Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
maya77,jako mi je zao zbog svega sto ti se desilo.Evo prati mene sta cu da uradim u Sloveniji u junu,pisacu naravno.Moras da znas da ni novac nije garancija za uspeh.LJudi idu po nekoliko puta.Ne znam sta je to sto bi te sad utesilo.Zao mi je kao da sam ja u pitanju.Procitaj na prethodnoj strani pa ces videti da mene nisu ni pozvali o drzavnom trosku iako sam dobila potvrdu da sam na listi cekanja.Kao pogresili,propices u zivotu mnoge farmaceutske,medicinske,pravne,prosvetne i ko zna kakve kako ja kazem ,mafije,.Glavu gore bori se.Pisi,pisacu i ja,to je najmanje sto mogu sada da ucinim da ti bude lakse.Uspeces samo polako,put do uspeha je tezak.Puno te pozdravljam!Molim te da od dve mogucnosti da budez vesela ili tuzna,izaberes ovu prvu.Veliki poljubac.Drzi se!:heart:

Cao svima opet!!! Imam jedno pitanje za vas, meni je danas sedmi dam od ET i pojavio mi se braonkasti iscedak sinoc manje, a jutrus nesto vise i imam osecaj kao da cu dobiti svakog trena :sad2: Zvala sam kliniku i rekli su mi da uradim sutra betu, mene sad zanima da li je to cisto da bi se odradilo ili beta zaista moze da pokaze eventualnu trudnocu tako brzo znaci 8 dan!!! Jako sam uznemirena, pa ako neko ima slicno iskustvo nek mi javi !!!

Maya,žao mi je što si imala takvo iskustvo u Frontu...uopšte takvo iskustvo sa VTO.
Moram da priznam da mi je cela tvoja priča malo nejasna.
Prvo kažeš da si imala na pregledu 23 folikula,aizvadili 4...prvo tih 23 folikula što su ti izbrojali,to su antralni folikuli koji govore o rezervama tvojih jajnika,i nipošto ne mogu da se aktiviraju svi u toku jednog cilusa.
4 jajne ćelije koje su ti našli u 4 folikula nisu veliki,ali ni zanemarljiv broj.
Dalje me čudi da su pustili samo 4 ćelije da idu na stadijum blaste.
To se nigde ne radi,a meni lično je dr Pavlović rekao da je suludo govoriti o blastama tamo gde nema više od 6 jajnih ćelija...
Još mi je čudno da si krenula sa stimulacijom pre bilo kakvih supresiva,pa i kontracepcije...to još nisam čula...
a komentar za Grčku...ccc...pa zar bi dala nekom svoj materijal genetski,a da nemaš pojma u koje svrhe i za koga će biti iskorišćen...
U svakom slučaju,tebi srećno!
djinaaaa...mislim da je rano za betu?
Pojačaj utrogestan,i sve će biti o.k.

Mijaki, hvala na podrsci i svima vama koje ste nazalost prosle ovo sto i ja :( Sta si pisala Dr? Izvini sto pitam, na engleskom? Ja sve kontam da cu mamu da vodim, ona zna madjarski. Sva sam zbunjena, isla bih opet u Genesis samo iz razloga sto ih vec poznajem i znam kako ce sve da izgleda, mucno mi je da prolazim sve ponovo sa novim ljudima. Nije mucno, sve cu izdrzati, stavise Segedin je 50 km od mene,ali opet ne znaaam :(
Zvala me je danas sestra da me pita koji je rezultat bete, jer im nisam javila ?! Kada sam odgovorila i rekla mi je da treba da prodje jedna menstruacija i da onda dodjem na ultrazvucnu kontrolu pa da vidimo sta dalje, kao sto mi je iz zvoncica36 objasnila.
Skandia, hvala na podrsci, ja sam presrecna zbog te devojke, znas kako je njoj bilo posle cetvrtog puta, 39 godina, a ja 25, pa ako sam tako trebala da prodjem da bi ona uspela, nije mi zao!:heart:
Pozdrav svim novim trudilicama, trudnicama i mamama:zag:

hej draga, nije me bilo par dana pa tek sada odgovaram. Pisala ja Zadoriju svašta nešto, čitav elaborat, prvo istorijat dve neuspele VTO, pa moje nestručno mišljenje zašto nije uspelo, pa zatim šta bih ja (pola IVF pola ICSI) pa onda hetching, pa koliko košta i šta to podrazumeva, pa koliko se ranije zakazuje i sve redom. Bogami pismo od dve strane (ne verujem da je celo pročitao:think: na engleskom.... Na sve to on mi je odgovorio šta od analiza da pripremim i da je u guzvi do polovine juna ali da se javim kada uradim analize. spisak potrebnih analiza mi je poslao na srpskom:D ako treba da napišem šta je tražio viči:)
ja čekam da sledeće nedelje obiđem dve domaće klinike da vidim da li su mi simpatični, ako ne ići ću u Segedin, malo mi je problem jer mm ne vozi a ja sama da se vozim Bg-Segedin nije mi baš prikladno imajući u vidu postupak i sve, da ne pominjem odsustvovanje sa posla....
cmokić

Evo mene posle mesec i po dana. Nisam bila prisutna, jer sam bila jako opterecena celim postupkom. E sad zelim da podelim sa vama svoje razocarenje.
Decko i ja smo upali u Narodni front. Stvarno posle predaje papira u Ministarstvu zdravlja i posle komisije u frontu sve je islo brzo. Poziv iz Ministastva da smo primljeni u front, iz fronta su nas zvali na konsultacije. Posle razgovora sa dr Arsic, koji je bio 29.03. (cini mi se) ja sam dobila 02.04 i 04.04. krecem sa bockanjem.Moram da vas upoznam da u celom postupku nisam ja problem, vec decko koji ima jako mali broj spermatozoida. Svaki dan sam isla da vadim krv, posle krece terpija koja je na kraju ispala totalni promasaj, jer meni koja sam bez bilo kakvih hormona proizvodila (mozda je glupo ovako da se izrazavam ali se posle svega osecam samo kao predmet i eksperiment) 23 folikula, posle terapije su mi jedva 4 izvadili. Po mom misljenju onog momenta kad su videli da slabo reagujem na terapiju trebalo je ili da povecaju dozu ili da prekinu pa da posle sledeceg ciklusa krenu ponovo. Primala sam menopur i citrodid, doza ne znam koja je bila ali mi je juce doktor saopstio sve ukupno 29ampula( sto bih ja iz svog laickog iskustva rekla da je malo a i on mi je potvrdio).
Izvadjene su mi cetiri j.c i ostavljene 5 dana (sto ne bi smelo sa tako malim brojem). Bilo je nas cetiri ukupno s tim sto je njima izvadjeno preko 10jc i onda do blastocista sa tim brojem moze da se ide, ali sa mojim ne. Ali eto nadala sam se da znaju sta rade. Petog dana kad smo dosle na ET saopsteno je da imam jednu bebu (obradovala sam se kao malo dete da imam bar nesto). Vracena mi je ta jedna i jos jednoj devojci, a drugim dvema po 3. I onda krece najgori deo iscekivanje. Poludela sam tih 10 dana. Imala sam sve simptome i nisam mogla da izdrzim pa sam dan pre bete, otisla i sam uradila betu koja je bila 13.5 i to mi je dalo neku nadu. Medjutim sutradan doktor mi eto saopstava da nema lepih vesti, da je beta 7.5 i da ni on ne zna kako je tako sve ispalo da po mojim rezultatima sve je bilo ok, ali eto na kraju nista. Da odem kuci da se odmorim, isplacem (posto sam vec tu bila na ivici) i da nam oni stoje na raspolaganju i za sledeci put. Ali ne hvala, pre cu dati pare sledeci put nego da budem nekom beli mis. Od nas cetiri samo jedna trudna(ne zaboravite da su blastociste u pitanju).Ne znam kakva im je uspesnost ali u ovoj grupi u kojoj sam ja bila izaslo je jako malo trudnica. Zao mi je sto njih niko ne proverava sta i kako rade, bitno im je samo da uzmu pare. Opasno razmisljam da i ja uputim pismo ne Ministastvu zdravlja vec novinama da se malo drzava pozabavi tim pitanjem, ali iskreno mislim da od toga nema nista. Ist tako sam se razocarala saznanjem da moramo da pijemo utrogestan koji smo jedva nasle (nestasica). Kako moze da bude nestasica za necim od cega ti zavisi trudnoca. U cemu je poenta davanja para za VTO, ako kasnije ne mozes da nadjes lekove da to odrzis. Strasno sam razocarana. Verujte mi spremna sam da izdzim bilo kakav fizicki bol i svakakve terapije, ali psihicki ne znam koliko dugo mogu obzirom da je ovo nesto sto ne zavisi od mene, sve manje mislim da zavisi i od Boga jer u ovom slucaju doktori glume upravo njega i poigravaju se sa ljudskom psihom. Meni je ovo prvi put i jako sam se razocarala obzirom da si ti njima samo broj i eksperiment i nista vise. Ovo sto sam napisala mi je potvdjeno i od strane dva doktora ( da terapija od starta nije bila dobra i sve ostalo kako je odradjeno) i to me jos vise boli.
Necu odustati naravno, ali na drzavni program vise necu ici.Ne kazem da druge zene ne treba da probaju, ali stvarno treba da budu psihicki spremne vise na negativan rezultat nego na bebu.Lepo cemo da skupljamo pare i da odemo tamo gde znamo da ce dati sve od sebe (a sigurna sam da takvih klinika jos ima). I da cula sam da u Grckoj ukoliko potpises da ces dati neki broj celija njima da se smanjuje cena celokupnog tretmana(sto kod nas nije slucaj, vec MORAS da potpises jer ti u protivnom nece raditi VTO)
Toliko od mene i pozdrav svim zenicama ovde. Samo mi znamo kroz sta prolazimo i koliko smo jake.
Izvinjavam se ako sam pisala konfuzno, ali i sama se tako osecam.

maya, pravila i garancije za uspeh na zalost nema...budi jaka i pokušaj da neko vreme zaokupiš misli drugim stvarima....ja isto slabo reagujem na terapiju pa mi je nezavistan lekarski sud posle dva neuspela pokušaja rekao ja je verovatno posle prosečnih 12-14 dana stimulacije, endometrijum bio prezreo za implantaciju embriona....šta je tu je:(
samo ne posustaj, sve će doći na svoje...
cmokić

zdravo drage moja.............evo mene i javljam vam se iz bgd:cmok2:

ikice i bojana samo da vam kazem da mi je jako zao:sad2::sad2::sad2:,nista drugo nemam pametno da vam kazem,samo mene ikice interesuje zasto tebi nisu dali da primas progesteron od prvog do drugog vadjenja bete :think:,?????koliko znam ,a jako sam upucena ,trebalo bi da primas ????

ja krecem od 16.05 sa bockanjem:mrgreen:............ko ce preziveti sve ovo iz pocetka:rida:,pre bih zavukla lavu glavu u usta,nego da mi se ponovi prethodni postupak,i krvarenje 2. dana nakon ET.........uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh(duboki uzdah)

novim curama zelim dobrodoslicu

Cao svima opet!!! Imam jedno pitanje za vas, meni je danas sedmi dam od ET i pojavio mi se braonkasti iscedak sinoc manje, a jutrus nesto vise i imam osecaj kao da cu dobiti svakog trena :sad2: Zvala sam kliniku i rekli su mi da uradim sutra betu, mene sad zanima da li je to cisto da bi se odradilo ili beta zaista moze da pokaze eventualnu trudnocu tako brzo znaci 8 dan!!! Jako sam uznemirena, pa ako neko ima slicno iskustvo nek mi javi !!!

zdravo i dobrodosla
sto se tice iscedka,necu da te lazem ,moze biti lose a i najavak za trudnocu...........vec sam pisala,nikad ne znas kako ce organizam da reaguje,nekada je taj iscedak tu samo da bi se obelezio ciklus ,ali i kao najava za menstruaciju........mada po mom misljenju,previse je rano za betu HCG,jer je sutra 8. dan i beta je isuvise niska i taj rezultat nije validan,po mom misljenju veceras sutra i prekosutra si trebala da primas progesteron depo,i tek nakon toga da izvadis betu,ako prethodno ne bi doslo do obilnog krvarenja
pozdrav i sve najbolje budi jaka,drugo ti nista ne preostaje:cmok2::zag:

Evo mene posle mesec i po dana. Nisam bila prisutna, jer sam bila jako opterecena celim postupkom. E sad zelim da podelim sa vama svoje razocarenje.
Decko i ja smo upali u Narodni front. Stvarno posle predaje papira u Ministarstvu zdravlja i posle komisije u frontu sve je islo brzo. Poziv iz Ministastva da smo primljeni u front, iz fronta su nas zvali na konsultacije. Posle razgovora sa dr Arsic, koji je bio 29.03. (cini mi se) ja sam dobila 02.04 i 04.04. krecem sa bockanjem.Moram da vas upoznam da u celom postupku nisam ja problem, vec decko koji ima jako mali broj spermatozoida. Svaki dan sam isla da vadim krv, posle krece terpija koja je na kraju ispala totalni promasaj, jer meni koja sam bez bilo kakvih hormona proizvodila (mozda je glupo ovako da se izrazavam ali se posle svega osecam samo kao predmet i eksperiment) 23 folikula, posle terapije su mi jedva 4 izvadili. Po mom misljenju onog momenta kad su videli da slabo reagujem na terapiju trebalo je ili da povecaju dozu ili da prekinu pa da posle sledeceg ciklusa krenu ponovo. Primala sam menopur i citrodid, doza ne znam koja je bila ali mi je juce doktor saopstio sve ukupno 29ampula( sto bih ja iz svog laickog iskustva rekla da je malo a i on mi je potvrdio).
Izvadjene su mi cetiri j.c i ostavljene 5 dana (sto ne bi smelo sa tako malim brojem). Bilo je nas cetiri ukupno s tim sto je njima izvadjeno preko 10jc i onda do blastocista sa tim brojem moze da se ide, ali sa mojim ne. Ali eto nadala sam se da znaju sta rade. Petog dana kad smo dosle na ET saopsteno je da imam jednu bebu (obradovala sam se kao malo dete da imam bar nesto). Vracena mi je ta jedna i jos jednoj devojci, a drugim dvema po 3. I onda krece najgori deo iscekivanje. Poludela sam tih 10 dana. Imala sam sve simptome i nisam mogla da izdrzim pa sam dan pre bete, otisla i sam uradila betu koja je bila 13.5 i to mi je dalo neku nadu. Medjutim sutradan doktor mi eto saopstava da nema lepih vesti, da je beta 7.5 i da ni on ne zna kako je tako sve ispalo da po mojim rezultatima sve je bilo ok, ali eto na kraju nista. Da odem kuci da se odmorim, isplacem (posto sam vec tu bila na ivici) i da nam oni stoje na raspolaganju i za sledeci put. Ali ne hvala, pre cu dati pare sledeci put nego da budem nekom beli mis. Od nas cetiri samo jedna trudna(ne zaboravite da su blastociste u pitanju).Ne znam kakva im je uspesnost ali u ovoj grupi u kojoj sam ja bila izaslo je jako malo trudnica. Zao mi je sto njih niko ne proverava sta i kako rade, bitno im je samo da uzmu pare. Opasno razmisljam da i ja uputim pismo ne Ministastvu zdravlja vec novinama da se malo drzava pozabavi tim pitanjem, ali iskreno mislim da od toga nema nista. Ist tako sam se razocarala saznanjem da moramo da pijemo utrogestan koji smo jedva nasle (nestasica). Kako moze da bude nestasica za necim od cega ti zavisi trudnoca. U cemu je poenta davanja para za VTO, ako kasnije ne mozes da nadjes lekove da to odrzis. Strasno sam razocarana. Verujte mi spremna sam da izdzim bilo kakav fizicki bol i svakakve terapije, ali psihicki ne znam koliko dugo mogu obzirom da je ovo nesto sto ne zavisi od mene, sve manje mislim da zavisi i od Boga jer u ovom slucaju doktori glume upravo njega i poigravaju se sa ljudskom psihom. Meni je ovo prvi put i jako sam se razocarala obzirom da si ti njima samo broj i eksperiment i nista vise. Ovo sto sam napisala mi je potvdjeno i od strane dva doktora ( da terapija od starta nije bila dobra i sve ostalo kako je odradjeno) i to me jos vise boli.
Necu odustati naravno, ali na drzavni program vise necu ici.Ne kazem da druge zene ne treba da probaju, ali stvarno treba da budu psihicki spremne vise na negativan rezultat nego na bebu.Lepo cemo da skupljamo pare i da odemo tamo gde znamo da ce dati sve od sebe (a sigurna sam da takvih klinika jos ima). I da cula sam da u Grckoj ukoliko potpises da ces dati neki broj celija njima da se smanjuje cena celokupnog tretmana(sto kod nas nije slucaj, vec MORAS da potpises jer ti u protivnom nece raditi VTO)
Toliko od mene i pozdrav svim zenicama ovde. Samo mi znamo kroz sta prolazimo i koliko smo jake.
Izvinjavam se ako sam pisala konfuzno, ali i sama se tako osecam.

maya zao mi je:cmok2::zag:..............ja sam ti primer i da pored svog novca,dobrih uslova,navodno dobrih doktora,pored mladosti(prvi postupak sa 18 godina)i idealnih uslova iz nekih ne objasnjivih stvari ne dolazi do trudnoce,prema tome ,nista ne znaci da ako platis po 10 000 evra da ces dobiti bolji tretman ili ce dr obratiti vise paznje ,mada kod nas sve moras da platis,zato ja sada jurim ljubica svim silama,ne zato sto ja imam novca,vec mi se smucilo da budem zlatna koka i misic iz labaratorije,i iskreno se nadam da nakon 7 postupaka imam pravo na uspeh,i na bebu,mislim da sam platila grehe i predaka a i buducih pokolenja:zag:
cmok i drzi se

zdravo i dobrodosla
sto se tice iscedka,necu da te lazem ,moze biti lose a i najavak za trudnocu...........vec sam pisala,nikad ne znas kako ce organizam da reaguje,nekada je taj iscedak tu samo da bi se obelezio ciklus ,ali i kao najava za menstruaciju........mada po mom misljenju,previse je rano za betu HCG,jer je sutra 8. dan i beta je isuvise niska i taj rezultat nije validan,po mom misljenju veceras sutra i prekosutra si trebala da primas progesteron depo,i tek nakon toga da izvadis betu,ako prethodno ne bi doslo do obilnog krvarenja
pozdrav i sve najbolje budi jaka,drugo ti nista ne preostaje:cmok2::zag:

Draga pazarka, pre svega zelim da ti zahvalim na dobrodoslici i recima podrske, jer mi mnogo znace!!! Ja se slazem sa tobom da sam mozda trebala primiti pogesteron depo, ali danas mi se javila sestra koja je rekla da nastavim sa utrogestanom vaginalno, a ako prokrvarim oralno 3x2. Videcemo sutra sta ce biti, trazicu razgovor sa dr.
U svakom slucaju IDEMO DALJE, moram razmisljati pozitivno, zbog toga sam i ovde!!!
Tebi zelim svu srecu ovog sveta, puno folikula, jajnih celija i na kraju bebica, jer ti to zasluzujes definitivo!!! Budi sigurna da od danas postoji jos jedna osoba koja ti drzi fige :super::super: :heart: :zag:

Dobro vece. Dijanaaa to krvarenje moze biti i implanatacijsko koje se javlja nekoliko dana nakon et, znaci nije jos uvek nista strasno.
Padarlajnd, dugo te nije bilo, vidim da falis :-)
Pazarkice bices ti nasa trudnica vec pocetkom juna, uh jedva cekam da nam javis betu.
Joj neznam sto se tice drzavnog postupka, stavrno je to ok funkcionisalo kad sam ja radila, ja sam primila negde oko 40 ampula Gonala i Menopura i oko 17 diferelina, a teraqpija mi se menjala, prvo sam krenula sa po tri ampule, jedno tri dana, onda sa po dva, pa jedan i zadnjih da-dva samo pola jer sam burno reagovala i imala 10 folikula i 19jc. Ja bi generalno pristala da im dam jc ako bi mi smanjili cenu postupka, neka im, ko zna zasto je to dobro, za neka naredna pokoljenja, Da niko nikada nije hteo da daje svoj materijal, ne bi ni dosli do otkrica Vto, i uspesnost ne bi rasla iz godine u godinu.

dobrodošla pazarkice!
ja imam utisak da lekari kod mlađih pacijentkinja prilično opušteno pristupaju čitavom postupku, sistemom, ima tu još mnogo godina ispred vas.... Konkretno, čemu žurba, da mi vama uzmemo jedno 10-15hilj EUR pa ćemo onda da vidimo....:besna: u svakom slučaju juri Ljubića, Milicu i svu ostalu gospodu iz Jevremove i ne daj im da se opuste ovoga puta, koliko god da su ti mlade godine! svi smo uz tebe i držimo fige...
:bye:

Pozdrav svima!U pravu si Milice83,nije me bilo,a sada cu sve da smorim jer 17.krecem sa bockanjem a prvog sam u Mariboru.Necete moci od mene da zivite koliko cu biti dosadna,znam.Vec me glava boli,ali bice mi lakse da vam pisem.Hvala svima i pozdrav veliki!Nadam se da se uskoro pridruzujem klubu trudnica.!:heart:

Devojke sve vas puno pozdravljam!

Draga pazarka verujem da ce ti ovoga puta uspeti kod profesora Ljubica.Ja sam imala neverovatnu srecu da mi sa 35 godina uspe iz prve vto u Jevremovoj.Tamo sam radila i histeroskopiju, laparaskopiju i od 23 se sa prekidima lecila od steriliteta, u januaru sam uradila VTO i nadam se da ce sve biti o.k. s obzirom da 12-og radim aminositnezu takodje u Jevremovoj i zaista imam poverenja i u Ljubica i u Milicu. Najiskrenije ti zelim i mislim da je krajnje vreme da ti ovoga puta uspe i od srca ti drzim fige i radujem se svakoj vasoj pozitivnoj beti.Javljaj sta se dezava i kako si. Samo razmisljaj pozitivno i videces mora, mora da uspe!!!
Draga Padarlajnd i tebi takodje drzim pesnice i verujem da ce ovoga puta biti trocifrena beta, to ti zelim od sveg srca. Ja sam koristila 26 Gonal f-a i 13 menopur-a. Sto se tice Gonal f rekli su mi da ce mi biti potrebno duplo vise, tako da sam ja nabavila - s obzirom da sam sada trudna - sto i tebi zelim - ostalo mi je 22 komada gonal f. U Beogradu se krece od 25 evra do 28. Ako nisi nabavila terapiju rado cu ti dati po simbolicnoj ceni jer meni iskreno se nadam vise nece biti potrebna. A verujem i to da ce se i tebi posreciti kao sto su i meni.
Samo budite jake i verujte od pocetka da cete ostati trudne i verujte da ta autosugestija puno znaci.

Ljubim vas puno i ako ikako mogu da vam pomognem stojim vam na raspolaganju i svakodnevno sam sa vama, zajedno s vama patim, a isto tako se i radujem svakom uspehu.

Maya,žao mi je što si imala takvo iskustvo u Frontu...uopšte takvo iskustvo sa VTO.
Moram da priznam da mi je cela tvoja priča malo nejasna.
Prvo kažeš da si imala na pregledu 23 folikula,aizvadili 4...prvo tih 23 folikula što su ti izbrojali,to su antralni folikuli koji govore o rezervama tvojih jajnika,i nipošto ne mogu da se aktiviraju svi u toku jednog cilusa.
4 jajne ćelije koje su ti našli u 4 folikula nisu veliki,ali ni zanemarljiv broj.
Dalje me čudi da su pustili samo 4 ćelije da idu na stadijum blaste.
To se nigde ne radi,a meni lično je dr Pavlović rekao da je suludo govoriti o blastama tamo gde nema više od 6 jajnih ćelija...
Još mi je čudno da si krenula sa stimulacijom pre bilo kakvih supresiva,pa i kontracepcije...to još nisam čula...
a komentar za Grčku...ccc...pa zar bi dala nekom svoj materijal genetski,a da nemaš pojma u koje svrhe i za koga će biti iskorišćen...
U svakom slučaju,tebi srećno!
djinaaaa...mislim da je rano za betu?
Pojačaj utrogestan,i sve će biti o.k.

Ja sam rekla da sam bez terapije imala 23 folikula, kad mi je bila ovulacija, ne kazem da su svi bili dobri, ali sa terapijom sam imala samo 6 a 4 koje su mi izvadjene.Meni to jeste mali broj, obzirom da je meni moja doktorka rekla da nema razloga da ja ne odreagujem dobro na istu.
Meni je doktor Pavlovic radio punkciju, ali ne znam ko je odlucio da se ide do blasta. Mene niko nije pitao za misljenje, iako bih imala sta da kazem posle ovoliko istazivanja na netu. Ja sam dan posle punkcije dosla i embriolog Veljkovic mi je samo saopstio da su bebe krenule i da dodjem u utorak, tj da cekam jos 4 dana. Kad sam ga pitala da li je siguran da ne moram ranije pogledao me je u fazonu valjda ja znam sta radim. Zbog toga i mislim da sam im bila samo eksperiment.
U frontu pre aspiracije potpisujes papir gde lepo kaze da se slazes da tvoj materijal moze da se iskoristi u istrazivanja ( ne pise kakve vrste istrazivanja i pitanje je sta se sa tim dalje desava ), ali ti to moras da potpises.
Nisam nista pila verovatno zato sto je sa mnom i sa mojim rezultatima bilo i vise nego dobro i samo su odredili terapiju, a mozda nisu imali vremena da mi daju bilo sta posto su morali da zavrse sa zenama do maja pa mozda nisu imali vremena da se bakcu. Nemam pojma.

Dobro jutro devojke!!! Hvala vam sto ste napisale vasa iskustva o VTO o trosku drzave. Malo (malo vise) razocarana sam takvim doktorima, koje je bas briga za nas i nasa osecanja, kao da smo samo jedan broj i nista vise. Ja licno poznajem par devojaka kojima je uspelo, ali nema pravila. kao sto rece Pazarka, ona je bila u najboljim klinikama, i silne pare dala pa opet nista. Ipak mislim da postoje neke stvari na koje mi ne mozemo da uticemo. jednostavno ako Bog da, bice sve kako treba ako ne :sad2::sad2:... Ne znam.... Verujem da su "drzavni" lekari bezosecajni za nas, ali zaboga oni primaju platu za to, ne cine oni nikakve usluge, to im je posao, ali isto tako znam neke devojke koje su platile privatnicima pa nista bolje nisu prosle. Jos samo da nam daju brojeve pa da budemo kao u ausvicu, zene bez identiteta. kao da mi od besa i dosade ne znamo sta cemo pa ajde malo da se kljukamo hormonima i idemo na VTO.... tako sam razocarana u sve.... Svim devojkama koje su u postuku zelim puno srece da im je uspelo, a mogu zamisliti kako ubija to cekanje bete, jer i ja to prezivljavam svakog meseca, tj. sve mi ludimo u periodu iscekivanja vestice.... Svima od srca sve najbolje zelim!!!!

Cao svima!Nisam se dugo javljala jer jos nismo odradili bipsiju.Htela sam samo da napisem moje iskustvo o drzavnom trosku.Kada samo se mi prijavili ja sam pitala dali rade sa dijagnozom azoospermije i on su potvrdili,kao da smao prikupite sva potreban dokumenta i dodjite.Mi smo sve prikupili naravno sve radili u privatnim labaratorija i ja sam radila hsg-200e pratila,sve na frku jer su nam dali nedelju dana.Zovu nas pole mesec kao dodjite da izaberete lekara.Mi uzmemo slobodan dan,kroz srecni odemo kod njih,cekamo u redu pola sata.Predamo dokumenta,opet cekao pola sata,izlazi ljubazna i nasmejana sestrica i kaze-ZAO MI JE ALI PAROVI SA VASMO DIJAGNOZOM NEMAJU PRAVO NA BESPLATNU VTO!!!!!!

Draga Mimim,
pa ja se sa tim problemom borim vec dve godine.Nema sanse da se uradi u Srbiji,vec postoje samo 3 opcije: Segedin,Prag ili Budimpesta+donor,naravno!!!
Ja sam u fazi prikljupljanja rezultata pa ti javljam gde sam odlucila da uradim i zasto bas tamo.Mogu ti reci da je ovaj Doca iz Budimpeste bas faca-odgovara odmah,makar ga davila sa stotinu pitanja.
Ovi u Pragu imam osecaj da su bezobzirni i bezobrazni.Rekli su mi nakon drugog mejla da je jajna celija 4500Eura a ja pitam nesto sasvim drugo.
Segedinci su OK ali ne toliko brzi,mada se radi o istom institutu kao i u Budimpesti "Kaali" samo ti treba da odlucis gde ti je zgodnije.
Jos jedno pitanje?Zasto vi niste isli na biopsiju?Mi jesmo ali je rezultat SCO sto znaci nema ni jednog spermatozoida,nikada ga nije ni bilo niti ce biti :(
Ipak resenje uvek postoji:heart:

Mene su danas zvali iz Maribora da mi kazu da ponovim profil prolaktina posto mi je jutarnji povisen u svim dosadasnjim nalazima.Pa ako treba kazu da ce mi ukljuciti neku terapiju.O cemu se radi i da li je neko imao iskustva sa tim.Znam da je vrlo malo vremena do pocetka bockanja ostalo i da povecan prolaktin otezava zacece i dovodi do spontanog,ali sam i cula da je mnogim zenama taj jutarnji prolaktin povisen zbog stresa koji dozive pri ubadanju braunilom.Jelenadjurovic,da si se malo pre javila,jer sam vec kupila Gonal F i Dipherelyne.I tebi i meni bi bilo super,ovako me komsinica koja drzi apoteku odrala za 25 Gonala i 28 Dipherelina ukupno i okruglo 90000 dinara.Puno pozdrava,ako znate nesto o prolaktinu pisite!

Pozdrav svima,nisam se javljala jedno mesec,dva sigurno,ali samo iz razloga sto se kod mene nista ne desava novo,jer sam na kontraceptivima,ali jos malo krajem maja krecem u akciji i mogu da vam kazem da jedva cekam,ova dva meseca su mi bila kao dve godine,ali dobro znate o cemu pricam.Ali naravno redovno sam vas pratila i citala.Prvo hocu da pozelim dobrodoslicu novim clanovima:DJINI,MALOM PARIZU,MAJI77,CIKLAMI1,MIJAKI,JELENI DJUROVIC,MINI BAMBINI,XIN XIN,PADARLAJNDU:bye::bye::bye:.Izvinjavam se ako sam nekoga izostavila.Zao mi je sto nema vise dobrih vesti,ali sad kad ja budem krenula od maja povucicu vas sve sa sobom i napravicemo veliki vozic:super::super:...............samo napred zenske,najzad je doslo lepo vreme,tako da bacite se u provod i setnju........ja se bas raspisah..........VELIKI POZDRAV I PUNO POLJUBACA OD MENE:zag::zag::zag:

Zsuki drago mi je sto si nam se vratila,ti dajes jednu pozitivnu crtu na ovom forumu,zelim ti sve najbolje i nemoj mnogo da preterujes sa treninzima,zato sto ce tvojim buducim bebicama biti ugodnije da se smeste u kojem kilogramu vise kako bi ih grejala................:heart::heart:VELIKI LJUBAC:cmok2:

PAZARKA,OVO JE TVOJA GODINA,drzim ti fige posto kreces da se bockas,posle ovolike upornosti,BOG te mora pogledati ovog puta,jer uvek kada zavrsimo sa postupkom kazemo da je od sada sve ostalo u Bozjim rukama,tako da ja smatram da je sad stvarno red da i tebe pogleda,zato sto sam shvatila da u zivotu mnogo bolje prolaze losi ljudi i djubreta od onih koji to stvarno zasluzuju:dontunderstand::dontunderstand:.Drzim ti fige i uz tebe sam sto posto,VELIKI LJUBACCCCCCCC:cmok::cmok::cmok:

IKICE75,znam da ne mogu da te utesim:(:(,jer je bol isuvise veliki,ponekad se pitam odakle nam ovoliko srce da u njega svasta trpamo i trpimo,ali valjda je to prevelika zelja za tim malim stvorenjem pored koga ti sve nestane kad je pored tebe,sad ce sigurno da kazete sta ova lupa kad to jos uvek nije osetila kako je,ali pre mesec dana mi se porodila snaja i mogu da vam kazem da kada je uzmem i naslonim na grudi sva tuga,nemir ili nervoza nestanu mi u cas.....tako da :D:D........na kraju ipak vredi sto se borimo....tako da Ikice samo napred ......Saljem ti poljubac.....:zag::zag::cmok2::zag:

Cao svima!!! Samo sam htela da podelim sa vama ne bas lepe vesti, beta 1,7, iako je 8. dan to je jako malo, a veceras sam i prokrvarila, tako da je los rezultat potvrdjen :dash: Bilo mi je jako tesko,ali sam uspela da se malo saberem! Trenutno sam nekako prazna, razocarana... place mi se, a nemogu :besna: Nadam se da cu sutra biti bolje volje i naci snage da krenem iznova!!! Pozdrav!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back