Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ivka, radi kako osecas. JA sam lezala 5 dana, pa sam setala 2 dana, pa sam krenula na posao. Truckala sam se po prevozu i kad sam prokrvarila, onda sam lepo uzela bolovanje. Ne znam da li to ima veze, ali nista nije vredno rizika. Setnja je korisna, ali vibracije nisu. Mada mnogi lekari preporucuju normalno ponasanje, ne zelim da me grize savest da sam ja nesto zeznula.
Sad uredno leskarim i mnogo se lepse osecam.
Da li te drzi optimizam? Embrioncicima je najlepse u materici! Mojoj drugarici su kao bili losi (ne, nema losih!!!), kad ono beta ogromna!
Pilici mali, osecam kako sad bujaju u tebi!:heart::heart::heart: za sva tri

Ivka, ja sam leskarila 3 dana posle ET, posle sve normalno. Rekla mi je dr.Kopitovic da ce se sve sto treba desiti 2 sata posle ET, ako treba da se desi. Sve posle nije vazno. Ona mi je i rekla da leskarim 3 dana, ali ne kao bolesnik; da slobodno mogu da skuvam rucak i setam po kuci a posle sve normalno.
I ja sam misljenja kao i Zvoncica - ako te hoce onda te hoce, nema to veze ni sa lezanjem ni sa ananasom ni sa magnezijumom....samo nama bude lakse da kao preduzmemo sve sto mozemo da malo poguramo to kacenje embrioncica.
Svu srecu ti zelim, i da nas obradujes velikom betom za 12-ak dana!

Ivka, radi kako osecas. JA sam lezala 5 dana, pa sam setala 2 dana, pa sam krenula na posao. Truckala sam se po prevozu i kad sam prokrvarila, onda sam lepo uzela bolovanje. Ne znam da li to ima veze, ali nista nije vredno rizika. Setnja je korisna, ali vibracije nisu. Mada mnogi lekari preporucuju normalno ponasanje, ne zelim da me grize savest da sam ja nesto zeznula.
Sad uredno leskarim i mnogo se lepse osecam.
Da li te drzi optimizam? Embrioncicima je najlepse u materici! Mojoj drugarici su kao bili losi (ne, nema losih!!!), kad ono beta ogromna!
Pilici mali, osecam kako sad bujaju u tebi!:heart::heart::heart: za sva tri

Hvala ti draga moja :heart::heart::heart::zag: jedino sto se ja osecm nekako nikako cak s vremena na vreme se pitam zasto ja bese ono lezim :eek: a onda me bolovi u stomaku podsete. Kao da sam nekako u tudjoj glavi :think::think::think: valjda ce proci :cmok2::cmok2::cmok2: za nosecu koja nije samma :heart::heart::heart: :zper:

Ivka, ja sam leskarila 3 dana posle ET, posle sve normalno. Rekla mi je dr.Kopitovic da ce se sve sto treba desiti 2 sata posle ET, ako treba da se desi. Sve posle nije vazno. Ona mi je i rekla da leskarim 3 dana, ali ne kao bolesnik; da slobodno mogu da skuvam rucak i setam po kuci a posle sve normalno.
I ja sam misljenja kao i Zvoncica - ako te hoce onda te hoce, nema to veze ni sa lezanjem ni sa ananasom ni sa magnezijumom....samo nama bude lakse da kao preduzmemo sve sto mozemo da malo poguramo to kacenje embrioncica.
Svu srecu ti zelim, i da nas obradujes velikom betom za 12-ak dana!

hvala ti draga moja, :heart::heart::heart::heart: tako sam nekako i ja planirala u stvari vec ustajem i muvam se po stanu, u suprotnom bi poludela, citala sam kako se neke devojke nisu kupale danima :eek::eek::eek: mislim se bice veca steta od zaraze nego od tople vode :rtfm:.... i jos jednom hvala :cmok2:

hvala ti draga moja, :heart::heart::heart::heart: tako sam nekako i ja planirala u stvari vec ustajem i muvam se po stanu, u suprotnom bi poludela, citala sam kako se neke devojke nisu kupale danima :eek::eek::eek: mislim se bice veca steta od zaraze nego od tople vode :rtfm:.... :zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha::zcepanje:, nasmeja me to za nekupanje, da i ja sam isto citala. I bilo mi veoma:eek::eek::eek: cudno. Bice uskoro lepih vesti, uz tebe smo, i svi navijamo. :ajmo::ajmo::ajmo: i saljemo ti dobru energiju.

Zamolila bih vas da mi date neke informacije o klinici u Grckoj. Kako se do njih dolazi, sta je potrebno od rezultatz, jel ima neka osoba za kontakt, kako se sporzumevate, koliko se ostaje u Grckoj. Ja sam vec tri puta radila VTO u Beogradu, naravno bezuspesno. Citajuci kometnare drugih vrlo sam razocarana i tuzna zbog svega sto sam dozivela i imala. Sada bih da krenem dalje, sta je bilo bilo je. Zbog toga nastojim da prikupim sto vise informacija o klinikama van zemlje da bih donela konacnu odluku. Unapred vam hvala na svemu

Draga Danice, klinika Embryolab je u Solunu, pogledajte sajt ima www.embryolab.gr tamo imate sve podatke za kontakt i to. Imaju zenu koja prica srpski i sa njom sam bila u kontaktu. Sa doktorima i embriolozima sam se sporazumevala na engleskom. Ja sam izuzetno zadovoljna, bili su svi fini i srdacni prema meni i klinika izgleda super, puni su pacijenata, koliko sam mogla da cujem i prepoznam, bili su i italijani. Embriolog je glavni tamo a ne ginekolozi ko kod nas u Srbiji. Pare su iste kao i u Srbiji a ne moze da se poredi to sa ovim ovde. Ako te zanima nesto vise slobodno me pitaj, hocu da pomognem svim zenama koje prolaze kroz ovo sve, i znam sta znaci cekati na trudnocu i zelim i tebi da napokon to i ostvaris. Ja evo svaki dan gledam moj stomacic i vec se vidi kako raste, mada mm kaze da umisljam...ali ja znam...raste.....:)

i koliko ste vi stvarno lezale posle et-a. mislim ja za sada se jedva pomeram ali nadam se da ce to proci :sad2::sad2::sad2:

:heart::heart::heart:
Ivcice,ja ujutro u 8h imala ET,taj dan otisla u poslijepodnevnu smjenu(14Hh).. :) Misljenja sam kao i zvoncica,ako ce se desiti,desice se..... Poznanica koja mi je i dala broj ove klinike,imala 3 vto,svaki put lezala i opet nista..... Ja opet ne mogu a da se ne upitam ponekad,dali bi se i onaj drugi embrion zakacio,da nisam radila..... Ko ce ga znati..... Kako god da se odlucis,ja ti zelim sve najbolje i da se mrvice zakace za mamicu a poslije kako bude....... :heart:

Ivcice,ja ujutro u 8h imala ET,taj dan otisla u poslijepodnevnu smjenu(14Hh).. :) Misljenja sam kao i zvoncica,ako ce se desiti,desice se..... Poznanica koja mi je i dala broj ove klinike,imala 3 vto,svaki put lezala i opet nista..... Ja opet ne mogu a da se ne upitam ponekad,dali bi se i onaj drugi embrion zakacio,da nisam radila..... Ko ce ga znati..... Kako god da se odlucis,ja ti zelim sve najbolje i da se mrvice zakace za mamicu a poslije kako bude....... :heart:

hvala ti skandice :heart::heart::heart: ja i da hocu da setam ne mogu uopste ne znam sta to moze da boli ali bolovi su kao prvi dan menstruacije :eek::eek::eek:

hvala ti draga moja, :heart::heart::heart::heart: tako sam nekako i ja planirala u stvari vec ustajem i muvam se po stanu, u suprotnom bi poludela, citala sam kako se neke devojke nisu kupale danima :eek::eek::eek: mislim se bice veca steta od zaraze nego od tople vode :rtfm:.... :zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha::zcepanje:, nasmeja me to za nekupanje, da i ja sam isto citala. I bilo mi veoma:eek::eek::eek: cudno. Bice uskoro lepih vesti, uz tebe smo, i svi navijamo. :ajmo::ajmo::ajmo: i saljemo ti dobru energiju.

hvala ti puno ti si jedno veliko :heart: :heart::zag:

oko te voznje,,,ja sam imala 3 jc,2 se oplodile,vracene kao cetvorocelijski embrioni,,,dr Nebojsa je rekao da su dobri...ja sam posle et odvezla do hotela lezala.ta 2 dana i posle sama vozila,,sad prebacujem sebi,,da li od voznje,,sto nisam ostala jos jedan dan,,itd,,,7.11 idem na kontrolni uz,pa videcemo sta i kako dalje,,,nadam se da cemo se sresti kod njih:))

Još jedna korisna informacija vezana za mumio.Pošto sam je dugo koristila,ali samo kako mi je Majra rekla primetila sam da mi je vreme krvarenja pomereno,tj.nije bilo u granicama normalnog.Teže mi se zaustavljalo bilo koje krvarenje.To mi nije urođeno pošto sam više puta pre mumie radila iste analize vreme krvarenja,protombinsko,trombinsko,...itd.Ona proređuje krv između ostalog.Ja sam se ozbiljno zabrinula kad sam krasticu od urasle dlake na nozi skinula i videla koliko mi je krvarila,tj.kao mlaz.Tako da pre bilo koje intervencije min.15dana,ako ne i mesec ja je ne bih koristila.Možda će ovo moje iskustvo nekome pomoći.Krvna slika mi je bila odlična kao i ranije.

hvala zvoncice na dodatnim informacijama,korisno je znati,,,ja sam od nje dobila tu smolu i da je pijem sa sokom od sargarepe..citala sam na drugom forumu da dosta daje tu kombinaciju,,,picu je 2 meseca,i onako treba da prodje bar 3 meseca od zadnje vto,i icu cu kod nje na kontrolu..da vidimo sta ce reci,,,zabranila je i strogo alkohol,ja pitala ,moze bar 1 casa crnog vina,,ona pocela da vice,,,a tebi od sveg srca zelim da priroda ucini svoje,i dobijes ono sto zelis,,,,

Frajer znaci! Milica mala, neka samo pici fudbal u maminom stomaku!
Ja sam sebi nesto poruznela, cini mi se da mi je lice ogrubelo i puno bora pa se zezam da je sigurno devojcica. A moj tata samo cvrkuce da zeli unuku... ili dve...

Ma meni je dosta lezanja, nego imam neke bolove npr u jajnicima i to nikako ne prestajee, jel to normalno?

Rade jajnici, pumpaju hormone da se bebironi zakace... Ja nista ne osecam, osim ponekad sto me zabole jajnici na sekundu...

Sto se lezanja tice, verovatno to nema nikakve veze, ali samo je bitan osecaj da si uradila sve sto je do tebe, da sutra ne razmisljas, kao sto rece Skandia, da li bi se i drugi bebiron zakacio... I molim te, kupaj se, sta ce deca da pomisle, he, he...

Poslednja izmena:
Možda ste primetile da me je ovih dana malo više bilo na forumu.To je zbog toga što nisam mogla da čekam još jednu vto do proleća pa smo radili sad još jednu,tj.petu.Juče sam saznala da nije uspela.Očigledno nemam sreće sa Segedinom,ali i dalje stojim iza svojih reči da je Zadori odličan.Možda ću i sama morati malo prirodno da se potrudim nema mi druge,ako ništa proleće je tu pa ko zna....Ako ništa drugo bar sam ovih dana imala vremena na pretek.Sutra frizer,kupovina,....Ipak spadam u veteranke što se vto tiče tako da se ja ne deprimiram.Sve žene koje su više puta radile znaju kako je,ali ja spadam u onu kategoriju da mi je prvi neuspeh najteže pao,a sad kad bih saznala da sam trudna verovatno bih se onesvestila.

Bjankice67 meni je Majra tri puta rekla kad da radim vto kao spremna sam i uspeće sto posto.Kao što i sama vidiš nije uspelo.Dva puta se pogodilo da sam baš tada i htela da radim,ali jednom sam pomerila za 4meseca zbog njene dijagnostike.Savetujem ti da radiš kad osetiš da si spremna i kad ti dr.kaže jer nisam sigurna da nju za tako nešto treba poslušati.Vreme u nekim godinama je dragoceno i treba ga što bolje iskoristiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back