Vankuver, Kanada

DobroJtro Posado,
Idem ja ,ide kaldrma,stanem ja ,stane i kaldrma...
E tako i moja Bela LAdja ,nemoz KAp'tan ni da ode da ...
Ajmo veslaj tamo u budzaku,nema zabusavanja!
Pozzz na Desnoooooooooooooooo
KApetan od Belu LAdju :p

komsija Sale:
A evo nam stize Zamenica na kafcu...Voles zescu ili ovu s.... americku?
Kako u SF?
Dobro nam dosla i ...
KApetan :p

...I bolje vas nasla!
U poverenju,ne pijem kafu uopste,ali cu se zbog tebe rado zrtvovati.
Zaista,imam planove da vidim Vankuver+ imam neku satro familiju tamo.Al nije italijanska ..ragazzi.. :D
U San Franciscku je vreme kao u Beogradu na kraju oktobra,kada ujutru mozes da vidis inje,a dan je prosaran zracima zubatog sunca i kad nikad neznas sta da obuces jer otopli u toku dana i "greje sunce"a pirka 'ladan vetar..
I kakav sam ti izvestaj dala,ko s Weather Ch. :D

Zamenica

nina_lion:
...I bolje vas nasla!
U poverenju,ne pijem kafu uopste,ali cu se zbog tebe rado zrtvovati.
Zaista,imam planove da vidim Vankuver+ imam neku satro familiju tamo.Al nije italijanska ..ragazzi.. :D
U San Franciscku je vreme kao u Beogradu na kraju oktobra,kada ujutru mozes da vidis inje,a dan je prosaran zracima zubatog sunca i kad nikad neznas sta da obuces jer otopli u toku dana i "greje sunce"a pirka 'ladan vetar..
I kakav sam ti izvestaj dala,ko s Weather Ch. :D

Zamenica
Ih pa znace se valjda da je Zamenica samo jedna i ...
PS:Ne pijes kafcu,znaci samo rum i sljivovic ili?
Pozzzzzzzzzzzz iz V.
Kapetan :p

Pozdrav svima, a Saletu ZVRRRRRR, DING, DING, DING!!!!!!!!! Uspavao nam se glavni izvor informacija o Vankuveru.
Elem, Sale, slobodno ti mozes s vremena na vreme da se raspises ovde na forumu, nece nama biti tesko da citamo. :)
Mene zanimaju svakodnevne aktivnosti u Vankuveru. Na primer, kako funkcionise javni prevoz ? Sta sve postoji od prevoznih sredstava; kad koje koristim; vazi li mesecna pretplatna karta za sve vrste prevoza; gde se pazari takva karta; koje su cene; ima li guzve; sta preporucujes a sta da izbegavamo; pecas li sa kopna ili plovis (i cime plovis? tvoje ili rentas?)....

Uzgred, nama se ne javljaju iz ambasade, a lekarski bio jos 12.10.2006. Shmrc :sad:
Ja volim da mislim da je to zato sto su popunili kvotu za ovu godinu.

Javorka, ako ti je aplikacija vec pozitivno resena i receno ti je da odradis lekarski onda si ti vec usla u tu kvotu, pravila nema za koliko vremena ce oni da ti izdaju vizu. Ti se samo spremi za put, cim stigne viza uskocis u avion i .........

javorka:
Pozdrav svima, a Saletu ZVRRRRRR, DING, DING, DING!!!!!!!!! Uspavao nam se glavni izvor informacija o Vankuveru.
Elem, Sale, slobodno ti mozes s vremena na vreme da se raspises ovde na forumu, nece nama biti tesko da citamo. :)
Mene zanimaju svakodnevne aktivnosti u Vankuveru. Na primer, kako funkcionise javni prevoz ? Sta sve postoji od prevoznih sredstava; kad koje koristim; vazi li mesecna pretplatna karta za sve vrste prevoza; gde se pazari takva karta; koje su cene; ima li guzve; sta preporucujes a sta da izbegavamo; pecas li sa kopna ili plovis (i cime plovis? tvoje ili rentas?)....

Uzgred, nama se ne javljaju iz ambasade, a lekarski bio jos 12.10.2006. Shmrc :sad:
Ja volim da mislim da je to zato sto su popunili kvotu za ovu godinu.

Dobrojtro Posado,
Vidim razmrdala mi se posada od jutroske,svaka cast,E pa daklem ajd malo da vam pisem o Vankuveru.
Sam V. je relativno mali grad,ali je spojen sa okolnim Burnaby,Surrey,Ricmond,North V.,West V.,Port Moody,Coquitlam,...i to ovde zovu Great Vancouver Area.Sto se tice javnog prevoza tu su autobusi,trolebusi,taxi i naravno SkyTrain ili metro kako se obicno zove.S tim sto ovaj uglavnom ide iznad nivoa zemlje pa se tako i zove.Karte se mogu kupiti u svakoj 7Eleven radnji kojih ima svugde po gradu i vaze po zonama i za bus i za metro.Ali ipak ovde u V.ako mislite da zivite to je bez automobila cisto zezanje.Aukcije za aute su subotom i utorkom na www.ableauctions.com .Tu je spisak po gradovima i prodaje se sve, npr auti .namestaj,komjuteri...Drugi vazan izvor je www.buysell.com , postoje i takve novine...Naravno cim stignes treba sto pre poloziti ovdasnji vozacki i. ,to se radi preko ISBC kompanije,koja daje i osiguranje za kola....
Sta preporucujem,da steknete sto vise nasih drugara i prijatelja,oni ce vam sigurno puno pomoci...
Gde KApetan :p peca,hmmm ovo je sluzbena tajna ali posto smo nasi ondak ...welllll pa i na suvom i na vodi....
Veliki Pozzzzzzzzzzz iz Vankuvera
KApetan od Belu LAdju :p

Vidim probudila mi se posada,

Boga mi ,jos malo pa napravim ekipu da plovimo oko sveta.
Pecarosi ,mogu vam kaz'ti da su ove nji'ove pastmke dosta fine na rostilju,naravno uz crno vino.
Mora da ima neka greska, ovde u prirodi ,voda je previse cista tamo di su pastrmke pa sam mor'o da probam i nji'ovu vodu...
Mogli bismo ladno napraviti kompaniju za izvoz vode za pice npr u Novi Sad ili Zrenjanin il...
Veliki Pozzzzzzzzzzzz,
Kapetan :p

Cao Svima!!!
Pozdrav Kapetanu i posadi od batice. Dugo me nije bilo ,ali obaveze, problemi itd. Ali sada sam ponovo tu, da se druzimo a posto sam novi na brodu da preuzmem i neke duznosti. Ne predajem se i dalje trazim nacine i sanse za odlazak preko velike bare.
Veliki Pozzzzzzz
Batica

E pa batice,bolje te nasli.Ako vec hoces da se privatis nekih duznosti,evo,kapetan se vratio sa pecanja,pa verovatno treba da se ocisti sva ova riba.Tu levo imas ove specijalne nozice,pa samo izvoli. Sacemo da nadjemo jos nekog da ti pomogne(i da spasem nekog od ovog ribanja palube!)
Ja odoh da potpalim rostilj i nadjem neko dobro vince.

Za IELTS koiji je jako jako ozbiljan test posle koga boli vrat, i nema svrhe ici ako ne znate jezik 15 godina da se dobije ocena 7 sto je minimum za odlazak ako si solo uz sve ostale reference, dakle dao sam linkove za download odf fajlova u delu Kanada ovog foruma, imate sve. Ko to spremi ima dobre sanse, iako nema veze kako ste uradili prvi put jer su meni dali 6, a uradio sam besprekorno, drugi put pola od toga nisam zavrsio a dobio 7. Nema pravila za ocenjivanje i ne daju na uvid da vidis gde si gresio.To je sto se tice IELTS.

Bukvalno juce je bio miting "Nikola Tesla" u Vankuveru i imao sam srecu i zadovoljstvo da sretnem prof.dr A.Marincica koji je u poseti nasoj zajednici u Vankuveru...
Daklem ti MOZES da se upises na SFU ili UBC.Na SFU imamo i jednu nasu profesorku koja pomaze koliko je u mogucnosti.Inace sa SFU- a studenti koji su boljeg kvaliteta direktno rade u projektima za okolne firme iz V-a tako da kad zavrse skoro po pravilu imaju obezbedjen posao...Tako da ako razmisljas pozitivno bice i pozitivnih rezultata...
PS:Naravno da se u medjuvremenu mozes "slucajno" i udati/ozeniti ili otvoriti tvoju kompaniju/radnju ili kupiti drugu vec razradljenu ili...procitaj detaljno SVE mogucnosti na WWW.CIC.GC.CA ...
Pozzzzzzzzz...
Veslamo dalje po ovom uzburkanom moru...
Kapetan od Belu LAdju :p[/QUOTE]

Zdravo ljudi!

Kako ste, sta je novo kod vas?

U vezi ovog posta, ja citah ponovo stare postove u nadi da cu naci nesto interesantno i nisam se prevarila. Elem, posto ja zelim da budem u Montrealu, da li postoji neko od nasih ko bi mogao da mi pomogne sa Phd ili MA na Pravnom ili Menadzmentu? Culi ste svi da se sada ove nase stare diplome priznaju po novom kao Masteri. Da li to znaci da se moze upisati u Kanadi Phd ili kako vec ide procedura. Kako se uklapa i specijalizaciju za PR menadzere, te kako sve ovo ide zajedno sa opstom slikom nastavka daljeg skolovanja u Kanadi?

Nevezano za ovu temu, koliko je godina potrebno da se dobije kanadski pasos i da li je tacno da se za to vreme ne moze izlaziti iz Kanade?

Puno pozdrava i svako dobro!

Back