Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Morace da uvede za Zdravstvo i Skole.
Са здравством ће бити озбиљан проблем, велики број љекара неће да се цијепи, а буде ли много чепио по њима, пући ће то у јавност, а онда га је тек угасио изађе ли у јавност да велики број љекара одбија да се цијепи. То ће морати пробати „испод радара”, неким интерним уцјенама, притисцима и сл.

Са здравством ће бити озбиљан проблем, велики број љекара неће да се цијепи, а буде ли много чепио по њима, пући ће то у јавност, а онда га је тек угасио изађе ли у јавност да велики број љекара одбија да се цијепи. То ће морати пробати „испод радара”, неким интерним уцјенама, притисцима и сл.
.
Па можеш да уцењујеш губитком партијских функција, одузимањем привилегија, отказима са посла, али када дође до стављања на коцку живота и здравља други параметри се примењују.

Не кажем да у створеној атмосфери одређен број наће да подлегне општој мантри "па цео свет се пелцује", али значајан број људи размишља да се не ради о "целом свету" већ о мом животу и здрављу и какав ризик оваквим, ничим оправданим чином на себе преузимам.

.

.Па можеш да уцењујеш губитком партијских функција, одузимањем привилегија, отказима са посла, али када дође до стављања на коцку живота и здравља други параметри се примењују.

Не кажем да у створеној атмосфери одређен број наће да подлегне општој мантри "па цео свет се пелцује", али значајан број људи размишља да се не ради о "целом свету" већ о мом животу и здрављу и какав ризик оваквим, ничим оправданим чином на себе преузимам..
Љекари су посебно важни због јавности. Много је збуњених, неодлучних, а постане ли потпуно јасно да љејари масовно одбијају цијепљење, многи неодлучни ће помислити да бар љекари знају зашто неће да се цијепе па ће им то бити преломна тачка за одустанак од помисли на цијепљење.
Уосталом, скоро свако од нас лично познаје бар неког љекара који одбија цијепљење, дакле и овако ван јавности то није безначајно, а поготово ако то постане јавно познато.

Љекари су посебно важни због јавности. Много је збуњених, неодлучних, а постане ли потпуно јасно да љејари масовно одбијају цијепљење, многи неодлучни ће помислити да бар љекари знају зашто неће да се цијепе па ће им то бити преломна тачка за одустанак од помисли на цијепљење.
Уосталом, скоро свако од нас лично познаје бар неког љекара који одбија цијепљење, дакле и овако ван јавности то није безначајно, а поготово ако то постане јавно познато.
.
Ја управо и очекујем да лекари поступе по својој савести и сачувају и углед и професију и не подлегну овим јефтиним притисцима који се на њих врше.

Жалосно је што овде релативно мали број људи схвата значај тренутних догађања, за разлику од Француза који су масовно устали у подршку права на избор, а поготово на избор да ли учествовати у научном експерименту или не.

То право мора да се одбрани иначе постајемо робље у правом смислу те речи.

.

Čini mi se da našem narodu smeta samo policijski čas pa smo zato imali demonstracije prošle godine i zato Vučić to ne sme više da uvodi. Ako uvedu obavezno za zdravstvo i prosvetu biće isto kao i za vojsku i policiju verovatno. Ipak su Francuzi drugačiji.
Pa naravno, vitalne funkcije drzave na fin nacin onesposobi. Nema potrebe vise za bombama i raketama, nego izvoli lepo jednu lekovitu bocu protiv virusa sa 1 posto smrtnoscu. I cao zdravo djaci.

.Ја управо и очекујем да лекари поступе по својој савести и сачувају и углед и професију и не подлегну овим јефтиним притисцима који се на њих врше.
Жалосно је што овде релативно мали број људи схвата значај тренутних догађања, за разлику од Француза који су масовно устали у подршку права на избор, а поготово на избор да ли учествовати у научном експерименту или не.
То право мора да се одбрани иначе постајемо робље у правом смислу те речи..
Čini mi se da našem narodu smeta samo policijski čas pa smo zato imali demonstracije prošle godine i zato Vučić to ne sme više da uvodi. Ako uvedu obavezno za zdravstvo i prosvetu biće isto kao i za vojsku i policiju verovatno. Ipak su Francuzi drugačiji.
Не треба сметнути с ума да смо, за разлику и од Француза и од многих других, у посљедњих 30-так година преживјели све и свашта, уморни само као народ, добро смо икакви кроз шта смо све прошли, зато се тешко покрећемо и зато они који о томе воде рачуна и те како пазе да нас не покрену неким неопрезним потезом јер се зна шта онда бива...

Не треба сметнути с ума да смо, за разлику и од Француза и од многих других, у посљедњих 30-так година преживјели све и свашта, уморни само као народ, добро смо икакви кроз шта смо све прошли, зато се тешко покрећемо и зато они који о томе воде рачуна и те како пазе да нас не покрену неким неопрезним потезом јер се зна шта онда бива...
.
Апсолутно разумем.

Међутим, тај дух слободе не сме да се угаси тривијалностима.

Наши стари су жртвовали живот да би се остварило оно у шта су веровали.

Ми сада нисмо спремни да ризикулемо нешто сузавца и евентуално пар пендрека...

.

.Апсолутно разумем.
Међутим, тај дух слободе не сме да се угаси тривијалностима.
Наши стари су жртвовали живот да би се остварило оно у шта су веровали.
Ми сада нисмо спремни да ризикулемо нешто сузавца и евентуално пар пендрека....
Лично, не плаши ме ни сузавац ни пендрек, плаши ме „кување жабе”. Некако се све надам да ће се преиграти...

DRŽAVA SPREMA VELIKI PAKET MERA: Nagradna igra od 1. avgusta kao podsticaj za veću vakcinaciju MOGUĆI I VAUČERI ZA ZIMOVANJE

Država priprema paket mera kako bi podstakla veću vakcinaciju, a Vlada Srbije i Krizni štab žele pre svega da stimulišu cepljenje mladih od 18 do 30 godina zbog čega razmišljaju da od 1. avgusta uvedu nagradnu igru, besplatne karte za utakmice i koncerte, vaučere za kupovinu i putovanja, ali i dopunski ispitni rok za vakcinisane...

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...d-1-avgusta-kao-podsticaj-za-vecu-vakcinaciju

Vučić će ostati pri pozitivnoj diskriminaciji a ne negativnoj kao mnoge države. Ipak je on najveći rob javnog mnjenja još od poslednjeg pokušaja policijskog časa.
Ne veruj vakcini već doktoru koji te davetuje da je primiš.

Morate da naučite ko je merodavan za datu oblast.

Epidemiolizi su jedno a ginekolozi drugo iako su svi oni doktori. Kad bi svako gledo svoja posla onda ovi sa ustima punih dlaka ne bi zajebavali narod...

Ne veruj vakcini već doktoru koji te davetuje da je primiš.

Morate da naučite ko je merodavan za datu oblast.

Epidemiolizi su jedno a ginekolozi drugo ....
Marveni lekari treće, pa ipak njih gledaju kao najmerodavnije u Srbiji. Tačno se zna šta vlast misli o svom narodu kad pušta takve da vode glavnu reč, a bogme i kakvo taj narod ima mišljenje o sebi kad prihvata savete od takvih "stručnjaka".:roll:

Ti mora da si od onih kada su na ABHO vežbi tražili da se maska ne nosi ...tražio si potvrdu da li išta štiti od otrova 🤣
Модератор ти је избацио дио (што се мене тиче није морао, мени не смета) који сам видио, али не стигох одговорити. Помињао си „нијесам” и „Фосну” (ваљда мислећи на Босну) па ми је сад потпуно јасно да си упутство за вакцину читао таман колико и обавезну школску лектиру тј. никако.

Модератор ти је избацио дио (што се мене тиче није морао, мени не смета) који сам видио, али не стигох одговорити. Помињао си „нијесам” и „Фосну” (ваљда мислећи на Босну) па ми је сад потпуно јасно да си упутство за вакцину читао таман колико и обавезну школску лектиру тј. никако.
Nije tajna da ijekavicari sire po Srbiji dezinformacije :dosadno:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back