Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad kad sam se malo smirila, evo sad ću koju pribranu da napišem...

Ne bih da sad zvučim kao da sam sva znanja pokupila, pošto mislim da sada tek sledi iščekivanje i ajd' da kažem borba, ali mislim da svi parovi, a naročito žene koje prođu kroz i jedan postupak vto, treba da dobiju veeeliko priznanje i duboki:worth:

To je stvarno jedno veliko životno iskušenje i meni je, čini mi se, najveće u životu do sada, a nije da ih nisam imala. Tako se kalio čelik... Počeću da plačem:D Što napisa jednom Milica, prvo da l će ovaj korak da prođe kako treba, pa onda sledeći, pa... Otprilike od Komisije stalno neko iščekivanje, neizvesnost, ja sad već mislim, ček da vidimo šta će ultrazvuk da kaže:lol: Danas sam utripovala (ne znam da sam nekad u životu bila ovako puna tripova) da će od euforije da se nešto poremeti, curne, pa trk u kupatilo:lol:

Eto, to sam htela da kažem, da odam jednu odu:) i počast svim ženama koju su u ovome.

Nensi, nas dve smo bile otprilike saborci, žao mi je što nije uspelo. Ne znam šta da ti kažem, znam da sam jutros razmišljala da ako mi beta bude 0, neće mi baš puno vredeti neke malo već ishabane utešne reči, tako da ih ni ja tebi neću pisati.
Sad ja zvučim onako kao što sam u drugoj rečenici rekla:lol:

Inače, mom saborcu iz Genezisa, jednoj super hrabroj ženi zvanoj J, je isto uspelo iz prvog puta! Samo što je ona vadila betu prekjuče, 12. dana, pa za nju znamo još od onda.

Pozdrav i srećno svima!:cmok2::bye:

sad kad sam se malo smirila, evo sad ću koju pribranu da napišem...

Ne bih da sad zvučim kao da sam sva znanja pokupila, pošto mislim da sada tek sledi iščekivanje i ajd' da kažem borba, ali mislim da svi parovi, a naročito žene koje prođu kroz i jedan postupak vto, treba da dobiju veeeliko priznanje i duboki:worth:

To je stvarno jedno veliko životno iskušenje i meni je, čini mi se, najveće u životu do sada, a nije da ih nisam imala. Tako se kalio čelik... Počeću da plačem:D Što napisa jednom Milica, prvo da l će ovaj korak da prođe kako treba, pa onda sledeći, pa... Otprilike od Komisije stalno neko iščekivanje, neizvesnost, ja sad već mislim, ček da vidimo šta će ultrazvuk da kaže:lol: Danas sam utripovala (ne znam da sam nekad u životu bila ovako puna tripova) da će od euforije da se nešto poremeti, curne, pa trk u kupatilo:lol:

Eto, to sam htela da kažem, da odam jednu odu:) i počast svim ženama koju su u ovome.

Nensi, nas dve smo bile otprilike saborci, žao mi je što nije uspelo. Ne znam šta da ti kažem, znam da sam jutros razmišljala da ako mi beta bude 0, neće mi baš puno vredeti neke malo već ishabane utešne reči, tako da ih ni ja tebi neću pisati.
Sad ja zvučim onako kao što sam u drugoj rečenici rekla:lol:

Inače, mom saborcu iz Genezisa, jednoj super hrabroj ženi zvanoj J, je isto uspelo iz prvog puta! Samo što je ona vadila betu prekjuče, 12. dana, pa za nju znamo još od onda.

Pozdrav i srećno svima!:cmok2::bye:
CESTITAM TI OD SRCA:super::super::super::super:

Eeeee, znala sam da ćete to da mislite, a lepo sam rekla da ću malo da se isključim da bih što manje mislila i tumbala po glavi svašta!
Sad u 1 smo išli po nalaz, beta 592!:)))))))))
ja ne mogu da kucam kako mi od uzbuđenja drhte prsti, sad ću samo toliko, odo da cepam mužu majicu!:zcepanje:
drago mi je što vidim da ste baš mislile na mene!:zag::zag::zag::zag::zag::zag:

Snežo čestitam ti još jednom!!!! Žena zmaj!! A sada nemoj da nas napustiš, nego da nam redovno šalješ izveštaje sa uz, pa o trudničkim divnim mukama, pa slike o blizancima itd :super::super::super:

ja sam vam ovih dana čas +, a čas -! nikako da mi se organizam pokupi... mama mi vadi krv u petak da proverimo šta se dešava. Haha, inače počela sam da pijem neke vitaminčiće za trudnice, tj za one koje planiraju trudnoću :whistling: :manikir: :whistling:, sve se nadam da će domaća radinost, stari narodni zanat :zcepanje: :rotf: uroditi plodom....

pozdrav za sve, sledeća da nam ovakve vesti javi melanija, pa pazarka!!!! da, gde si bre ženo :brus::brus::brus:, jesi li potrošila već sve pare, pa da malo ostaneš u stanu da se sa nama družiš?????

Eeeee, znala sam da ćete to da mislite, a lepo sam rekla da ću malo da se isključim da bih što manje mislila i tumbala po glavi svašta!
Sad u 1 smo išli po nalaz, beta 592!:)))))))))
ja ne mogu da kucam kako mi od uzbuđenja drhte prsti, sad ću samo toliko, odo da cepam mužu majicu!:zcepanje:
drago mi je što vidim da ste baš mislile na mene!:zag::zag::zag::zag::zag::zag:

jaoooooooooooooooooooooooooooj ja mislim da ce mi neko pozvati policiju koliko sam se obradovala i pocela da grlim mamu od srece.............ljubim te puno i cestitam od srca,sunce nase ,ma nisam se ovako obradovala odavnocuvaj nam se i ljubim te i ja moja mama:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

jaoooooooooooooooooooooooooooj ja mislim da ce mi neko pozvati policiju koliko sam se obradovala i pocela da grlim mamu od srece.............ljubim te puno i cestitam od srca,sunce nase ,ma nisam se ovako obradovala odavnocuvaj nam se i ljubim te i ja moja mama:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

aaaaaaa, evo i pazarke!!! :zag::cmok2::cmok:
a vidim i ikica je online i milica :rotf::rotf:
to je garant zabog sestresneki, poljubac svima

melania ,moram ti ispricati sta mi se danas desilo.......bila sam na ultrazvuku ,i mama dok me cekala raspricala se sa jednim bracnim paraom,i kad sam se upoznala ona kaze da se zove MELANIA,jaoooooooooj kad sam napala zenu dali ide na forum krstarice ,da mi je drago da se konacno upoznajemo........sta da ti kazem zena me je gledala kao poslednjeg idiota :dash:,kaze da dolazi iz brckog,i da nema pojma o cemu pricam

zeno blago tebi!!!! sta to bese spa centar i sping do mile volje po beogradu......ja ti bas zavidim:super: uzivaj jos malo jer posle neces imati vremena za te stvari:hahaha:
ma samo da sve bude ok....nacices vremena i za opustanje ............mozda jednom godisnje kao ja:hahaha::hahaha: dok sve njih opustim i dok izsopingujem njima..........ja cu drugi put:dash:
drzimo ti palceve svi.....6 puta po 2=12 i nozne 6 puta po 2=12 a uuuuu sta je palceva mora da uspeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok::cmok2:

gde si lepotice moja...........kako su ti oni pilici,pokazala sam mami slike ,ona je plakalaa (inace je kao mimoza)......a pare sam sve potrosila,sad cekam dragog ,stize u nedelju da donese jos pa da nastavim:zcepanje:
a hvala ti ,puno znaci podrska,i ljubi mi one lepotane puno puno:cmok2::zag:

Zdravo drugari,
ja vec duze vremena pratim raznorazne forume vezane za ovu nasu temu ali nikako da skupim hrabrosti da vam se pridruzim.Ukratko, do sad smo imali 2 vto - prvi missed u 12 nedelji, drugi b=0.Isli smo na donaciju i to 100% iz razloga sto je spermogram supruga=0 ,a kod mene se ispostavilo da sam poor responder ,posle niza godina raznoraznih pretraga i ubedjivanja da je samnom sve ok i da treba samo da osluskujem svoje telo i do trudnoce ce doci.imam 35 suprug 36.Donaciju smo radili u Jovanovoj.Sad pravimo pauzu od par meseci pa onda u nove pobede!!!! Veliki pozdrav svima posebno pazarki za koju od sveg srca navijam.VERA U USPEH JE POLA USPEHA.

zdravo draga i dobro nam dosla:cmok::cmok2:............zelim da ti sledeci put bude srecan ,jer treca sreca ,ljubim te puno i puni baterije i samo uzivaj:cmok2:

JUPIIIIIIIIII, bravo Snežo srculence, meni juče nije radio komp, pa sad proradio i kad sam otvorila forum-IZNENADJENJE! Divno, prekrasno! Počelo je, ajmo sad redom, pa da dogodine svi kolektivno predjemo na neki drugi forum posvećen trudnicama!
Snežo, sad se opusti i samo uživaj!:cmok:
Gde si zsuki drugarice, vidim baš si se raspisala, ako, ako, baš volim kad si tu!
Baš je danas neki divan dan, a kad pomislim samo koliko je tek takvih dana pred nama!!!
Sve vas ljubim i naravno dobrodošlicu želim novim drugaricama!

melania ,moram ti ispricati sta mi se danas desilo.......bila sam na ultrazvuku ,i mama dok me cekala raspricala se sa jednim bracnim paraom,i kad sam se upoznala ona kaze da se zove MELANIA,jaoooooooooj kad sam napala zenu dali ide na forum krstarice ,da mi je drago da se konacno upoznajemo........sta da ti kazem zena me je gledala kao poslednjeg idiota :dash:,kaze da dolazi iz brckog,i da nema pojma o cemu pricam

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: :klap::klap::klap:

Super si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaaaaa, evo i pazarke!!! :zag::cmok2::cmok:
a vidim i ikica je online i milica :rotf::rotf:
to je garant zabog sestresneki, poljubac svima

ma gde si ti,najpozitivnija zeno svih vremena,kako si???
jeli se spremas za segedin;?ljubim te punoooooooooooooooooooooooooooo:cmok2::cmok2:

e sad vesti od mene.........bila sam na ultrazvuku ,ima oko 15 folikula,i to je puno jer je ljubic hteo sto manje jer sve preko deset je nepotrebno:dash:
nakon 6 dana stimulacije ,svi su veci od 12 mm ,i sad opet na ultrazvuk u petak ali kod ljubica ,danas je bila milica
ona je zena definitivno antipaticna do bola:dontunderstand:

E pazarka, baš si carica! Mogu da zamislim ženu kako se zbunila! Eeee, ko ne posećuje ovaj forum ni ne zna koliko gubi i kako je ovo druženje slatko! Drago mi je što si super raspoložena, to je dobar znak! Ja mislim da kad nam ti budeš javila lepe vesti to ima da bude internacionalno veselje! Šaljem ti veeeeeeeliki:cmok:!

ma gde si ti,najpozitivnija zeno svih vremena,kako si???
jeli se spremas za segedin;?ljubim te punoooooooooooooooooooooooooooo:cmok2::cmok2:

e sad vesti od mene.........bila sam na ultrazvuku ,ima oko 15 folikula,i to je puno jer je ljubic hteo sto manje jer sve preko deset je nepotrebno:dash:
nakon 6 dana stimulacije ,svi su veci od 12 mm ,i sad opet na ultrazvuk u petak ali kod ljubica ,danas je bila milica
ona je zena definitivno antipaticna do bola:dontunderstand:

Pa ti si bre prava mašina za jajne ćelije :hvala: :klap::klap: :worth:!!!
Ipak godine su bitne :zcepanje:!! nikako da pređem preko tvoje mladosti, nešto ti zavidim izgleda ahahahhaaa!!!!! Oću i ja 20 i kusur i moj strukić, guzicu od onomad!!!! :manikir::manikir:
Mama mimoza phahahaa, umrla sam od smeha!!!!
eeee da si me videla ovih dana... ne bi verovala da sam to ja, dno dna, minus faza ali prava!!! Sneki me je veoma obradovala!!!

Za segedin se spremam vala, ali drugačije!!! Hoću da se pojavim pred doktorom, pa na UZ, a da mi on kaže: pa gospođo vi ste trudni!!!!! :zper::zper: znači urnišem dragog!!!:rumenko: :manikir:
prikupljanje analiza tek u novembru, da budu friški ko lebac!

čoveče pa za nedelju dana ti ćeš već biti na polovini svega!!!! ala brzo prođe....
kiss za tebe i za MIMOZU!

E pazarka, baš si carica! Mogu da zamislim ženu kako se zbunila! Eeee, ko ne posećuje ovaj forum ni ne zna koliko gubi i kako je ovo druženje slatko! Drago mi je što si super raspoložena, to je dobar znak! Ja mislim da kad nam ti budeš javila lepe vesti to ima da bude internacionalno veselje! Šaljem ti veeeeeeeliki:cmok:!

sreco gde si ti????jesi li navalila na kucni IVF???
znas kako mi je drago sto ti je laporoskopija donela tako lepe rezultate,:cmok2::cmok2::cmok2:
a za veselje,uh ne diraj me,svekar je vec pripremio don perinjon za proslavu:dash:
ljubim te punooooooooo:cmok2::zag:

Pa ti si bre prava mašina za jajne ćelije :hvala: :klap::klap: :worth:!!!
Ipak godine su bitne :zcepanje:!! nikako da pređem preko tvoje mladosti, nešto ti zavidim izgleda ahahahhaaa!!!!! Oću i ja 20 i kusur i moj strukić, guzicu od onomad!!!! :manikir::manikir:
Mama mimoza phahahaa, umrla sam od smeha!!!!
eeee da si me videla ovih dana... ne bi verovala da sam to ja, dno dna, minus faza ali prava!!! Sneki me je veoma obradovala!!!

Za segedin se spremam vala, ali drugačije!!! Hoću da se pojavim pred doktorom, pa na UZ, a da mi on kaže: pa gospođo vi ste trudni!!!!! :zper::zper: znači urnišem dragog!!!:rumenko: :manikir:
prikupljanje analiza tek u novembru, da budu friški ko lebac!

čoveče pa za nedelju dana ti ćeš već biti na polovini svega!!!! ala brzo prođe....
kiss za tebe i za MIMOZU!

da bas jesam..........danas kada mi je rekla da ima oko 15 ,umalo se nisam onesvestila od muke
a sto se tice struka ,sada bas izgledam kao da sam 3 mesec trudna,mama me upropasti
ona je `70 g0diste ,rodila me je sa 16,a i dalje se ponasa kao da imam 3 godine
juri me sa tanjirom i sa carapama da ne prehladim na 28 stepeni :dash:
gnjavi me za medalju ,onesvesticu se od muke
a punkcija je verovatno u utorak
ma bas se nadam da ti segedin nece biti potreban ,da ce kucni IVF da upali
ljubim te puno srecooooooooo:zag::cmok2:

a sad evo i mene, hita dana!:lol:
Logujem se ja već u kezu, reko za laku noć da pročitam neku čestitku, sigurno su pale, kad onoooo... ja glavna faca!!!:zcepanje:
svima želim da se što pre osetite kao ja večeras, stvarno blaženo!:lol::lol:
neću sad pojedinačno da odgovaram, sve ste mi drage, jes da smo virtualne prijateljice, ali kao da ste stvarne, pričam ja mm.. Pazarka, Ikica, Melanija, Milica i ostali, sa Žuki smo već kućni prijatelji;)
Sad čekamo Melaniju, pa Pazarku, držim sve prste da uspe, od srca!
Ja do ultrazvuka neću više da se proveravam, rekla mi je tako i dr. Ajd pišemo se, poljubac svima!:zag:

Pazarka, znaci bices aktivnija ovde na forumu do nedelje, dok muz ne donese novu dozu evrica za trosak!
:-) Jos malo pa privodis kraju svoju terapiju, a struk nek ti se ne vrati sledecih godinu dana! jer ces zamrzavati embrione? Pozdrav i ostalim trudilicama, i najveci pozdrav i kiss za novopecenu trudnicu Snezu!

pa i evo i mene mile moje velike,najvece prijateljice.pre svega,snezo,CESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nensi,zao mi je,ali s obzirom da vidim da si ekstra pozitivna licnost,samo hrabro dalje i uspeh je zagarantovan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vama ostatlima.melania,zsuki,ikice,milice trudnice slatka,paralian,karlos naravno,i mojoj maloj pazarkici,i svima ostalima koje nisam imenovala saljem milion poljubaca u milion prelepih boja,a to je zato sto smo najhrabrije zene/muz na celoj planeti zemlji...patnja,bol,neizvesnost,ma sve kroz sta prolazimo jednom ili nazalost i po nekoliko putat se na kraju isplati i vrati,tj podari nas najvecim i najdragocenijim poklonom na svetu.elem,ja sam poklon dobila,bogu hvala,kazu treca sreca!!!!!!!!!!!!!!!nisam imala do sada hrabrosti pisati vam iako sam silno zelela da sa vama podelim svoju srecu,i da vam svima prenesem pozitivtne vibracije jedne presretne ali uplasene trudnice.TRUDNA sam jedan mesec i jedan dan,31dan jednostavnije,nosim jednu bebu iako je krenulo kao blizanacka trudnoca,na uz se pokazalo da je jedan embrion vec na pocetku stao sa razvojem.ma bicu najsretnija zena na svetu i sa jednim detetom samo da uspem da iznesem trudnocu do kraja,i da moja beba bude ziva i zdrava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bojim se jako i to je bio jedini razlog sto vam se do sada nisam javila iako sam po nekoliko puta dnevno bila na nasem forumu.i u pravu si mlice,kada si u jednom u svojih starih postova napisala kroz sta sve moramo da prodjemo da bi ugledale svoja ceda,svoje andjele...dijagnostike,svakodnevna bockanja,tona hormona,anestezija,aspiracija,koliko ce ih biti,kakvog kvaliteta,hoce li se oploditi,koliko ce i kakvih embriona biti,hoce li biti morule ili blastociste,transfer,pa 14 najduzih dana u zivotu,pa konacno teta beta,pa strepnja do prvog uz,da li ce sve biti ok,i tako svaki naredni pregled,i genetika,i 4d,i sve tako do porodjaja...mislim da tek tada mozemo da disemo punim plucima i uzivamo u nasim andjelima.sve cemo stici do tog bozanskog dana,sigurna sam u to!!!!!!taj put je sada predamnom,pred snezom,a vrlo brzo ce biti i pred vama...jedino milica svoj put polako,bogu hvala privodi kraju!sledicemo je,verujem u to,a ona ce nas kao iskusnija trudnica savetovati,kao sto je to do nedavno cinila nada,pa i paralijan,koja je svakako kraljica ovog foruma.ja se bas raspisala,da nadoknadim sto do sada nisam...pouzdano znam da nas prati jos jedna devojcica koja je segedinska cekalica,sutra joj je vreme za betu,mislim na nju,a vi mi pomozite da joj svi drzimo fige.hvala.izvnite ako sam vas smorila ovolikom porukom,morala sam,saljem vam svima ogroman poljubac,a nasoj bebi pazarkici dva,moram jer je pored milice,cini mi se najmladja.izvinite tako gresim...ma koga briga za godine.............

SNEZO I ZARKODIJANA PRIMITE MOJE CESTITKE. Takodje pozdravljam i ostale forumase. Presrecna sam da imamo lepih vesti... a cini mi sr da ce ih uskoro biti jos.

Inace snezo, potpuno je normalno da ti se stalno ide u wc u prvom tromesecju. to malo opterecuje i nervira, ali je normalno kao i da ti grudi narastu (najcesce na srecu nasih muzeva) tako da se osecas kao balon.
ja trenutno lezim bolesna pod antibioticima i uzivam citati desavanja na forumu.

Sve cestitke od srca,znam da se sad brines ali pokusaj da uzivas u blazenom stanju.Sve mora biti dobro i samo se time vodi.Jao pa samo lepe vesti,pa ovaj vozic je lepo krenuo.Nadam se da cu vam se prikljuciti ako Bog da,ja sam sto bi rekla Milica ko na iglama.Jel moze jedno pitanje,naime jedna poznanica mi je rekla da bi trebalo da se odreknem kafe posle transvera i da umotam sal oko stomaka.Ja doduse pijem samo jutarnju i to sa mlekom zbog pritiska i prvi put cujem za tako nesto,kao i za sal.Pomislih u sebi dok sam razgovarala da znam koga cu da pitam,pa ako neko zna,mislim nije mi problem da se odreknem kafe nego tek sad cujem.Mozda kaskam sa informacijama,sad razmisljam da li ce preziveti odmrzavanje,ma valjda je ova ludnica u mojoj glavi normalna,pozdrav za sve.

melania,ne znam da li si procitala moje statre postove...nebitno.ja sam imala jedan pokusaj sa kriotransferom,cetrti zamrznute blasto ciste,prezele su sve cetri,bile a kvaliteta,vratili su mi dve,s obzirom na pobacaj sa trojkama,ali nazalost,postupak nije uspeo.nemoj da te moj slucaj sa krio,obeshrabri jer sam cula da mnoge zene bez problema zatrudne i da su u vecini slucajeva blizanacke trudnoce,sto i tebi zelim od srca.sttot se kafe i sala tice,ja za to nisam cula,iskreno.pila sam kafu redovno i prvi put i sada,cak i pusim,sto me je sramota i pomenuti,ali tako je,necu da lazem.trudicu se da ostavim ili bar svedem na minimum,ali jako sam nervozna i zabrinuta,pa vajda utehu nalazim,nazalost u cigaretama.prestacu,obecavam!!!!!!!!!!!!!!!a sto ste simpttoma tice ja ih nikakve nemam,nisam ih imala ni u prvoj trudnoci,tj u prvoj su me malo bolele grudi i rasle bas onako,a sada cak ni to,ali ima vremena...slusaj svoje telo sta ti govori i ponasaj se shodno tome,nemoj biti rob tudjih saveta,ne kazem da nisu od koristi,ali ti sama najbolje znas sta ti prija,a sta ne.pozdrav,budi hrabra!!!!!!!!!!!!!!

Hvala ti,i ja prvi put cujem za tako nesto ali kazem sebi bolje da ja to proverim jer sta ako samo ja to ne znam,cak me bilo glupo da pitam.A onda razmislim i kazem da nista nije sramota pitati,budi mi hrabra i ostavi cigare ako mozes,please!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back