Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
nadam se da prihvatate novog člana, na žalost sve nas je više!
Već danima pratim vaše poruke i iako se sa ovim problemom borim već 10 godina, nikada nisam bila član nijednog foruma. Naime, pre nekoliko dana sam saznala da ni četvrta VT nije uspela. Inače, od početka sam kod Ivanovića i iako se do sada ništa nije desilo još uvek sam veoma zadovoljna njima i ne znam da li bih menjala. Možda, čisto da razbijem maler, pa bih zato zamolila sve koji imaju iskustva sa VT u Mariboru da mi objasne kakva je procedura za ulazak.
Takođe, zanima me kakava su iskustva sa dr Ljubićem.
Hvala unapred!

draga elena, zao mi je zbog neuspelog pokusaja, znam kako se osećaš:( Za Maribor ti ne mogu pomoći, ono što sam pročitala na raznim forumima jeste da su iskustva uglavnom pozitivna...Što se tiče naših, ja sam sva puta radila u Jevremovoj, bezuspešno. Moji utisci nisu pozitivni, mada je to valjda od slučaja do slučaja. Sada se razmišljam da krenem ponovo i dvoumim se između Radulovića u Jovanovoj i Goce Ivanović. Posetiću obe klinike pa će presuditi lični faktor - ko bude simpatičniji:think:
suviše mi je komplikovana cela ta priča sa inostranstvom...a osim profesionalizma, nisam ubeđena da su im stope uspešnosti značajno više od onih koje se postižu kod nas, ili barem nemam uvid u statistiku...
pozzzzzzzzz

Hello, evo mene ponovo, beta je 15.97, što znači da je polako počela da pada! Šta da se radi -viša sila, u svakom slučaju hvala vam na podršci, sve vas ljubim , a tebi Bojana držim fige za ponedeljak!

Tu se nesto desavalo,ali ocigledno nije istrajalo:(.Ikice kao sto sam i sebi rekla,toliko se dajemo i zrtvujemo u toku postupka i iscekivanja,da prosto nije potrebno dodatno da se kidamo.Budi jaka,sto manje nerviranja,jer od toga nemamo ama bas nista.Doci ce i nasih 5 minuta,samo je pitanje dana.:heart:

Pozdrav svim trudnicama, anista manji ni trudilicama.
Draga Elena i ja sam se lecila par godina, medjutim prvu VT sam uradila krajem januara u Jevremovoj kod Ljubica i da kucnem u drvo uspelo je iz prve. Sada sam u 14 -toj nedelji i za dve nedelje radim kod njih aminosintezu.Iskreno se nadam da ce sve biti o.k. Moja iskustva su veoma pozitivna, sto se tice kompletnog osoblja u Jevremovoj.E sada sto se tice uspesnosti kod VT mislim da je to sve od slucaja do slucaja.
Ja ti od sveg srca zelim da nam u sto skorije vreme javis trocifrenu betu. Ako bilo kako mogu da ti pomognem - tu sam.

Jos jednom svima veliki pozdrav i zaista ste sve jako divne, vreme mi jako brzo prolazi kad sam s vama.

Mila9, Mijaki i Jelenadjurovic, hvala vam drage moje na detaljnim odgovorima!

Ako sam dobro razumela u Mariboru se na prijem za VT čeka oko 9 meseci, a preglede obavljaju odmah nakon prijema dokumentacije. Mila9, molim te, potvrdi mi da li sam dobro razumela.

Mijaki, ako se odlučiš za Ivanoviće, što se tiče stručnosti i profesionalizma, iz ličnog iskustva mogu da ti kažem da nećeš pogrešiti. Znam mnogo žena kojima je kod njih uspelo iz prvog puta, a zbog čega kod mene nijednom nije došlo do trudnoće, sam Bog zna. Prošle godine, to je bio treći pokušaj, je bila neka biološka trudnoća, beta HCG je bila 13,5, što verujem da se desilo i kod Ikice75. Doktorka mi je objasnila da su embrioni pokušavali da se implantiraju ali da to nisu uspeli da urade kako treba, a zbog čega se to dešava, to niko ne zna i to se ne ispituje, jednostavno se dešava.

Jelenadjurovic, drago mi je da ti je uspelo iz prvog pokušaja i iskreno ti želim da sve bude kako treba i da uživaš u svojoj trudnoći! Ja još uvek nisam odlučila da li ću sledeću VT raditi u nekoj drugoj bolnici, a ako ipak rešim da promenim, to će sigurno biti Jevremova ili Maribor.

Baz obzira na to kakve su nas muke primorale da se ovde okupimo, divno je voditi razgovor sa nekim ko te u potpunosti razume i kome ne moraš da odgovaraš na glupa, površna i besmislena pitanja! Mnogo manje boli kad sam sa vama! Hvala vam što ste ovde!

Elena74, hvala na objašnjenu i drago mi je da se javio neko sa sličnom vrednošću bete. Meni je gore što mi je beta tako osrednje jadna(ni tamo ni ovamo), stalno razmišljam zašto nije uspeo da se implantira, vraćam film unazad i preispitujem sebe. Mislim da bi mi lakše bilo da je vrednost bila skroz mala, onda se valjda ne bih toliko mučila i preispitivala. Znam da tako smo sebi mogu da otežam i naškodim, ali znate već kako se osećam, ne moram ništa da objašnjavam. Naravno da će sve to proći i biće po neka bebica za svaku od nas to sam sigurna i kao što reče jedna moja drugarica-možda je izgubljena jedna bitka ali nije ceo rat!
Hvala ti BET draga na podršci, mislila sam da će mi biti malo manje bolno sve ovo, ali sam se prevarila. Sad je vreme da obrišemo suze i krenemo u nove pobede! :cmok:

Elena možda sam se pogrešno izrazila, naravno da mi nije drago što su nam bete bile tako male, nego sam mislila da mi mnogo znači što si bila tako dobra da mi objasniš šta se dogodilo! Reci mi samo posle koliko dana si dobila menstruaciju? Mene stomak boli kao da ću svakog trenutka da dobijem, a možda bi tako i bilo najbolje!

BET, može jedno pitanjce? Da li kod Ivanovića moraš svakodnevno ići na bockanje kad kreneš sa stimulacijom ili daju bocke da poneseš kući pa se sama bockaš?Pitam te zato što bih se ja sledeći put opredelila za njih, a nisam iz Beograda i ne mogu svaki dan da putujem po jednu bocku. U Betaniji sam morala svaki dan dolaziti po bocke, pa me je to dodatno iscrpljivalo, jer sam putovala po 200km dnevno. Možda je i to doprinelo neuspehu jer sam bila skroz iscrpljena od tih svakodnevnih putovanja i cimanja tamo i nazad. Unapred hvala na odgovoru, cmok!

Mila9, Mijaki i Jelenadjurovic, hvala vam drage moje na detaljnim odgovorima!

Ako sam dobro razumela u Mariboru se na prijem za VT čeka oko 9 meseci, a preglede obavljaju odmah nakon prijema dokumentacije. Mila9, molim te, potvrdi mi da li sam dobro razumela.

Mijaki, ako se odlučiš za Ivanoviće, što se tiče stručnosti i profesionalizma, iz ličnog iskustva mogu da ti kažem da nećeš pogrešiti. Znam mnogo žena kojima je kod njih uspelo iz prvog puta, a zbog čega kod mene nijednom nije došlo do trudnoće, sam Bog zna. Prošle godine, to je bio treći pokušaj, je bila neka biološka trudnoća, beta HCG je bila 13,5, što verujem da se desilo i kod Ikice75. Doktorka mi je objasnila da su embrioni pokušavali da se implantiraju ali da to nisu uspeli da urade kako treba, a zbog čega se to dešava, to niko ne zna i to se ne ispituje, jednostavno se dešava.

Jelenadjurovic, drago mi je da ti je uspelo iz prvog pokušaja i iskreno ti želim da sve bude kako treba i da uživaš u svojoj trudnoći! Ja još uvek nisam odlučila da li ću sledeću VT raditi u nekoj drugoj bolnici, a ako ipak rešim da promenim, to će sigurno biti Jevremova ili Maribor.

Baz obzira na to kakve su nas muke primorale da se ovde okupimo, divno je voditi razgovor sa nekim ko te u potpunosti razume i kome ne moraš da odgovaraš na glupa, površna i besmislena pitanja! Mnogo manje boli kad sam sa vama! Hvala vam što ste ovde!

drage moje,
u raspoloženju nedeljne depresije, razmišljam kako u stvari niko ne razume borbu koju vodimo... Pod parolom transparentnosti, svaki put kada sam radila VTO, gomila dobronamernih me je zasipala pričama o prijateljici prijateljice kojoj je odmah uspelo, u kumi rođake koja je dobila blizance i eto, ''završila posao''...A niko ne reči o hiljadama nas koje se borimo od pokušaja do pokušaja, svaki put se izdižući iz pepela, i skupljajući snagu da se ponovo razočaramo...ili možda, samo možda postanemo srećne....sve nade polažući u onih magičnih 30%
jedino na ovom forumu, reči i nisu toliko bitne, nije dobro što nas ima, ali je dobro što možemo biti jedna drugoj podrška
veliki pozdrav...neću da na vas prenosim nedeljnu depresiju:(

Ikice75,

nema potrebe da objašnjavaš šta si mislila, potpuno razumem šta si htela da kažeš, a i da si se pogrešno izrazila, sigurno da to ne bi uradila iz zle namere, zato samo opušteno!
Veruj mi da sam se i ja potpuno isto osećala kada sam saznala da je samo malo trebalo, pa da uspe, to mi je i doktorka rekla. Ali, ne vredi se opterećivati pitanjima ''da li sam nešto pogrešno uradila'' ili ''da li sam dala sve od sebe''. Naravno da si ispoštovala i terapiju i mirovanje, bila opuštena, koliko se to uopšte može, ali jednostavno se nisu zadržali. Jako mi je žao, znam kako ti je ali idemo dalje, nema odustajanja!
Meni je krenulo blago krvarenje 13. dana od ET, a 14. sam uradila betu i bila mi je 13,5. Doktorka mi je rekla da ponovim sutradan, međutim uveče sam već dobila. Da li ti je doktor rekao da prekineš sa terapijom?

Što se tiče Ivanovića, terapiju možeš sama sebi da daješ. Za vreme primanja Suprefakta, nema potrebe da dolaziš na kontrolu a kad kreneš sa Menopurom i sl., na UZ dolaziš svaki treći dan.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj!

Hvala Elena,baš si pravo srce! Doktorka mi je rekla da u ponedeljak ponovim betu, pa ako se nije duplirala da tek onda prekinem sa terapijom. Ja ne znam da li uopšte mogu da dobijem menstruaciju dok koristim progesteron vaginalno!? Javiću vam još sutra kolika je beta, pa posle pravim pauzu i neću više ni da razmišljam o VTO dok se potpuno fizički i psihički ne regenerišem.
Mijaki draga, reč depresija nije dozvoljena na ovom forumu, moramo biti pozitivne, pa jesmo li se dogovorile da je ovo forum najhrabrijih žena na svetu? Mi se medjusobno razumemo, zajedno plačemo(ali samo malo) i zajedno se mnoooogo radujemo kada nekoj od nas uspe i počne da joj raste stomačić, a veruj mi da svaka od nas ima svoje mesto u tom voziću, samo nekad ne uskočimo na vreme, pa se malo razočaramo! Ja definitivno menjam svoj način života i u sledećem pokušaju biću najsrećnija i najpozitivnija(u ovom sam bila previše zabrinuta) i biće sve ok! Nadam se da sam te bar malo oraspoložila, glavu gore i :cmok::zag::bye:

Hvala Elena,baš si pravo srce! Doktorka mi je rekla da u ponedeljak ponovim betu, pa ako se nije duplirala da tek onda prekinem sa terapijom. Ja ne znam da li uopšte mogu da dobijem menstruaciju dok koristim progesteron vaginalno!? Javiću vam još sutra kolika je beta, pa posle pravim pauzu i neću više ni da razmišljam o VTO dok se potpuno fizički i psihički ne regenerišem.
Mijaki draga, reč depresija nije dozvoljena na ovom forumu, moramo biti pozitivne, pa jesmo li se dogovorile da je ovo forum najhrabrijih žena na svetu? Mi se medjusobno razumemo, zajedno plačemo(ali samo malo) i zajedno se mnoooogo radujemo kada nekoj od nas uspe i počne da joj raste stomačić, a veruj mi da svaka od nas ima svoje mesto u tom voziću, samo nekad ne uskočimo na vreme, pa se malo razočaramo! Ja definitivno menjam svoj način života i u sledećem pokušaju biću najsrećnija i najpozitivnija(u ovom sam bila previše zabrinuta) i biće sve ok! Nadam se da sam te bar malo oraspoložila, glavu gore i :cmok::zag::bye:
Suprefact primas 15 dana i do tada si free,dodjes posle na jos jednu obukicu,pa posle 5 dana krece ultra zvuk i sve sto ide...Jedan savet (moj dozivljaj),ne idi kod Ivanovica ako si osetljiva,doktorka zna da bude dosta hladna,nekada i previse,sto zna da zaboli:confused:.Ne znam kako ste ovo shvatili,sto se tice njene strucnosti ni trunka sumnje,smatram da su izvrsni strucnjaci,cak sta vise,i ja idem kod njih.Ali nije svejedno,zaista nije svejedno kada dobijete neke poprilicno kratke,hladne a ponekad i nimalo ohrabrujuce komentare,a vi ste i te kako osetljivi,pod hormonima itd... i jos nesto ne bih ovo komentarisala,da je samo moje misljenje,ali nazalost naisla sam na jos dosta
slicnih iskustava:neutral:

ikice, šaljem ti veeeeeliki poljubac!!! čekamo sutra duplu betu, i navijamo!!!!!!!!!

Ikice draga,djelujes mi dosta dobro(ili samo pokusavas),nedas se, kao,jaka si,....a dusa puca.Znam,sve su mi situacije poznate ali samo te jedno molim:Nemoj molim te da se opterecujes sa tim dali si,gdje ili koliko pogrijesila,da si to mozda ovako ili onako uradila.Nista nisi mogla da pogrijesis,sa zeljom kojom mi pristupamo tome cinu,sa snagom koju nosimo u sebi i vjerom u to da cemo "i mi nekad biti majke"nemoze nista da se pogrijesi. Isplaci se i bice ti lakse a onda punjenje baterija pa iz pocetka.Ljubim te.

Ah vodolijice, čitam tvoje pametne reči i plačem, a rekla sam da neću više, možda još samo danas! Milion posto si u pravu za sve što si napisala i jedino to je pravi put - isplačeš se i kreneš iznova opet puna nade, ali mnogo hrabrija! Hvala vam na razumevanju i podršci, oko 12 ću javiti šta ima novo! :cmok:

Popravili mi komp ja se ponadala lepim vestima vezanim za Ikicu,a ono ....Šta reći kad smo nažalost skoro sve imale takva iskustva.Što kažu naši:"za prosutim mlekom nevredi plakati."Znam drage moje da snage imamo tako da je mali predah pametno napraviti,a onda ponovo možda?Neke žene ostanu prirodno trudne posle pokušaja VTO tako Ikice sledeća dva meseca opušteno uživaj u životu i nikad se nezna!Bilo je što je bilo iskustvo više i gotovo je sa preispitivanjem.Uživaj u proleću,mužu,prijateljima,nekim stvarima koje imaš i nisi svesna koliko su lepe i koliko si srećna,kao što je zdravlje i sam život!Možda zvučim čudno,ali volim da živim punim plućima!Pozdrav svima!

U pravu si draga Zvončice i ja razmišljam na isti način, treba uživati u životu i grabiti svaki divan trenutak, a doći će i taj dan kada ćemo doživeti najlepši trenutak na svetu!
Sad sam bila po nalaz i beta je 11.26. Eto, gotova priča i želim da je što pre zaboravim. Zvala sam u Betaniju da javim, javila se glavna sestra i morala sam joj kleštima izvlačiti reči iz usta. Sledeću VTO sigurno neću tamo raditi!
Odoh sad da uživam, Bojana :super:

Elena74, hvala na objašnjenu i drago mi je da se javio neko sa sličnom vrednošću bete. Meni je gore što mi je beta tako osrednje jadna(ni tamo ni ovamo), stalno razmišljam zašto nije uspeo da se implantira, vraćam film unazad i preispitujem sebe. Mislim da bi mi lakše bilo da je vrednost bila skroz mala, onda se valjda ne bih toliko mučila i preispitivala. Znam da tako smo sebi mogu da otežam i naškodim, ali znate već kako se osećam, ne moram ništa da objašnjavam. Naravno da će sve to proći i biće po neka bebica za svaku od nas to sam sigurna i kao što reče jedna moja drugarica-možda je izgubljena jedna bitka ali nije ceo rat!
Hvala ti BET draga na podršci, mislila sam da će mi biti malo manje bolno sve ovo, ali sam se prevarila. Sad je vreme da obrišemo suze i krenemo u nove pobede! :cmok:

ikice odradi sve imunoloske faktore ,ja sam posle pet bezuspesnih pokusaja u jevremovoj na svoju ruku odradila sve dodatne analize i ustanovila trombofiliju tj. razlog zbog cega mi je beta uvek 12,15,16.. i posle pocne da pada i ne dolazi do INPLATACIJE :dash::dash:SRECNO LJUBIM TE

Draga Ikice ni ja ne bih išla kod njih baš su slepci!Znam da nekad ako je mala beta daju ti utrogestan da piješ i koristiš vag. ili injekc.progester.Ti tvoji su baš grozni,a takvi su ti mnogi ovde zarađuju na našoj muci!Sad kad dobiješ se računa kao prva mens.,odmah posle nje kad dobiješ,a možda i nedobiješ mens. nego budeš trudna daj bože,ideš na pregled.Pre toga nema svrhe!

Nekad imam osećaj da naši lekari žele što više puta da radimo vto da bi nam uzeli pare.Meni je Zadori naplatio kontrolni pregled posle vto,ali to me nekako nije iznenadilo.Bez obzira na sve ima mnogo bolji pristup od naših.Sve u svemu uživajte u lepom vremenu jer današnji dan se nikad neće vratiti,zato ga iskoristite na najbolji mogući način.

U pravu si draga Zvončice i ja razmišljam na isti način, treba uživati u životu i grabiti svaki divan trenutak, a doći će i taj dan kada ćemo doživeti najlepši trenutak na svetu!
Sad sam bila po nalaz i beta je 11.26. Eto, gotova priča i želim da je što pre zaboravim. Zvala sam u Betaniju da javim, javila se glavna sestra i morala sam joj kleštima izvlačiti reči iz usta. Sledeću VTO sigurno neću tamo raditi!
Odoh sad da uživam, Bojana :super:
Ikice draga,strasno mi je zao i dobro znam kako ti je....I sama sam dosta puta potunula ali se uvijek dizala..... ima jedna izreka: AKO NA STAZI ZIVOTA POTRCIS I PADNES,PODIGNI SE OCISTI PRASINU;JER NE GUBI ONAJ KOJI PADA VEC ONAJ STO OSTAJE DA LEZI..... Eto,sve ti je jasno sada. A,sto se tice vozova,ne brini,oni i dalje voze i bice mjesta za tebe i sve nase drugarice.... :heart: :zag:

ikice :heart: glavu gore .....znas sve sta bi ti rekla ali nista nevredi....neki kazu "ko zna zasto je to dobro"!!! tako da ako je moralo tako ...neka je....sigurno nije bilo sudjeno :( svima nam je "zapisano" kad ce sta da bude pa sad ti lepo se smiri i opusti i uzivaj u ovom lepom vremenu a kad treba da bude bice!!! u to budi sigurna i veruj u sebe i u to da ces jednog dana ali sigurno, 100% biti mama :heart: neke svari stvarno ne zavise od nas ma koliko se mi trudili...jednostavno to je tako :dontunderstand: koliko sam samo puta pomislila "sta sam ja Bogu zgresila"??? a ustvari,znam da nisam ali....onda shvatis da sve to mnogo ne zavisi od samih nas,nego treba da se poklope "sve kockice"!!! ja sam se porodila na nasu slavu Sv.Arhangela Mihajla....i ubedjena sam da to nije slucajnost!!!
ja se bas raspisala....nesto sam se bas rastuzila citajuci tvoje poruke :( pa reko" da te malo utesim ali....negledaj vise u tvoje gace predji na m :hahaha: pozzz svima :heart:

Ikice,samo da ti jos kazem,gledala sam jednu emisiju o parovima koje prolaze kroz VTO..... Slicno tvom slucaju,zena imala nisku betu,tj desavalo se nesto ali embrion se nije uspjeo implantirati kako treba.... Doktor je objasnio kako je to dobra vijest poslije lose,jer te zene obicno poslije imaju puno vece sanse da zatrudne.... Ovaj par je iz drugog pokusaja dobio cerkicu Maju.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back