Psiho test - Demokrata ili Radikal?

Idete ulicom iza neke osobe kojoj ispada novčanik, vi se saginjete da podignete i onda:

A) uzimate novac a vraćate kartice i novčanik
B) vraćate novac i kartice a zadržavate novčanik

A ili B?
C. Kazemo, gospodine ili gospodjo, ispao vam je novcanik. Osoba se sagne, uzme ga i kaze hvala vam puno i upita, a kojoj vi opciji pripadate?

A mi kazemo, Kraljevoj naravno.

vidite, ima mada je sve redje kod nas ih naći, prelepih i funkcionalnih novčanika istovremeno, oni su state of art
neki su i sa emotivnom vrednošću jer nose sećanje na neku osobu ili putovanje
ako je novčanik lep ma nek kumi i moli dobiti ga nazad neće, nek bude zadovoljan sa parama i dokumentima

trenutno imam lep novčanik od kože, domaća proizvodnja
ali isto tako pre 6-7 godina Coca Cola je delila one crvene platnene
tada sam nabavio nekoliko, jedan sam izakao a ove neću još da startujem
em mladalački em nikom ne bi palo na pamet da tu ima nešto iole ozbiljnije
prednost Coca Colinog novčanika je u tome što je toliko jarko crvene boje da nema šanse da u kući bude dugo zaturen zbog iste

ali opet ako vidim da je novčanik po mom ukusu ma evo ti pare, pare mož da zaradiš kad god hoćeš

s-l960.jpg

imaju jako lepu cenu na e-bay-u iako su se dobijali za običnu kupovinu gaziranih bućkuriša :D
ljubomorno čuvam, ne bih ni ribi poklonio...

Poslednja izmena:
Ko još vraća, ono što je bilo u novčaniku, a uzima novčanik? Suluda pomisao. I, kako vratiti, osobi, sve što je bilo unutra, a reći joj, izvolite, ali, novčanik ću ipak zadržati. Baš mi se sviđaju ove pregradice za kartice, a bome i opšiven je, onako, baš, sa ojačanim koncem,pomoću originalne igle, marke singer. A, i ova boja, zatvorena braonkasto-tegetna, mi baš paše uz torbicu.

Ko još vraća, ono što je bilo u novčaniku, a uzima novčanik? Suluda pomisao. I, kako vratiti, osobi, sve što je bilo unutra, a reći joj, izvolite, ali, novčanik ću ipak zadržati. Baš mi se sviđaju ove pregradice za kartice, a bome i opšiven je, onako, baš, sa ojačanim koncem,pomoću originalne igle, marke singer. A, i ova boja, zatvorena braonkasto-tegetna, mi baš paše uz torbicu.
Ja znam da vama materijalistima to nikada neće biti jasno.
Ako je novčanik RUČNI RAD, unikat, mala serija, nema više majstora...
Ne vredi većini objašnjavati ono što ne zna niti može da razume...
Vidi se da ste sirotilja....

Zanmljivost:

da li ste znali za ovaj fenomen:

ako vam u prodavnici ispadne novčanik vratiće vam svako i mušterije i zaposleni - neće niko "da ga tera maler"

medjutim...

ako ste u prodavnicu ušli sa kolicima punim sa pijace i ostavili na ulazu - pozdravite se

jedan od razloga - uštedeli ste vreme
pa onda - sigurno ste kupili probrano i lepo
i naravno - nema obaveza oko vraćanja novčanika

eto, naš narod više voli da pojede na mufte nego bilo šta drugo :D

Back