Što se tiče početnih troškova, sve nam je jasno-treba nam sve od kašike do kreveta. Što se tiče firme (sponzora) oni plaćaju smeštaj prvih mesec dana i mužu put. Firma se nalazi u Burnaby, pa smo se skoncentrisali tu u okolini za stanove. Bilo bi mi drago da se uključi i Vračar sa svojim iskustvom u Port Moodiju, jer je to prilično blizu muževljeve firme. Interesuje nas naravno kakav je kraj, škole u okolni (i srednje i osnovne). U kom delu grada ste bili vi Kanađanin? Koji kraj preporučuješ?
Što se osiguranja tiče, ja radim 8 godina u osiguranju i mogla bih izdati potvrde za oboje o (ne)prijavljenim štetama u tom periodu. Koliko sam čula to može znatno da utiče na cenu osiguranja. E sada kod njih je malo drugačiji sistem nego kod nas. Kod nas ljudi uzimaju obavezno (ao) osiguranje, a kasko ako baš moraju (čitaj leasing, credit) ili su vlasnici skupih vozila, pa žele da ih osiguraju (retko). U zap. zemljama se bar delimični (kako ga mi zovemo) kasko podrazumeva, a po mogućstvu i full casco.
Kad smo već kod teme vozila, koje mislim da je ipak potrebno četvoročlanoj porodici, molila bih te za informaciju o cenama polovnih do 5 godina starih vozila (tu mislim na neku srednju klasu-toyota, ford...), kao i o parkong zonama u Vancouveru. Da li postoje i koja je cena istih?
Izvini što sam "napala" sa pitanjima, ali teško je naći nekog "našeg" ko je tamo i može da ti da prave info iz prve ruke

Ne znam zašto mi ne rade smajlići-verovatno nemam dovoljan broj poruka