Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi bila namera da vas isprepadam!Što se Maribora tiče oni znaju šta rade!Opustite se žene šta vam je?Ako ste već u postupku znači da je sve o.k.Inače naši lekari nepraktikuju vađenje krvi 7,14,21dan od početka menst.Nepričam o sazima.
Što se ishrane tiče što više lososa pečenog u maslinovom ulju,zbog folikula,tj.j.ć.Brokolija,spanaca,zelene salate9ako nemaš problema sa oksalatnim peskom u bubrezima),puno vode3l,jedna kafa bez cigara,bez slatkiša i grickalica,ananas,pomorandže,integralni hleb i crni,jabuke po dve na dan,pečeno belo meso kao sa roštilj,kuvana teletina i junetina.Izbaciti svinjsko i giveđe meso.Što više povrća,ali umereno voće.Srećno!Da jogurt i kiselo mleko.

Sto se tice odnosa,da li i kada treba izbegavati izuzev pred punkciju i posle embriotransfera?Da li bih mogla i kada da upotrebim vaginalete cisto iz preventivnih razloga,s obzirom da krecem iduceg ponedeljka sa dipherelinom?Hvala,pozdrav!

Prvi put čujem da je 700 vrednost prolaktina normalna!Ko je mogao da odvali ovu glupost,a koje su ref.vrednosti?Izgleda da bi neki morali da vrate svoje diplome.Mada svašta ćemo još čuti.Padarlajd nisi mi jasna kako možeš da pomisliš da ti neće uspeti vto?Nisi valjda vidovita?Na ovom forumu nema mesta pesimizmu!Doktori znaju da izađu na kraj sa prolaktinom.Da nisi dobar kandidat,nebi te odmah zvali iz Maribora.Oni su zaključili da si o.k.Zašto sad bez potrebe sebe mučiš?Veruj mi pokajala sam se što sam napisala za prolaktin,ali sam pomislila da bi to možda nekome koristilo!Imam najbolji savet za tebe,isključi se iz ove priče dok nebude gotova tvoja vto,a ti uveliko trudna.Idi napolje šetaj umesto da čitaš sve i svašta i odmah da tripuješ.Veruj mi bićeš srećnija da nečitaš poruke.Lepo sam napisala da smo svi mi različiti.Ako ti je prolaktin oko 200,a posle se smanjuje vrednost i kako sam shvatila da nešto piješ za isti,zašto onda mučiš sebe?Sad je proleće i mnoge boli glava.Očigledno je sa tvojim hormonima sve o.k.shvati to!Sad nesmem da napišem još neke njene simptome.

Zvončice36,

možda sam se pogrešno izrazila, izvini zbog toga, ali što se mene tiče ja sam ti veoma zahvalna na toj informaciji! Kao što si rekla, sve smo različite i ne mora da znači da simptomi koje ja imam u pms-u ukazuju na povišen nivo prolaktina, ali radi svog mira, s obzirom da do jeseni ne planiram VT, pauzu ću iskoristiti da još jednom proverim hormone i tako eliminišem eventualni problem.

Padarlajnd,

još uvek verujem da su lekari toliko savesni i da te ne bi uključili u proces VT da misle da postoji neki problem. Isto mišljenje imam i o svom lekaru, ali pošto sam ja malo '' otkačila'', samo bih nešto proveravala i uvek sam u tripu da postoji još nešto što nisam uradila i upravo mi se ta moja opsesija uvek obije o glavu, zato ti savetujem da se ne opterećuješ bez potrebe! Uostalom, sada ti je prolaktin u redu i to je bitno, šta je bilo ranije zaboravi! Ne razmišlaj više, opusti se i uživaj!!!

Zvoncice,ikice,elena,mali pariz,divne ste,nadajmo se najboljem.I ja stalno nesto proveravam,da nesto ne propustim,da uradim preventivno sve sto mogu,da obezbedim maksimalne uslove za uspeh,bar da me ne grize savest ako ne uspe,da kazem da sam mogla jos nesto da uradim a nisam.Ali bolje da smanjim sa analiziranjem i opustim se.Sve vas puno ljubim!:)

Cao drustvo!!! Evo i mene posle nekoliko dana u malo boljem raspolozenju:zcepanje:
Sutra idem na kontrolu i dogovor kada da vratim zamrznute embrione, a htela sam da pitam i vas da li neko ima informaciju ili iz licnog iskustva zna, posle koliko vremena je najbolje to uciniti.
Padarlajnd, divno je to sto cinis sve da bi obezbedila da vto bude uspesan, ali ne zaboravi da osim tebe i lekara tu presudnu ulogu igra i X faktor, mozemo ga definisati kao boziju volju, sudbinu ili kako god, zato ti najtoplije preporucujem da se samo opustis i sve ce ici svojim tokom, nemoj mnogo da cackas mecku i trazis neki problem ako ga vec doktori nisu nasli!!! Ja sam sigurna da ce ishod biti visoka beta i bebac. Ja sam takodje slicno tebi reagovala i radila sve i svasta i sto je trebalo i sto nije i dovela sebe u situaciju da verujem da mora da uspe, cak su i dr. bili ubedjeni da ce uspeti, pogotovu sto sam ja radjala i sto bi trebalo da moja materica prepozna i zadrxzi plod, ali definitivno je taj X faktor odradio svoje, zato samo opusteno!!
Mli pariz, to je divna ionformavija, samo nadajmo se da ce biti taj predlog i realizovan!!!
J a sam se raspisala... pozzzz vas sve i javljam sta je bilo na kontroli :cmok2:

padar, kao sto su ti vec devojke napisale, opusti se please:cool:
ja volim sve da znam, isto kao i ti, ali ipak mislim da neke stvari treba prepustiti iskljucivo lekarima, ne kazem da su bezgresni, ali tako je lakse proci kroz sve to...
klinika u mariboru je odlicna, u dobrim si rukama i zato VERUJ, to je sve sto je potrebno...

mali pariz, lepa vest za treci besplatan u bg, taman ako mi ovoga puta ne uspe, u sta sumnjam, imacu jos cela tri puta da se '"oplodjavam" o trosku drzave...:roll:
aaaa, nisam ja te srece da mi drzava nesto da za dzabe, tako da sam siguirna da ovoga puta uspevam! tek da bi drzava pristedela na meni:evil:

devojke hvala vam na podrsci, i da, jos jedno pitanjce, jel ce da steti ako ujutru popijem po bromazepam od 1,5mg, cisto da lakse preguram dan na poslu i kao pomoc u resetovanju... Nikada to nisam pila, ali mi je ginekolog u domu zdravlja rekao da slobodno uzmem???? sta vi mislite
cmokiç

Mijaki pozdravi ginekologa od svih narkića u državi!Najbolje da ga preporučiš istima,mislim na svog ginekologa.Pa bolje ti je da popiješ čaj od nane.Nisi valjda toliko uznemirena da uzimaš bromozepam?Šta ti rade na tom poslu?Jesi li svesna da na bromozepam možeš da se navučeš?Ti draga moja,ako ne treniraš nešto pravac na rekreaciju posle posla.Izaberi nešto što odgovara tvom karakteru i temperamentu.Zdravije i smanjuje napetost,a u fazi vto poboljšava rast folikula.

Elena 74 znam da je svaka informacija za nas korisna,ali najgora stvar je kad se opteretimo sa nečim.Nije mi cilj da vas sa problematičnim prolaktinom opteretim,pošto se hormonski status menja iz minuta u minut.To je inače najslabije istražena oblast medicine.Toj mojoj prijateljici je prolaktin rastao što je više odmicao period od prvog dana menstruacije.Pred početak sledećeg ciklusa bio je najviši.Dok ga nije sredila pred menst.su joj bile napete grudi i užasno su je bolele i u vreme ovulacije,a i imala je kao čvoriće u grudima koji se javljaju pri promeni hormons.ciklusa.Tako joj je rekao hirurg na VMA.Kad je sredila prolakt.grudi joj nisu više napete,a ona žali za tim pošto su tad izgledale savršeno.E sad to je ona,ali kao što sam rekla možemo sve da imamo iste simptome,a različitu dijagnozu.Obična prehlada može da ima simptome upale pluća,itd.Što manje mozgamo to bolje za nas.Meni je jedan ginekolog rekao :"šta mislim da li ljudi što žive na ulici razmišljaju o hlamidiji pa se rađaju deca?"Prema tome sudbina je čudo.Za vto najmanje treba mozak,jer on samo smeta ima ko je plaćen da razmišlja za nas.

Pozdrav zenske, ja sam ranije bas puno pisala o toj ishrani kao nesto utice, a nesto ne, ja sam jela ogromne kolicine sladoleda i to ona najskuplji Nirvana! mm mi kupi 750gr (posto nema od 1kg) i ja to potamanim za dva sata?! Sve te neke lude kombinacije sam jela nakon et, a do tad sam se normalno hranila i jela puno voca.

mali pariz,super za trecu vto za Beogradjanke,ali ni drugu vto nisu odobrili za celu Srbiju.Ikice,hvala puno!!!!!Djina u pravu si X faktor je to sto uveknedostaje,nadam se da si ti sad malo bolje!!!!Mijaki imas Persen na biljnoj bazi u svim apotekama,bromazepam ne izaziva zavisnost ukoliko se koristi svakog dana 7-10 dana,pa onda pravi pauza bar mesec dana.Ali mislim da ne moras da ga pijes!Zvoncica je u pravu!Zvoncice,isto tako su meni grudi odovulacije pa kapocetku krvarenja nadute,tako da kad krenem sa Gonalom f bicu u Mariboru,pa cu da pricam sa Vlaisavljevicem u vezi prolaktina!Hvala ti puno na informacijama.Pozdrav za sve!::

Pa i za duvan,coca colu,čokoladu,itd.mnogi kažu da ne izaziva zavisnost,pa zašto ljudi puše i bez obzira na svoje zdravlje i zdravlje svoje dece ne prestaju?Ako nismo u stanju da se izborimo sa vto bez anti depresiva,šta ćemo koristiti (heroin?)kad nastanu problemi vezani za odrastanje dece.Suština je da što manje upropaštavamo svoj organizam.Svaka od nas ima neki stres van vto,neko posao,neko svekrvu,neko prijateljicu,neko ručak(šta da kuva),neko šta da obuče ili kupi,itd.Najlakše je popiti nešto i kao sad si rešio sve probleme,a kad naiđe neki drugi opet ćeš popiti?I gde će vas to odvesti mlade žene koje treba da rađaju zdravu decu rešavaju probleme tableticama,pa šta posle reći deci kad krenu sa istima?Možda ja svet posmatram na drugačiji način,ali sport u svakom slučaju izbacuje napetost i što je najbolje od svega uvek izgledate mlađe nego što jeste.Ako sam nekog od vas uvredila svojim razmišljanjem nije mi bila namera,a one koje misle drugačije sledeći put preskočite to što ja pišem.

Padarlajd normalno je da su grudi naduvene i bolne u pojedinim periodima ciklusa.Ona je imala kao cistice u grudima od prolaktina,a ti to sigurno nemaš.U vreme ovulacije obrati pažnju na svoje lice i videćeš da ti i lice izgleda lepše,tj.usne,oči,obraščići,pa i grudi sve je to normalno.Njoj su doktori promene na grudima konstatovali,a ne ona sama.Prolaktin je rešiva stvar,s tim da je tebi i više nego dobar.Ako nastaviš da tražiš simptome gde ih nema pitanje da li će ti i ubuduće biti dobar.Opusti se i uživaj ti si ženo zdrava!

Zvoncice36,sto se tice sporta i zdravog nacina zivota,u potpunosti se slazem sa tobom.Zdrava ishrana,fizicka aktivnost,pozitivan stav i dodaci ishrani-vitamini,su preduslov da bi bili zdravi i dugovecni.Ali postoje situacije kada ljudski mozak nije u stanju da se izbori sa ogromnog kolicinom stresa,bola i tuge .Ne podrzavam sedative za banalnosti,ali nekada su neophodni.Puno pozdrava!

Cao svima, da li je neka od vas imala iskustvo sa hormonskim flasterima??? Doktorka mi je rekla da kad mi budu vracali embrione imam mogucnost da biram,da li ce to biti iz prirodnog ciklusa ili cu da koristim flastere od prvog dana menstruacije!!! Sad sam u rebusu :think: Molim vas ako neko ima neku informaciju neka mi javi!!!

mali pariz,ocigledno da ti ne verujes nista sto ja napisem,ali meni je tako receno u maticnoj filijali a valjda sluzbena lica daju tacne informacije,a ni na prvu nisu hteli da me pozovu,kao greskom me nema na portalu,sve se to desavalo u Visegradskoj,a draga ja cu ih rado prijaviti inspekciji rada ministarstvu zdravlja,jer su me vrteli 1,5 godinu i cak dali potvrdu da pocinjem sa postupkom, prvim naravno.Ili se to samo meni desavaju takve stvari,samo da se vratim iz Maribora.Da daju i 10 vantelesnih ne bih isla da mi rade VTO.Budaletine,kostalo me zivaca njihovo mlacenje.Moja sreca je sto nisam u situaciji da takve budale moram da trpim nego cu platiti koliko treba da bi resila problem.Tebi zelim sve najbolje i neka ti je Bog u pomoc!Zenice izvinite sto sam na ovaj nacin komentarisala drzavnu besplatnu vto!Izvinjavam se i pozdrav!

Pa i za duvan,coca colu,čokoladu,itd.mnogi kažu da ne izaziva zavisnost,pa zašto ljudi puše i bez obzira na svoje zdravlje i zdravlje svoje dece ne prestaju?Ako nismo u stanju da se izborimo sa vto bez anti depresiva,šta ćemo koristiti (heroin?)kad nastanu problemi vezani za odrastanje dece.Suština je da što manje upropaštavamo svoj organizam.Svaka od nas ima neki stres van vto,neko posao,neko svekrvu,neko prijateljicu,neko ručak(šta da kuva),neko šta da obuče ili kupi,itd.Najlakše je popiti nešto i kao sad si rešio sve probleme,a kad naiđe neki drugi opet ćeš popiti?I gde će vas to odvesti mlade žene koje treba da rađaju zdravu decu rešavaju probleme tableticama,pa šta posle reći deci kad krenu sa istima?Možda ja svet posmatram na drugačiji način,ali sport u svakom slučaju izbacuje napetost i što je najbolje od svega uvek izgledate mlađe nego što jeste.Ako sam nekog od vas uvredila svojim razmišljanjem nije mi bila namera,a one koje misle drugačije sledeći put preskočite to što ja pišem.

Zvoncice,
mislim da ne treba biti toliko iskljuciv sto se tice bromazepama. Svim pacijentkinjama npr. u Frontu pred bilo koju intervenciju daju upravo bromazepam /histero, laparo........./. Takodje, u postupku VTO mnogi ginekolozi savetuju da je bolje da se uzima bromazepam preventivno /ako je zena u panici/ nego da se stresno udje u postupak.
Takodje, bromazepam kao redovnu terapiju daju i trudnicama i to onim visokorizicnim, cije trudnoce odrzavaju.
Jer, slozicete se, ne moze svaciji nivo stresa i nervoze da se izbalansira sportom ili npr.persenom.
Naravno, ne podrzavam uzimanje bromazepama kao bonbonica, ali mislim da nekada itekako moze biti od pomoci.
Padar,
ja imam ET zakazan u Mariboru za septembar, ovog meseca saljem jos neke rezultate koje su mi trazili. Kad mogu da ocekujem neki prvi pregled i konsultacije?

Zvezdice 71,meni je bio ET zakazan za oktobar,a trazili su mi da im do kraja maja posaljem rezultate hiv-a,hep.b i c,vdrl-a i hormone FSH,LH,progesteron i prolaktin,i ja sam to taman bila odradila da im posaljem kad su me oni pozvali telefonom da pitaju jel hocu u junu da dodjem.Ja sam pristala odmah i nista mi vise nisu trazili od rezultata,ali bas nista.Samo su mi poslali mejl sta da kupim od lekova,i semu od kog datuma da pocnem sa pripremom,i tacne datume kada ce biti prvi drugi i treci UZ,punkcija i ET.E da i pre neki dan mi samo rekose da ponovim prolaktin i da kod svog doktora uradim jedan UZ i izvadim krv pre nego krenem u Sloveniju.Ja cu se snjima videti tek kad krenem sa stimulacijom,nekih 7 dana pre punkcije.Pozzz!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back