Vanredno ili redovno srednja skola

ChodaNk

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja i nedoumica o vanrednom obrazovanju za srednju skolu.
Za pocetak ja sam u osnovnoj bio odlican, trenutno sam 2. godina srednje, u prvoj sam bio odlican a i ove cu biti odlican ili vr. dobar. Ja se razmisljam za vanredno uglavnom zato sto mi vise odgovara takav 'rezim' zivota, mada nisam asocijalan, vec volim da organizujem svoje vreme i realno celokupni skolski sistem mi ne odgovara ovakav kakav je. Medjutim zelim da upisem fakultet posle srednje (konkretno kineski na filoloskom) pa imam sad par pitanja:
1.Da li je diploma ista nakon vanrednog i redovnog?
2. Da li ima nekakvih problema za upisivanje fakulteta ako odem vanredno?
Uglavnom zeleo bih da cujem vase preporuke, iskustva i mnogo bi mi znacilo ako mozete da odgovorite na ova pitanja.

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja i nedoumica o vanrednom obrazovanju za srednju skolu.
Za pocetak ja sam u osnovnoj bio odlican, trenutno sam 2. godina srednje, u prvoj sam bio odlican a i ove cu biti odlican ili vr. dobar. Ja se razmisljam za vanredno uglavnom zato sto mi vise odgovara takav 'rezim' zivota, mada nisam asocijalan, vec volim da organizujem svoje vreme i realno celokupni skolski sistem mi ne odgovara ovakav kakav je. Medjutim zelim da upisem fakultet posle srednje (konkretno kineski na filoloskom) pa imam sad par pitanja:
Uglavnom zeleo bih da cujem vase preporuke, iskustva i mnogo bi mi znacilo ako mozete da odgovorite na ova pitanja.

Редовно и ванредно школовање су изједначени. Ванредно школовање те не спречава за упис ан факултет и сл. АЛИ... Увек постоји једно али. Ванредни ученици се веома лако опусте. Такође, постоје и поједини професори који веома тешко дају 4 и 5 ванредним ученицима (мада су они мањина). Због опуштања многи ванредни ученици тешко уписују факултете јер нису довољно дисциплиновани. Ја сам неко ко је последњу годину средње завршио ванредно јер сам стицајем околности, а на ужас и очај мојиј родитеља, након треће године нашао сталан посао. Касније сам завршио факултет, магистрирао и ево сада полако завршавам и докторат. С друге стране за то је била потребна јака дисциплина.

Jednaka je diploma i isto ti je za faks po meni je mnogo bolje vandredno samo treba da imas razlog odlaska tamo i pise se neka molba znaci nije bas da ti padne na pamet i prebacis se tek tako ali svakako je bolje

Fakultet ti jedino treba ako planiras da se bavis nekim privatnim biznisom za koji ti treba fakultet. Ovako, nemoj ga ni upisivati ako planiras da radis za drugog.
To je gubljenje vremena kao i sugava srednja skola. I to je go *****, beskoristan papir kao i diploma faksa. Pocni ti nesto da sljakas pametno i da ucis van skole, nesto sa cime mozes da radis samostalno i privatno. Od skolovanja ces biti samo obrazovani vo koji radi za drugog i koliko mu drugi da.

Редовно и ванредно школовање су изједначени. Ванредно школовање те не спречава за упис ан факултет и сл. АЛИ... Увек постоји једно али. Ванредни ученици
vazi diploma normalno,ali bih ti prporucio,da ides dalje redovno sa svojom generacijom,zat sto je uvk bolje biti sa svojim drugarima nego sam.kada si sam,mnogo stosta tipada na pamet,a ovako si dobar ucenik i teraj redovno sve kako treba.
Pazi drustvo je manje-vise iz skole, ja se najvise druzim sa ostalim iz drugih skola itd. i bukvalno se vidjam svaki dan ili skoro svaki dan sa njima. Tako da ne bih rekao da bi mi to bio problem. Svakako hvala na preporuci jos cu da razmislim o ovome.

Poslednja izmena:
Fakultet ti jedino treba ako planiras da se bavis nekim privatnim biznisom za koji ti treba fakultet. Ovako, nemoj ga ni upisivati ako planiras da radis za drugog.
To je gubljenje vremena kao i sugava srednja skola. I to je go *****, beskoristan papir kao i diploma faksa. Pocni ti nesto da sljakas pametno i da ucis van skole, nesto sa cime mozes da radis samostalno i privatno. Od skolovanja ces biti samo obrazovani vo koji radi za drugog i koliko mu drugi da.
Delimicno se slazem, ja uglavnom sada pricam srpski (logicno), engleski, znam vec po malo i norveski ali jos imam da ucim jer sam poceo pre par meseca. Tako da bih upisao kineski a kao drugi skandinavijski jezici pa bih mogao da znam bar 4 jezika (normalno trudom sa moje strane).
Ali inace da, jedan od mojih ciljeva jeste privatan biznis.

Ne treba ti ni za priv biznis

Delimicno se slazem, ja uglavnom sada pricam srpski (logicno), engleski, znam vec po malo i norveski ali jos imam da ucim jer sam poceo pre par meseca. Tako da bih upisao kineski a kao drugi skandinavijski jezici pa bih mogao da znam bar 4 jezika (normalno trudom sa moje strane).
Ali inace da, jedan od mojih ciljeva jeste privatan biznis.
I to je kul, ne treba da odustajes od toga, alirazvijaj jos neku vestinu. Nesto sto bi ti bio kao neki hobi od cega mozes da sutra zaradjujes dodatno jer jedan posao je malo. Sad je vreme da se nesto razvija od vestina i znanja, posle je kasno. Ovo ti kaze covek koji ima 28 godina i zavrsen fakultet.
Sad moras dobro da razmislis da se ne zajebes.

Mislio sasm na obaveze u skoli.Mnogo vise se nauci na nastavi i ne bi izgubio kontinuitet ucenja.Ovak o bi te nesto drugo omelo,po tom pitanj.Bilo bi,"Neka,za danas,sutra cu".
Ako je karakter to nije problem, a ako nije onda je bolje da ide redovno
Kad izadjes iz klupe shvatis koliko ima stvari u zivotu van skole i koliko ustvari traje dan a ovako kad trecinu dana spavas trecinu si u skoli ucis po 5 sati nema tu zivota

Ako je karakter to nije problem, a ako nije onda je bolje da ide redovno
Kad izadjes iz klupe shvatis koliko ima stvari u zivotu van skole i koliko ustvari traje dan a ovako kad trecinu dana spavas trecinu si u skoli ucis po 5 sati nema tu zivota
Osoba koja u skoli pazi na predavanjima,nauci i do 70% gradiva,tako da mu veoma malo vremena treba da kod kuce obnovi to sto je tamo vec cuo.Ovako ce morati sve sam da uci i vise vremena provede uz knjigu.Plus u skoli moze da pita ako mu nesto nije jasno,a kod kuce,nema toga.I opet mu ostaje malo vremena za druzenje.Sve se postigne kada se hoce.Samo treba dobro rasporediti vreme.

Osoba koja u skoli pazi na predavanjima,nauci i do 70% gradiva,tako da mu veoma malo vremena treba da kod kuce obnovi to sto je tamo vec cuo.Ovako ce morati sve sam da uci i vise vremena provede uz knjigu.Plus u skoli moze da pita ako mu nesto nije jasno,a kod kuce,nema toga.I opet mu ostaje malo vremena za druzenje.Sve se postigne kada se hoce.Samo treba dobro rasporediti vreme.
Gomila profesora uopste ne predaje a i ovi sto predaju vole da pitaju gomilu stvari koje nigde ne pisu dok su na ispiticanjima za vandredne ucenike malo normalniji a i manje ih vidjaju pa je to drugacije

Moja cerka je morala da kupuje skripte,fotokopirane od nekih profesora,ne samo ona vec mnoga deca.Morali su uciti po tim skriptama,a ne po knjigama.Ostala deca koj nisu htela to da rade iako su bil veoma dobri djaci,tesko su prolazili na tom predmetu.zato sam reka da ima gadova.taman posla da su svi takvi.Ima medju njima i normalnih i dobrih ljudi,koji postuju sto je dete naucilo.

Moja cerka je morala da kupuje skripte,fotokopirane od nekih profesora,ne samo ona vec mnoga deca.Morali su uciti po tim skriptama,a ne po knjigama.Ostala deca koj nisu htela to da rade iako su bil veoma dobri djaci,tesko su prolazili na tom predmetu.zato sam reka da ima gadova.taman posla da su svi takvi.Ima medju njima i normalnih i dobrih ljudi,koji postuju sto je dete naucilo.
Dijabola ima raznih mogao bih do sutra da pisem o primerima toga ali..

Ja bih ti savetovao da ideš redovno u školu. Ipak mislim da razmenom informacija sa drugarima možeš mnogo više da naučiš nego da sediš i sam od kuće učiš.

Back