Milansel
Zainteresovan član
- Poruka
- 159
Kakva je situacija sa osiguranjem za skutere? Da li je i to tako papreno skupo kao i za auto ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozz botexag,
....potvrda od osiguranja da bude prevedena ili direktno na engleski? I da li treba jos nesto da se navede osim toga da nismo od njih potrazivali novac? Hvala
Tacno, 43% je maksimalan popust za osiguranje vozila ali toliki popust ne dobijas odmah iako imas preko 10 godina iskustva. Mislim da je nekih do 20ak% popusta realna brojka za sveze vozace u Kanadi.
Mene su inace odrali, imao sam potvrdu iz Srbije da nisam imao nikakvih incidenata (-5%), i to je to. Vozacka dozvola mi navrsava 10 godina tek u julu (-10%) a u aprilu ce mi biti godinu dana BC dozvole (-5%), tako da sada placam 270$ mesecno na ime osiguranja!![]()
![]()
![]()
Mene i brine samo jedna osiguravajuća kuća u BC-to znači da drže monopol u osiguranju i nemaš gde da odeš po drugu ponudi ili da se cenkaš (kao npr. bilo gde u Alberti). Jako mali popust si dobio i po jednom i po drugom osnovu. Mi ćemo nabaviti potvrde iz osiguranja da naismo imali štete poslednjih 11 godina, a takođe imamo vozačke preko 10 godina, pa se nadamo da ćemo uspeti da izboksujemo bolje popuste, jer su im cene stvarno paprene, ali bez auta se u VC ne može
Jeste odmah kupavali novo vozlo ili polovno? Šta savetuješ?
Znam, 'popust' je fantastican.
Uzeo sam VW Golf, 2011. godiste, na lizing. Rata mi je ~380$ mesecno. Gledao sam i nova i polovna vozila, kupovina za kes/kredit/lizing, i zakljucio da je liziranje najbolja kombinacija. Majstori nisu bas jeftini, tako da je kupovina polovnog automobila otpala u startu. Kupovina na kredit - placas mozda za nijansu manje para mesecno nego lizing, a kada isplatis auto do kraja, njegova vrednost je drasticno pala. Lizing - kada mi istekne lizing, vratim golfa, uzmem novog, vozim ga 2-3 godine, vratim ga i uzmem novog, itd.
![]()
Hej, padaju li cene nekretnina tamo? Kakva je situacija sa građevinskim zemljištem?
Ima li i tamo parcela za kupiti i graditi?
Не шкоди да питам, зар не? Па где онда? Торонто?