Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao drage žene z:poz: .Prije svega,srećni praznici ,moja najveća želja ,kako za sebe,tako i za vas,jeste ,da se ostvarimo u ulozi majke z:lol: .Evo mene poslije duže vremena.Iza mene opet neuspješna ivf,ali idemo dalje i spremamo se za nove bitke z:lol: .Trudila sam se da pročitam propuštene postove ovih par mjes.,dok me nije bilo,ali mislim da mi se sad pomješalo dosta toga :zroll: .

- - - - - - - - - -

Ja se i dalje nadam za nas dve!

Zsuki I Cvrle nema odustajanja,samo naprijed !Čekamo da nam javite velike betice ovih dana :konfete:

Šta da ti kažem. Ne znam zašto ali nekako sam imala osećaj da je ovo bila prava stvar, pravi pristup za mene. Mislim posle 6 neuspelih vto da baš IUI uspe. ..male su šanse. Ali kod mene sve bez ikakve logike pa sam se nadala.
Ljubim te I držim fige da ti beta raste!

Pa vidi moji prijatelji su imali 9 vantelesnih i na kraju im uspelo iz prirodnog ciklusa isli su i u Prag i London i na kraju u Jevremovoj bili su bas ocajni tako da to nikad ne znas kad moze da uspe samo ne odustaj jer mozda uspe sledeci put.Znam ja da si ti veliki borac pa ce i ta bebica koju cekas uspeti i biti posebna .Mislim na tebe i ne odustaj ljubimo te svi.

Pa znaš kako Vesna, pomalo gubim snagu u ovoj borbi. Polako već 15 godina traje. 2 IUI, 6 vto, laparoskopija, histeroskopija. ..bockanja, analize. ..ceo život mi se vrti oko ovog. Ja sam već odlučila. Još ova godina i dosta. Ne mogu više. Napunila 40. Pa imam jedno dete, uživaćemo sa njom i gotovo.

Pa znaš kako Vesna, pomalo gubim snagu u ovoj borbi. Polako već 15 godina traje. 2 IUI, 6 vto, laparoskopija, histeroskopija. ..bockanja, analize. ..ceo život mi se vrti oko ovog. Ja sam već odlučila. Još ova godina i dosta. Ne mogu više. Napunila 40. Pa imam jedno dete, uživaćemo sa njom i gotovo.

Potpuno te razumem. Imala sam 6 VTO isto, 2 histeroskopije nekoliko punkcija ciste, i sad sam na prikupljanju embriona iz spontanog ciklusa sest meseci unazad, a trenutno imam samo jedan embrion. Razumem te imas divnu devojcicu, sad ti se mozda posreci opet iz prirodnjaka. Navijamo! Kod tebe se dokazalo da nije nemoguce. :zskace:

Zsuki pa ti ćeš bre prirodno da ubodeš i ovaj put z:kiss:

Mi ćemo u Prag u februaru, kod Sonje Lazarovkse. Prvi put uopšte VTO.
Kontaktirala sam ih pe par meseci informativno, poslala neke rezultate od pre godinu dana i oni mi odmah poslali protokol. Sad im pišem mejl da vidim koliko smeju da budu starti rezultati, oni ko važeči su vam ti hormoni...mislim kako bre? Malo sam se sad razočarala. Sutra ću ih zvati.
Bdw, 2 trudnoce priprodno, missed u 8 nedelji oba puta...Prag su mi svi lekari preporučili, a realno nemam pojma šta je najbolje. Nemam pravo na pokusaj iz Fonda (40 god), pa kad već plaćam isto mi dođe u principu, ok malo smeštaj i put povećavaju cenu..
Ko je ovde od ženica išao u Prag kod nje?

Bebolina, da ne bude da te preskacem, ne znam da citam rezultate pa verujem da neko zna...
Ja na ovoj temi nisam bila dugo jer se posle 2. vto rodila nasa devojcica 2012. Naime, u vto prici sam bila 3 godine, muz uzasno los spermogram, 2 mil, a progresivno pokretnih 0%. Pio je svasta I prestao da pusi. ICSI je uspeo iz drugog puta. Ja sam bila na glukofazu I primila inekciju B vitamina.
Kako to biva skoro uvek, i ja sam se opustila i nisam vise razmisljala o drugom detetu jer je to bilo bukvalno nemoguce a nije mi se islo na drugu vto.
Pre neki dan mi kasni i ja pomislim odmah na upalu jajnika. Uradim pis test a ono dve crtice. Ne verujem pa posle posla uradim i betu a ona 5000. Sad cekam ultrazvuk.
Razlog zasto pisem je da kazem da su cuda moguca, nama su rekli da zbog spermograma nikad necu prirodno zatrudneti. Mi smo u toku vto bas vodili zdrav zivot a sad se vratili I pusenju, muz 49 godina, totalno se losi hrani, ja posle odnosa nisam kao nekad vodila rcuna o podizanju nogu, plodnim danima. Cak ne mogu da se setim tacno ni kad mi je bila poslednja menstruiacija ni plodni dani I eto ...

Poslednja izmena:
Bebolina, da ne bude da te preskacem, ne znam da citam rezultate pa verujem da neko zna...
Ja na ovoj temi nisam bila dugo jer se posle 2. vto rodila nasa devojcica 2012. Naime, u vto prici sam bila 3 godine, muz uzasno los spermogram, 2 mil, a progresivno pokretnih 0%. Pio je svasta I prestao da pusi. ICSI je uspeo iz drugog puta. Ja sam bila na glukofazu I primila inekciju B vitamina.
Kako to biva skoro uvek, i ja sam se opustila i nisam vise razmisljala o drugom detetu jer je to bilo bukvalno nemoguce a nije mi se islo na drugu vto.
Pre neki dan mi kasni i ja pomislim odmah na upalu jajnika. Uradim pis test a ono dve crtice. Ne verujem pa posle posla uradim i betu a ona 5000. Sad cekam ultrazvuk.
Razlog zasto pisem je da kazem da su cuda moguca, nama su rekli da zbog spermograma nikad necu prirodno zatrudneti. Mi smo u toku vto bas vodili zdrav zivot a sad se vratili I pusenju, muz 49 godina, totalno se losi hrani, ja posle odnosa nisam kao nekad vodila rcuna o podizanju nogu, plodnim danima. Cak ne mogu da se setim tacno ni kad mi je bila poslednja menstruiacija ni plodni dani I eto ...

SUUUPER ovcice cestitam! To su divne vesti!

- - - - - - - - - -

Ovčice! !!divno. ulepšala si mi dan. Čestitam od srca!
I ja imam lepe vesti! Odobrena mi vto o trošku grada! Tako da uskoro krećem u nove pobede!

Zsuki pa i ovo su divne vesti, ipak ides dalje, bas se radujem!!! Cestitam bas super!!!

Hej, Crna ovcice, da li me se secas?

Divne si nam vesti napisala i ulila nadu...

I ja sam 2012. rodila jedno pilence i nakon toga nikako ne mogu da mu zakacim jednu seku...

I ocajna sam, a godine idu... Vec sam napunila 41. i polako imam osecaj da je kasno...

zdravo svima...drago mi je da sam pronasla ovakav forum...
Ja sam takodje u procesu IVFa...danas mi je 8.dan od ET...
osluskujem simptome al me strah da se ponadam...:/
Od 3 dana nakon transfera me prati povisena TT, od 37 do 37.5, a najcesce je 37.2...
Takodje osjecam bolove kad dodirnem stomak ( to me malo plasi)...
Na klinici su mi rekli da je normalno blago krvarenje ili kao braon iscjedak, ja to nista nisam imala...
ako moze neko ko je kroz ovo prosao da mi prokomentarise sta je od ovoga normalno a sta ne...:)
Hvala unaprijed...

Ja nisam gledala simptome jer lako mogu da se pomesaju sa menstrualnim. Za temperature ne znam jer je nisam merila. Bolove sam imala u donjem delu stomaka, tj. zbog blage hiperstimulacije jajnika pa sam primala infuziju zbog toga. Za to su mi doktori preporucili da pijem surutku, jedem mladi sir i kuvana jaja. Krvarenje nisam imala ni kad mi je bilo neuspesno ni kad je uspelo drugi put. Sve to sto osecas je normalno po meni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back