Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1629112171638.png

Већ сам ти одговорио да ја немам проблем. Прочитао сам пажљиво упутство а сем тога знам како се испитују вакцине и то ми је било више него довољно да не прихватим да се вакцинишем.
To što si ti sricao uputstvo na engleskom ne znači ništa, treba i da znaš engleski.
(Btw. znam da ne znate ni engleski ni srpski, inače bi videli koliko je ona budaletina iz SRBIN.INFO nepismena i nema veze sa pravopisom).

Ovo sto se podmece kao kovidvakcine pak po recima samih proizvodjaca ne stiti
Kad se već kačiš za tu saglasnost:
Šta ono tačno piše u tački 1.?
Na sva moja pitanja odgovoreno je... (na moje zadovoljstvo) ili (na moje nezadovoljstvo)?

Poslednja izmena od moderatora:
Не знам ко је поставио видео из Биологије за VII разред. Корисно га је погледати. Ево рецимо ја сам научио шта су вирусне болести и како се преносе, шта је епидемија и шта пандемија. Корисно је то штиво за нас који смо пропустили основно образовање чувајући овце по планинчинама.

Virusne bolesti.jpg

Како је „већина јединки у популацији” бар нешто мало преко 50%, а толико заражених короном никад нигдје није било ни близу, сад сам научио и да епидемије – нема.
Хух, баш ми је лакнуло, већ сам се упрпио да ћу морати да се хуманистички жртвујем за околину и заврнем рукав како бисмо заједничким снагама зауставили епидемију короне, кад оно – ње никад није ни било! Ето шта ти је школа! Тешко оном ко је прескочи.

Не знам ко је поставио видео из Биологије за VII разред. Корисно га је погледати. Ево рецимо ја сам научио шта су вирусне болести и како се преносе, шта је епидемија и шта пандемија. Корисно је то штиво за нас који смо пропустили основно образовање чувајући овце по планинчинама.

Pogledajte prilog 991995

Како је „већина јединки у популацији” бар нешто мало преко 50%, а толико заражених короном никад нигдје није било ни близу, сад сам научио и да епидемије – нема.
Хух, баш ми је лакнуло, већ сам се упрпио да ћу морати да се хуманистички жртвујем за околину и заврнем рукав како бисмо заједничким снагама зауставили епидемију короне, кад оно – ње никад није ни било! Ето шта ти је школа! Тешко оном ко је прескочи.
А јеси ли упратио како ИГНОРИШУ ово што сам малопре поставио?
Сад ћу да копирам...

Него да ја напишем МОЈЕ искуство од пре сат времена.
Директор нашег, бањалучког Унивезитетског клиничког центра даје изјаву...
Повод је организовање пријема за једног параолимпијца који иде у Токио.
Десет новинара и пет камермана...доректор, спортиста, његов тренер и портпарол.
Нико не носи маску, а на питање колегинице треба ли, директор УКЦ се насмејао...
И заврши тај део око пријема...и колегиница има додатно питање ван спорта, око ове короне...
Издекламује директор УКЦ Бањалука оно што мора...
и додаје: према подацима које имамо, у свету од 1000 умрлих од короне, 999 није било вакцинсано.
Добро, каже колегиница, а сада нам реците КОЛИКО ОД ОНИХ КОЈИ ЛЕЖЕ на интезивној нези у Бањалуци је вакцинисано.
Каже дирекор УКЦ ладно "немам тај податак" и гледа у портпарола а овај слеже раменима,
ДАКЛЕ, "ЗНАШ" ПОДАТКЕ ЗА ЦЕО СВЕТ, А НЕ ЗНАШ ЗА УКЦ БАЊАЛУКА ЧИЈИ СИ ДИРЕКТОР...

После овога не желим више да пишем на овој теми...
Софија је, као ДОКТОРКА, давно дигла руке од бацања бисера пред свиње...а и ја ћу.

Tad ce proizvodjac da zavrsi ispitivanje.
Oni sami to kazu.
Sto se tice odobrenja , to daju nadlezne ustanove kad im proizvodjaci dostave dokaze o zavrsenim ispitivanjima.
Rekao si da si upucen
Pa jesam upucen, zato se i cudim kakav problem imas sa ispitivanjem? I sta si ti shvatio kao lose tu? Ne znam da li si zaista od onih koji misle da vakcina nastaje od nicega, sklepa se kako se stigne, da se stotinama miliona ljudi, pa se onda ispituje hoce li da prezive. Ako tako mislis, lose si informisan. Mnooogo lose.

Uzeo si primer Fajzera, a ako je neko ispunio studije podacima onda je to Fajzer. Procedure za odobravanje su jasne, i veoma stroge, i sve odobrene vakcine od nadleznih institucija su dokazano ok. Naravno, ako imas frku sa penicilinom, zaobici ces Fajzer. To se sve zna. I nije nista novo. Sto se nezeljenih reakcija tice, smesne su ili ne postoje, a sto se ucinkovanosti tice, definitivno deluju. Procenat umrlih vakcinisanih u odnosnu na nevakcinisane je ocigledan. Pricam o svim vakcinama. Ono ljudi vakcinisanih sa srednje teskom slikom, uglavnom je vakcinisano kineskom vakcinom. Fajzera ces naci jedva ili nigde. Tako da me cudi hejt na Fajzera.

Ja volim da razgovaram o cinjenicama ne o nagadjanju i zavijanju forme. Apsolutna je cinjenica da vakcina radi posao. Licno sam se uverio u to i imam vrlo kompetentne ljude u porodici da mi otklone svaku dilemu na tu temu.

Mislim da ako zaista hoces da istrazis redom sve, da ces naci odgovor na pitanja koja imas. Ako pak hoces da budes ubedjen u teoriju zavere losih doktora, onda ti nijedan odgovor nece biti ok.

А јеси ли упратио како ИГНОРИШУ ово што сам малопре поставио?
Сад ћу да копирам...
Немој тако, не игноришу ништа, пажљиво спремају непријатна питања и чекају да им стигне одговор из централе, онда ће засути форум, са све додацима равне Земље, Мирољуба и Трећег ока. ;)

Pa jesam upucen, zato se i cudim kakav problem imas sa ispitivanjem? I sta si ti shvatio kao lose tu? Ne znam da li si zaista od onih koji misle da vakcina nastaje od nicega, sklepa se kako se stigne, da se stotinama miliona ljudi, pa se onda ispituje hoce li da prezive. Ako tako mislis, lose si informisan. Mnooogo lose.

Uzeo si primer Fajzera, a ako je neko ispunio studije podacima onda je to Fajzer. Procedure za odobravanje su jasne, i veoma stroge, i sve odobrene vakcine od nadleznih institucija su dokazano ok. Naravno, ako imas frku sa penicilinom, zaobici ces Fajzer. To se sve zna. I nije nista novo. Sto se nezeljenih reakcija tice, smesne su ili ne postoje, a sto se ucinkovanosti tice, definitivno deluju. Procenat umrlih vakcinisanih u odnosnu na nevakcinisane je ocigledan. Pricam o svim vakcinama. Ono ljudi vakcinisanih sa srednje teskom slikom, uglavnom je vakcinisano kineskom vakcinom. Fajzera ces naci jedva ili nigde. Tako da me cudi hejt na Fajzera.

Ja volim da razgovaram o cinjenicama ne o nagadjanju i zavijanju forme. Apsolutna je cinjenica da vakcina radi posao. Licno sam se uverio u to i imam vrlo kompetentne ljude u porodici da mi otklone svaku dilemu na tu temu.

Mislim da ako zaista hoces da istrazis redom sve, da ces naci odgovor na pitanja koja imas. Ako pak hoces da budes ubedjen u teoriju zavere losih doktora, onda ti nijedan odgovor nece biti ok.
Cinjenica je da ispitivanja nisu gotova

Evo ti šta kaže Sektor za vanredne situacije:
Епидемија заразне болести је пораст обољења од заразне болести неуобичајен по броју случајева, времену, месту и захваћеном становништву, такође, неуобичајено повећање броја обољења с компликацијама или смртним исходом, као и појава две или више међусобно повезаних обољења од заразне болести, која се никада или више година нису појављивала на једном подручју, као и појава већег броја обољења чији је узрок непознат, а прати их фебрилно стање.

A ovako to vidi Wikipedia:
Čim broj obolelih pređe jednu određenu granicu (kod gripa su to 0.4%) može se govoriti o epidemiji. Epidemije koje prelaze državne ili čak
kontinentalne granice nazivaju se pandemije.

A učiš iz videa, kao što sam i rekao (Youtube ili Tik Tok?), to su tvoji naučni dokazi?

Poslednja izmena od moderatora:
Већ је неко качио на форуму, пошто многи знају да прво иде од 2 до 4 године испитивање на животињама а од 1 до 2 на људима. У сваком случају, за годину дана нису могли то да ураде па су то написали да би се оградили од тужби. Имају алиби. Написали смо а људи су прихватили ризик.
Правно, ситуација чиста. Људи су добровољно прихватили виво експерименту.
Kacio je svako svasta. Fajzer decenijama razvija irnk, odnosno Gamaleja institut. Napravili su za ebolu pre par godina po tom principu. Dakle, ne ides od 0. Ne znam sta bi ti da se ispita i kako, ali prost razum govori da je do sada proslo toliko vremena, da bi nesto osto je otislo po zlu bilo i te kako primeceno. Ljudi koji su primali prvi te vakcine su imali zanemarljive efekte, dakle u prvoj fazi jos. I kao sto vidis, zivi su. Od pocetka pandemije su se bavili virusem, a bave se stalno istima. Postoje stalna unapredjenja vakcina. Cak i onih starih. To je kontinuirani proces.

Kacio je svako svasta. Fajzer decenijama razvija irnk, odnosno Gamaleja institut. Napravili su za ebolu pre par godina po tom principu. Dakle, ne ides od 0. Ne znam sta bi ti da se ispita i kako, ali prost razum govori da je do sada proslo toliko vremena, da bi nesto osto je otislo po zlu bilo i te kako primeceno. Ljudi koji su primali prvi te vakcine su imali zanemarljive efekte, dakle u prvoj fazi jos. I kao sto vidis, zivi su. Od pocetka pandemije su se bavili virusem, a bave se stalno istima. Postoje stalna unapredjenja vakcina. Cak i onih starih. To je kontinuirani proces.
Fajzer kaze 2023. 27. januar

Cinjenica je da ispitivanja nisu gotova
Nece biti gotova ispitivanja kao ispitivanja ni za 10 godina covece. Ja ne znam kako ti posmatras medicinu, ali zaista si mi smesan sa tim stavom. Bez uvrede. Ti moras da se informises o nacinu nastanka vakcina, procesima, metodama... Posto ti to nije struka, neces razumeti, ali ako si bas voljan, postoji nacin da se obrazujes na tu temu. Konkretno za ovu, iako je tebi nesto novo, princip irnk je poznata stvar, i upravo taj smer nas dovodi do vece efektivnosti uz manje kontraindikacija. Ako meni ne verujes, konsultuj institut za mikrobiologiju i imunologiju.

Nece biti gotova ispitivanja kao ispitivanja ni za 10 godina covece. Ja ne znam kako ti posmatras medicinu, ali zaista si mi smesan sa tim stavom. Bez uvrede. Ti moras da se informises o nacinu nastanka vakcina, procesima, metodama... Posto ti to nije struka, neces razumeti, ali ako si bas voljan, postoji nacin da se obrazujes na tu temu. Konkretno za ovu, iako je tebi nesto novo, princip irnk je poznata stvar, i upravo taj smer nas dovodi do vece efektivnosti uz manje kontraindikacija. Ako meni ne verujes, konsultuj institut za mikrobiologiju i imunologiju.
Ne moram.
Dovoljno mi je da procitam sta kazu sami proizvodjaci i sam odlucim na osnovu svog prava zapisanog u Ustavu

To što si ti sricao uputstvo na engleskom ne znači ništa, treba i da znaš engleski.
(Btw. znam da ne znate ni engleski ni srpski, inače bi videli koliko je ona budaletina iz SRBIN.INFO nepismena i nema veze sa pravopisom).

Kad se već kačiš za tu saglasnost:
Šta ono tačno piše u tački 1.?
Na sva moja pitanja odgovoreno je... (na moje zadovoljstvo) ili (na moje nezadovoljstvo)?
У чему је твој проблем? Ти си се вакцинисао и требало би да си спокојан а не ја, невакцинисан.
А оно супротно, читам и крстим се твом бесу? Не разумем шта ти желиш да тим бесом да постигнеш? Иди брате и прими и следећу и следећу...у опште ме не интересује твој избор, али у опште!
Зашто тебе доводи у стање хистерије мој избор?

Fajzer kaze 2023. 27. januar
Sacekaj i videces sta su objavili tog dana. :)

Vakcine koje su primali nasi roditelji ili mi, razlikovale su se. Ispitivanja su stalna kao i potencijalne promene. Ono sto su do sada uspeli da razviju je fenomenalno. 95% ucinka... na alfa soj... To je daleko iznad vakcina koje su radjene pre vise decenija a koje je narod primao bez reci.

Sacekaj i videces sta su objavili tog dana. :)

Vakcine koje su primali nasi roditelji ili mi, razlikovale su se. Ispitivanja su stalna kao i potencijalne promene. Ono sto su do sada uspeli da razviju je fenomenalno. 95% ucinka... na alfa soj... To je daleko iznad vakcina koje su radjene pre vise decenija a koje je narod primao bez reci.
Oni su ipak oprezniji od tebe.
Da ne kazem pametniji

Ne moram.
Dovoljno mi je da procitam sta kazu sami proizvodjaci i sam odlucim na osnovu svog prava zapisanog u Ustavu
Ne moras, ali dovoljno ti nije. Posebno ako ides na to da donosis zakljucak o nekoj stetnosti. Sto se ustavnog prava tice, ono je regulisano tako da postoje obavezne vakcinacije, tako da, ako ova bude, bices u obavezi kao sto si u skoli bio u obavezi.

Ne moras, ali dovoljno ti nije. Posebno ako ides na to da donosis zakljucak o nekoj stetnosti. Sto se ustavnog prava tice, ono je regulisano tako da postoje obavezne vakcinacije, tako da, ako ova bude, bices u obavezi kao sto si u skoli bio u obavezi.
Videcemo.
Obavezne vakcinacije ispitanim vakcinama su jedno, a ucesce u eksperimentu drugo.
Mengele je radio po propisima.

Oni su ipak oprezniji od tebe.
Ako hoces da svedemo na licni primer raspavu, evo ti. Moj dobri kolega sa posla je bio 9 meseci odsutan zbog korone. 2x se zarazavao i imao srednje teske slike. Prvi put bio u bolnici, drugi put kod kuce. Posledice i dan danas oseca. Mi koji smo bili u kontaktu sa njim (drugi put) smo imali bilans, vakcinisani nista, nevakcinisani lake ili nesto teze simptome. Ne znam nijedan primer da je neko iole teze imao a da je bio vakcinisan.

А оно супротно, читам и крстим се твом бесу? Не разумем шта ти желиш да тим бесом да постигнеш?
Зашто тебе доводи у стање хистерије мој избор?
Kao prvo, niti sam besan, niti u stanju histerije.
Nerviraju me samo vaši nesuvisli pokušaji da bez ikakvih argumenata i trunke zdravog razuma pobijate nešto o čemu apsolutno nemate pojma.

Иди брате и прими и следећу и следећу...у опште ме не интересује твој избор, али у опште!
Putuj i ti brate, preskoči i sledeću i sledeću... da li misliš da mene interesuje tvoj izbor?
Samo što bih ja uveo Covid pasoše za vakcinisane, pa ko zaglavi bolnicu, a nije vakcinisan, morao bi sam da snosi sve troškove lečenja.
Pa da te čujem onda, kad budeš morao da prodaš tvoje celo stado ovaca da pokriješ troškove lečenja - ako preživiš...

Ako hoces da svedemo na licni primer raspavu, evo ti. Moj dobri kolega sa posla je bio 9 meseci odsutan zbog korone. 2x se zarazavao i imao srednje teske slike. Prvi put bio u bolnici, drugi put kod kuce. Posledice i dan danas oseca. Mi koji smo bili u kontaktu sa njim (drugi put) smo imali bilans, vakcinisani nista, nevakcinisani lake ili nesto teze simptome. Ne znam nijedan primer da je neko iole teze imao a da je bio vakcinisan.
Moze.
Dva puta sam prelezao to stanje, prvi put kao oni iz Vuhana a drugi put uz caj pred TV i radije bih treci put nego da primim ijedno od tih sredstava koje smatrate vakcinom.
Prvi put dve nedelje bolovanja, a drugi put 5 dana.
Tvoj kolega je iskoristio priliku da se izlezava na talasu opste histerije i paranoje.

Када би десети део времена, које овде трошиш силећи се да нам објасниш нешто што теби првоме није јасно, утрошио на тражење информација а потом повезивања тих информација у целину, схватио би о чему пишемо.
Овако, робовски, бесмислено је. Укопао си се на позицију без обзира што је позиција без икакве основе.
Не знам за друге учеснике у дискусији, али мени у опште није стало до тога да тебе убедим у било шта.
Брутално ћу бити искрен, од виво експеримента на вама ја и моји имаћемо користи. Сачекаћемо да сва испитивања- на вама прођу и када вакцина буде имала сертификат контроле и квалитета, ваша жртва је имала смисла за моје-наше добро.
Могу вам само рећи велико хвала на жртвовању.
Ви на вакцину а ја на пиво!

Videcemo.
Obavezne vakcinacije ispitanim vakcinama su jedno, a ucesce u eksperimentu drugo.
Mengele je radio po propisima.
To sto ti nazivas ispitanim vakcinama je samo pitanje vremena. Sve vakcine se ispituju, stalno. Tako da su tvoji roditelji primili neispitanije vakcine od tebe.

Posto ovde imamo slucaj sa novim virusem, samim tim imas i "nove" vakcine. Ali daleko je to od stava da je nastalo preko noci i da pre toga nista nije bilo osnova. Kazem ti, prouci vakcine za ebolu, i bice ti jasno. Takodje, prozci zasto se za neke viruse moze napraviti vakcina a zasto za neke uopste ne.

Danas da naprave (bilo ko) vakcinu za hiv virus, to bi bio Nobel kao vrata, a ja sam ubedjen da bi ljudi poput tebe to preskocili iz nekog novog straha.

Sto se obavezne vakcinacije tice, da je ovo drzava, kao sto nije, mi bi smo taj problem resili lako. Isto i za maske i ostalo.

Kao prvo, niti sam besan, niti u stanju histerije.
Nerviraju me samo vaši nesuvisli pokušaji da bez ikakvih argumenata i trunke zdravog razuma pobijate nešto o čemu apsolutno nemate pojma.

Putuj i ti brate, preskoči i sledeću i sledeću... da li misliš da mene interesuje tvoj izbor?
Samo što bih ja uveo Covid pasoše za vakcinisane, pa ko zaglavi bolnicu, a nije vakcinisan, morao bi sam da snosi sve troškove lečenja.
Pa da te čujem onda, kad budeš morao da prodaš tvoje celo stado ovaca da pokriješ troškove lečenja - ako preživiš...
Бесан си и то дебело. Човек који доноси неразумну одлуку држи слово о разуму?! И онда кажеш да није бес?
Ај нека ти буде.
Што се тиче ковид пасоша, твојом жељом да нам их уведу само показујеш сем беса и мржњу. Значи, једноумље или ништа? Можда и жута трака око руке и логори, зашто не? То некако иде заједно?
И кажеш, ниси бесан а из тебе кипи бес и мржња?!

Када би десети део времена, које овде трошиш силећи се да нам објасниш нешто што теби првоме није јасно, утрошио на тражење информација а потом повезивања тих информација у целину, схватио би о чему пишемо.
Овако, робовски, бесмислено је. Укопао си се на позицију без обзира што је позиција без икакве основе.
Не знам за друге учеснике у дискусији, али мени у опште није стало до тога да тебе убедим у било шта.
Брутално ћу бити искрен, од виво експеримента на вама ја и моји имаћемо користи. Сачекаћемо да сва испитивања- на вама прођу и када вакцина буде имала сертификат контроле и квалитета, ваша жртва је имала смисла за моје-наше добро.
Могу вам само рећи велико хвала на жртвовању.
Ви на вакцину а ја на пиво!
Једни ин виво – други на пиво! :pivce:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back