Vankuver, Kanada

Kanadjanin,
tako nešto smo i mislili što se tiče plate, koji $ gore-dole. Videla sam u ovom obrascu koji si okačio, kao i na jednom drugom sajtu, da i cenu školovanja možeš i treba da staviš u poreske odbitke, što nije loše. Takođe, na ime dece bismo imali i neki iznos za child benefit. Misliš li da može da se živi sa tih nepunih $4000 u VC. Moram priznati da su cene nekretnina stvarno iritirajuće, naročito jer nemamo izbora oko odabira grada-poslodavac i firma se nalaze u VC. Kažeš da je u AB dosta jevtnije, jel misliš samo na nekretnine i osiguranje ili na život uopšte?

Da li ste uspeli išta osim garderobe da ponesete odavde?

neke stvari kao renta, benzin, kupovina nekretnina zaista jesu skuplji u Vankuveru
sa druge strane zbog mnogo vece populacije i konkurencije u BC su jeftiniji automobili, garderoba, restorani....

potpuno je drugaciji zivotni stil u ove dve provincije, i zato postoje razlicita misljenja.....

sto se tice rente, ugovora, cene osiguranja kola, polaganja vozackog....svako ima svoje subjetivno iskustvo..i veruj mi razlike su velike....drugim recima ko se kako snadje...
kao sto rece Kanadjanin ako ne pitas, niko ti nista nece ponuditi ili uraditi ....evo primera, kada smo polagali vozacki ispit, posle teorije, prvi sledeci termin za voznju je bio za 2 nedelje..medjutim, ako pitas onda i saznas da moze brze..kako? ...dodjes u 7 ujutru bilo kog dana, prijavis se za voznju, i ako neko ko je imao zakazan termin odustaje, uskaces i polazes...drugim recima, teorija + prakticna voznja zavrsena za 2 dana...

Da sumiram, sa $4000 4-clana porodica ce "zarvoriti" mesecni iznos troskova za zivot, ali ne mnogo vise od toga.
$1500 stan
$200 razni troskovi oko stana
$100 4 telefonska racuna
$130 zdravstveno osiguranje za vas dvoje (za decu ne znam da li se placa)
$120 osiguranje za auto ( basic - pod uslovom da dobijete popust)
$150 gorivo za auto
$700 -$1000 hrana (ovo cak i ne znam da procenim za porodicu sa decom)

i ovo su troskovi koji se moraju platiti svakog meseca
a gde je opremanje stana, kupovina auta, garderoba, televizori, telefoni, racunari itd.....

Kada bude pristigla i druga plata, bice mnogo opustenije....

Botex i Kanađanin,
sve u svemu Vankuver je lep, ima šarma i kulture, ali kao što neko reče ovde na forumu od toga se ne živi. Takođe, mi nemamo izbora kao što rekoh, za sada je Vankuver, ali mi je pala na pamet jedna druga ideja. Pretpostavljam da je moguće kupiti stan/kuću u drugoj provinciji zbog jevtinijih nekretnina, pa ga izdavati i na taj način pokrivati većinu troškova svoje rente u VC. Ne znam koliko je to izvodljivo i pametno?

Botex i Kanađanin,
sve u svemu Vankuver je lep, ima šarma i kulture, ali kao što neko reče ovde na forumu od toga se ne živi. Takođe, mi nemamo izbora kao što rekoh, za sada je Vankuver, ali mi je pala na pamet jedna druga ideja. Pretpostavljam da je moguće kupiti stan/kuću u drugoj provinciji zbog jevtinijih nekretnina, pa ga izdavati i na taj način pokrivati većinu troškova svoje rente u VC. Ne znam koliko je to izvodljivo i pametno?

to jeftinije nekretnije, nije dzabe....
verovatno ono sto je u Vancouveru 1 mil, u Kalgariju je 600 hilj (Kanadjanin ce to bolje znati)

nije izvodljivo kupiti nekretninu i izdavati je i zaraditi, jer je mesecna rata je veca nego sto je renta...
posedovati nekretninu povlaci i neke druge imovinske troskove
ljudi to obicno rade tako sto izdaju podrum ili prizemlje kuce, pa time znatno umanje svoju ratu prema banci

medjutim pre toga, vi kao novi imigranti prvo necete dobiti kredit za kucu dok ne izgradite neku kreditnu istoriju
drugo sa 60.000 prihoda, ne mozeti ni aplicirati za neku znacajniju sumu
trece period otplate je smanjen sa 30 na 25 godina max, sto jos vise povecava mesecnu ratu

iskreno, ako nemate novac tipa 200.000 za downpayment, ne vidim razlog da uopste razmatrate mogucnost kupovine u sledecih 3-5 god

Nisam mislila da zaradim na izdavanju, već da delimično pokrijem svoje troškove u VC. Jasno mi je da bi izdavala za manje para nego što bi bila moja renta.
Pa ne mogu da verujem da ne može da se naći ništa ispod 1mil. Ispade da su tamo(VC) plate najmanje, pa kako onda tamo ljudi kupuju nekretnine.
Btw, meni su poželjniji stanovi, možda će to nekome izgledati čudno, ali ceo život živim u stanovima i nisam neki ljubitelj kuća.

Hvala na jasnom i iscrpnom pojašnjenju. Uglavnom nam je sve ovo otprilike poznato, osim dela oko bruto/neto plate, gde si nas malo zbunio. Mi smo računali da će tih $60.000 bruto, biti sa odbitkom poreza (za BC max 25%), neto plata biti oko $3.800. Ne znam zašto si računao 50% odbitak?

Što se tiče osiguranja, nije problem za potvrde, jer ja radim u jednom već 8 godina. Pošto nismo nikada imali ni jednu prijavljenu štetu za ovaj period, potvrde će jednostavno biti izdate, samo si mi dao dobru ideju možda odmah na engleskom, a ne na srpskom.

Deo oko prijave novca nije mi baš najjasniji-šta znači LP? Uzimaju li oni nekakav porez u banci za depozite, tj. kamate? Da li prave problem, ako se nosi tolika suma (preko 10 000) u kešu, a ne transferiše se putem banaka?

Oko opremanja stana vladaju različita mišljenja i teorije, ali pošto imamo obezbeđen smeštaj prvih mesec dana, videćemo najpre kakva je situacija na licu mesta, pa ćemo onda odlučiti šta i kako. Meni je najbliža ta ideja sa IKEA nameštajem, ali otom-potom.

Ne znam da li će asimilacija trajati baš 5 godina, ali bojim se da nećemo imati baš toliko vremena da razmišljamo o tome. Suprug odmah ide na posao, deca u školu, ja na doškolavanje i traženje posla, tako da nećemo ni primetiti asimilaciju;) Neće valjda baš toliko trajati:D

Sto se tice plate i odnosa bruto neto- pokazatelji su da se skoro 47% odlazi kako na federalne tako i na proviciske takse,

Postoji takozvani Free day , od takse tj 1 jul kada navodno svoje obaveze prema drzavi su isplacene??????

Iz bruto plate svakih 14 dana postoje stavke na koje se morate navici a to su pored CPP- tj odvajanje za kanadsku penziju, Ei, za nezaposlenost????? tu su i stavke za Healt Benefit u firmi, kod nekih koji i imaju od sredstava , moraju obezbediti u iznosu od 50%, a ako ste i vlan unije tu su i izdaci za njih......

Vec sada moze potraziti informacije od HR u kompaniji o mogucoj proceni koliko bi to bilo za normalno radno vreme, ako je tu jos ukljucenoo i prekovremeni rad, koji bi trebalo da se vrednuje kao sat i po, morali biste isto da znate da se prekovremeni rad u vecem broju casova se duplo oporezuje, pa mnogi kad vide koliki su odbici , kazu da se ne isplati, druga varianta za prekovremeni rad je uzimanje LTM ili slobodne sate ili cak dana, svi sati se uvecavaju za tih 50%.

Prilikom donosenja novca u vecim kolicinama se tretira kao Pranje novca iz razlicitih razloga, A ako to stavljate u banku a da nemate pokrice za to, zastupao sam nase koji su imali problema sa dokazivanjem porekla novca- Gotovine od prodaje nektetnina i ostalo..............

Vi ako i imate novaca vise od kolicine koja se trazila da imate sa sobom, lako se moze i desiti da vam na aerodromu zatraze da vam preboje novac, koji se evidentira a Vi kasnije stavite na vas racun mnooogo vise- automtski postoji sumnja o......

Nemojte zurite sa kupovinom svih potrebnih potrebstina za kucu tj stan.Ono ste je vazno za Vas je da imate izuzetno dobre madrace za spavanje, tu bih vas savetovao da kupite kvalitetetne.

nadam se da ima i nasih u Vankuveru koji ce vam pokazati gde i sta je najbolje.

Posto kod vas je malo drugacija prica- OBEZBEDJEN Posao u struci je Veliko plus ali za vas, se desava da posle euforije dolaska, pocinje i druge faze kod imogranata a koje ne bih sada da vas ................

Ne znam sta ste po struci ali budite spremni i na to da ce vas tretirati kao.....i da ce traziti " Kanadsko Iskustvo" i da cete imati problema sa ili nostrifikacijom diplome ili Evaulacijom.

Sretno

Nisam mislila da zaradim na izdavanju, već da delimično pokrijem svoje troškove u VC. Jasno mi je da bi izdavala za manje para nego što bi bila moja renta.

????????

Pa ne mogu da verujem da ne može da se naći ništa ispod 1mil. Ispade da su tamo(VC) plate najmanje, pa kako onda tamo ljudi kupuju nekretnine.
Btw, meni su poželjniji stanovi, možda će to nekome izgledati čudno, ali ceo život živim u stanovima i nisam neki ljubitelj kuća.

Pa moze se naci pristojan dvosoban stan u Vankuveru za pola miliona. Ajd da izracunamo mesecne rate.

Morace se dati banci downpayment $100,000 (20% od cene stana da mi se izbeglo placanje dodatnog premijuma - CMHC osiguranja)

hipoteka je znaci $400,000 na 25 godina.

Mesecna otplata banci po najmanjoj mogucoj rati na 5 godina je $1890.93

Condo fee je otprilike $350 mesecno

Osiguranje recimo $30

Struja oko $80

Takse oko $200 mesecno (mada mislim da je to jako konzervativno).

Mesecni troskovi oko $2550

Ozmite u obzir da sto je zgrada starija condo fee ce biti veci zbog popravki, specijalnih asesmenta i slicno.

Takodje takse idu gore svake druge godine.

Najveca opasnost su rate posle 5 godina koje mogu da polete i do 10% sto je bilo skorasnje ubistvo u Americi. Znaci mesecna hipoteka banci automatski skace sa $1890 na $3500. Ja doduse mislim da se to nece desiti posto bi to bilo ubistvo za Kanadsku ekonomiju.

A to sto su u Vankuveru nekretnine skupe nema veze sa platama. Taj grad odavno pripada bogatim Kinezima kao sto su London pokupovali Arapi.

Pa dobro Vladster,
šta ti savetuješ da je mudro učiniti da bi smanjio sopstvene troškove života u VC? Znam i sama da su nekretnine preskupe, ali moramo tražiti modalitet da smanjimo troškove rentiranja (u početku) ili kupovine (kasnije) nekretnine. Imaš li konkretan predlog?
Niko mi nije ogovorio na moje konkretno pitanje: Da li bi bila moguća kupovina nekretnine u drugoj (čitaj jevtinijoj) provinciji, tipa Alberta, koja bi se zatim rentirala. Ta renta bi služila da pokrije deo rente u Vancouveru. Koliko sam shvatila u svim drugim provincijama nekretnine su jevtinije i do nekoliko puta?
Svakako nam nije cilj da sedimo doživotno u rentiranom stanu. Jesi li čuo za co-op housing?

Dati su ti odgovori ali Ja bih da primetim nesto, ILI imate novaca za kupovinu u Gotovom a taj iznos po meni bi bio preko 400.000$,

Posto nemate nikakav izgradjen kredit -Historiju u Kanadi, nijedna banka nece vam odobriti kredit.

Kada se budete nasli u Vankuveru,kada budete videli sta je i kako je , tek tada vete Vi odluciti sta cete i kako cete.

Dotle ,pitanja ovakva niti se mogu vama obrazloziti da ama bas niko to ne radi jer ili nemaju novaca da se upustaju u ovakav biznis ili niko ne zeli da vam prenese ili sto smo mi voleli da daje direktan odgovor.

Kupovina nekretnine je nesto sto cete Vi morate da donesete odluku ,koja ce zavisiti od Hiljadu stvari.

Prvo: Koliko je siguran posao vaseg partnera, da li je ugovor na vremenski period ili......?

Da li cete Vi biti u mogucnosti da se zaposlite i kad ce to biti......?

Preporucio bih Vam da se ne opterecujete sa takvim stvarima, jer Vam odnosi i vreme i skrece vam od stvari koje su neophodne za Vas dolazak:

Original dokumenta razlicitih stvari: Vencanica, izvodi , Diploma, sertifikata, potvrda da ste bili osiguraonici za kola, potvrda da ste bili clan Auto moto drustva- moze vam pomoci kod CAA, sto je pandam nekadsnjeg naseg AMSJ. Na Engleskom

Transkrip vasig predmeta, etc etc. Prevedeno na Engleski

Pogledajte ,ako ste vec bukirali karte, koliko vam je dozvoljena kilaza i koliko kofera, jer ako i trazite da vam se dozvoli uvecanje kg a sada je kod vecine 23 kg, morate obratiti paznju jer svaki kg preko ima cenu a ponekad je to u vrednosti placanje za kofer vise.

Korak po korak, nekretnina ili nekretnine, otom potom

Pometeni,
i ja bih da primetim da možda prebrzo donosiš zaključke. A šta misliš da možda vagamo da li da prodajemo nekretninu u Bg koju posedujemo? Ako nekog mrzi ili ne zna odgovore niko ga ne forsira da na iste odgovara. Jednostavno sam pitala da li je tako nešto izvodljivo i da neko da mišljenje, a nisam tražila da neko nešto ( a naročito ne tako krupno kao kupovina i prodaja nekretnina) odlučuje umesto mene (nas).
Ovo je otvoreni forum, koji služi razmeni mišljenja i iskustava, bez ikakih obaveza i opterećenja. Ako ti odgovara učestvuješ, ako ne -odustaješ i to je to. Ja volim da saslušam svačije mišljenje i ne bežim od toga da svoje podelim. Hvala svima koji su svoje podelili samnom!

Pometeni,
i ja bih da primetim da možda prebrzo donosiš zaključke. A šta misliš da možda vagamo da li da prodajemo nekretninu u Bg koju posedujemo? Ako nekog mrzi ili ne zna odgovore niko ga ne forsira da na iste odgovara. Jednostavno sam pitala da li je tako nešto izvodljivo i da neko da mišljenje, a nisam tražila da neko nešto ( a naročito ne tako krupno kao kupovina i prodaja nekretnina) odlučuje umesto mene (nas).
Ovo je otvoreni forum, koji služi razmeni mišljenja i iskustava, bez ikakih obaveza i opterećenja. Ako ti odgovara učestvuješ, ako ne -odustaješ i to je to. Ja volim da saslušam svačije mišljenje i ne bežim od toga da svoje podelim. Hvala svima koji su svoje podelili samnom!

S postovanjem dajem ti odgovor, a ti pravis zakljucak da prebrzo donoh svoj zakljucak.? Koji bi to bio?"??

Mozes da prodas svoje ,kazem u mnozini nekretnine ali za pristojni 3 sobni kondo , nece biti dovoljno a da bih te uverio koliko su cene pogledaj na www. mls.ca/ Bc/ Vancuver, pa mi se onda Javi !!!!

Pitanja koja si postavljala a videla si iz odgovora drugih , da tek kada se nadjes ovde u Kanadi tek onda ces videti sta je i kako je, a sto se tice rada sa ljudima - narocito immigrantima, bio mi je/ posao i veoma sam dobro ukljucen u problematiku istih.

Dadoh Ti dobronameran savet a to je da Imate sa sobom Overene, prevedene dokumenta, da biste ubrzali procese prilikom dobijanja potrebnih dokumenata, a videcete sta sve vas ceka kad sletite.

Najmanje je to da razbijate svoju glavicu sa Gledanjem i kupovinom stana, jer da se vrsi kupovina a da nemas sve parametre o kupovini, recimo LOKACIJA, kraj, koja je struktura stanovnistva i da nebih drzao lekcije.

Imah dosta klijenata koji su potrosili svoje pare , bas kupovinom ili stana ili kuce a da nisu imali ONO sto stalno govorim da moras imati sredstva za zivot i PLACANJE SVIH OBAVEZA za minimum 6 meseci, jer je to i mogucnost da se uspe prodati nekretnina, kada se izgubi posao i primanja! a mnogi su i ostavljali stanove / kuce bankama jer nisu imali novaca da placaju kredit za stan.

Razumno ti preneseh da o odluku o kupovini, to ostavis kada stignes ovde, postavljati pitanja kaoj i trazenje odgovora???????????// oko kupovine ili o nacinu kupovine nekretnine da bi se imalo za stanovanje.....sada !

Nacin kako se radi , ako Imate dovoljno Novaca- kupuju se tri-plet tj zgrada koja je obicno na dva sprata i ima tri nivoa i na svakom nivou su stanovi pa se stanuje u jednom stanu a izdaju se dva stana............

Ja imam Kucu na dva sprata i poseban ulaz za Jednosoban stan, bez da dugujem ikome, no kredita i jedan cent i ne izdajem , jer vise volim svoj mir, od svega drugog.

O mojim recima ces se setiti tek kada budes ovde u Kanadi.

Postavite sebi: Krtkorocne ciljeve, koji su , sta se moze uraditi, sta je neophodno.......

Posao, i sta sve ide uz posao, koja je sigurnost zaposljavanja. Da li si / ste spremni da radite svakakve poslove , da biste obezbedili svojoj deci skolovanje

Da bih ti docarao kostanje na prestiznom fakultet, Vaterlo,- gde mladji sin studira, troskovi godisnje su 25.000$, i ako smo izdvajali , 50000$ je vec otislo jos 3 godine studiranja i u mogucnostima smo da mu placamo skolarinu.

Posto nameravate da omogucite svojoj deci i skolovanje, budite spremni i imajte dobrog Financijskog savetnika.................

Pozdrav

Pa dobro Vladster,
šta ti savetuješ da je mudro učiniti da bi smanjio sopstvene troškove života u VC? Znam i sama da su nekretnine preskupe, ali moramo tražiti modalitet da smanjimo troškove rentiranja (u početku) ili kupovine (kasnije) nekretnine. Imaš li konkretan predlog?
Niko mi nije ogovorio na moje konkretno pitanje: Da li bi bila moguća kupovina nekretnine u drugoj (čitaj jevtinijoj) provinciji, tipa Alberta, koja bi se zatim rentirala. Ta renta bi služila da pokrije deo rente u Vancouveru. Koliko sam shvatila u svim drugim provincijama nekretnine su jevtinije i do nekoliko puta?
Svakako nam nije cilj da sedimo doživotno u rentiranom stanu. Jesi li čuo za co-op housing?

Ja ne bih bas savetovao nekome biti landlord u ovoj zemlji. Ovde podstanari imaju velika prava i vi ste odgovorni po zakonu za sve sta se desi u vasem stanu. Sta ce se desiti ako podstanar ne placa kiriju (to se ovde desava) pa morate da ga jurite i isterujete a to je proces koji traje mesecima. I to iz druge provincije?

U stvari ima u Kanadi stanova koji se mogu naci jeftino i da rentiranje pokrije sve i jos da imate profit. Hamilton, Windsor sa par gradova koji su mi pali na pamet. Ali sto je okolina siromasnija, rizik je veci.

U svakom slucaju ja ne bih savetovao tu opciju. Mislim, ja bih to sam radio ovde da je jednostavno a meni je Hamilton bukvalno 60 kilometara odavde. Nasao sam cak i lep luksuzan stan. Evo vidi i sama... 119,000 ili $1000 mesecno.

http://www.realtor.ca/PropertyDetails.aspx?&PropertyId=11940175&PidKey=-169513223

Ja ne bih bas savetovao nekome biti landlord u ovoj zemlji. Ovde podstanari imaju velika prava i vi ste odgovorni po zakonu za sve sta se desi u vasem stanu. Sta ce se desiti ako podstanar ne placa kiriju (to se ovde desava) pa morate da ga jurite i isterujete a to je proces koji traje mesecima. I to iz druge provincije?

U stvari ima u Kanadi stanova koji se mogu naci jeftino i da rentiranje pokrije sve i jos da imate profit. Hamilton, Windsor sa par gradova koji su mi pali na pamet. Ali sto je okolina siromasnija, rizik je veci.

U svakom slucaju ja ne bih savetovao tu opciju. Mislim, ja bih to sam radio ovde da je jednostavno a meni je Hamilton bukvalno 60 kilometara odavde. Nasao sam cak i lep luksuzan stan. Evo vidi i sama... 119,000 ili $1000 mesecno.

http://www.realtor.ca/PropertyDetails.aspx?&PropertyId=11940175&PidKey=-169513223

Nemoj zaboraviti da properti ( stan) za izdavanje podrazumeva i razlicit nacin naplacivanje i da ako ti nije rezidencija, da polovina od profita je taxatabilno.

Sa druge strane ako se i prodaje onda se placa "CAPITAL GAIN TAKSA" i jos sve zavisi kako to "Canada Revenue Agency views the transaction" i mnogo puta Taksa je uvecana prilikom prodaje " Stana ili Kuce"

Sto jes, jes ali takodje ima i olaksica, kao na primer hipoteka, condo fee i takse na stan su sve tax deductible. Sve u svemu na Bloku je da proceni da li moze iz druge provincije da sa tim barata. Ja bih strogo savetovao da ne.

Sa druge strane nije nista sramota rentati. Ja ne znam koliko ce politika stampanja para i niskih rata da traje, ali kupovati stan od pola miliona ili rentati isti za skoro 30% nize je pametna stvar - pogotovo ako dodje do krahiranja nekretnina sto je u Vankuveru jako moguce.

Informacije su date i to je to, a na osobi je da odluci sta je najbolje za njih.

A dali si objasnio da kada se racuna rata da je 97% odlazi na Interest- a da samo 3% odlazi na isplatu glavnice i da postoje i drugi modaliteti koji su nepoznani za nekog koji je van, da li se racuna da ako se kupuje nekretnina, mora se imati gotovine za placanje dodatnih troskova, Advokata, prenosa , ukljucivanje i gasa i struje i vode i ....koje ponekadi zlaze i do 20.000$

Poslednja izmena:
Yep. U Torontu sam platio preko $5000 za advokate i takse pre nego sto sam usao u stan. To se u Kvebeku zove Welcome tax.

Dobrodosli.

a zaboravio si da Toronto ima LAND TRANSFER TAX, koji iznosi na 3% prodajne cene stana ili kuce.
A cuvenih 5% Agentima i to Placa Kupac a prodavac dobija manje 5% od prodajne cene.

I sam znas da doci do pravih, potpunih informascija se tesko dolazi i KOSTAJU, zar ne?

a zaboravio si da Toronto ima LAND TRANSFER TAX, koji iznosi na 3% prodajne cene stana ili kuce.
A cuvenih 5% Agentima i to Placa Kupac a prodavac dobija manje 5% od prodajne cene.

I sam znas da doci do pravih, potpunih informascija se tesko dolazi i KOSTAJU, zar ne?

Ne ako kupujes prvi put.

A za agente sada mozes da stavis svoju imovinu na mls za $100 i izbegnes barem 2.5% sto ce da te ogule ;-)

Ne ako kupujes prvi put.

A za agente sada mozes da stavis svoju imovinu na mls za $100 i izbegnes barem 2.5% sto ce da te ogule ;-)

Land tranfser Taksa je za svakoga koji kupuje nekretninu u Torontu,nezavisno da li si prvi put u kupovini ili........ iako je Ford dao obecanje da ce ga ukinuti, to nije uradjeno " enormne kojicine novca se sliva u kasu grada".
Ono nasta se kod tebe odnosi je da od ukupne cene kupovine, osoba koja prvi put kupuje nekretninu je oslobodjena dela Federale takse, kao i da za to Lica mogu da koriste iz fonda RRSP- tj novac koji se odvaja za svoju penziju, stim da se mora izvrsiti refundiranje u odredjenom zakonskom dobu!

A to sto se prica da mozes da nadjes nekoga da preko Agenta uplatis i da se stavi tvoj stan ili kuca, molim te pogledaj tj raspitaj se da li ce iko da prihvati to. Jos nije zazivelo ali ima sajtova preko kojih mozes sam da prodajes kuvu-stan
Jos daju otpor kao i otpor da se svaka njihova usluga procenjuje u vrednosti dolara i da Ti mozes da izaberes sta Tebi najvise odgovara i to jos nije sazivelo, nadam se da ce se i to regulisati jer je drzava pokrenula to pitanje.

najbolje sto ti nude je da Agent koji prodaje , trazi sada 1% za listing a za Agenta koji dovodi Kupca i dalje traze 2.5%.

Zdravo,

Pošto ovde u Srbiji ne mogu da nađem posao, molim za savet.

Kakvo je stanje u Kanadi, da li vredi dolaziti tamo i koji grad je nabolji što se posla tiče?

Hvala Vam najlepše

Pitanje ti je vrlo vrlo uopsteno.
Sta si po zanimanju? Kako planiras da dodjes ovde? Da li si iscitao zvanicne sajtove o imigraciji? Da li si se sam malo informisao? .....
Takodje ako ces se oslanjati na moje misljenje ili bilo koga drugog sa ovog foruma o tome da li je u Kanadi dobro i koji su najbolji gradovi ovde za posao, mislim da trazis odgovore na pogresnom mestu, bez uvrede.

Pozdrav svima ko nije na odmoru. Mi malo bili, pa smo sada spremni za nove radne pobede.
Najpre pozdravljam one u Vankuveru i ako mogu da nam kažu kakvo je sada vreme tamo, ima li dosta kiše u ovom periodu?
Kakvo je bilo leto, jel može da se kupa u okeanu ili...?

Paperinos,
iskreno nema šta. Hvala na odgovoru! Vidim ti si se već prilagodio (patak) na svoj način:) Ja ću morati nešto na fazon puža-rogovi nisu problem, samo kućica da mi izraste:)
Kad deci tamo počinje škola i kad se tačno završava?

Back