Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ahahahaa, naravno!!! sve je bolje od hemije :super::super:
I moja mama je rekla da jedemo beli luk.... dragog ću naterati, prošlog puta je pio tablete od belog luka a uveče pre spavanja krknuo pola glavice....ufff, nije baš bilo prijatno u spavaćoj sobi :manikir::manikir:

ja nemogu beli luk, nizak pritisak i žuč, ali probaću ovo sa kuvanjem, možda to nije tako intenzivno kao svež lukac!!

i da, mnogo sam uzbuđena...sutra još moram u genesis da mi daju neke papire koje mi nisu dali prilikom odpuštanja nako IVF, i onda UTORAAAAK.

joj. svima :zag::zag::zag: i čujemo se!!!!

ako ti bude tesko da pijes sa vodom, možeš samleveni luk prokuvati sa medom i uzimati kašičicom. To je ukusnije, a isto mu je svojstvo. Moram naci negde srazmeru tog recepta, ja sam ga uzimala i ne mogu se pohvaliti sa ukusom, preporuka je da uzmes uvece pre spavanja.

Pozdrav trudilice, Melania nadam se, samo da znas nije mnogo pricljiv ali ako ga pitas odgovorice ti, i on ne daje suvisne odgovore, ako ti kaze da dobro napredujes, to stvarno znaci dobro, nema mesta podpitanjima, za histeroskopiju neznam sta da ti kazem, jedna drugarica koja je radila lap je posle tri meseca radila Ivf

Dobro jutro trudnice i trudilice.Za one koji su radili histeroskopiju pitanje posle koliko vremena se opet moze raditi na bebi i koliko ste dana od intervencije odmarale.Sve vas :cmok2: i malo se cesce javljajte,nesto ste mi se ulenjile!:dontunderstand:

Ja sam ujedno radila i histero i laparoskopiju,na bebi se moze raditi odmah,cim ti to prestanak bolova dozvoli,ustvari te ranice vise peckaju nego sto bole,vec posle par dana mozes.A sto se tice oporavka 7-10 dana plafon,moze setanje,nista tesko i ni slucajno nesmes da se prehladis.:D

Pozdrav svima!:zag:

Melani, srećno u sredu! Biće to ok, nije ništa što već nisi doživela!:zag:

Žuletu isto srećno u sredu, uz tebe smo i navijamo od srca da kreneš Zadorijevim vozićem za mama Nadom i Dijanom!:super::super::super:

i svima ostalima koje se pripremaju, očekuju, pune baterije... veliki:zag:

Pozdrav svima!:zag:

Melani, srećno u sredu! Biće to ok, nije ništa što već nisi doživela!:zag:

Žuletu isto srećno u sredu, uz tebe smo i navijamo od srca da kreneš Zadorijevim vozićem za mama Nadom i Dijanom!:super::super::super:

i svima ostalima koje se pripremaju, očekuju, pune baterije... veliki:zag:

:evil::evil::evil::evil::besna::besna::besna:

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ala su me iznervirali sad u Genesisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne mogu da verujem, da je za fotokopiranje jednog papira (šeme moje prethodne stimulacije) potrebno 2 nedelje. Pa mamicu im! Te sad nije tu ključ od sobe, pa nije tu doktorica da je pitamo da li to sme, pa danas imamo kontrolu papirologije, ne mogu da uđem...i dočekasmo zadnji dan. Kažu biće gotovo sutra ujutru, pa ćemo da svratimo pre nego što krenemo za segedin.... popizdela sam stvarno su prevršili svaku meru!!!!

i da kažem sestri da mi treba i izveštaj sa ono famoznog Cryo pokušaja kada su svi lekari junaćki pobegli kući, kako mi ne bi morali oni saopštit da embrioni nisu dobri ili ko zna šta se ustvari desilo sa njima... kaže, a zašto ti treba. Pa bogamu, valjda imam pravo da imam dokument o svom lečenju!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnogo su me iznervirali, a obećala sam sebi da ću se uzdizati iznad stersa :zcepanje::zcepanje:.

danas sam na poslu junački podnela za...bavanje jedne koleginice, mirno sam uradila to što traži, mada nije bila moja greška to što se trebalo ispravljati...izgleda da mi je to bila mera stresa koju mogu podneti za jedan dan :zcepanje::zcepanje:

elem, nek idu svi u u u peršun!!!! odo ja sutra u mađaroniju, nadam se da će biti ako ništa drugo, pa barem ljubazniji!! :brus::brus:

e Žule, ako si se ispraznila!:super:
Pa da odeš sutra mirna! Ko je ta koleginica, mamu joj, da joj ja pokažem:mafijas: Ja reko prvo kad s<m pročitala, nije te valjda zezala za to što ideš sutra:azdaja:, kad posle vidim da ipak nije to, uhhh!

A za Genezis :think:, sećam se da si mi ti još ononad rekla da je bolje da iskopiram šemu, nisma to uradila, ali sam zapisala okvirno... Nisam sigurna, možda oni to i ne smeju (neće) da rade... Znaš, kao nešto što se u zakonu zove odavanje recepture, poslovne tajne i sl.:roll: Verovatno zavisi od lekara, možda je najbolje da se za to obratiš dr CG, ona je ipak vlasnica, pa možda i odlučuje o takvim stvarima...
To ja lupam sad, možda devojke imaju iskustva s tim da je normalno da se šema dobije...

znači , sutra krećete, juhuuuu!:klap::klap::klap:

sećam se da sam potpisala neku izjavu, kao pročitan mi je član 28. Zakona o zdravstvenoj zaštiti gde piše da sam upoznata sa dijagnozom, opisom i trajanjem medicinske mere, terapijom, mogućim posledicama, alternativnim metodama lečenja;)...

A ti se pozovi na član 36. tog zakona gde piše (detaljno objašnjeno) da pacijent ima pravo uvida u svoju medicinsku dokumentaciju :rtfm:
:cool:

sećam se da sam potpisala neku izjavu, kao pročitan mi je član 28. Zakona o zdravstvenoj zaštiti gde piše da sam upoznata sa dijagnozom, opisom i trajanjem medicinske mere, terapijom, mogućim posledicama, alternativnim metodama lečenja;)...

A ti se pozovi na član 36. tog zakona gde piše (detaljno objašnjeno) da pacijent ima pravo uvida u svoju medicinsku dokumentaciju :rtfm:
:cool:

E pa to bi tek bilo vrhunac!!!! da ne odaju recepturu...ahahahhhaaaaa
ne nego se plase da ih ne tuzim zbog hiperstimulacije!!! najnormalnije je da ti to daju...pa i u otpusnoj listi piše koliko si čega primila, meni je bilo bitno zbog nalaza sa folikulometrije, zanš koliko folikula, kako napreduju i slično...
elem...videćemo sutra, da li mi to uradili il ne! ne bih se iznenadila da ne bude...., ali ko ih jjjjj.....

poljubac tebi tj. vama!!! i pozdravi mužića :whistling::whistling: ahahahhahaa

Ma ne brini Sukice, teraj ih sve u pm, sutra ćeš ti otići na pravo mesto gde ljudi znaju kako se ophodi sa pacijentima! Eh kad pročitam šta se sve u ovoj zemlji radi odlepim, para počne da mi kulja iz ušiju! Jedva čekam taj 19.decembar, pa da bar bez viza možemo da se uputimo gde želimo, a pare će se već nekako naći! Ljubim te i držim fige da sutra sve prodje super! Piši odmah kad se vratiš i srećan put!:cmok2:

E pa to bi tek bilo vrhunac!!!! da ne odaju recepturu...ahahahhhaaaaa
ne nego se plase da ih ne tuzim zbog hiperstimulacije!!! najnormalnije je da ti to daju...pa i u otpusnoj listi piše koliko si čega primila, meni je bilo bitno zbog nalaza sa folikulometrije, zanš koliko folikula, kako napreduju i slično...
elem...videćemo sutra, da li mi to uradili il ne! ne bih se iznenadila da ne bude...., ali ko ih jjjjj.....

poljubac tebi tj. vama!!! i pozdravi mužića :whistling::whistling: ahahahhahaa

evo stiže i on, pozdrqavlja i on tebe,tj vas i kaže da navija!:super:

Draga Zsuki, zelim vam srecan put sutra! Drzim fige da sve bude ok - a uverena sam da ce biti bas sjajno. Pozdravi mi dragog doktora!! :bye:
Mislim na tebe tokom celog sutrasnjeg dana! :cmok2:

hvala svima na podršci, baš ste zlaaaaaaaaaaaaatne!!!!!!! :heart::heart::heart:

javljam se čim se vratim!!!! evo, drhte mi ruke...

ahahahahhh popodne sam od muke krenula da se šminkam kao sumanuta :manikir::manikir:, što inače baš i ne radim često!!! učila sam da izvučem onu crtu ajlajnerom hahahhahha mislim šta reći. Dragi se zabezeknuo kad me video!!!!

a 19. ko zadnji izađe iz Srbije, nek ugasi svetlo :zcepanje::zcepanje: :brus:

Zsuki drzim ti palceve za sutra, obavezno nam se javi kako si prosla, dokumentaciju mora da ti daju iz klinike gde si radila Ivf, ja sam dobila prvo na papiru iz koji je pisala sestra sa potpisom i pecatom Dr, pa onda celu stimulaciju stampanu na komp sa svim pecatima i na kraju skoro sve to isto napisano na otpusnoj listi, tako da imam brdo dokumentacije o mom postupku

hvala svima na podršci, baš ste zlaaaaaaaaaaaaatne!!!!!!! :heart::heart::heart:

javljam se čim se vratim!!!! evo, drhte mi ruke...

ahahahahhh popodne sam od muke krenula da se šminkam kao sumanuta :manikir::manikir:, što inače baš i ne radim često!!! učila sam da izvučem onu crtu ajlajnerom hahahhahha mislim šta reći. Dragi se zabezeknuo kad me video!!!!

a 19. ko zadnji izađe iz Srbije, nek ugasi svetlo :zcepanje::zcepanje: :brus:

mislim sta reci:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:-jedna jedina i neponovljiva,sad jedan autobus ,pa do mene ovamo,a uzgred svratite i pokupite vodoliju
zdravo drage moje,kako ste mi vi ovih dana?????
ja onako,da mi nije mog andjelcica ,verovatno bih svaki cenat srucila u shopingu:roll:,ali nemam vremena,nonstop sam u domu..........pre neki dan se potukla sa drugim devojcicama,jer je zelela da samo njoj budem mama,a i one bi isto:lol:,tuce je bila do te mere da je jednu drugu devocicu udarila lutkom ,pa sad mala izgleda kao da je srela tajsona:zcepanje:,ma bilo mi je zao male ,ali da se lici na mene,bas se lici,mislim da ni moja cerka nece imati vise slicnosti-bas i moja mimoza kaze-tvoja slika i prilika..........sada se kao sto vidite opustila ,druzi se sa drugom decicom,a sto se tice priprema za sada je sve dobro:worth:,iskreno se molim bogu da tako i ostane:worth:

:evil::evil::evil::evil::besna::besna::besna:

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ala su me iznervirali sad u Genesisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne mogu da verujem, da je za fotokopiranje jednog papira (šeme moje prethodne stimulacije) potrebno 2 nedelje. Pa mamicu im! Te sad nije tu ključ od sobe, pa nije tu doktorica da je pitamo da li to sme, pa danas imamo kontrolu papirologije, ne mogu da uđem...i dočekasmo zadnji dan. Kažu biće gotovo sutra ujutru, pa ćemo da svratimo pre nego što krenemo za segedin.... popizdela sam stvarno su prevršili svaku meru!!!!

i da kažem sestri da mi treba i izveštaj sa ono famoznog Cryo pokušaja kada su svi lekari junaćki pobegli kući, kako mi ne bi morali oni saopštit da embrioni nisu dobri ili ko zna šta se ustvari desilo sa njima... kaže, a zašto ti treba. Pa bogamu, valjda imam pravo da imam dokument o svom lečenju!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnogo su me iznervirali, a obećala sam sebi da ću se uzdizati iznad stersa :zcepanje::zcepanje:.

danas sam na poslu junački podnela za...bavanje jedne koleginice, mirno sam uradila to što traži, mada nije bila moja greška to što se trebalo ispravljati...izgleda da mi je to bila mera stresa koju mogu podneti za jedan dan :zcepanje::zcepanje:

elem, nek idu svi u u u peršun!!!! odo ja sutra u mađaroniju, nadam se da će biti ako ništa drugo, pa barem ljubazniji!! :brus::brus:

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:besna::besna:,ma mamicu im bbfhbvzkruhfbv,kako je to moguce,naravno da imas pravo na dokumentaciju svoju,ne trazis tudju:tiganj::azdaja:......sta reci osim da se meni to desilo,trazili bi je negde sa druge strane bolnice kreteni jedni glupi,fuuuuuuuuuuuuuj
a za koleginicu,pusti zenu malo neka proseta metlu:metla:,vidim imala si pravo "divan" dan
samo se iskreno nadam i od srca zelim da je danas sve proslo ok,da si se dogovorila sa zadorijem:cmok2:,pa akobogda,da nam budes debela trudnica sa duplicima:cmok2:

melanija draga ,ja sam sve te analize uradila u jednoj labaratoriji,koja se nalazi ispod jevremove,mislim da znas o kojoj se radi.........naravno da sam sve platila,uradila sam sve ,osim kariotipa,OGTT,trombofilije i lupus antikoagulans,ovo dvoje zadnje mora u zavod za transfuziju-tako su meni makar rekli:roll:..............sve ukupno me je kostalo 27000 dinara.......a za uput nemam pojma.......a sto se tice mog stanja,elem ja jos nisam bila kod ginekologa:roll:,tek sutra,i ako se svaki dan vidjamo u domu,tek sutra idem kod njega kao pacijent:besna:

Zsuki drzim ti palceve za sutra, obavezno nam se javi kako si prosla, dokumentaciju mora da ti daju iz klinike gde si radila Ivf, ja sam dobila prvo na papiru iz koji je pisala sestra sa potpisom i pecatom Dr, pa onda celu stimulaciju stampanu na komp sa svim pecatima i na kraju skoro sve to isto napisano na otpusnoj listi, tako da imam brdo dokumentacije o mom postupku

e pa drage moje evooooooooooo me, konačno sam stigla kući!!!

morali smo polse konslutacija da obavimo božićni shoping :zcepanje:

I mogu vam reći, da su priče Nade i Dijane potpuno tačne. Svi su izuzetno prijatni, prosto vas nose na dlanu... a doktor... pa kao prvo, lep je :rumenko: :rumenko:, prija očima ahahahahaa
Kao drugo, potpuno je pristupačan, otvoren, smiren, komunikativan, nije isfoliran. Baš sam imala neki jako dobar osećaj sve vreme dok smo bili kod njega. Ali ne zbog toga što je macan hahahahahha. Mislim da je vrlo realan, ne obećava kule i dvorove i vrlo je oprezan, što mi se jako dopada.
Prvo nas je sestrica detaljno ispitala, porodična anamneza, istorija bolesti, pregledala nalaze koje smo doneli. Onda su nas "uveli" kod Zadorija. Nakon što se predstavio, kaže : I šta kažete, ne idu vam nešto bebe od ruke???? :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Vidim da o IVF zanate više od mene!! baš mi je bio simpatičan.
Razgovarali smo, pogledao sve papire o laparo, histero, insem, IVF. I znate šta mi je prvo zatražio? ŠEMU stimulacije sa rezultatima folikulometrija! Sva sreća da sam juče bila u Genesisu da izmolim fotokopiju šeme...da, inače malo i njih da pohvalim :rumenko::rumenko: pošto sam ih juče pljuvala, svi traženi papiri su me čekali jutros na recepciji...
Zadorija je jako zanimala tačna šema, pošto oni stimulacije daju individualno, nekako računaju na osnovu tvojih hormona, a ne "po opštem receptu". A moja šema....da je samo vidite...sva išarana, dr Kopitovic ima baš ružan rukopis, pa je ona sebi pisala podsetnike na mom papiru...malo me bilo sramota, kada me je pitao da li sam to ja škrabala po šemi.

Nakon UZ (imam 4 folikula na desnom jajniku, spontani ciklus :dontunderstand: :eek:) odlučio se da mi da mesec dana kontracepciju, pa u sred tog ciklusa ultrazvuk i hormoni ponovo i i i, ako sve bude kako je on zamislio krećemo u januaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jooooooooooj, jel sam vas udavila? moram priznati da sam čim sam sela u kola, sa mobilnog pokušala da vas pišem na forum, ali nisam uspela!!!!!!!!!!!
Celo iskustvo mi je bilo kao melem za dušu, mada se ništa spektakularno nije desilo. :brus::brus::brus:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back