Quantcast

Vantelesna oplodnja

  • Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Imam i ja tri zamrznuta embriona iz prirodnih ciklusa u Genesis-u. Cekam da mi stigne rezultat ERA 2 testa pa cu na pripremu za FET. Da super je dr Crnogorac, veliki optimista i uporna je i pozitivna
Vesnicice, hvala na cestitci.
Sta znaci ERA 2 test? Ponovljeni ERA test?
Super je kolekcija embriona, nije veliko cimanje, a skupis embriona koliko bi i sa stimulacijom.
Najbitnije sa vantelesnom je da se ne odustaje. Jednom upali, verujem da i oni ne znaju zasto tog puta jeste a prethodnih nije.
 

vesnicica

Zainteresovan član
Poruka
423
Vesnicice, hvala na cestitci.
Sta znaci ERA 2 test? Ponovljeni ERA test?
Super je kolekcija embriona, nije veliko cimanje, a skupis embriona koliko bi i sa stimulacijom.
Najbitnije sa vantelesnom je da se ne odustaje. Jednom upali, verujem da i oni ne znaju zasto tog puta jeste a prethodnih nije.
Pa da ERA 2 je ponovljena ERA. Prvi put kad sam radila onda je stigao rezultat da je vreme za ET kasnije u odnosu na standardno. Ako se na pr. radi ET 12 do 15 dc, to je kod mene kasnije. E sad je pripremsa po njihovom savetu trajala malo duze i kasnije su uzimali uzorak (proslog ponedeljka) i sad bi trebalo da se gadja dan kad bi trebalo da se radi ET. Ceka se rezultat 2-3 nedelje.
Da u pravu si ne znaju oni zasto jeste ili nije uspelo, ali mora se ceo mozaik uklopiti. A mislim da progesteron mora da bude ispod 1, to mi je rekla dr, kad mi nije uspela VTO. Posto meni problem stvara i stitna, onda i TSH treba da bude max2, najbolje je ispod 2 i tako onda sve po redu. Ali sad se nadam da bi trebalo da bude.
Nije bas da nema cimanja. Kad imam preko 40, onda svakog meseca nije dobra celija ili je dobra, ali se ne oplodi i tako u krug. Ova 3 embriona smo skupljali godinu ipo dana. Ali nema veze, bitno je da ih ima.
Sad se opusti i uzivaj do UZ. ;)
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Vesnicice, i ja sam prvi embrion dobila u junu 2016, a drugi u januaru 2017. Izmedju, jednog puta nije bilo jc, drugi put se nije delila. Onda dodje letnji godisnji odmor, pa pauza oko nove godine. Ali svakako se i izmedju stimulacija pravi pauza, pa to negde na isto dodje. Javi rezltate ERA 2. Je l se ponovljena ERA ponovo placa ili je to u okviru prvog ERA testa?
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Jupii klompaupoljulala .
Obqadova me bas.Ja krecem sledeci ciklus sa malom stimulacijom preko fonda 3 put.Imam 2 zamrznuta pa da prikupimo jos koju jc.
Pisacu
Klompa jel to prirodni fet?
Hvala Libra. Preko vas par i stigoh u Genesis.
Srecno u ovom postupku!
FET je bio sa estrofemom i utrogestanom. Nista vise nisam primala. To se vodi kao medicated FET. Na kraju i ne znam koliki mi je bio endometrijum. Bio mi je 7.1mm i pila sam estrofem jos 3 dana, pa je verujem dogurao do bar 8mm. U prirodnom ciklusu mi je oko 7mm.
Prirodni FET je bez lekova, ET je nakon sto se ustanovi ovulacija.
 

vesnicica

Zainteresovan član
Poruka
423
Vesnicice, i ja sam prvi embrion dobila u junu 2016, a drugi u januaru 2017. Izmedju, jednog puta nije bilo jc, drugi put se nije delila. Onda dodje letnji godisnji odmor, pa pauza oko nove godine. Ali svakako se i izmedju stimulacija pravi pauza, pa to negde na isto dodje. Javi rezltate ERA 2. Je l se ponovljena ERA ponovo placa ili je to u okviru prvog ERA testa?
Placa se ERA 2, ali kosta manje nego ERA 1. Ma i to je proslo za sada.
 

damajante

Aktivan član
Poruka
1.585
Ovo je moj prvi ET i FET i hronologija je sledeca:
- Dobila ciklus u utorak 28.3, ujutro
- Pocela da pijem estrofem 3x2mg od 30.03 ujutro
- U nedelju ujutro, 2.4 se pojavila cervikalna sluz
- U utorak, 4.4 na uz, izmeren endometrijum 7.1mm i progesteron 0.6. Preporucen nastavak uzimanja estrofema.
- U petak, 7.4 pocela vaginalno da stavljam utrogestan 2x400mg
- U ponedeljak, 10.4, u 12h radjen ET 2 odmrznuta 3dnevna embriona dobrog kvaliteta. Embrioni su bili zamrznuti/odmrznuti metodom vitrifikacije. Embrionima je uradjen Assisted Hatching.
- Neposredno pred ET primila sam injekciju dexasona.
- Vece pred ET sam popila utrogestan. Takodje, nakon 12h sam ponovo popila utrogestan.
- Vece posle transfera sam stavila utrogestan vaginalno.
- Standardnoj terapiji dodat Prednizon 2x5mg, pocetak uzimanja 11.4
- 18.4 se pojavila svetla braonkasta senka
- 20.4 Beta je bila 270
- 22.4 Beta je bila 642
- UZ zakazan za 9.5

FET je radjen u Genesisu u Novom Sadu. Embrioni su dobijeni u prirodnom ciklusu. Izuzetno sam zadovoljna ishodom, ali i organizacijom postupka. Dr Crnogorac je divna, optimisticna i sa zaraznom verom u uspeh. Osoblje bolnice je jako prijatno i uvek na usluzi.
Nadam se da ce sve biti i redu. Zeljno iscekujem UZ.
Da znate da je nestasica Utrogestana, pa spremite zalihe pred postupak. Estrofema ima u apoteci Igor u Resavskoj, Beograd.
Prvo moram da kažem da se iz posta u post svaki put kada čitam divim toj da nazovem disciplini i studioznosti koju imaš u iznošenju podataka i informisanošću. To bi, sve moralo da se podrazumeva da svaka od nas koja je u postupku ima, ali ja eto nemam pa svaki tvoj post sa uživanjem pročitam.
Drugo :D a prvo naravno i najbitnije naraFski je :klap: ta pozitivna beta i od srca ti čestitam na tome i radujem se tom rezultatu kao i sve drage devojke na ovoj temi! Znači Klopmpa s a v r š e n o !!!!!
Ima da iskopiram tvoj post i da odnesem Ljubiću i da kažem - meni sve isto tako uradite :lol::manikir:
I hoćemo sliku sa UZ-a, to je naše zajdeničko dete ovde, red je da ga tetke vide:cmok2:

- - - - - - - - - -

Jupii klompaupoljulala .
Obqadova me bas.Ja krecem sledeci ciklus sa malom stimulacijom preko fonda 3 put.Imam 2 zamrznuta pa da prikupimo jos koju jc.
Pisacu
Klompa jel to prirodni fet?
To je super libra, i treba da iskoristiš mogućnost preko fonda, nakupiš odjednom neće se baciti :super:
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Slike sa UZ obavezno :-)! Hvala drage tetke na cestitkama i pohvalama!

- - - - - - - - - -

Da vam ispricam sta je bio moj plan ako ovo ne uspe. Mozda nekoj pomogne. Plan je bio da radim stimulisani ciklus i da radim PGD testiranje embriona, pa da u FET-u vracam samo one koji imaju ok broj hromozoma. PGD je poprilicno skup, ali bar znas na cemu si. Mozda moze i da se iskombinuje vantelesna o trosku drzave, pa da se doplati samo PGD.

- - - - - - - - - -

E sad, znam da PGD moze da se radi na 5dnevnim embrionima, ali nisam sigurna da li moze da 3dnevnim. Oni iz embriona iscupaju po koju celijicu i onda je testiraju. 3dnevni imaju idealno 8 celija, pa ne znam da li smeju da im ukradu celiju.
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Klompa jesi li dobijala one lipide posle transfera,cula sam da to sad daju posle et u Ge.?
Radi bolje implantacije.
Ne, nisam primala nista posle et. Samo dexason pre transfera.
Ali devojci koja je lezala sa mnom u sobi su infuzijom davali neku belu tecnost. Mozda su to lipidi. Jako sporo je kapljala, objasnili su joj da to tako mora. Ko zna koliko dugo je tog dana ostala u Genesisu. I rekli su joj da jos jednom to treba da primi. Posto je ona putovala spakovali su joj bocicu.
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Klompa, jupiiiiiii!!!:):):). Sada samo lagano, no stress! Imam jedno pitanje za tebe, Da li si radila kolekciju j.celije, bez anestezije? Da li boli?
Hvala, New York! Zelim da ti sledeca akcija ima isti ishod! Jesam, radila sam aspiraciju jc bez anestezije. Jednom su cini mi se aspirirana i 2 folikula, jedan na desnom i jedan na levom jajniku. Poslednji put u decembru se dr Crnogorac bas namucila sa probijanjem folikula. Koji god scenario da je bio, mene aspiracija nije bolela. Dr i sestre su se cudile. I HSG sam radila bez anestezije, on ipak malo boli, ali ne traje dugo pa je moguce izdrzati.
 

New York123

Obećava
Poruka
51
Hvala puno na odgovoru!:). Pa pretpostavila sam da posto se dobije jedna jajna celija po ciklusu, zašto bi anesteziju koristili... nije bas naivno uspavljivati se... kolekcija jajnih celija, nije loš izbor, sakupljanje j.c bez hormona.. dobro je imati i tu opciju! Hvala puno!!!
 

tijus

Početnik
Poruka
1
Ćaos svima.
Nova sam na forumu.
Pročitala sam manje vise sve što ste pisale u poslednjih dve tri godine...

Treba mi informacija od devojaka koje su skoro isle na komisije u Novom Sadu da li I za drugostepenu komisiju u Betaniji treba da budu rezultati u roku ili je bitno da su analize odredjene starosti do socijalnog tj do prvostepene komisije?

Mi smo juče (09.05.2017.) prošli prvu komisiju a druga u Betaniji nam je tek u julu. tada će neki nalazi biti stari 4 meseca pa me zanima da li ih trebam ponavljati ili da odnesem sve koje sam nosila u socijalno?

:bye:
 

Klompaupoljulala

Zainteresovan član
Poruka
160
Nastavak price je da sam bila na uz u Genesisu na dan kada sam ulazila u 7 nedelju tj. 6 weeks 0 days (9.5.2017). Kao sto je po beta hcg-u i delovalo oba embriona su se uhvatila, sto znaci da cemo dobiti dvojajcane blizance. Cuje se srcana radnja, dugacki su 0.54 i 0.67cm. Sto mi bi moja sestra rekla: Bice ludnica!.
Nosim farmerke xs, tako da bebe ne mogu da racunaju na konfor ovih 9 meseci, ali sta je tu je.
U medjuvremenu sam radila genetske trombofilije i kako rezultat nije bio sjajan uveli su mi Fraxiparin 0.3 i ukinuli Cardiopirin. D-dimer mi je bio ok i iznosio je 100, ali nosim heterozigotnu mutaciju Protrombina II, i homozigotne mutacije MTHFR i PAI 4G/4G. Treba da pratim TSH, D-dimer i KKS na 2-4 nedelje. TSH je ok ako je 1-2.5.
 
Poslednja izmena:

vesnicica

Zainteresovan član
Poruka
423
Nastavak price je da sam bila na uz u Genesisu na dan kada sam ulazila u 7 nedelju tj. 6 weeks 0 days (9.5.2017). Kao sto je po beta hcg-u i delovalo oba embriona su se uhvatila, sto znaci da cemo dobiti dvojajcane blizance. Cuje se srcana radnja, dugacki su 0.54 i 0.67cm. Sto mi bi moja sestra rekla: Bice ludnica!.
Nosim farmerke xs, tako da bebe ne mogu da racunaju na konfor ovih 9 meseci, ali sta je tu je.
U medjuvremenu sam radila genetske trombofilije i kako rezultat nije bio sjajan uveli su mi Fraxiparin 0.3 i ukinuli Cardiopirin. D-dimer mi je bio ok i iznosio je 100, ali nosim heterozigotnu mutaciju Protrombina II, i homozigotne mutacije MTHFR i PAI 4G/4G. Treba da pratim TSH, D-dimer i KKS na 2-4 nedelje. TSH je ok ako je 1-2.5.
Bravooo devojcice. Bice to sve lepo. Tipujem po duyini da su decak i devojcica. :klap: :klap: :klap: :vatromet::orkestar:
 

vesnicica

Zainteresovan član
Poruka
423
Vesnicice, bilo bi lepo da bude kako kazes. Koja god kombinacija da je, samo da sve bude ok.
Zaboravih da vam napisem da Utrogestan i Fraxiparin mozete uzimati na recept. Estrofem ne moze na recept.

Da, ali na recept mogu samo trudnice, a dok se to ne potvrdi dotle placamo. Bar su meni tako rekli u DZ.

- - - - - - - - - -

Da, ali na recept mogu samo trudnice, a dok se to ne potvrdi dotle placamo. Bar su meni tako rekli u DZ.
Estrofem ne moze jer nije ni registrovan kod nas
 

vesnicica

Zainteresovan član
Poruka
423
Da da. Znam za Igor apoteku, ali nikako mi nije u prolazu, a i kad jeste, nemam gde da se parkiram. Uvek moram namenski da idem tamo, ali i kad sam u NS onda odem do apoteke Iris, oni cesto imaju estrofem, pa ga tamo kupim.

Jel ti prvi UZ radila dr Crnogorac?
 

mr2014

Zainteresovan član
Poruka
156
Htela sam da vam javim da je moja beta u subotu bila 87, pa u pon 97, pa u cetvrtak tj, juce 47;( valjda, ce da krene ciklus sam... čitam po nekim forumima, da beta moze i da stagnira, pa malo raste... pa ne ode sama, nego mora kiret... sad se osecam;(
Meni se to desilo kad mi je beta bila preko 300... Dosao ciklus i samo otislo. Tako da ne brines, nece biti kiretaze. Znam da to sad i nije neka utjeha, ali ako vec nije sudjeno da se primi u ovom trenutku, onda bolje da ode samo.
 

libra35

Zainteresovan član
Poruka
166
Bravo Klompa za dve bebice.
Bas si me obradovala.
Sory nemama na telefonu smajlice.
Mr2014 zao mi je
Ja uskoro krecem pa se javljam.

- - - - - - - - - -

NewYork bice dobro,meni je bila i veca pre par godina pa je otislo samo...
 

Tijjjana

Početnik
Poruka
1
Vesnicice, i ja sam prvi embrion dobila u junu 2016, a drugi u januaru 2017. Izmedju, jednog puta nije bilo jc, drugi put se nije delila. Onda dodje letnji godisnji odmor, pa pauza oko nove godine. Ali svakako se i izmedju stimulacija pravi pauza, pa to negde na isto dodje. Javi rezltate ERA 2. Je l se ponovljena ERA ponovo placa ili je to u okviru prvog ERA testa?
Draga Klompaupoljulala
nova sam na ovom forumu, a videla sam da si radila vađenje jajnih ćelija iz prirodnog ciklusa. Imama par pitanja za tebe pošto sam malo skeptična po pitanju svega, u smislu poverenja u same lekare.
Elem, uradili su mi vađenje jajne ćelije i
- iz 1 x je uspela oplodnja i zamrznut je embrion.
- Sledećeg meseca kod vađenja (tj 2x) se embrion oplodio ali se "kao" nije delio,
- a 3x (sledećeg 3 meseca) jajna ćelija nije zadovoljavala njihov standard :-)...
U sobi dok sam čekala rezultate 3. aspiracije, ležala je ženica koja je isto vadila JC iz prirodnog ciklusa, gde je i njoj uspela oplodnja 1 jajne ćelije 1puta, a gle upravo joj sada dolaze (2 vađenje) dogodilo se pucanje folikula i nema jajne ćelije.
Da li je i tebi uspelo 1x a ostali nisu svakog ciklusa sa raznim dešavanjima...ili...
Kako je kod tebe teklo i koliko dugo si vadila i skupljala?
Da li ti je ovo 1. pokušaj?

PS: ČESTITAM NA TRUDNOĆI (ukoliko sam dobro razumela :*)
 

Top