Hvala na odgovoru Klika. Nemoj da brines, imamo dovoljno godina i znanja da umemo da razlikujemo decacke snove od realnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd dobrojtro Posado,GMan:Hvala Sale...
Da u zavrsnoj smo fazi. Posao cemo traziti kada dodjemo tamo. Nema mnogo smisla traziti posao odavde kada jos uvek nemamo vizu u pasosu.
Sto se smestaja tice tu se apsolutno slazem. Iznajmljivanje stana je samo privremeno resenje dok se ne ukaze prva povoljna prilika za kredit. Ipak, nama bi mnogo znacilo da boravimo u nekom objektu u kome je lepo ziveti, gde imas velike prozore i razne druge pogodnosti koje zivot znace. Iz tog razloga smo odmah u startu otipisali sve varijate sa basement smestajima i slicno. Jednostavno, ne bi smo se osecali prijatno u stanu u kome nema prozora ili su oni toliko mali da ceo dan mora da bude upaljeno svetlo. Verovatno bi se vremenom pojavila i doza neraspolozenja prouzrokovana boravkom u takvom prostoru.
Spremni smo da platimo vise za nesto sto ce nam pomoci da lakse prebrodimo prvo vreme kada je najteze.

GMan:Da, to je tacno. Samo treba naci neku lepu kucicu za kupovinu i prihvatiti da na neki nacin nikad nisi sam u kuci. Sve ima svoju cenu naravno.
holiday:Pozdrav Klika
Procitao si me definitivno, trebalo mi je malo dobrih vesti.... Odmah sam dao diplomu na prevod i stavila je BBA (bachelor of business administration) za graduate economist, da li me je zeznula?
. Naime posto jos uvek nemam ni dana radnog iskustva (imam 24god,pokusaj izgovora...) pretpostavljam da je bolje da ne podnosim papire za vizu. Naime nisam siguran a ne bih ni zeleo da pitam moju rodjaku za koju mislim da je dobila vizu bez dana radnog iskustva. E sad da li je to moguce ili je to individualno?
U tom slucaju bih otkazao stipendiju i nasao posao.. ( Moj prvi moguci posao uslovili su politickim clanstvom , .... )
Jedno krajnje blesavo pitanje. Moze li se u avion, kao deo prtljega uneti cd/dvd kolekcija od oko 150 naslova a koja je naravno piratska( meni dragi filmovi , pop trash) Ili oduzimaju i pregledaju?
Da li je neophodno znanje francuskog jezika. Koliko znam za BC i ntario (Toronto) nije al vi to znate bolje....
V777:Elem, sve ove stvari trebaju bi da imam sa sobom kad stignem u Quebec. Na oficijelnom sajtu za imigraciju u Quebec, postoji vodic od oko 120 strana sa detaljnim uputstvima kako se sto lakse integrisati u drustvo etc. E, to je teorija, a sad ja vas pitam za praksu! Takodje, iako mi je poznato koji su to dokumenti u Srbiji, isti se mogu dokumentovati sa vise isprava, a ne verujem da ce Kanadske vlasti prihvatati bilo sta sto se donese?
Hiliday, nemoj ti bas Kliku da uzimas tako zdravo za gotovo, ipak je on covek koji je u svom zivotu prosao kroz veliki drill.holiday:Pozdrav Klika
Procitao si me definitivno, trebalo mi je malo dobrih vesti....
Nisam bas siguran na koji nacin si racunao svoje poene, s obzirom da nemas radno iskustvo. Ukoliko nemas dovoljan broj poena sacekaj koju godinu i onda apliciraj.holiday:...Naime posto jos uvek nemam ni dana radnog iskustva (imam 24god,pokusaj izgovora...) pretpostavljam da je bolje da ne podnosim papire za vizu. Naime nisam siguran a ne bih ni zeleo da pitam moju rodjaku za koju mislim da je dobila vizu bez dana radnog iskustva. E sad da li je to moguce ili je to individualno?
U tom slucaju bih otkazao stipendiju i nasao posao..
papalagy:Hiliday, nemoj ti bas Kliku da uzimas tako zdravo za gotovo, ipak je on covek koji je u svom zivotu prosao kroz veliki drill.(shvati ovo kao polu-salu)
Imao sam prilike da pricam sa ljudima koji zive/su ziveli u Kanadi i USA-u, iskustva su razlicita - nije sve bas tako crno, ali nije bas ni belo.
[/url]
V777:klika:...
Moram da pohvalim ovaj tim ljudi u Beloj Ladji, kao i kapetana koji sve mornare bodri vedrim duhom. ...
.... Mislim da ljudima u Srbiji, prevashodno onima koji nisu isli u inostranstvo na duze, mislim da ZIVE U INOSTRANSTVU /zimovanje i letovanje se ne racuna!/, ne moze da bude jasno kako stvari funkcionisu VAN SRBIJE! Mozes imati i sto fakulteta, i biti mnogo lep, ali brate, konkurencija je zestoka, veze rade svuda, i moras da krenes da radis i da se boris kako god znas i umes.....
Dobrojtro Komsinice,
Prvo,'fala Ti na pohvalama uzduz i popreko...Eto Mali na Palubi nam se raspis'o ovijeh dana..
A kao Drugo i Tebe da pohvalim tvojim vrlo lepo sklopljenim mislima >KAKO< to ide na "divljem zapadu",...
Veslamo napred..
Pozdrav iz VAnkuvera,
Kapetan od Belu LAdju![]()
V777:CAO KLIKA!
Evaluaciju nisam ni mislila da radim zbog Srbije, no zbog Kanade. Verovano ce biti potrebe, jer bih zelela da radim, a po struci sam dipl. pravnik i PR manager? Jeste, moj buduci suprug zna francuski i engleski /arapski je maternji!/, diplome fakulteta za kompjutere i matematiku.
Tacno kako si i rekao, ja idem s njim kao sponzorisana strana, vencanje uskoro, Boze zdravlja.
Thanks za konsultacije.
Ovu dokumentaciju bi skupila kada krenem da trazim posao u Kanadi. O tome se radi!
Jos uvek mi niko nije rekao nista vezano za moju dokumentaciju. Ljudi, pa svi ste otisli s nekim dokumentima tamo, kako bi bilo da se prisetite koji su to dokumenti bili, vezano za ove koje sam ja navela? Hvala svima najlepse!
Cao!

Pre svega samo da kazem da si ti jedna od osoba na ovom forumu prema kojoj imam vrlo pozitivan stav.klika:...Ovo sto kazes , prosao veliki drill, ne znam na sta si tacno mislio, ..........ali pokusavam da ljude nekada spustim na zemlju jer imaju prevelika ocekivanja.
Imali smo ovde pre izvesnog vremena jednu gospodicnu, prilicno arogantnu, koja se zalila kako je tako kanadske vlasti sa nipodastavanjem gledaju dodeljujuci joj "samo" 75 bodova od mogucih 100 za Skilled Vizu.
Realno stanje stvari nije onako kako bi mi to zeleli, ko misli da je bogom dan samo zato sto se ovde pojavio sa nekakvom diplomom, grdno se vara.
, cini mi se da se predstavljala sa "eto tek tako".Cini mi se da je problem u sledecem: kada se postavi pitanje kakav je zivot emigranata u Kanadi, ili negde drugde ? (sto je jedno uopsteno pitanje), vecina ljudi odgovara sa svojim licnim iskustvom, sto je donekle i razumljivo, ali je greska upravo u tome sto to pokusavaju da prezentuju kao opste stanje, ili kao sto si ti to rekao izvode generalne zakljucke. Dakle, kada dajemo neki objektivan sud primorani smo da kazemo nesto tipa: nije ni crno ni belo. U tome smo se vidim slozili.klika:...Naravno da su iskustva razlicita, bilo bi cudno da nisu. Medjutim , ne mozemo na osnovu onih sajtova na kojima se posmatra samo jedna strana, izvoditi nekakve generalne zakljucke...
Da, mislim da je Dominikanac vrlo lepo izneo pocetnu situaciju jednog emigranta; mada sam ti ja taj mail poslao iz drugog razloga, sto sam ti i dodatno oznacio bold-om.klika:...Ovo je zemlja mogucnosti i izbora, niko nikome nece na tacni nista ponuditi, treba pomeriti dupe, imati viziju i sve se moze postici. Ne mozemo svi biti, doktori, naucnici, kancelarijski sluzbenici.........
Evo kad se vec dotakoh ove teme, u vezi onog maila sto si mi poslao, sve ono sto je naveo onaj dominikanac, evo sta kaze covek:
I continue researching and I found that the main reasons for not finding a job where the following:
- Not having Canadian Experience.
- Not having Canadian studies.
- Not having credentials from a technical association.
- Not having references.
- Not having contacts...
(ovo shvati iskrano; dakle, bez sale, polu-sale, sarkazma itd.)Ma sve je ok, nismo se razumeli, govorio sam generalno u vezi onih stvari, nije bilo upuceno tebi. Arogancija je bilo spomenuta u kontekstu one gospodicne koja je cini mi se profesor engleskog, sa cime ovde ne moze ama bas nista da uradi.papalagy:Pre svega samo da kazem da si ti jedna od osoba na ovom forumu prema kojoj imam vrlo pozitivan stav.
Sto se tice onog drila, to je vise bilo upuceno Holiday-u; pod time sam samo zeleo da kazem da si ti ipak osoba koja ima mnogo vise zivotnog iskustva. Ne zeleci da ga uvredim, s obzirom da je rekao da nema nikakvog radnog iskustva, u zagradi sam dodao da to shvati samo kao polusalu (crtica izmedu je trebala da znaci posebno naglasavanje, kao i wink na kraju)..
Gde si se setio gospodicne, cini mi se da se predstavljala sa "eto tek tako".
Ne mislim da sam bogom dan samo zato sto imam diplomu; ako si ovo uputio bas meni, za sebe mislim da nisam arogantan.
E pa ja upravo navodim neke stvari koje vaze generalno za vecinu imigranata, retko pominjem svoj slucaj. Posmatram situaciju iz ugla svih ljudi koje poznajem i sa kojima imam kontakt i znam pojedine stvari pa ih tako i prenosim. Svi su imali, manje-vise, slicne probleme na pocetku.papalagy:Cini mi se da je problem u sledecem: kada se postavi pitanje kakav je zivot emigranata u Kanadi, ili negde drugde ? (sto je jedno uopsteno pitanje), vecina ljudi odgovara sa svojim licnim iskustvom, sto je donekle i razumljivo, ali je greska upravo u tome sto to pokusavaju da prezentuju kao opste stanje, ili kao sto si ti to rekao izvode generalne zakljucke. Dakle, kada dajemo neki objektivan sud primorani smo da kazemo nesto tipa: nije ni crno ni belo. U tome smo se vidim slozili.
Hvala, malopre sam video (imas povratni).klika:...Poslao sam ti odgovor na tvoj email.....
Sada lepo mogu da saberem nekoliko mesta u rezime jer su me svi dumpovali nakon dva-tri meseca, ne mojom krivicom. Uglavnom sam imao 9 meseci rada (civilno sluzenje vojnog roka , ne racunam ove mesece iako sam radio javne nabavke ) , i 4 meseca volonterisanja for free za opstinu grada. Na kraju krajeva i to je neko iskustvo........Zdravo Komsinice,V777:Zdravo ljudi, pa gde ste, nema vas uopste da se javljate?
- Zna li neko od vas kakav je zivot u Montrealu, u poredjenju sa gradovima u kojima ste vi, sta bi ste rekli o tom gradu, cenama i tako...Da li ste mozda videli negde prodavnice nasih srpskih zenskih rucnih radova, ikona, svega onoga sto cini nase stare zanate....Kako ide prodaja tih stvari po Kanadi, ima li toga uopste?
Hvala vam puno i sve najbolje pa se cujemo.....

V777:Niko ne kaze nista o Montrealu; da li ste bili, kakav je za zivot u poredjenju sa drugim delovima Kanade, da li se moze naci posao brzo i jos samo sa Engleskim! Kakvi su bili vasi poceci, sta mislite danas koliko je lako prilagoditi se zivotu u Kanadi....Interesuju me vasa iskustva, sta bi vi preporucili svima nama, koji zelimo da dodjemo....onako generalni savet...
V777:Cao Klika!
Hvala ti za preporuku ne vezivanja za gradove. Tu se slazem u potpunosti, to ce nam biti samo polazna tacka. Ono sto me ovde interesuje je cinjenica da li, obzirom da je Montreal u Kvebeku, da li postoji mogucnost da se ide u druge delove Kanade, bez problema (mislim na preseljenje iz Kvebeka), da ne dodje do nekih problema sa dobijanjem drzavljanstva kasnije; procitala sam da Kvebek ima malo drugaciju proceduru od ostalog dela Kanade, da je potrebno da se i zivi u njemu, kada se vec aplikacija radi za ovu provinciju..........Mozda nije tako???
Sto se tice nasih proizvoda, razmisljala sam o prodaji istih, pa me interesuje kako je trziste Kanade po tom pitanju, da li postoji interes, koje su cene i te stvari. Znaci, Klika u pitanju je prodaja a ne kupovina!!!
Hvala i svako dobro!!!
V777:Cao ljudi i hvala na odgovorima vezanim za kriminal u Kanadi...
Klika, bi li mi odgovorio, /ili bilo ko drugi, ko moze da mi pomogne!/l, vezano za moja prethodna dva posta? Koje manje gradove, a u kojima moze da se nadje posla, mozes da mi predlozis u tvojoj provinciji? Iz ranijih postova razumela sam da je potraznja za poslom veca u zapadnom delu Kanade, i u manjim gradovima, nego u istocnom prebukiranom delu Kanade; cak su i plate za isti posao vece /nadam se da troskovi nisu veci/?
Hvala i puno pozdrava i svako dobro!!!
klika:Ajde da se ukljucim u temu, moze se reci uslovno da sam komsija, na granici sam Alberte i BC-ja, zvanicno stanovnik Alberte, mesto Grande Prairie ..........iza Fort McMurry, drugi grad po razvoju trenutno u celoj drzavi. Posao se moze naci za 24 sata, sve cveta zbog nafte koje ovde ima, cini mi se, vise nego u Sibiru! Cela Alberta pliva u novcu, proslogodinji suficit je bio oko 4-5 milijardi dolara na nekih 5-6 miolion astanovnika, strasno! I ove godine prognoze idu na istu cifru......
Toronto je ok mesto za zivot, nisam bio u V. pa ne mogu da poredim, ali planiram dogodine malo i pacificku stranu da vidim. Mozda Vankuver Island, Viktorija............cini mi se interesantno mesto.........
A sto se tice troskova zivota, pa mozes bez poblema da zivis sa $2000 mesecno i da ti ama bas nista ne fali. Nekome nije dovljno ni dva puta toliko, zavisi sta zelis u zivotu.
rele:Pozdrav Klika,ja sam jos u Srbiji,interesuje me kako doci do sponzoa-posla, uopste mnogo mi je zbrkan zvanicni sajt i neznam odakle da krenem saprikupljanjem papirologije.
Puno pozdrava