Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Према извјештају Си-Ен-Ен-а, 38,9 одсто припадника америчког маринског корпуса одбија да се вакцинише против короне.​

Према објављеним подацима, већ је вакцинисано око 75.500, што чини 61,1 одсто, док је вакцинацију одбило 48.000 припадника маринског корпуса. У Сјеверној Каролини постотак вакцинисаних износи 43 одсто. Бројеви поред редовних војника укључују и резервисте.
Представник за штампу америчког маринског корпуса изјавио је да ће сви они који су засад одбили вакцинацију имати могућност да се вакцинишу ако се предомисле.
https://srbin.info/svet/si-en-en-skoro-40-odsto-americkih-marinaca-odbilo-vakcinaciju-protiv-korone/
Како ће на ово реаговати Вулинови маринци и војска?
За полицију одавно знамо да су пале душе још од Слободана Милошевића који им је још у време инфлације давао огромне плате а ти исти га мимо устава испоручили Хагу.Здравствени радници у Србији су већ одавно довољно уцењени да сви морају да приме вакцине.
Jeл' вас двоје то у функцији антиваксера?

To je za mene ok, radis i ponasas se prema svojim ubedjenjima, ali
zasto i koji je vas motiv da ovde na forumu drndate iskljucivo o stetnosti
vakcina? Niko iz blize okoline nece vise sa vama da se druzi pa onda
zloupotrebljavate ovde forum?

95% planete Zemlje nevakcinisano...
70% Srbije nevakcinisano (od toga mahom mladje populacije, mladje od 65+)

I ti kazes da nema s kim da se druzimo ?
Vrati igricu na pocetak pa kreni ponovo... ;)

...

...

Зашто се ово крије – Џон Јоанидис, истраживање: Стопа смртности од короне 0,15%!

https://srbin.info/svet/zasto-se-ovo-krije-dzon-joanidis-istrazivanje-stopa-smrtnosti-od-korone-015/

Према истраживању Џона (Јоаниса) Јоанидиса, професора Универзитета у Станфорду (САД), објављеном 26. марта 2021, просјечна стопа смртности од короне износи око 0,15 одсто.

У прилогу под насловом „Преглед систематских процјена ширења и степена смртности ковида-19“ (Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID‐19: an overview of systematic evaluations) објављеном у Европском часопису за клиничка истраживања (European Journal of Clinical Investigation) сагледано је шест систематских процјена у којима су комбиновани подаци из 338 студија и 50 земаља. Докази су углавном прикупљени из Европе и Сјеверне и Јужне Америке – само једно истраживање односило се на неки други континент.
joanidis-metod.png

...

Ово је барем једноставно - погледати ширу слику.
Они који су наредили ограничења су претходно имали лоше резултате, па су гледали да их поправе.
Ко је био добар - имао је шансу да остане бољи.

Срећа па са Америку осим бруто статистике постоји и статистика по њиховим државама, лако може да се види ко је какав.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
Imali za Srbiju.

Imali za Srbiju.
Постоји све шта ти падне на памет.

Одавде бираш земљу која те занима
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Линк за нас
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/

То изнад је за број оболелих, тестираних и слично.
Испод је линк за број вакцинисаних (једном, двапут, проценти, бруто бројеви...)

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
Врло једноставно се бирају земље. Можеш да поредиш велики број земаља. Не постоје подаци баш за све (нпр. нема за Кину).
Могу чак и да се скину подаци, ко жели да чита саме бројеве, за сваки дан.

...

Зашто се ово крије – Џон Јоанидис, истраживање: Стопа смртности од короне 0,15%!

https://srbin.info/svet/zasto-se-ovo-krije-dzon-joanidis-istrazivanje-stopa-smrtnosti-od-korone-015/

joanidis-metod.png

...
Ако се узме колико је до сада било, то јесте 0,15%. Да ли је ово данас крај? Није. Број ће да порасте.

Број инфекција је претпостављених 1,5 до 2 милијарде. Да ли то значи да оних 0,15 исто треба да буде од-до ? Тај број не може да стоји, ко је онај други број представљен опсегом.

Ако је мање од трећине становништва до сада, по процени а не по подацима, имало сусрет са вирусом - ако пустимо да вирус стигне до свих, имаћемо око 0,6 % смртности, зар не? Вирус још није стигао до свакога.

По једном ранијем испитивању у Јужној Кореји смртност од вируса је 0,96%.

Од целог истраживања си истакао један број, али ниси истакао услове под којима је тај број дат. Манипулација у покушају.

To je za mene ok, radis i ponasas se prema svojim ubedjenjima, ali
zasto i koji je vas motiv da ovde na forumu drndate iskljucivo o stetnosti
vakcina? Niko iz blize okoline nece vise sa vama da se druzi pa onda
zloupotrebljavate ovde forum?

Mi drndamo da stvari uopste nisu kakvim se predstavljaju, i da stoga insistiranje da vakcine MORAJU da se prime predstavlja zapravo mnogo gori oblik propagande od onog koji se lepi onima koji se protive obaveznoj vakcinaciji. Znaci OBAVEZNOJ vakcinaciji. Mi koji smo protiv obavezne vakcinacije ne sprecavamo nikoga da se vakcinise, mada razmatram da pokrenem pitanje ZDRAVSTVENOG STATUSA onih koji se vakcinisu, posto vidimo da u najmanju ruku OBOLJEVAJU od virusa, a u najgorem slucaju im je ubrizgano ko zna sta sto moze biti 100 puta gore od korone. Tako da se mislim da trazim da oni koji su se vakcinisali moraju da sede kod kuce, da obavezno budu OBELEZENI kada izlaze iz kuce i da imaju dozvolu za krajnje limitirano kretanje, samo za osnovne potrebe, posto potencijalno mogu da ugroze nas koji se nicim nismo spricali time sto su dobili spricanjem. (ovde malo teram mak na konac, ali zapravo ovo sto pisem je potpuno relevantno logicki).

Inace oprosticu ti na pitanju posto ne zivis u Srbiji i nisi videla (mada mozes, pretrazi klipove N1 i NovaS vezano za "antivaksere" i sl u poslednjih mesec dana) kakva je PROPAGANDNA KAMPANJA radjena protiv nas koji smo protiv obavezne vakcinacije, cak od toga da se javno diskutovalo da li da nam se zabrani lekarska nega, da moramo da placamo sami za istu, da nas zatvaraju (bukvalno) u zatvore, ili da li da nas obavezno vakcinisu. Znaci bukvalno je propagiran TEROR u javnim medijima protiv nas.

A sad dolazi ovo od SZO. Naravno, uvek se nalaze neki novi izgovori - prvo nije bilo dovoljno vakcinisanih, pa onda kad ih je bio solidan broj ispada da vakcine ne stite bas toliko i da mozes i vakcinisan i da se razbolis i sa prenosis virus, pa onda posledicno i ako si vakcinisan moras da nosis maske, sad kolega gore pise kako je ovo sa preporukom da se ne traze dokazi o vakcinaciji pri ulasku u drugu zemlju da se ucini siromasnima, i tako ce se uvek naci novi razlog da se opravda ono sto se namece, a realnost ce ih stalno demantovati JER NESTO U SVEMU TOME ZESCE NE STIMA.

Inace obratite paznju kako se sad, od pre neki dan, kako se POPUSTA sa Covid histerijom (navedena preporuka SZO je najveca samarcina VAKSERIMA), ODJEDNOM fokus prebacuje na KLIMATSKE PROMENE i sada, kad vide da sa Covid budalastinom i nisu postigli efekat kakav su hteli, mada je pucina pokazala kolike su ljudi zapravo budale, KLIMATSKE PROMENE postaju KRIZA i od sada se mora tako zvati i prema njoj tako postupati.

Samo najgluplji pripadnici ljudskog roda nece primetiti bukvalni kontinuitet KRIZNE SVETSKE SITUACIJE, koja je prebacena sa Covida sada na klimatske promene, a sve jer im ovo sa Covid-om bas i ne radi kako su hteli.

Pratite i otvorite oci. Oni ne odustaju od SVETSKE KRIZE, i pravice je kako god znaju i umeju. Evo od globalnog zagrevanja mi se smrzavamo u Srbiji u aprilu.

Ne bi me zacudilo da uskoro postane nova KRIZA - napad vanzemaljaca na Zemlju, gde moramo da se ujedinimo i predamo svu vlast Svetskoj vladi, jer ocigledno se radi sve na tome da se centralizuje upravljanje svima nama.

Providno do bola, ali narod je stoka i progutace sve sto joj se baci. Ali zato smo tu mi borci za istinu i pravdu da otvaramo oci i lupamo cvengere.

Ja sam samo uljudno pitala zasto su ovde i ne samo ovde nego
u 70% slucajeva najaktivniji antivakseri koje ziv covek ne prisiljava na
bilo kakve vakcinacije.

Ponavljam ti, ne zivis ovde, nisi gledala na javnim medijima odvratnu kampanju protiv "antivaksera", gde se bukvalno javno raspravljalo da li postoje osnove da nas hapse, zatvaraju, prisilno vakcinisu, kaznjavaju novcano, ukinu nam pravo na lecenje... Mrzi me sad da ti trazim po YT, potrazi klipove sa prigodnim nazivima od N1 i NovaS.

Ne znam sta se pricalo po ostalim medijima jer ih ne gledam (ne gledam ni pomenute, pogledam samo selektivno sta me interesuje na YT), ali mogu da mislim sta bilo na Happy-ju, RTS-u i Pink-u.

Bukvalno je bila PROPAGANDNA KAMPANJA i JAVNA OSUDA "antivaksera" koja je, logicno, rezultirala hapsenjem nekoliko zena koje se zalazu za slobodu izbora pri vakcinaciji, kao i dr. Aleka Racica, naseg vrhunskog lekara. Nekima od njih je zabranjeno da javno nastupaju i govore.

Toliko o demokratiji, mada ovo nije pitanje demokratije (to je izborni proces) vec slobode govora. Ovo je definitivno postala drzava pod Komunistickom Nazadnom partijom, mada je to svetski trend. Tako da kad Pic0usti kaze "groblja ce nam biti mala" to je OK i cool, a kad neko kaze "ne mozete da me terate da se vakcinisem ako ne zelim" on je terorista.

Ludilo mozga.

Vakcine nisu obavezne.
Нису, али само захваљујући вољи министра здравства јер му прошле године усвојени закон даје овласт да прогласи обавезну вакцинацију против било које болести (са све садјеловањем војске и полиције) кад год пожели. Дакле, данас није обавезно, али буквално сутра може бити.

Ti prvi gutaš te gluposti koje ti se bacaju, a ni jedna nema bilo kakav naučni dokaz ili bar vezu sa zdravim razumom.

Nadam se da si cuo za farmakomafiju i podmicene lekare.

Da li si svestan da nijedan lekar koji ti propisuje lek veze nema sa tim lekom? I da radi samo onako kako mu je napisala/prepisala/nalozila kompanija koja lek proizvodi? Ona ista koja samo i jedino posluje radi ostvarivanja profita? Ili zivis u iluziji da su to sve jako dobre cike i tete koje jaaaako mnogo vole ljude?

Da li znas da MOJE kolege, inzenjeri, rade isto - proizvode proizvode koji imaju namerno OGRANICEN vek trajanja?

I ti meni pricas o zdravom razumu.

Ono sto masa ljudi ne shvata je:

Vise nije nista isto kao pre 30-40 godina. Svet je postao mnogo gore mesto za zivot. Nema vise casti, morala, postenja, sve je postalo samo novac, novac, novac.

Malo cu da napravim otklon u politiku - slicno je sa EU: EU kakvom se predstavljala 2000. vise nije ista, postala je mnogo GORA. Zapravo je samo ogoljena njena sustina zbog koje je i napravljena. Zato neko ko je 2000. i bio mozda za ulazak u EU ako danas nije promenio to misljenje ima mozak kisne gliste.

Zapamti vec jednom da se ne ponavljam sto puta: NAKON SKANDALA I BRUKE I SZO I CELE FARMAKOMAFIJE 2009. SA SVINJSKIM GRIPOM, NEMA VISE POVERENJA U NJIH, a bogami dobrim delom ni u LEKARE. Hirurzima svaka cast (onima koji ne kradu organe ljudima), svi ostali su pod velikim ?

I to je jedino zdravorazumsko razmisljanje.

Zapamti vec jednom da se ne ponavljam sto puta: NAKON SKANDALA I BRUKE I SZO I CELE FARMAKOMAFIJE 2009. SA SVINJSKIM GRIPOM, NEMA VISE POVERENJA U NJIH, a bogami dobrim delom ni u LEKARE. Hirurzima svaka cast (onima koji ne kradu organe ljudima), svi ostali su pod velikim ?
Извини што ћу ти урушити мишљење о хирурзима, али на Западу имаш доста тужби против болница које су вршиле хируршке интервенције и кад за то није било неспорних индикација, да би наплаћени рачуни били што већи.

Извини што ћу ти урушити мишљење о хирурзима, али на Западу имаш доста тужби против болница које су вршиле хируршке интервенције и кад за то није било неспорних индикација, да би наплаћени рачуни били што већи.

Hteo sam da budem fer, ali onda sam se setio kradje organa. Naravno, ima i toga sto si ti rekao. Zapravo svakim danom je sve gore jer se samo juri profit, a stvari postanu stvarno gadne kada je roba koja je u pitanju LJUDSKO TELO.

Ако се узме колико је до сада било, то јесте 0,15%. Да ли је ово данас крај? Није. Број ће да порасте.

Број инфекција је претпостављених 1,5 до 2 милијарде. Да ли то значи да оних 0,15 исто треба да буде од-до ? Тај број не може да стоји, ко је онај други број представљен опсегом.

Ако је мање од трећине становништва до сада, по процени а не по подацима, имало сусрет са вирусом - ако пустимо да вирус стигне до свих, имаћемо око 0,6 % смртности, зар не? Вирус још није стигао до свакога.

По једном ранијем испитивању у Јужној Кореји смртност од вируса је 0,96%.

Од целог истраживања си истакао један број, али ниси истакао услове под којима је тај број дат. Манипулација у покушају.
Па не рачуна се статистика смртности тако како си ти замислио.:lol:
По тој логици твојој, смртност ид грипа је онда катастрофална јер у свакој епидемији умре још и још људи.
СЗО кад је пре пар месеци објавила да је смртност заразе око 0.23%, наведено је и 'са тенденцијом даљег пада'.
Е, то већ јесте логично, а не ово како ти замишљаш след догађаја.
Професор Јоанидис је смртност од короне још априла прошле године проценио на 0.1%,сад је ревидирао на 0.15% на основу извештаја из преко 200 студија.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back