Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.
Да, у том смислу :mrgreen:

И не говоримо о клиничком испитивању козметичких препарата.
.
Da,kako li se samo ispituju kozmeticki i higijenski preparati za bebe?
Inace, ne verujem da ove firme BioNtech/Pfizer vrse klinicka isptivanja
sa bebama. To je suvise skakljivo.

Da,kako li se samo ispituju kozmeticki i higijenski preparati za bebe?
Inace, ne verujem da ove firme BioNtech/Pfizer vrse klinicka isptivanja
sa bebama. To je suvise skakljivo.
.
Сви који се у овом периоду пелцују учествују у трећој фази клиничких испитивања супстанци о којим се мало зна.

У клиничким испитивањима учествују људи са различитим мотивима, терминално болесни са надом да ће неиспитани лек да им продужи живот.

У козметичким учествују очигледно људи који имају неподношљиве психичке проблеме.

И иначе, у клиничким испитивањима је највећи проблем да се прикупи довољан број људи који у томе желе да учествују.

Међутим, данас имаш тоталну политичку и медијску кампању са тенденцијом да свако ко не пристаје да учествује у овом клиничком испитивању постаје грађанин другог реда и без икаквог основа му се ускраћују нека од основних људских права.

Да не говорим да већ неко време траје несхватљива кампања за пелцовање деце свих узраста, мислим да је у САД већ почело са масовним пелцовањем деце (нисам сигуран).

.

"Vreme je da se mere određuju REGIONALNO" Vesić: Beograđani posvećeni vakcinaciji i biće nagrađeni, otvaramo kafiće i ODRŽAĆEMO FESTIVALE

• 01.05.2021. 13:13

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je vreme da se mere određuju regionalno, jer nema razloga da se deli ista sudbina sa lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano deset odsto građana. To bi, kako kaže, trebalo da bude neka vrsta nagrade.

Mislim da građani Beograda zaslužuju da budu nagrađeni jer su vrlo posvećeni vakcinaciji. Od 8. maja biće dozvoljen rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata i moja poruka ugostiteljima je da poštuju sve mere, kao i da vakcinišu svoje zaposlene kako bi mogli normalno da rade - istakao je Vesić i dodao da odlične rezultate u vakcinaciji osim Beograda imaju i Sremska Mitrovica, Niš, Novi Sad, Užice i još neki regioni.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/v...ogradani-posveceni-vakcinaciji-i-bice/5gnjlws

"Vreme je da se mere određuju REGIONALNO" Vesić: Beograđani posvećeni vakcinaciji i biće nagrađeni, otvaramo kafiće i ODRŽAĆEMO FESTIVALE

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je vreme da se mere određuju regionalno, jer nema razloga da se deli ista sudbina sa lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano deset odsto građana. To bi, kako kaže, trebalo da bude neka vrsta nagrade.

Mislim da građani Beograda zaslužuju da budu nagrađeni jer su vrlo posvećeni vakcinaciji. Od 8. maja biće dozvoljen rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata i moja poruka ugostiteljima je da poštuju sve mere, kao i da vakcinišu svoje zaposlene kako bi mogli normalno da rade - istakao je Vesić i dodao da odlične rezultate u vakcinaciji osim Beograda imaju i Sremska Mitrovica, Niš, Novi Sad, Užice i još neki regioni.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/v...ogradani-posveceni-vakcinaciji-i-bice/5gnjlws

I dobro, kako on misli da odrzava festivale a da mu na iste ne dođu npr slabovakcinisani Valjevci npr ili Novo Pazarci ili koji vec...?

Hoce li biti barikade na ulazu u Beograd kao za vreme Nemacke okupacije ili kako ?

....

.
На основу којег прописа "познати правник" и "књижевник", Весић, мисли да спроводи ову несхватљиву дискриминацију грађана на јавним местима и окупљањима?

Ово је већ виђено лудило где окупљање више стотина људи на отварању споменика не представља никакву опасност, али је коло у које се уплело десетак људи испред тог истог споменика невиђено угрожавање здравља грађана Србије.

Има ли краја овом лудилу?

.

bili ste poslušni i dobri, sad da čika velja bonu

.
Као и обично, од тебе само празне фразе и понављање пропаганде државних таблоида.

Наравно, и сејање страха који нигде и ничим није утемељен.

Недавно сам овде описао случај пацијента који је био петнаест дана у ковид болници без икаквих симптома болести, спремали се да сутра излази, да би шеснаести дан јавили фамилији да је преминуо.

У разговору са лекаром, каже преминуо од ковид!

Како од ковид када и наши инфектолози тврде да ако нема симптома вирус траје у организму око 12 дана.

И све је окружено оваквим необјашњивим очигледним лажима.

Ако се неко пелцовао, па добио ковид, е то је нови сој! Још један џокер из рукава ковид мафије.

Не знају како вирус изгледа, али знају да постоје варијанте нечег о чему појма немају.

Ма супер, само гутајте курир и информер и нема проблема...

.

Kao i obično, neartikulisano lupetanje i anegdotalni "dokazi".

Upinješ se kao mazga da nešto dokažeš a nemaš pojma o čemu pričaš niti je tvoje nekontrolisano baljezganje poktrepljeno bilo kakvim argumentima.
Pominješ treću fazu ispitivanja, pitam te imaš li mučeniće uopšte pojma kako izgleda kliničko ispitivanje, ti nastaviš da lupetaš nešto potpuno levo.

Kako može biti učesnik ispitivanja neko koga niko ništa nije pitao, nikakve podatke nije uzeo, nije proverio prethodno zdravstveno stanje, nije definisano kontrolnu grupu koja će primiti placebo, nikoga od vakcinisanih niko ne zove, ništa ne proverava, da li se zarazio, kakva je reakcija na vakcinu, ništa od toga.

Nije to kako mali Perica zamišlja klinička ispitivanja, to ti je kako mali debilko zamišlja klinička ispitivanja.

Što se tiče tih pojedinačnih dokaza koje pominješ evo imam i ja jedan.
Idem na sahranu sutra, žena jeste bila u godinama ali još uvek "u snazi" što se kaže, mogla je još da radi u polju i da pešači po 10-15 km po brdima. Sin je zarazio, on je bio mesec dana u bolnici, vrlo ozbiljno je bilo, brat mu prošao joj prošao još gore, mesec i po dana u bolnici. Obojica su ispod 55 godina koje pominješ kao granicu ispod koje niko nije trebao da se vakciniše.
Sad više niko u familiji ne postavlja pitanje treba li da se vakciniše ili ne ali za tetku je kasno.
Mene zanima samo mora li konkretno svaka porodica nekoga da izgubi da bi ostalima došlo do pameti da je bolje da se vakcinišu kad već mogu.

Kao i obično, neartikulisano lupetanje i anegdotalni "dokazi".

Upinješ se kao mazga da nešto dokažeš a nemaš pojma o čemu pričaš niti je tvoje nekontrolisano baljezganje poktrepljeno bilo kakvim argumentima.
Pominješ treću fazu ispitivanja, pitam te imaš li mučeniće uopšte pojma kako izgleda kliničko ispitivanje, ti nastaviš da lupetaš nešto potpuno levo.

Kako može biti učesnik ispitivanja neko koga niko ništa nije pitao, nikakve podatke nije uzeo, nije proverio prethodno zdravstveno stanje, nije definisano kontrolnu grupu koja će primiti placebo, nikoga od vakcinisanih niko ne zove, ništa ne proverava, da li se zarazio, kakva je reakcija na vakcinu, ništa od toga.

Nije to kako mali Perica zamišlja klinička ispitivanja, to ti je kako mali debilko zamišlja klinička ispitivanja.

Što se tiče tih pojedinačnih dokaza koje pominješ evo imam i ja jedan.
Idem na sahranu sutra, žena jeste bila u godinama ali još uvek "u snazi" što se kaže, mogla je još da radi u polju i da pešači po 10-15 km po brdima. Sin je zarazio, on je bio mesec dana u bolnici, vrlo ozbiljno je bilo, brat mu prošao joj prošao još gore, mesec i po dana u bolnici. Obojica su ispod 55 godina koje pominješ kao granicu ispod koje niko nije trebao da se vakciniše.
Sad više niko u familiji ne postavlja pitanje treba li da se vakciniše ili ne ali za tetku je kasno.
Mene zanima samo mora li konkretno svaka porodica nekoga da izgubi da bi ostalima došlo do pameti da je bolje da se vakcinišu kad već mogu.

Rece da je zena bila u poodmaklim godinama...

Isto to kazete i za vakcinisane pa i revakcinisane koji su takođe preminuli poput Simjonovica, Tozovca, Vlaste...

Dakle eto oni su bili i revakcinisani pa opet...

Tako da...nemoj izvoditi olake zakljucke...

....

kad stiže ta univerzalna za sve sojeve ?

Nikad...
Jer bolje ovako valjati pricu kako se uvek i iznova pojavljuju neki novi nenadjebivi sojevi...

Zasad su to bili ovi BRIKS sojevi...

Brazilski soj
Indijski soj
Kineski izvorni soj
South Africki soj

Sto samo govori o geopolitickoj pozadini ovog kreiranog bioloskog oruzja korona...

....

Nikad...
Jer bolje ovako valjati pricu kako se uvek i iznova pojavljuju neki novi nenadjebivi sojevi...

Zasad su to bili ovi BRIKS sojevi...

Brazilski soj
Indijski soj
Kineski izvor
South Africki soj

Sto samo govori o geopolitickoj pozadini ovog kreiranog bioloskog oruzja korona...

....

šta misliš, koja zemlja bi sledeća mogla da bude sa razarajućim smrtonosnim nevidljivim neprijateljem , tj novim sojem ?

šta misliš, koja zemlja bi sledeća mogla da bude sa razarajućim smrtonosnim nevidljivim neprijateljem , tj novim sojem ?

Pa ako su udarili na BRIKS...
Ostala im je jos samo čelna zemlja tog bloka tj Rusija...
Ali ona je verovatno do sad provalila zaveru i krenula u odbranu...

Setimo se i kako je na pocetku cele price prosle godine kod nas dosla njihova ABHO jedinica ruske vojske...i cistila bolnice i ulice...prskali...
Ali ubrzo ih je neko sklonio...jer bi bilo jasno i logicno se zapitati odkud i zasto oni tu...ako je to tek samo neki virus...?

Pa sta mislis zasto...
Zato sto je od starta pozadina price da je u pitanju biolosko oruzje korona...a ne tek nekakav pijani šišmiš...

A biolosko oruzje ne donosi sam vetar ni tek necije kijanje...vec ga neko pusta i pustio ga ja dal tad samo tamo u Kini il gde sve ne jos...

Takođe posle Kine sledeca lokacija sa lokalnom tzv transmisijom je bila Italija i to njen sever...

Pa koja je to transmisija sa Juga Kine na Sever Italije...
Ma daj...sve kreirano i po potrebi pustano gde i kako treba po planu haosa iz kojeg onda dolazi planirani red...
Ordo ab Chao...
Stara fora vladara iz senke...

....

Rece da je zena bila u poodmaklim godinama...

Isto to kazete i za vakcinisane pa i revakcinisane koji su takođe preminuli poput Simjonovica, Tozovca, Vlaste...

Dakle eto oni su bili i revakcinisani pa opet...

Tako da...nemoj izvoditi olake zakljucke...

....

Ja ti rekoh da je sin zarazio i da on ima manje od 50.
Ti reče da ispod 55 niko ne bi trebao da se vakciniše a njemu ostaje, kad sahrani majku i kad se oporavi posle mesec dana u kovid bolnici, da razmišlja da li bi možda bilo drugačije da se vakcinisao i on i majka.

Pa ako su udarili na BRIKS...
Ostala im je jos samo čelna zemlja tog bloka tj Rusija...
Ali ona je verovatno do sad provalila zaveru i krenula u odbranu...

Setimo se i kako je na pocetku cele price prosle godine kod nas dosla njihova ABHO jedinica ruske vojske...i cistila bolnice i ulice...prskali...
Ali ubrzo ih je neko sklonio...jer bi bilo jasno i logicno se zapitati odkud i zasto oni tu...ako je to tek samo neki virus...?

Pa sta mislis zasto...
Zato sto je od starta pozadina price da je u pitanju biolosko oruzje korona...a ne tek nekakav pijani šišmiš...

A biolosko oruzje ne donosi sam vetar ni tek necije kijanje...vec ga neko pusta i pustio ga ja dal tad samo tamo u Kini il gde sve ne jos...

Takođe posle Kine sledeca lokacija sa lokalnom tzv transmisijom je bila Italija i to njen sever...

Pa koja je to transmisija sa Juga Kine na Sever Italije...
Ma daj...sve kreirano i po potrebi pustano gde i kako treba po planu haosa iz kojeg onda dolazi planirani red...
Ordo ab Chao...
Stara fora vladara iz senke...

....

ne deluje mi da će Rusija da prosledi priču sa novim sojem, oni su fokusirani na zaradu od vakcina
zar nije nekako paralelno kad se uzme u obzir da Kina i Rusija samo uvaljuju vakcine a kod njih se ništa značajno ne dešava što se tiče ovog 'pomora'
doduše, Kina je bila začetnik ovog projekta, ona je startovala i brzo se ugasila u epidemiološkom smislu katastrofe

obično, narko dileri samo valjaju drogu ali se i ne drogiraju

btw. sledeći bi mogli da bude povampirena korona Italija ili pak Španija s obzirom da su imali onaj njihov grip
a možda i neka egzotična zemlja ili pak Himalajski soj...ko zna

Ja ti rekoh da je sin zarazio i da on ima manje od 50.
Ti reče da ispod 55 niko ne bi trebao da se vakciniše a njemu ostaje, kad sahrani majku i kad se oporavi posle mesec dana u kovid bolnici, da razmišlja da li bi možda bilo drugačije da se vakcinisao i on i majka.

A ja ti rekoh da se pomenut trojac javnih licnosti ne samo vakcinisao vec i revakcinisao...
Pa...?

...

A ja ti rekoh da se pomenut trojac javnih licnosti ne samo vakcinisao vec i revakcinisao...
Pa...?

...

Moram da se prekrstim, vaš suludi način razmišljanja je apsolutno pogubio sve kontakte sa realnošću.

Dakle, po tvojoj logici, ako je neko vakcinisan i umro, treba bataliti vakcinaciju jer nema smisla, ne pomaže svima. :dash::dash::dash:
Sačuvaj me bože ovakvih gluposti.

Moram da se prekrstim, vaš suludi način razmišljanja je apsolutno pogubio sve kontakte sa realnošću.

Dakle, po tvojoj logici, ako je neko vakcinisan i umro, treba bataliti vakcinaciju jer nema smisla, ne pomaže svima. :dash::dash::dash:
Sačuvaj me bože ovakvih gluposti.

Pa moja iskljucivost je onda samo u srazemri sa tvojojm...
Ti zbog smrtnosti od 0,9% zelis vakcinisati sve...sa necim sto je sklepano u ovih godinu dana...

Poenta je ne biti iskljuciv u staovovima... jer nema razloga niti sigurnih naucnih tvrdnji kakogod okrenes...

Sve vakcine koje su odobrene su odobrene "PO HITNOSTI" - tako ti je i sa Fajzerom kojeg pod tom ogradom odobri FDA, a i sa eno Modernom sam stavljao link danas...
Dakle "po hitnosti"..., a ne regularnom procedurom...

...

Hit, pa posle kako da ih ne zezaš

1619894990352.png

Pa moja iskljucivost je onda samo u srazemri sa tvojojm...
Ti zbog smrtnosti od 0,9% zelis vakcinisati sve...sa necim sto je sklepano u ovih godinu dana...

Poenta je ne biti iskljuciv u staovovima... jer nema razloga niti sigurnih naucnih tvrdnji kakogod okrenes...

Sve vakcine koje su odobrene su odobrene "PO HITNOSTI" - tako ti je i sa Fajzerom kojeg pod tom ogradom odobri FDA, a i sa eno Modernom sam stavljao link danas...
Dakle "po hitnosti"..., a ne regularnom procedurom...

...

To od 0,9% smrtnosti je paralisalo svet već godinu i po dana i još se ne zna kada će se sve završiti i kako.

I kada se sve završi biće to zbog nauke koja će naći odgovarajuću vakcinu ili lek a ne zbog lupetanja dokonih internet filozofa.

To od 0,9% smrtnosti je paralisalo svet već godinu i po dana i još se ne zna kada će se sve završiti i kako.

I kada se sve završi biće to zbog nauke koja će naći odgovarajuću vakcinu ili lek a ne zbog lupetanja dokonih internet filozofa.
Nije smrtnost paralisala, već njegove zastrašujuće mogućnosti. Pritisak na zdravstveni sistem je nezabilježen.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back