Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao koliko podrške, šta drugo da vam kažem negoi da ste diiiiiiiiivne, najdivnije drugarice na svetu!
Popka hvala ti puno na ovoj informaciji svakako da ću uraditi i te imunološke faktore, što više analiza to bolje! Zato je ovaj forum toliko dragocen, jer uvek iz nečije priče izvučeš pouku i znaš šta dalje. Kada bi se oslanjali samo na doktore verovatno nikad ništa nebismo ni saznali! Popka napiši mi šta je posle bilo, da li si na kraju uspela da sve popraviš i ostvariš svoj san?
Skandia draga i ja sam to negde pročitala i planiram da se posvetim prirodnom načinu dobijanja beba, možda će mi poći za rukom, nikad se ne zna! I moram ti reći da si baš mudra, baš ti je pametna ova izreka, upisaću je u sveščicu pametnicu!
Paralijan u pravu si sve ima svoje i koliko god da se trudimo nekad ne ide, a sigurno da postoji razlog za to, a nekad se tako lepo poklope kockice da se prosto pitamo da li je moguće da se to nama dešava! Najvažnije je da posle kiše uvek dodje sunce, a ti to najbolje znaš pored svoja četiri sunašca! Postavi neke slikice!
Zvončice, Elena, SUN-BG,mijaki, hrabra vodolijice, hvala vam još jednom na ovim rečima ohrabrenja! Ljubim Vas i odoh da pijem kaficu! Skuvajte i vi po jednu, pa će biti kao da pijemo zajedno! :cmok::zag:

Ikice, uz tebe smo svi...kao što već neko reče, duboko udahni proleće...ako si iz Beograda pođi pogledati naš novi Avalski toranj, ponovo je tu....:) svakim danom biće sve lakše....cmokić
.....moram da podelim sa svima vama sledeće. Naime nije me mrzelo da pošaljem mail Jevremovoj, pitam ja njih kada dolazi Vlaisavljević, može li se sa polovinom dobijenih jc raditi IVF a pola ICSI (pa da se vidi šta će dobiti, i da se izdvoje najbolji embrioni), a ako dođe do blasta da ja tražim assisted hetching, ko vodi stimulaciju kada Vlaisavljević dolazi na dva dana, i da li imam popust na treći pokušaj na njihovoj klinici? a oni mi odgovore: zahvaljujemo vam se na interesovanju za našu kliniku. Vlaisavljević dolazi krajem maja pa se javite da vidimo da li će da vas izabere u program (kao izbor za miss), program košta xxx.xxx (nisam pitala koliko košta.....), stručan tim vodi stimulaciju, lekari odlučuju o najadekvatnijoj metodi, sve dodatne informacije na telefone.....
trla baba lan....
pozzzzzz svima

Mijaki meni su u Segedinu,a i mojoj prijateljici sami odradili assisted hetching.Lekovi, postupak i hetch.sve je 2100evra.Oni sami odluče šta će raditi.Mislim da je to bolje.

Zvončice, ako sam te dobro razumela, EUR 2.100 mu dođe ''all inclusive'', sa sve lekovima za stimulaciju. Jesi li radila klasičan IVF ili mikrofertilizaciju? kako si stupila u kontakt sa Segedinom, kako ide postupak? koliko se unapred zakazuje? šta sve od analiza treba da se pripremi? thanks unapred za infos (sorry za ovoliko pitanja):bye:

Da Mijaki 2100evra sve.Vitamini,injekcije,hetching,vaginalete...Poslali smo mail Zadoriju i odmah smo ga zvali telefonom.Brzo ti zakaže prvi pregled.Traži FSH;LH:Prolaktin i TSH.Nisam sigurna da li to posle prvog pregleda pred postupak,ali ja sam ponela sve od ranije što sam imala.Mail trnutno koji imam je kaalisziged@tiszanet.hu samo staviš da je za Janoša Zadorija.tel.+3662423623 klinika Kaali.Idi na sajt klinike i videćeš šta sve traže,pošto sam zaboravila.

Da Mijaki 2100evra sve.Vitamini,injekcije,hetching,vaginalete...Poslali smo mail Zadoriju i odmah smo ga zvali telefonom.Brzo ti zakaže prvi pregled.Traži FSH;LH:Prolaktin i TSH.Nisam sigurna da li to posle prvog pregleda pred postupak,ali ja sam ponela sve od ranije što sam imala.Mail trnutno koji imam je kaalisziged@tiszanet.hu samo staviš da je za Janoša Zadorija.tel.+3662423623 klinika Kaali.Idi na sajt klinike i videćeš šta sve traže,pošto sam zaboravila.

thanks zvončice

Sad sam se setila da si me pitala za postupak pojma nemam.Sve je bilo odlično i imala sam simptome trudnoće,ali na kraju ništa.I moja prijateljica je radila kod njih i nije joj uspelo.Zašto pojma nema,a nemam ni ja!Ako te hoće hoće te!Pozovi pitaj bolji su od naših,bar je moj utisak takav!

Ikice draga bas mi je zao! sledeci put mora uspeti! Veruj mi, a to mogu potvrditi sve mame koje su ostale trudne nakon Ivf, da je postupak maciji kasalj u odnosu na ono sto te ceka kad zapupis, kada rodis svoga andjela ma neces se ni setiti kako ti je bilo tesko i koliko si se patila dok ga nisi dobila. Sve najbolje draga ti zelim

Hello, evo mene ponovo, beta je 15.97, što znači da je polako počela da pada! Šta da se radi -viša sila, u svakom slučaju hvala vam na podršci, sve vas ljubim , a tebi Bojana držim fige za ponedeljak!

Ikice, strašno mi je žao....:sad2::sad2::sad2:
nadam se da ćeš se brzo oporaviti i ponovo biti ona stara!!

evo i mene posle perioda oporavka...:zper:
sada je sve u redu, čekam menstruaciju, pa idem kod Zadorija na uz i na dogovor o daljem postupku...
bacila sam se na dijetu :roll: :roll:, pod parolom ako već nisam trudna, onda ću bar da budem zgodna! :super:

pozdrav svim novim devojkama, moraću malo da čitam unazad, da vidim novosti!!

:brus::brus:

Popka, možeš li mi napisati molim te koje imunološke faktore si radila. Da li se ti faktori rade u odredjenom periodu menstrualnog ciklusa ili to nema nikakve veze? Ja sam nešto o tome našla na internetu, ali volela bih da mi ti malo objasniš kad si već to apsolvirala. Hvala unapred! Ja sam danas skroz dobro, počela sam da radim i rešila sam da više ne tugujem! Sve vas ljubim i pozdravljam:cmok:

Heeeej Suki, pa gde si ti? Malo mi je moje muke, pa sam se još zabrinula što se ne javljaš, haha! A ti cico- vežbanje, masažice, ovo-ono, spremaš se punom parom za čika macana! Bogami i ja ću krenuti tvojim stopama, bila sam danas u gradu pa malo šoping, kafica i odmah sve izgleda lepše!!!
Miličice hvala što brineš! Ja još nisam dobila menstruaciju, ne znam zašto već ne dobijem kada je ionako sve propalo, a danas mi je 16 dan od ET. Nemam koga ni da pitam, pošto su me u Betaniji tako otkačili kad sam zvala da mi je muka da pozovem ponovo! Ako je neko imao slično iskustvo nek mi napiše, molim vas! kisssssssss

Dobićeš,ali za te pare koje oni uzimaju bilo od nas ili države dužni su da ti ako ništa drugo bar daju informaciju.Prema nama ženama se ponašajuružno zato što stalno uzmičemo.Prema tome zovi ih i ako neće da ti daju informaciju reci da ćeš obavestiti medije kako se ponašaju prema budućim majkama,a pričaju da nam je loš natalitet.Treba da iskoristiš te hormone što divljaju i da ih sručiš nekome,a mislim da su oni najbolji za istresanje jer nas žene tretiraju kao stoku!Meni je posle vto menst.ali tek sledeći mesec kasnila desetak dana,ako ne i više.Posle et.sam procurela tačno kad je trebalo.Ovde kod nas žene pumpaju sam mnogo hormona tako da je to verovatno ražlog što nisi dobila.

Hvala zvončice draga, pročitala si mi misli, baš sam to planirala da sutra uradim. Ma moram na nekome da se iskalim! Terapija mi je baš bila neka ubitačna izgleda, za 6 dana stvorilo se 12 folikula, ali samo 4 jajne ćelije od kojih su se oplodile 3, ali 2 su bile KILAVE(reči doktorke), a ova jedna koja nije bila kilava je nasumično ubačena nazad bez bilo kakvog ultraztvučnog praćenja! Nije ni čudo što nije uspelo! Sledeći put ću uzeti stvar u svoje ruke, zahtevati izričito blastociste, makar morala i da doplatim a i hatching takodje.
Jedino je žalosno što da bi sebi pomogle i došle do naših beba moramo da provedemo sate i sate u edukaciji i učenju medicinskih termina i pojmova, da budemo same sebi lekari, psiholozi i da na kraju smognemo snage da sebi oprostimo za nešto na šta nismo mogle da utičemo. E sa time nikada neću moći da se pomirim, zato ću okrenuti drugi list i tražiću svoja prava uvek i svuda. A sutra ću zvati sve dok ne polude od mene i dok konačno ne dobijem doktorku!
Bojanaaaaaa, gde si ,kako si, javi se! :cmok:

Ko nama može da garantuje da naše jć.nisu prodate nekome?Mi smo u takvoj situaciji da moramo slepo da im verujemo.Najgore od svega kad žene imaju hiperstimulaciju,to su nepovratno izgubljene jć.Ne želim ni da pomislim šta se događa sa našim telom od toliko hormona kasnije.Nama niko nije rekao šta možemo da očekujemo što se tiče grudi,kostiju,...Zato drage moje borite se za svoja prava jer drugi neće to uraditi za nas.

Iskali se sutra na njima i završi sa mozganjem!Zašto?Zbog čega?To više nije važno.Bilo pa prošlo i više nedošlo.Pusti sve to kako jeste i ne razmišljaj mnogo o lekarima.Beograd,a i Srbija su mali i o svakom lekaru ako se bolje raspitaš ćeš saznati možda nešto interesantno.Obično pričaju nebuloze da bi prikrili nešto.Prema tome te tvoje tzv.kilave jć.možda i nisu kilave možda ti je doktorka kilava.I da su najgore na svetu njen termin kilave niste na pijaci da tako priča.Nema potrebe da sebe mučiš završi sa ti i kao da se nikad nije dogodilo.Lepo je vreme iskoristi ga!Razmišljaj gde ćeš na odmor!Odmori se i izbegavaj sve koji te smaraju!

Cao drage moje drugarice!
Ikice, znas sve-znam sve :( U sredu sam pocela da krvarim, onda mi je rekla sestra iz Genesisa da dobijem odmah inekciju a trebala sam sutradan i da vadim betu u subotu umesto u ponedeljak:( Sve mi je odmah bilo jasno '' ne cekaj ponedeljak dobices''... u subotu beta 1 ! Znala sam -taj dan sam dobila ( tacno u dan). Nisam htela da pisem ovde da Ikici ne saljem negativne misli, sve mislim poduplace se beta :(
Nisam im ni javila, ne znam ni kada cu... Sta vi kazete? Kad je moguce da se opet ponovi VTO? Treba da prodje odredjeni period? Sad bih i ja isla u Segedin, vidim da imate lepo misljenje o njima.
Da vam napisem i jednu lepu vest! Imala sam cimerku u sobi posle ET, danas mi je javila da je beta pozitivna! Tako sam srecna zbog nje! Ovaj put joj je bio cetvrti, ima 39 godina, divna jedna devojka, odmah smo se ''nasle''- uostalom kao i mi ovde-istu zelju imamo:heart:. Bas mi je rekla kako je sva tri puta ostajala u NS da spava prva dva dana, cuvala se i pazila, a ovaj put je rekla idem kuci pa kud puklo da puklo! i uspelo! :klap:
I ja zelim u vozic, sad znam sta me ceka i idem hrabrija i jaca!
Sve vas ljubim, hvala na podrsci!:zag:

Bojana žao mi je!Kad budeš dobila sledeću mens.,pa kad ti prođe ideš na pregled i onda ćeš znati kad sledeću možeš da radiš.Trebalo bi ako je sve u redu,a nema razloga da nebude,onda možeš sledeći mesec da kreneš sa stimulacijom.Što znači drugi ciklus posle ovog krvarenja posle et.Ako ideš kod Zadorija onda idi kad ti prođe sledeća menst.da on vidi da si o.k. i da odmah kreneš u postupak kod njega.moj ti je savet do tad da na vreme ideš u krevet,a ne u rane jutarnje sate kuckaš porukice!Moraš da se odmoriš dobro,a san je bitan za zdrav život.Zvučim sad kao da sam ti mama!

Dobar dan svima...
Evo citala sam vas jako dugo..i resila da vam se pridruzim...
Moj suprug i ja posle praznika ulazimo u pricu za vantelesnu.Nas konkretan problem je losa pokretljivost,samo 5 posto...od 30 miliona...
Vidim da ste pisale o Genesisu a mene zanima da li ste cule nesto za Perinatal u Novom Sadu,ja se inace lecim kod doktorice koja je vlasnik Gordane Kozarov?!
Hvala vam,nadam se da cemo se lepo druziti...

Dobar dan svima...
Evo citala sam vas jako dugo..i resila da vam se pridruzim...
Moj suprug i ja posle praznika ulazimo u pricu za vantelesnu.Nas konkretan problem je losa pokretljivost,samo 5 posto...od 30 miliona...
Vidim da ste pisale o Genesisu a mene zanima da li ste cule nesto za Perinatal u Novom Sadu,ja se inace lecim kod doktorice koja je vlasnik Gordane Kozarov?!
Hvala vam,nadam se da cemo se lepo druziti...

syberia, dobrodošla...
za Perinatal ti ne mogu pomoći ali naći će se već neko sa informacijama koje su ti potrebne. Od mene samo veliki pozdrav.....:D

Bojana, baš mi je žao, a ja sam mislila da sam razbila maler, pa da će kod tebe biti uspešno. E baš nije fer što nijednoj nije uspelo, ali znaš šta - sledeći put će nam uspeti, pa ćemo se i mi ukrcati u vozić! Veruj mi da će tako biti! Ja još nisam dobila i to počinje da me brine, opet sam zvala Betaniju, ali nism našla doktorku. Ah, brigama nikad kraja! Cmokić i uživaj u ovim lepim i sunčanim danima!

Cao drage moje drugarice!
Ikice, znas sve-znam sve :( U sredu sam pocela da krvarim, onda mi je rekla sestra iz Genesisa da dobijem odmah inekciju a trebala sam sutradan i da vadim betu u subotu umesto u ponedeljak:( Sve mi je odmah bilo jasno '' ne cekaj ponedeljak dobices''... u subotu beta 1 ! Znala sam -taj dan sam dobila ( tacno u dan). Nisam htela da pisem ovde da Ikici ne saljem negativne misli, sve mislim poduplace se beta :(
Nisam im ni javila, ne znam ni kada cu... Sta vi kazete? Kad je moguce da se opet ponovi VTO? Treba da prodje odredjeni period? Sad bih i ja isla u Segedin, vidim da imate lepo misljenje o njima.
Da vam napisem i jednu lepu vest! Imala sam cimerku u sobi posle ET, danas mi je javila da je beta pozitivna! Tako sam srecna zbog nje! Ovaj put joj je bio cetvrti, ima 39 godina, divna jedna devojka, odmah smo se ''nasle''- uostalom kao i mi ovde-istu zelju imamo:heart:. Bas mi je rekla kako je sva tri puta ostajala u NS da spava prva dva dana, cuvala se i pazila, a ovaj put je rekla idem kuci pa kud puklo da puklo! i uspelo! :klap:
I ja zelim u vozic, sad znam sta me ceka i idem hrabrija i jaca!
Sve vas ljubim, hvala na podrsci!:zag:

bokice, mislima ti šaljem pozitivnu energiju i snagu....idemo u vozic sve zajedno....sigurna sam, mozemo ''čoporativno'' u Segedin:) ja pisala Zadoriju sinoć, on mi jutros odgovorio...dobar znak za početak.....cmokić

Bojana, baš mi je žao, a ja sam mislila da sam razbila maler, pa da će kod tebe biti uspešno. E baš nije fer što nijednoj nije uspelo, ali znaš šta - sledeći put će nam uspeti, pa ćemo se i mi ukrcati u vozić! Veruj mi da će tako biti! Ja još nisam dobila i to počinje da me brine, opet sam zvala Betaniju, ali nism našla doktorku. Ah, brigama nikad kraja! Cmokić i uživaj u ovim lepim i sunčanim danima!

hehe ikice, ja onomad kada sam radila inseminaciju kod tvoje doktorice cice, dobila njen mobilni!!!!! ako želiš, iskopaću ga od negde.... pa da vidi kako je kada se ne javlja ahahahahahahahahahahah javi pa ti šaljem pp.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back