Pozdrav svim forumašima, posebno onima koji su vec u Kanadi, mislim da niste ni svesni koliko svojim savetima pomazete ljudima koji žele da vam se pridruže u zemlji Javorovog lista.
Elem, već danima čitam ovaj forum, počeo sam sa Australijom i NZ-om, a sada nastavio sa Kanadom, a bogme čitao sam i blogove nekih ljudi (Zivkovic sa NZ, Vrachar iz Vankuvera, Silycat iz Toronta...ova prva dva sam pročitao u potpunosti). Jedine dve teme koje sam u potpunosti procitao su, upravo ova "Vankuver, Kanada" i "Život u Kanadi - pitanja i odgovori" i imam samo reči hvale za sve vas, posebno za članove Gufa, Kanadjanin AB, Botexag, Klika (cije komentare najvise gotivim, valjda zato sto bas slicno razmisljamo....ali vidim da je dugo neaktivan, nadam se da je sve ok sa njim).
Elem, čemu ovoliki uvod? Pa, postaviću Vam par debilnih i osnovnih pitanja, pa onda moram malo da vam se šlihtam da me ne biste isprozivali svi redom

Da napišem nešto i u odbranu nas koji ovako upadnemo, pa postavimo neka osnovna i glupava pitanja

Tu ne računam ove što se jave i napišu "Eee, a kako da odem u Kanadu, aj napišite mi sve..."....miiiislim, jel' ima neko šamaranje ovde na forumu

Ova tema je krenula još 2006-e, od tada se i moj život preokrenuo totalno, vas koji ste otišli u CAN mogu da zamislim koliko, a tek uslovi oko dolaska u istu... Drugo, ja bukvalno poslednjih pet dana živim tako što radim od 8-16h, a onda dođem kući i čitav ostatak dana čitam ovaj forum i teme o iseljenju. Žena me već gleda jaaako čudno

Znači, mozak mi je toliko spržen, toliko mi je sve izmešano, a kako i ne bi bio spržen kada je primio toliko informacija da bi i Nasin server puk'o od toga

A tema "Kako do Kanadske iseljenichke vize" ima 261 stranu, dakle koliko sam puk'o najbolje je da uzmem bolovanje od jedno mesec dana ne bih li je izčitao čitavu

Pitanje od koga sve zavisi je sledeće: Da li je moguće da se aplicira na FSW,PN ili bilo kako, tako što imaš završen fax jedne struke, a radno iskustvo iz totalno druge? To jest, da se dobiju max. bodovi na zavrsen fax, a potom i max. bodovi na iskustvo iz sasvim druge oblasti?
Konkretno, moja supruga je dipl. pedagog, ali ima završenu ekonomsku srednju školu. Deset godina radi kao računovođa (ima svoj biro), ali nema dan radnog staža kao pedagog. Mislim, plate za pedagoge su ovde fantastične, zato ona radi kao računovođa toliko dugo

Čitajući ove teme vezane za Kanadu, shvatio sam da je ovo 99% nemoguće i skroz sam skeptičan (za AUS je to neka druga prica) . Ono što me zanima je, da li je ovo ikada bilo moguće ( ako zna neko iskusniji ko je dugo ovde), da znamo da li da se nadamo nečemu za koji mesec ili ne? U smislu, da su npr. računovođe toliko deficitarne u nekoj CAN provinciji, da oni pređu preko nekih stvari vezanih za odnos form. obrazovanje - radno iskustvo. Meni ovo deluje kao naučna fantastika, posebno što se za koji mesec, po svemu sudeći, očekuje još oštrija imigraciona politika. Ali, šta znam, ima ovde već iskusnih forumaša, pa bolje da pitam da li se nekada desilo nešto slično, ili da li neko zna nekoga ko je tako otišao i sl.?
Puno pozdrava svim ljudima dobre volje, i kao što je neko već predložio na prethodnim stranama, dajte da se pomažemo koliko možemo, a da neko nerazumno svađanje svedemo na minimum. Jbg, ne valja da vlada i neko jednoumlje, setimo se Miloševića i 90-ih, nećemo bre takve teme i forum

Volim da pročitam komentare ljudi koje sam naveo, ali isto tako i ljudi koji su nezadovoljni sa CAN i AUS, što da ne, svako ima pravo na svoje mišljenje i utiske....