Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Snezo,dosao je mm kuci sa spiskom analiza.Autoimuna antitela,lupus,trombofilije,kariotipizacija oba partnera,CMV,HSV,listeriae,brucella,mumps,biopsija endomertijuma histeroskopijom.Sad pod ovim automuna antitela ima 6 stvari koje treba da uradim ali su toliko dugacke da je najstrasnije.E sad drage moje recite mi gde mogu ovo odraditi i da li ce boleti jer uopste i ne znam sta doktorka trazi,valjda ona zna:think:Da li histeroskopija znaci operacija,prosvetlite me malo:zcepanje:
Pogledaj ovaj sajt http://www.gakns.com/content/view/43/64/, ja sam ovaj pregled obavila na samom pocetku da vide stanje organizma. Nije nista strasno jer se radi u punoj anesteziji. Inace bila sam tamo, sve sa odlaskom, neka 3 sata.

Raspitala sam se malo danas i mislim da cu raditi u Specijalnoj bolnici Beograd,tamo sam vec radila laparaskopiju i jako sam zadovoljna njihovim pristupom rada.Rekli su mi da se histeroskopija radi pre vantelesne a ne posle,ma nemam pojma vise.Kazu da nije nista strasno ali ja sam malo priznajem uplasena,mislim na cilj ali mi je frka.Ostale analize cu raditi kasnije,ljubim vas sve i hvala ti Vilenjak na sajtu:super::super::super:

E pa ćaos curice i tudnice moje!!!!!

Bliži se moj veeeeliki dan!!!!!!!!!!!!!!! Baš sam uzbuđena, a pomalo i nervozna....naravno oboje opet imamo prokletu ešerihiju........mrzim je iz dna duše, fuuuuuuuuuuj.

Melanija, ja bih bila srećna da me neko uputi na sve te analize, jer iskreno mislim da je bolje sve moguće i nemoguće odraditi pre nego što počnu sa beskrajnim kljukanjem sa hormonima... bolje da se svaka sumnja otkloni, nego da se džabe truješ, i razočaravaš....

i mnei su u genesisu dali isti spisak analiza nakon neuspeha, ali naravno niko nije hteo da mi da upute za te analize, pa sam odustala....

inače u segedinu su tražili samo osnovne nalaze, što me malo brine, ali videćemo šta će reći Zadori u utorak!

kissovi svima!!!!!!!!

Drage moje znam da vas davim ali ne znam koga bih drugog,pa vi ste zavrsile medicinu:bye:Naime zanima me da li je neko od vas radio sledece analize i da li to moze nesto da se zavrsi preko uputa.Autoimuna antitela,antinuklearna,antifosfolipidna,antimikrozomalna,antitiroglobulinska,cirkulisuci imuno kompleksi,koagulacioni status,lupus antikoagulans,trombofilije,kariotipizacija oba partnera,CMV,HSV,listeriae,brucella,mumps.Hvala vam unapred na odgovoru.Bila sam kod ginekologa a ona mi kaze da odem kod doktora opste prakse ali da ona ne veruje da to moze preko uputa:sad2:

Draga Melania drago mi je da si se pokrenula iz mjesta,pa makar i cupkala,bitno je samo da nestojis.Vidis,sve te pretrage koje moras napraviti,su po meni ok,jer ces tako mozda doci do rjesenja problema.Ja ti nebih mogla tacno reci sta sam ja od toga radila,jer moj dr. je samo rekao da dodjemo mm i ja u bolnicu kad je on tamo,tako da su nam uzeli ko,zna koliko epruvetica krvi i onda smo dobili rezultate,naravno sve u redu.Medjutim,na njegovu inicijativu sam od prvog dana ciklusa spricala (dodatno) LOVENOX (protiv tromboze),misleci kako ce to pripomoci embrionu da se zalijepi i opstane.Nazalost nije ni to pomoglo(iako mi je stomak jos uvijek sav modar).Neznam sta da ti kazem.Ako si u mogucnosti-napravi to,Zelim ti da to sto prije rijesis i cuvaj zivce trebace ti. Sve najbolje.

Draga Suzuki tebi zelim sretan start i jos sretniji kraj terapije.
Ikice,mutis li ti sta?

Drage moje sve vas ljubim i gledajte da nabavite prave karte za onaj vozic a ne kao Ruza,Melania, ja& Co....(mora da su nam podvalili kopije).Salim se.Jos jednom veliki pozdrav za sve:bye:
Dijana sta je sa tobom? Kao, tastatura,a?

Ćao drage moje! Pa gde si ti sukice, sakrila si se pa samo razmišljaš o svom putovanju? Neka, ne ljutimo se mi, samo da sve bude dobro!:super:
Vodolijice draga, ništa ne radi , trenutno primam diferelin injekcije, imam još 3 da dobijem(na 28 dana po jednu), pa ću posle da vidim šta dalje. Ja sam nekako ubedjena da prirodnim putem ne mogu da ostanem u drugom stanju, više uopšte u to ne verujem pa i dalje razmišljam o VTO. Svi papiri su spremni, samo čekam da prodje terapija.
Devojke, ja sam primila jednu injekciju diphereline depo -3.75 i posle 21 dan od injekcije sam dobila menstruaciju. Mislila sam da uopšte neću imati menzis dok sam pod terapijom, pa sam sad zbunjena. Ako neka od vas ima iskustva sa ovom terapijom neka se javi!
Pazarkice, kako si mi, kako je tvoj mali andjeo?
Sve vas:heart: i :cmok:

Najpre pozdrav za moje drugarice :brus::gace::brus::gace:

Samo da se javim, da sam živa. Ja vas redovno pratim ali nemem ništa novo niti posebno da vam saopštim, pa me zato i nema u pisanoj formi. Počela sam da radim, a što se tiče novog poduhvata VTO mislim da ću da sačekam malo, da prodje ova pandemija gripa.

Melani vidim da si dobila zadataka da uradiš veliki broj analiza, meni do sada to niko u tom obimu nije tražio ali

(....ode mi poruka pre nego sam završila)

Melani nije na odmet da uradiš i te analize, znam da su mojoj drugarici tražili i neke analize koje se rade jedino na Torlaku.
ZSuki nedavno sam videla neki tekst o preparatu za ešerihiju pa ukucaj " E-kapi" možda se nadješ.( valjda smem ovo da napisem)
:bye: za Viljenjaka i veliki :kiss:
Pazarka, kako nam je crnooki andjelak, :zag:

Evo dosla od doktora koji radi i nedeljom,bas je super.Imam zakazanu histeroskopiju u sredu u 11 jer kako kaze ona se izvodi u prvoj nedelji posle ciklusa.Ljubim vas sve i hvala na nesebicnoj podrsci koju mi dajete.Nadam se da cu se probuditi iz anestezije:think:bas sam kukavica ali sta cu:dash:Budite mi dobre i javicu vam kako sam prosla ako budem medju zivima:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Zdravo devojke,sto rece Ruza,i ja radim i ne planiram skoro novi pokusaj,moram da odmorim glavu i telo.
Vezano za telo,treba mi od vas savet,pomoc..kako god jer tek sutra mogu kod lekara.
Da li se jos nekoj od vas dogodila sledeca stvar:
23.novembra sam regularno nako neuspelog VTO prkrvarila (tad je i trebala da bude redovna menstruacija) i to je trajalo oko2-3 dana bez nekog bola...samo sa nekim komadicima...
medjutim preksinoc sam ponovo dobila bol kao u PMS-u i juce oko podne prokrvarila na poslu opet ali ovog puta dosta bolnije i oskudnije (nesto braon..),pa sinoc nista i evo jutros ponovo ali ovog puta sveza krv...
imam i sve simptome menzisa,doduse dosta bolnije nego obicno.
Malo sam se zabrinula jer je proslo tek 12 dana od predhodne....

Zdravo devojke,sto rece Ruza,i ja radim i ne planiram skoro novi pokusaj,moram da odmorim glavu i telo.
Vezano za telo,treba mi od vas savet,pomoc..kako god jer tek sutra mogu kod lekara.
Da li se jos nekoj od vas dogodila sledeca stvar:
23.novembra sam regularno nako neuspelog VTO prkrvarila (tad je i trebala da bude redovna menstruacija) i to je trajalo oko2-3 dana bez nekog bola...samo sa nekim komadicima...
medjutim preksinoc sam ponovo dobila bol kao u PMS-u i juce oko podne prokrvarila na poslu opet ali ovog puta dosta bolnije i oskudnije (nesto braon..),pa sinoc nista i evo jutros ponovo ali ovog puta sveza krv...
imam i sve simptome menzisa,doduse dosta bolnije nego obicno.
Malo sam se zabrinula jer je proslo tek 12 dana od predhodne....

Draga Troshice, ja mislim da nisu retki slučajevi kada se posle VTO dogadja to što i tebi. Kod mene je npr. kasnio ciklus pa sam se ja plašila da nije nešto u redu. Pazarka je imala sličan problem kao i ti ali nije na odmet da se konsultujes sa docom sutra. Biće ok, javi sta je rekao.
:brus:

Troskice draga ja sam posle vto imala tri ciklusa u jednom mesecu,kako su mi doktori rekli to se desava zbog hormona.Radjen mi je ultrazvuk kada sam po drugi put dobila posle par dana i doca je rekao da je sve kao u redu.treci put su me opet pregledali i dali da pijem neke tablete za zaustavljanje ciklusa a li ih ja nisam popila i krvarenje je prestalo,a onda se normalno ustalilo.Prva dva su mi bila bas obilna i opet nisu nista videli zbog cega bi trebala brinuti.Ti naravno idi kod lekara i vidi,saljem ti :cmok2:

Suki draga, evo daću ti jedan domaći recept kojim sam ja izlečila ešerihiju, a dobila sam ga od moje doktorke.
Uzeti 5 režnjeva belog luka i sa njih oguliti onu tanku opnicu koja obavija svaki od njih i te opnice prokuvati par minuta u 1/2dl vode i kad se to prohladi popiti. Napitak treba da se pija 10 dana i to svaki dan u isto vreme. Pošto je ta opnica koja se skida jako tanka, ja sam svaki taj režanj gulila nožićem. Ne znam da li si pristalica tih babskih recepata, ja jesam, ali se ovaj recept kod dosta ljudi pokazao dobro! Ti probaj, pa ćeš videti! :cmok:

Melania draga srecno u sredu, ne sekiraj se 100% ces se probuditi iz anestezije :-)! Ruzo mislim da je to sve normalno, dok nemas odliv, ipak treba da prodje jedno tri ciklusa da bi ti se organizam ocistio od svih hormona koje si primala.

Suki draga, evo daću ti jedan domaći recept kojim sam ja izlečila ešerihiju, a dobila sam ga od moje doktorke.
Uzeti 5 režnjeva belog luka i sa njih oguliti onu tanku opnicu koja obavija svaki od njih i te opnice prokuvati par minuta u 1/2dl vode i kad se to prohladi popiti. Napitak treba da se pija 10 dana i to svaki dan u isto vreme. Pošto je ta opnica koja se skida jako tanka, ja sam svaki taj režanj gulila nožićem. Ne znam da li si pristalica tih babskih recepata, ja jesam, ali se ovaj recept kod dosta ljudi pokazao dobro! Ti probaj, pa ćeš videti! :cmok:

ahahahaa, naravno!!! sve je bolje od hemije :super::super:
I moja mama je rekla da jedemo beli luk.... dragog ću naterati, prošlog puta je pio tablete od belog luka a uveče pre spavanja krknuo pola glavice....ufff, nije baš bilo prijatno u spavaćoj sobi :manikir::manikir:

ja nemogu beli luk, nizak pritisak i žuč, ali probaću ovo sa kuvanjem, možda to nije tako intenzivno kao svež lukac!!

i da, mnogo sam uzbuđena...sutra još moram u genesis da mi daju neke papire koje mi nisu dali prilikom odpuštanja nako IVF, i onda UTORAAAAK.

joj. svima :zag::zag::zag: i čujemo se!!!!

(....ode mi poruka pre nego sam završila)

Melani nije na odmet da uradiš i te analize, znam da su mojoj drugarici tražili i neke analize koje se rade jedino na Torlaku.
ZSuki nedavno sam videla neki tekst o preparatu za ešerihiju pa ukucaj " E-kapi" možda se nadješ.( valjda smem ovo da napisem)
:bye: za Viljenjaka i veliki :kiss:
Pazarka, kako nam je crnooki andjelak, :zag:

Ružo žužo, hvala ti na savetu, potražiću!!!

jel mi se ti držiš?? :zag::zag:

Dobro jutro trudnice i trudilice.Za one koji su radili histeroskopiju pitanje posle koliko vremena se opet moze raditi na bebi i koliko ste dana od intervencije odmarale.Sve vas :cmok2: i malo se cesce javljajte,nesto ste mi se ulenjile!:dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back