Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://nova.rs/svet/biontek-od-milionskih-gubitaka-do-milijardu-evra-profita/

Biontek: Od milionskih gubitaka do milijardu evra profita​

Наши добротвори :whistling:

А "Great reset" је сасвим случајно искористио ситуацију са Ковидом :whistling:

https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

https://www.weforum.org/agenda/2020/08/building-blocks-of-the-great-reset/
Једина лабораторија која је о свом трошку направила вакцину. Све остало су државно помогнути приојекти (државних институција или приватних компанија).

Сами ризиковали, сами направили. Могли су и да промаше.

Једина лабораторија која је о свом трошку направила вакцину. Све остало су државно помогнути приојекти (државних институција или приватних компанија).

Сами ризиковали, сами направили. Могли су и да промаше.
ovde se ne slažem sa tobom...
deo oko "mašenja"

За 20 година, када све вакцине буду по рнк технологији... нећемо морати да гледамо мале зелене у научнофантастичним филмовима, ми ћемо то бити... И светлећемо у мраку, штедећемо на струји
Ovo vec sad moze da se radi a neki su i radili , samo ne to oko svetljenja, ima i to, nego boja ociju...
Ja sam protiv tog pristupa genskog monolita i ostalo je genski aksesoar...
Da pojasnim monolit je kao ja moj genotip, a aksesoar je par tih dnk intervencija koje odradim na svom dnk uz pomoc raznih mRNK nesto zbog zdravlja nesto zbog brzeg trcanja, nesto da bih imao jaci nos, nesto da bih imao bolje oci..

Kad bih poslusao Cercila ja bih rekao ovako....Dzaba vam momci rad na cirilici kad vam narod vise ne razume reci napisane na cirilici...
Vecina naroda ne zna , ne razume i ne koristi vise od 3000 reci i pojmova....
Ostalo su sinonimi...

Secate se problema sa staroengleskim i da li Shekspira treba prevesti na sadasnji engleski....?
Mi bi slobodno trebali da prevodimo i Kostica i Jaksica i Danicica i sve ono sto nam se cini da znamo kao znacenje reci....

Ne zna ni omladina ni stariji mnogo upotrebljenih reci ali cute i kriju.....cik upotrebi rec lucidno i ocekuj da ti neko kaze da ne zna sta znaci...
retroaktivno je nesto retro...
Kad gledas neki jezik koji je samo kanal sporazumevanja onda gledas i predajnik i prijemnik, bar ja....
Dakle prijemnik mi je krava koja me gleda blago telecim pogledom.....i muce istu pesmu i gleda da me nabode rogom ako ne mucem istu pesmu..
Predajnik naprezati da bi prividno stigla poruka preko jezika...nema smisla....ima cilja, plana, funkcije, zadatka ali nema smisla..
Kako nesto sto moze biti cilj , zadatak, plan, moze biti besmisleno...?
E vidis tu dolazi do izrazaja znacenje i tumacenje...ili sto bi nas narod rekao filozofiranje....trazenje smisla i rafinacija (ajd cik ovo prevedi na srpski) znacenja reci i samim tim i percepcije jezika i svesti...

A garantovano nemamo ni tradiciju ni cilj da nam se jezik i narod profilozofira....
Слажемо се да проблем постоји... а и о размерама проблема.

Тврдим да је обавеза да се трудимо ради ширења писмености. Писменост овог времена не подразумева само познавање 30 слова.
Мишљења сам да не постоји никакво закуцано стање, што се тиче језика и друштва. Сутра је нови дан, ко зна шта ће бити. Не постоје два иста дана.

Не могу да погодим шта би требало да буде рафинација, мораћеш да ми напишеш изворно на енглеском. Можда бих претпоставио да је то "to refine" - дорадити, оплеменити, прерадити... али сачекаћу одговор.

Немам појма, ни ко је, ни када је.

Данас су измерили то што су измерили, званично. Сутра ће да буде нешто друго.

Pogledajte prilog 923488
Na koju foru odjednom, skoro u istom danu, krene rapidno da pada u svim zemljama. Tako je bilo i sa povecanjem umrlih, narocito pred pocetak vakcinisanja.

Proleteo neki asteroid, kometa, parce otpada starog gvozdja sto lebdi u svemiru pa odjednom svuda krivulja u padu?

За 20 година, када све вакцине буду по рнк технологији... нећемо морати да гледамо мале зелене у научнофантастичним филмовима, ми ћемо то бити... И светлећемо у мраку, штедећемо на струји
Imacete steker negde na telu, pa prikacite i one sarene led trake u vise boja. Bisnismeni na nekom skrovitijem mestu tela da se ne vidi steker a oni obicni sto zive na zelenaskom kreditu, na sakama.

Избегавај вирус више од годину дана, носи маску и држи дистанцу, буди у полицијском часу и lockdownu, немој никако да се заразиш.

Да би сад добровољно примали "умртвљени вирус", директно у организам.

Стварно логично. :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back