pitala si za hormonske flastere,verovatno je u pitanju hormonska kontracepcija.Lepe se na podlakticu i postepeno otpustaju aktivnu materiju,tako da ne zahtevaju svakodnevno uzimanje tableta.Mislim da je to u pitanju.Paralijan,pozdrav za tebe i tvoju decicu,vidim da si odavno resila problem,deca su vec velika.Sada uzivas,blago tebi,valjda cemo i svi mi uskoro!Pozdrav!

puno pozdrava svim drugaricama i starim i novim,citam vas redovno i sve znam :hahaha: a vidim i da se neke nove drugarice malo "svadjaju" pa mi je bas bilo cudno...:(...zasto????mi smo ovde da bi jedne- druge tesile ,savetovale,podrzavale i zasmejavale kad smo tuzne :heart: ja sam sa vama da bi vam dala podrsku koliko mogu i da vas obradujem nekom slicicom...ja kad sam bila u postupku ovakva stvar nije postojala :hahaha: a mnogo bi mi znacila da je bila. zato zene druzite se ovde i uzivajte jer ovo nam svima mnogo znaci!!!! :cmok::cmok2:

ikice,skandija i pader...hvala....tu sam ja ,citam vas svaki dan ali ne pisem jer neznam sta da vas savetujem. ja sam vto radila 2000g tada je sve bilo drugacije ali bas sve ...niko o tome nije pisao ni pricalo...secam se jedne emisije ,bio je gostdr. Lubic i tad je pokazivao na laptopu ceo proces vto. ja sam to snimila i pustila mm da vidi sta ce mo mi da radimo!!!! a da na kraju te emisije novinar pita dr.-"kad treba reci" toj deci"da su oni tako napravljeni"?????????????????hahahaha.....dr.ga je gledao i nije znao sta da mu kaze!!!! a da rekao je da su "ta deca"i bolja i lepsa i pametnija od "ove druge"bas zato sto se "prave "sa mnoooogoooo vise ljubaaaaavi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! tad drzava nista nije pomagala,lekove sam nabavljala iz inostranstva slali su mi ljudi autobsom u ledu neke inekcije nesecam se koje...sve smo morali sami da nabavljamo gdesmo znali i umeli...i dasnije u bolnici kad sam lezala,sve kanile sve infuzije sve sve smo morali sami da kupimo!!!! nasa deca su nas "kostala"jedan dzip-ciroki koji je mmprdao da bi oni dosli na svet!!! ali sve to nije bitno...imam "najskuplju"i najlepsu decu na svetu i nista vise nije bitno...sve ruzno i tesko se zaboravi onog momenta kad se oni rode zivi i zdravi!!!! hvala Bogu za zve...a vi drage moje imate sada mnogo vise "pogodnosti" zato samo hrabro i verujte u uspeh jer on mora doci sigurnooooo!!!!!!!!!!!!! sve vas ljubim.....

ikice,skandija i pader...hvala....tu sam ja ,citam vas svaki dan ali ne pisem jer neznam sta da vas savetujem. ja sam vto radila 2000g tada je sve bilo drugacije ali bas sve ...niko o tome nije pisao ni pricalo...secam se jedne emisije ,bio je gostdr. Lubic i tad je pokazivao na laptopu ceo proces vto. ja sam to snimila i pustila mm da vidi sta ce mo mi da radimo!!!! a da na kraju te emisije novinar pita dr.-"kad treba reci" toj deci"da su oni tako napravljeni"?????????????????hahahaha.....dr.ga je gledao i nije znao sta da mu kaze!!!! a da rekao je da su "ta deca"i bolja i lepsa i pametnija od "ove druge"bas zato sto se "prave "sa mnoooogoooo vise ljubaaaaavi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! tad drzava nista nije pomagala,lekove sam nabavljala iz inostranstva slali su mi ljudi autobsom u ledu neke inekcije nesecam se koje...sve smo morali sami da nabavljamo gdesmo znali i umeli...i dasnije u bolnici kad sam lezala,sve kanile sve infuzije sve sve smo morali sami da kupimo!!!! nasa deca su nas "kostala"jedan dzip-ciroki koji je mmprdao da bi oni dosli na svet!!! ali sve to nije bitno...imam "najskuplju"i najlepsu decu na svetu i nista vise nije bitno...sve ruzno i tesko se zaboravi onog momenta kad se oni rode zivi i zdravi!!!! hvala Bogu za zve...a vi drage moje imate sada mnogo vise "pogodnosti" zato samo hrabro i verujte u uspeh jer on mora doci sigurnooooo!!!!!!!!!!!!! sve vas ljubim.....
Draga Paralijan,citajuci ove tvoje redove natjerase mi suze na oci... I mi smo se mnogih stvari u zivotu odrekli zarad ispunjenja nase zelje i jeste nasa djeca su najskuplja ali zato naj,najljepsa i sta ima ljepse na svijetu nego ziva i zdrava djeca....Prije nekoliko godina je billo mnogo teze odraditi VTO i svarno si se namucila,ali te je dragi Bog zato nagradio...... A,ovaj novinar kojeg spominjes je mnogo glup covjek i kad vec nije imao pametnije pitanje,nije trebao ni ovo pitati... Da u danasnje vrijeme ima tako primitivnog naroda,svasta :dash: Pozzzz i ljubi nam svoje srecice :zag: :bye:

Drage Padarlajnd i mali pariz,najbolje je da taj mali nesporazum zaboravite,nije vrijedno diskutovanja.... Svi mi ovdje imamo ponekad lose dane i to je normalno,ali isto tako bar na ovim stranicama treba da bodrimo jedna drugu,da se radujemo svakoj pozitivnoj beti a prije svega da razumijemo jedna drugu(kad nas mnogi drugi ne razumiju ili nas nisu razumijeli)......Uh,sta bi dala da sam imala prije ovaj forum pa da sa vama sve svoje brige i padove koje sam imala....Sada ja imam svog andjela ali nisam zaboravila muku koju sam imala kao i mnoge od vas i nije mi tesko da vas citam i bodrim jer vas sve u potpunosti razumijem.....

paralijan, lepo je kada se ti javis, ja te licno dozivljavam kao svetionik ovog foruma!:)
ljubi decicu, mnogo ste slatki....
nema pazarkice, pazarkice javi seeee, sta se desava kod tebe????
....ja sam danas na 5 danu suprefacta, od nedelje, ponedeljka krecem sa hormonima.... samo da sto pre zavrsim sve i lepo ostanem trudna, i Bog da me vidi....sadim cvece, citam knjige, setam moju kucu, kuvam rucak (gojim se kao prase), sve sam smislila, samo jos malo da se strpim:think:
ljubim vas sve

Mijaki super ti je plan, jos samo bebica da se namesti na pravom mestu i da tamo ostane 9 meseci. Paralijan ljubi decicu, divni su! Drage moje tacno je proslo godinu dana od aspiracije i et, 13.05. je radjena aspiracija a 15.05. Et, vracena mi dva 4 celijska embriona, ja mislila da nema nista od toga jer su 4 celijski, ali eno ga moj embrion sad spava, primio danas bocku pa se komirao od spavanja. Ne odustajte, ne posustajte, ima nade!!! Budite mi dobre, ljubim vas sve odreda!

Xin Xin mislim da je u Pragu doktorka iz Crne Gore.Zaboravila sam njeno ime.Inače ako nisi bila u Pragu da te obavestim da je grad prelep i deluje opuštajuće.Budimpeštu više volim zato što je život uvek brži u većem gradu.Najbitnije je da ti uspe i da zanemariš njihovu ljubaznost,ja više volim da budu stručni.

Ti si vec bila u Pragu ?Isla si na IVF ili samo na informativni razgovor?Citam redom sve postove ali izgleda nisam bas upratila.
Daj neku lepu rec o njima mada sam skepticna po tom pitanju...mislim da cu do Budimpeste na gulase i svargle:hahaha: salim se,ja sam vegeterijanac .
U fazi sam pripreme....samo lagano....sto kazu braca Kinezi:"Pozuri polako!!!

Ne draga Xin Xin nisam bila kod njih na vto.Išla sam poslovno više puta po 4-5dana.Isto tako i u Budimpeštu i mnoge druge gradove i zemlje.Što se gulaša tiče ja sam se jednom prešla i nikad više.Začine oni to dobrano i to im dođe kao supa.Ja sam radila u Segedinu vto i oni su mi o.k.Moja prijateljica je išla u Prag na vto i njima je uspelo.Povezala bih te sa njom,ali ona trenutno živi u Sidneju.Dobili su blizance dečake.Bila je prezadovoljna njima.Mislim za koga god da se odlučite nećete pogrešiti.Mada je Prag skuplji od Budimpešte,ali mislim da odrade i genetsku proveru što Mađari nerade.

Ne draga Xin Xin nisam bila kod njih na vto.Išla sam poslovno više puta po 4-5dana.Isto tako i u Budimpeštu i mnoge druge gradove i zemlje.Što se gulaša tiče ja sam se jednom prešla i nikad više.Začine oni to dobrano i to im dođe kao supa.Ja sam radila u Segedinu vto i oni su mi o.k.Moja prijateljica je išla u Prag na vto i njima je uspelo.Povezala bih te sa njom,ali ona trenutno živi u Sidneju.Dobili su blizance dečake.Bila je prezadovoljna njima.Mislim za koga god da se odlučite nećete pogrešiti.Mada je Prag skuplji od Budimpešte,ali mislim da odrade i genetsku proveru što Mađari nerade.

Hej Zvonce,mozes li mi reci koje godine je bila u Pragu?
Ja jos uvek nemam konacnu odluku ali moram uskoro da udarim tacku.
Bilo bi dobro da mi ostavis njen kontakt-mozemo nas dve i mejlom da se dopisujemo,za ne?
Ako odlucis da mi das kontakt javi mi....Hvala :heart:

Poslednja izmena:
Radili su vto pre dve godine.Na žalost ona spada u onu grupu žena koja ne želi da deli svoja iskustva sa drugima.Žao mi je,ali tako je!Nismo sve spremne da pričamo o tome.I naravno nismo sve iste.Idem nedelju dana na odmor tako da neću koristiti računar.Žao mi je što nisam u mogućnosti da ti dam više informacija.Sve u svemu želim ti puno sreće gde god da se odlučiš!Sve najbolje!

Cao svima, evo i ja da vam se pridruzim. Ja sam se prijavila za VTO u Betaniji u Ns, al dok čekam doktorka mi je rekla da uradimo jednu inseminaciju,pa sam krenula na folikumetriju.Nadam se najboljem.
Zlobnice,dobrodošla!
Simpatičan nick...krajnje neobično da neko sams ebe naziva tako:D
Nek ti je srećno sa ekipom iz Betanije!
Ja sam 2 postupka kod dr Trninić-Pjević radila.
Verovatno vam je spermogram dobar kad vas šalju na IUI...
Ko te vodi?
Srećno!:bye:

Hej drugarice ćao, moram da vam napišem šta mi se juče dogodilo. U sredu sam zvala doktorku iz Betanije da pitam da li mogu da dodjem na kontrolu, pošto mi je pre mesec dana radjena VTo koja nije uspela. Napomenula sam da bih želela da mi se uradi ultra zvuk da vidimo da li je sve ok. Ona je rekla-Nema problema dodjite u petak. Naravno juče sam bila u NS-u, išla autobusom koji je kasnio uhvatila me kiša itd. I kad sam ušla kod doktorke i sve to ponovila ona je rekla da nema potrebe da radimo bilo kakvu kontrolu, jer se ne praktikuje uzv pregled posle VTO, pošto jajnici još uvek rade u pojačanom režimu pa taj pregled nebi imao nikakvog značaja. Ja na sve to ništa nisam rekla, zahvalila sam se i izašla napolje, samo sam se pitala-Ko je ovde lud? Zar mi telefonom nije mogla sve to reći nego sam putovala 200km nepotrebno i odsustvovala sa posla? Ništa mi više nije jasno, ali mnogo sam se razočarala. Eto morala sam ovo da vam napišem,a naravno interesuje me kada ste vi prvi put imale kontrolu posle neuspelog pokušaja VTO?
Zlobnice, nisam htela da te obeshrabrim pošto vidim da radiš inseminaciju u Betaniji. Možda je ovo samo moje loše iskustvo. Želim ti sve najbolje!:cmok:

Hej drugarice ćao, moram da vam napišem šta mi se juče dogodilo. U sredu sam zvala doktorku iz Betanije da pitam da li mogu da dodjem na kontrolu, pošto mi je pre mesec dana radjena VTo koja nije uspela. Napomenula sam da bih želela da mi se uradi ultra zvuk da vidimo da li je sve ok. Ona je rekla-Nema problema dodjite u petak. Naravno juče sam bila u NS-u, išla autobusom koji je kasnio uhvatila me kiša itd. I kad sam ušla kod doktorke i sve to ponovila ona je rekla da nema potrebe da radimo bilo kakvu kontrolu, jer se ne praktikuje uzv pregled posle VTO, pošto jajnici još uvek rade u pojačanom režimu pa taj pregled nebi imao nikakvog značaja. Ja na sve to ništa nisam rekla, zahvalila sam se i izašla napolje, samo sam se pitala-Ko je ovde lud? Zar mi telefonom nije mogla sve to reći nego sam putovala 200km nepotrebno i odsustvovala sa posla? Ništa mi više nije jasno, ali mnogo sam se razočarala. Eto morala sam ovo da vam napišem,a naravno interesuje me kada ste vi prvi put imale kontrolu posle neuspelog pokušaja VTO?
Zlobnice, nisam htela da te obeshrabrim pošto vidim da radiš inseminaciju u Betaniji. Možda je ovo samo moje loše iskustvo. Želim ti sve najbolje!:cmok:
Ikice, moram ti reci da prvi put cujem da neko ne radi UZ posle neuspele VTO, svasta!!! Ja sam radila posle sedam dana, cim me je prosla menstruacija, tako su mi rekli, a neke moje drugarice su isle ili isto kao i ja ili posle mesec dana!!! Neznam sta bih ti rekla, ali ja mislim da bi ipak trebalo da se uradi UZ, cisto da vidis da li je sve na svom mestu, sto bi se reklo!!! Pozzzz:cmok:

ikice bas mi je zao...ja nemogu da shvatim kako ljudi mogu da budu tako ...naznam ni koju rac da stavim :mrgreen: kako neko moze tako da ne razume osecaje drugih ,kojima je potrebna samo lepa rec i da je sve ok. nerazumem i nikad necu razumeti!!!! ja se mnogo nerviran kad cujem takve stvari ....ta neosecajnos,nerazumnost...bezobrazluk....
jao ja sam pre cutala,nekako nisam znala da odreagujem(bila sam mlada)a sad NE ...sad odmah reagujem :rumenko: a kad su deca u pitanju eeee tu sam ko lavica :zper: mislim da ce uskoro da stave moju sliku na decijem odeljenju u dz :hahaha: jer ja taj bezobrazluk nemogu da shvatim. i med.sestre i dr. su tu gde su zbog nas,primaju platu -od nas i stvarno nerazumem tu nadmenost i bezobrazluk.
nemoj da se sekiras sigurno je sve ok :super: :cmok::cmok2:

Ikice75 naravno da se radi uz posle vto.Posle prve menstruacije obavezno,tj.od et kad procuriš to se ne računa nego sledeća kad ti prođe obavezan je uz.Ta doktorka baš nije bila raspoložena da ti posveti deset minuta.Ja nemam reči!

EEEEEEEEEEEEEEEEE pa ćaos stare i nove devojke!!!

evo mene ponovo, dođoh da pročitam šta se desilo Ikici!

Slažem se sa devojkama treba raditi uz, kako bi proverili da li su jajnici u redu posle tih silnih hormona... u Segedinu praktikuju UZ u sredini drugog ciklusa nakon ET. Evo ja idem sad 26og maja. Inače ta Trninićka je prava mustra! Meni se uopšte nije svidela, kako kaž u too good to be true. Sva je kao divna i predusretljiva ali kada ti smesti :hahaha::hahaha: Meni je namestila inseminaciju tako da je baš radimo u nedelju uveče, kad ne može na Betaniji - a imala sam uput, nego me poslala privatno kod sebe u Genesis ahahahahahah drpila mi evriće :brus:

Neki dan sam vas čitala 3 sata da nadoknadim propušteno...inače sam jaaaaako zauzeta, imam neke silne nastupe, šijem nošnje, ne spavam danima...

poljubac veliki svima, nadam se da ću sad malo češće navraćati :super: :heart: :super:

Oooo Sukice, pa morala sam nekako da te nateram da napišeš nešto na forumu, haha, šalim se, živa istina je ovo što sam napisala. Boga mi ja kod te doktorke više neću ići, a možda je htela da i ja idem privatno, djavo će ga znati. Hvala vam na informacijama, otići ću ja na kontrolu, oonako kako ste mi preporučile. Sukice, jel se može kod Macana zakazati pregled bez obzira što nisam tamo radila VTO?

Jbga Ikice,baš bezveze...a što nisi insistirala,kad si se već sa njom videla?
Pa ne radiš ti UZ zbog jajnika,već celokupno stanje da proveriš...ccc...
vidiš ,ja sam taj kontrolni UZ odradila na Betaniji,prošle godine,kod nje,kad sam radila o trošku fonda,ali 2.put,kad sam u Genesisu kod nje radila,privatno,nisam,ali sam kući odradila UZ,svakako ,bezobzira šta oni kažu,ja želim da utvrdim da nije niklo nešto što ne treba...tako da...različita iskustva ,nema šta.

Cao zenske,sutra prvu bockalicu primam,pa sam malo i uplasena,al valjda ce sve biti u redu.Malo me nervira sto mi se svremena na vreme pojavi po koja kapljica krvi,verovatno zbog kontraceptiva.Ikice,pa ne znam sta bi mogla da vise kazem,ne smem nista jer cu biti previse gruba.Drzi se,pozdravljam te puno!:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back