Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.
Због чега би била потребна?

.
Меморијске Т ћелије не значе да нећеш поново заглавити у болници.
Шта мислиш зашто се сваке године критична полулација вакцинише за грип без обзира што смо га некада и прележали?
Од вируса нема спаса,само је ствар како ћеш се изборити сњим.Нема човјека који је имун на вирус.
Вакцина није ништа друго до безболнији начин стварања имунитета и ништа друго.
Све остале приче су за малу дјецу вјеруј ми.Сви смо ми у животу у просјеку примили цц 20 комада вакцина а највише у периоду до годину дана.
Дакле мале бебе примају вакцине а ви од тога стварате фаму као да ће вам нарасти рогове од једне обичне мртве вакцине.

Za tvoju informaciju Kinezi se vakcinisu samo kineskim vakcinama

China has secured 100 million doses of BioNTech’s vaccine. Why hasn’t it approved the jab yet?​

In January, Hong Kong authorities approved the vaccine for use in the city, citing data shared by BioNTech and recommendations from the WHO. Fosun delivered the first doses of BioNTech’s vaccine to Hong Kong in February and began distributing doses to city residents on March 10.

On Nov. 24, Fosun launched Phase II trials of BioNTech’s vaccine in China, testing its safety on a group of 960 volunteers, though similar trials in the U.S. and Germany already have concluded the vaccine is safe.

https://fortune.com/2021/03/20/biontech-covid-vaccine-china-approval-fosun/

Претпостављам да покушавају да копи пејстују рна вакцину.
Отуда одлагање одобрења за употребу већ купљене Фајзер вакцине.

Poslednja izmena:
ЕУ нас је претекла!
Capture 1.JPG

Меморијске Т ћелије не значе да нећеш поново заглавити у болници.
Шта мислиш зашто се сваке године критична полулација вакцинише за грип без обзира што смо га некада и прележали?
Од вируса нема спаса,само је ствар како ћеш се изборити сњим.Нема човјека који је имун на вирус.
Вакцина није ништа друго до безболнији начин стварања имунитета и ништа друго.
Све остале приче су за малу дјецу вјеруј ми.Сви смо ми у животу у просјеку примили цц 20 комада вакцина а највише у периоду до годину дана.
Дакле мале бебе примају вакцине а ви од тога стварате фаму као да ће вам нарасти рогове од једне обичне мртве вакцине.
.
Т ћелије су део имунског система који вакцина треба да испровоцира кроз блажу форму болести и на тај начин стекне податке о вирусу који га напада.

И сада да се имунски систем који се већ изборио са болешћу поново излаже стресу, а видимо да многи тај стрес и код нас нису преживели, мени делује неодговорно.

China has secured 100 million doses of BioNTech’s vaccine. Why hasn’t it approved the jab yet?​

In January, Hong Kong authorities approved the vaccine for use in the city, citing data shared by BioNTech and recommendations from the WHO. Fosun delivered the first doses of BioNTech’s vaccine to Hong Kong in February and began distributing doses to city residents on March 10.

On Nov. 24, Fosun launched Phase II trials of BioNTech’s vaccine in China, testing its safety on a group of 960 volunteers, though similar trials in the U.S. and Germany already have concluded the vaccine is safe.

https://fortune.com/2021/03/20/biontech-covid-vaccine-china-approval-fosun/

Претпостављам да покушавају да копи пејстују рна вакцину.
Отуда одлагање одобрења за употребу већ купљене Фајзер вакцине.
Па да у принципу вакцинишу само кинеском, док одобре Фајзера пола Кине ће бити вакцинисано.
У суштини у питању је класична политика и ништа више.

Poslednja izmena:
.
Т ћелије су део имунског система који вакцина треба да испровоцира кроз блажу форму болести и на тај начин стекне податке о вирусу који га напада.

И сада да се имунски систем који се већ изборио са болешћу поново излаже стресу, а видимо да многи тај стрес и код нас нису преживели, мени делује неодговорно.
Излаже се у сигурној дози коју може да поднесе,боља варијанта него да га покупи у већој дози природно.
Не треба се бојати вакцина,њихова сврха је само да се спрече тешке клиничке слике и ништа више.
Нико не може гарантовати да после вакцине нећеш и даље добити корону али у тотално благом облику.
Улазак вируса у тијело је немогуће физички спречити једино ако ниси у скафандеру 24 сата.
Дакле ако имаш антијела фајт креће на улазу без пардона,ако имаш Т меморијске ћелије( прележана болест) без антитијела оне тек на основу меморије крећу у фајт на вирус, док се антитијела(војска) стварају у борби, дужи процес.
Сума сумаре у кратко боље да имаш спремну војску већ на почетку уласка вируса а не само Т мем ћелије које знају како треба и кога нападати али треба времена да се створи војска.Они су резерва за не дај Боже.Мислим да сам ти сликовито објаснио како функционише имуни систем.

Poslednja izmena:

Naučnici objasnili zašto nastaju ugrušci nakon AstraZenecine vakcine​

Tim istraživača sa Geteovog univerziteta u Frankfurtu riješio je problem nastajanja krvnih ugrušaka nakon primanja AstraZenecine vakcine nakon što je otkrio da su za ovu pojavu odgovorni adenovirusni vektori u vakcinama AstraZeneca i Johnson&Johnson koji se koriste za unošenje proteina virusa korona u tijelo.

Naučnici smatraju da bi određenim izmjenama na ovim vakcinama negativna reakcija mogla sasvim da izostane, navodi Financial Times.

Profesor Rolf Maršalek, rukovodilac tima koji je objavio rezultate istraživanja, objašnjava da je problem u adenovirusnim vektorima koji obje vakcine koriste za unošenje virusa korona u tijelo.

Prema tom tumačenju, vakcine šalju spajk (spike) protein u jezgro ćelije, a ne u citoplazmu, u kojoj virus inače proizvodi proteine.

Kada uđu u ćelijsko jezgro, pojedini dijelovi spajk proteina se spajaju ili razdvajaju, te stvaraju mutirane verzije koje se ne mogu vezati za ćelijsku membranu tamo gdje bi trebalo.

Ćelije zatim izlučuju mutirane proteine, što podstiče krvne ugruške kod otprilike jedne od 100.000 vakcinisanih osoba.

S druge strane, vakcine na bazi informacione RNK poput Pfizerove i Modernine isporučuju genski materijal spajk proteina u citoplazmu.

Ipak, zgrušavanje krvi nakon vakcinisanja AstraZenecom i Johnson&Johnson vrlo je rijetko.

U Velikoj Britaniji zabilježeno je 309 slučajeva među 33 miliona ljudi vakcinisanih tim vakcinama, kao i 56 smrtnih slučajeva.

U Evropi su krvni ugrušci nastali kod najmanje 142 osobe od 16 miliona ljudi vakcinisanih tim preparatima.

Naučnici savjetuju da se pri razvoju vakcine izmijeni redoslijed spajk proteina kako bi se spriječilo razdvajanje.

Iz kompanije Johnson&Johnson već su stupili u kontakt s istraživačima kako bi zajednički prilagodili ovu vakcinu.

Излаже се у сигурној дози коју може да поднесе,боља варијанта него да га покупи у већој дози природно.
Не треба се бојати вакцина,њихова сврха је само да се спрече тешке клиничке слике и ништа више.
Нико не може гарантовати да после вакцине нећеш и даље добити корону али у тотално благом облику.
Улазак вируса у тијело је немогуће физички спречити једино ако ниси у скафандеру 24 сата.
Дакле ако имаш антијела фајт креће на улазу без пардона,ако имаш Т меморијске ћелије( прележана болест) без антитијела оне тек она основу меморије крећу у фајт на вирус,док се антитијела(војска) стварају у борби, дужи процес.
Сума сумаре у кратко боље да имаш спремну војску већ на почетку уласка вируса а не само Т мем ћелије које знају како треба и кога нападати али треба времена да се створи војска.Они су резерва за не дај Боже.Мислим да сам ти сликовито објаснио како функционише имуни систем.
.
Ај прво нешто да рашчистимо, у брошури Фајзер на 3. страни наводи: Američka uprava za hranu i lekove (FDA) nije izdala dozvolu za stavljanje u promet ni jedne vakcine za sprečavanje bolesti COVID-19.

Свима је јасно који су разлози због чега ова експериментална супстанца нема дозволу да се назове вакцина: Није довољно испитана.

Ако се неко и боји, не боји се вакцине већ дејству експерименталне супстанце коју медији и остали колоквијално називају "вакцина".

Данас се не зна шта је сигурна доза, па свако мало имаш или не треба више од једне или сада најновије треба и трећа, па када та трећа треба, јасно је да се ово испитује, прикупљају подаци и на крају ће се саставити неки крајњи извештај који ће да покаже колика је ефикасност, које дозе су потребне и у којим интервалима. Који узрасти могу да приме, какав је утицај на трудноћу и материнство, да ли и како утиче на репродуктивне органе, како се уклапа са другим стањима и болестима итд. Данас се ту ништа поуздано не зна јер се ти подаци тек прикупљају.

Сам организам је невероватна равнотежа свих унутрашњих процеса. Ти ћеш пробелма да попијеш "ледено" пиво, а после десетак минута и кафу која је око 50 степени. Али свега пола степена целзијуса унутрашње температуре организма прави разлику између здравог и болесног стања: са 36,5 си здрав, са 37 болестан!

Тај организам производи антитела само када су му потребна и увећан број антитела указује или на постојање болести, неке повреде, прелома итд. или се задржао у периоду након што је болест прошла.

Ако неко има антитела након прележане болести нису му потребна никаква додатна антитела која би испровоцирала вакцина. Нема никакве потребе да се додатно изазива производњу антитела и улази у процесе који нису до краја разјашњени и у огромној мери варирају.

.

.
Ај прво нешто да рашчистимо, у брошури Фајзер на 3. страни наводи: Američka uprava za hranu i lekove (FDA) nije izdala dozvolu za stavljanje u promet ni jedne vakcine za sprečavanje bolesti COVID-19.

Ако неко има антитела након прележане болести нису му потребна никаква додатна антитела која би испровоцирала вакцина. Нема никакве потребе да се додатно изазива производњу антитела и улази у процесе који нису до краја разјашњени и у огромној мери варирају.

.
Лаве јел видиш ти који је ово датум?Од тада па до данас је преко 200 милиона Американаца примило и другу дозу.
Класични протокол,сваки лијек па и вакцина морају проћи клиничке студије,то је златни стандард.
Некада такве студије знају потрајати и по 10 година,није тајна да је све ишло убрзано због ванредне ситуације.
Такође од тада су одрадили студије на дјеци и на трудницма и званично постоје препоруке да се и дјеца и труднице могу вакцинисати.
Не сумњам да ће се наставити али видјели смо уживо на примјеру АстраЗенеке како се врло брзо изолују случајеви гдје су се појавиле компликације али пази колико случајева на десетине милиона,један особа на 100 хиљада.Ако пажљиво прочиташ овај податак ја ти гарантујем да ћеш на 100 хиљада људи који конзумирају обични аспирин добити некога са компликацијом ако ме разумијеш.Обично су у питању људи који имају неке здраствене проблеме.То ти је исто као када видиш пад авиона и имаш страх од авиона а с друге стране нико те није обавјестио да заправо далеко више људи процентуално умре-погине од саобраћајне несреће у аутомобилу,возу,аутобусу.

Али то и ја пишем међутим број антитијела с временом драстично опада јер ти просто не треба,логично.
Остају т меморијске ћелије, с временом број антитијела просто долази на неки мизеран проценат 0,000 и неки посто.
Шта ће ти војска(антитијела) спремна за фајт против вируса у миру?Организам фунционише савршено.
Међутим вакцина ти даје војску на одређен период ванредно,као испомоћ.То је нама наша наука дала.
Ако желиш да зауставиш навалу епидемије мораш имати велики број људи "релативно сигурних"-вакцинисаних.
За такве нам ствари служе вакцине,ништа друго.Наука се мање више слаже да корона постаје ендемска болест.
Шта то значи?Па да неће нестати никада као ни епизоде грипа у јануару,фебруару,марту.
Шта можемо урадити да свако мало не упадамо у режим ковид болница?Па управо ово,да се прокужимо,вакцинишемо за прву а онда креће дјелимична одбрана,нећемо се сви стално вакцинисати већ само угрожени.Масовна вакцинација је била битна због прекида ланца епидемије.
Ја ти гарантујем а време ће показати,нема више великих таласа, само спорадични случајеви.Што је већи степен вакцинације веће су шансе да ти спорадични случајеви не покрену кластере великих размјера.И то је све, сва суштина.Од вакцине такође остају т меморијске ћелије.Што више становника буде имало додира са короном кроз овај или онај начин(природно или вакцина) веће су шансе да живимо нормално.

Poslednja izmena:
Лаве јел видиш ти који је ово датум?Од тада па до данас је преко 200 милиона Американаца примило и другу дозу.
Класични протокол,сваки лијек па и вакцина морају проћи клиничке студије,то је златни стандард.
Некада такве студије знају потрајати и по 10 година,није тајна да је све ишло убрзано због ванредне ситуације.
.
Видим датум, али видим и да се од тада ништа није променило.

И даље немају дозволу за стављање у промет вакцине.

Дозвољена је примена експерименталне супстанце, па ко воли нек изволи.

При томе се преко медија и политичара пумпа као да се о тој "вакцини" која то није, све зна, а управо је супротно.

Већини се до сада ништа није десило, а како ће да испадне тек треба да се види јер о дугорочним последицама оваквог третмана нико појма нема. Не заборави да смо и даље под рестрикцијама окупљања, ношења маски и избегавања контаката.

Трајање истраживања вакцине је научно утврђено на десет и више година и нико то није оспорио.

Ако мислиш да су Бил Гејтс и Фаучи паметнији од све науке до данас, подсетићу те да је једина референца коју код њих видим да знају да направе паре, а остало их не брине много.

Такође од тада су одрадили студије на дјеци и на трудницма и званично постоје препоруке да се и дјеца и труднице могу вакцинисати.
Не сумњам да ће се наставити али видјели смо уживо на примјеру АстраЗенеке како се врло брзо изолују случајеви гдје су се појавиле компликације али пази колико случајева на десетине милиона,један особа на 100 хиљада.Ако пажљиво прочиташ овај податак ја ти гарантујем да ћеш на 100 хиљада људи који конзумирају обични аспирин добити некога са компликацијом ако ме разумијеш.Обично су у питању људи који имају неке здраствене проблеме.То ти је исто као када видиш пад авиона и имаш страх од авиона а с друге стране нико те није обавјестио да заправо далеко више људи процентуално умре-погине од саобраћајне несреће у аутомобилу,возу,аутобусу.
.
Где и када су одрађене студије на деци и трудницама???

Овде сам објавио упис америчке лекарке која је била велики пропагатор пелцовања, цепила се у 14. недељи трудноће и после недељу дана изгубила дете.

Убризгаваље ове супстанце деци је злочин у најчистијем облику. По свим истраживањима деца нити обољевају нити преносе болест.

Проценти страдалих у експерименту са овим супстанцама су негде приближни страдалим од ковида (по СЗО 0,23%), ако искључиш из званичних статистика срчане ударе, болеснике са две или више дуготрајних тешких болести, самоубице, овердозиране или које је полиција извушила са седам метака, па умрли од ковида.

Пошто је и до сада просек старости преминулих изнад 80 година (у Србији је просечан животни век око 73 године, па имамо срећу у овим статистикама јер људи раније умиру од немаштине, отроване животне средине и уопште нездравог живота јер држава финансира само фудбалере и врхунске спортисте, уместо базичних спортова), овај цинични аргумент да "много више њуди умире од других болести или у саобраћајним несрећама" је могао без проблема и на њих да буде примењен.

Али то и ја пишем међутим број антитијела с временом драстично опада јер ти просто не треба,логично.
Остају т меморијске ћелије, с временом број антитијела просто долази на неки мизеран проценат 0,000 и неки посто.
Шта ће ти војска(антитијела) спремна за фајт против вируса у миру?Организам фунционише савршено.
Међутим вакцина ти даје војску на одређен период ванредно,као испомоћ.То је нама наша наука дала.
.
На основу чега верујеш да је ово што зовеш вакцина сада "паметније" од једног толико избалансираног система какав је људски организам?

Вакцине не помажу активно у спречавању болести. Вакцина се не даје оболелима јер не може да помогне. Вакцина се убризгава у здрав организам да подстакне имунски систем да прибави информације о опасности за коју се претпоставља да му до тада није позната. Сав посао обавља имунски систем и у томе вакцина ни на који начин не учествује. Нити вакцина нити антитела се не боре против вируса, Вакцина не ради ништа, а антитела уништавају оболеле ћелије организма. То је механизам вакцинације.

Код правих вакцина нико нема дилеме, против вариоле се вакцинише једанпут у животу и готово, а много је опаснија вирусна болест од ковида.

И никакви додтани импулси нису потребни организму који се одбранио. Као када би вама у Српској (живи били стотине година) сада неко убацио одреде муџахедина да после свега што сте прошли, научите са њима да се борите. Па бесмислено, нестали би пре него што би стигли да скину пушку са рамена.

Е тако реагује одбрамбени систем.

Ако желиш да зауставиш навалу епидемије мораш имати велики број људи "релативно сигурних"-вакцинисаних.
За такве нам ствари служе вакцине,ништа друго.Наука се мање више слаже да корона постаје ендемска болест.
Шта то значи?Па да неће нестати никада као ни епизоде грипа у јануару,фебруару,марту.
Шта можемо урадити да свако мало не упадамо у режим ковид болница?Па управо ово,да се прокужимо,вакцинишемо за прву а онда креће дјелимична одбрана,нећемо се сви стално вакцинисати већ само угрожени.Масовна вакцинација је била битна због прекида ланца епидемије.
Ја ти гарантујем а време ће показати,нема више великих таласа, само спорадични случајеви.Што је већи степен вакцинације веће су шансе да ти спорадични случајеви не покрену кластере великих размјера.И то је све, сва суштина.Од вакцине такође остају т меморијске ћелије.Што више становника буде имало додира са короном кроз овај или онај начин(природно или вакцина) веће су шансе да живимо нормално.
.
Пандемија је измишљена и цео грип је пребачен у корону. Пар страна раније сам објавио слику са званичне презентације СЗО да у Србији од негде половине марта прошле године нема грипа.

То је очигледна лаж јер је моја колегиница недавно одболовала грип, а лекар је саветовао да не прима "вакцину" против ковид неко време и то је једино логично понашање.

Идите код свог доктора/докторке Јоце/Јоване из оближњег дома здравља и питајте баш све.

И ово што ми, наводни теоретичари завере причано. Њихова етичка обавеза је да на ваша питања одговоре.

Да ли се зна доза, једна, две, три можда и више - до данас нико не зна... колико траје имунитет, да ли треба да примим две дозе, да ли дете да излажем овим непотребним ризицима, имам упалу/карцином јетре, панкреаса, жучи, дијабетес или друге болести, шта ако имам болести за које не знам и сва остала могућа и немогућа питања типа шта да радим, затим разговарајте са својим најближим и предочите им све потенцијалне користи и опасности излагања дејству неиспитаних супстанци о којим се до сада мало зна.

Пунолетни сами одлучују, а о малолетним одговорност је на вама.

Нико не зна дугорочне последице ових супстанци јер тај рок једноставно не постоји, а могуће су дугорочне последице.

То би се некако назвало ИНФОРМИСАНИ ПРИСТАНАК

Информисани пристанак је према општеприхваћеним (СЗО) правилима добре медицинске праксе услов без којег нико не може да буде укључен у испитивање експерименталних супстанци, а да не сноси одговорност.

.

Poslednja izmena:
.Убризгаваље ове супстанце деци је злочин у најчистијем облику. По свим истраживањима деца нити обољевају нити преносе болест..
Наравно, потпуно је јасан смисао, али то се ипак мора рећи – у најпрљавијем облику.

.
Апсолутно!

Немогуће је изабрати речи којим би се ова гнусоба назвала!!!.
Нешто ми пада на памет... У неким крајевима Србије, кад честиташ свадбу, рођење и сл. не кажу: „Хвала”, него: „Вратило ти се.” Генијално. Не знам како би реагирали ови „на врху”, али опробао сам ту народну генијалност на некима који су се сатирали за моје добро, само мирно кажем: „Вратило ти се”, а они се – наљуте! Цврц. ;)

...

Globalni sektaši ne samo da sprovode svoje agende..., već se i sprdaju sa nama:

Преминуо мушкарац који је први примио „Фајзерову“ вакцину
https://srbin.info/svet/preminuo-muskarac-koji-je-prvi-primio-fajzerovu-vakcinu/
Први мушкарац на свету који је добио вакцину компаније „Фајзер/Бионтек“, Британац Вилијам Шекспир,преминуо је у 81. години од болести која нема везе са ковидом-19.

I njemu pomogla fajzer vakcina...spasila ga od smrti... što bi rekao Dr. Đevrek...

....

Broj vakcinisanih skočio na 94 odsto - iskoristili trik​

Inicijativa pod nazivom "Vakcinisati milion" pokrenuta je sredinom ovog meseca kako bi se prevazišao slab odziv na vakcinaciju koji predstavlja problem širom SAD.
Prva dobitnica milion dolara u lutriji kojom Ohajo nagrađuje građane koji se vakcinišu protiv koronavirusa je Abigejl Bugenski iz predgrađa Sinsinatija, saopštili su zvaničnici te američke savezne države.

Prvi dobitnik pune školarine za Javni fakultet Ohaja je tinejdžer Džozef Kositelo iz okoline Dejtona, prenosi BBC. Za nagradu se prijavilo više od 2,7 miliona odraslih, dok je za školarinu konkurisalo više od 104.000 dece starosti između 12 i 17 godina.
Iz kancelarije guvernera Ohaja Majka de Vajna je saopšteno da je vakcinacija od 14. do 19. maja u odnosu na nedelju od 7. do 12 maja porasla za 94 odsto u populaciji tinejdžera od 16 i 17 godina, 46 odsto među onima koji imaju 18 i 19 godina i 55 odsto među osobama starosti između 20 i 49 godina.

Guverner je ranije najavio je da će dobitinici nagrade biti izvlačeni jednom nedeljno. U trci za milion dolara mogu da učestvuju samo punoletni građani, a osobe mlađe od 18 godina imaće šansu da osvoje pune školarine za Javni fakultet Ohaja.

De Vajn je rekao da će nagrade biti isplaćivane iz sredstava za borbu protiv koronavirusa savezne vlade. U SAD, koje su vodeća zemlja u svetu po broju vakcinisanih bar jednu dozu vakcine primilo je 58,7 miliona ljudi, dok je u Ohaju taj procenat 42 odsto. Predsednik Džo Bajden rekao je ranije da je cilj njegove administracije da do 4. jula, Dana nezavisnosti, bude vakcinisano 70 odsto odraslih.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=05&dd=27&nav_id=1864427

-------------

pomenuo sam ovde jednom prilikom da će voždov model bockanja da zaživi i u svetu

Možda ćemo imati i olimpijski soj​

Šef japanskog lekarskog sindikata upozorio je u utorak da bi održavanje Olimpijskih igara u Tokiju ovog leta, sa desetinama hiljada ljudi iz celog sveta, moglo da dovede do pojave "olimpijskog" soja koronavirusa.

Japan se obavezao na to da će održati "sigurne i bezbedne" Olimpijske igre 2020. u Tokiju nakon jednogodišnjeg odlaganja, ali se bori da zadrži četvrti talas infekcija i priprema se za produženje vanrednog stanja u većem delu zemlje.

Japanski zvaničnici, organizatori olimpijskih igara i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) obećali su da će Igre biti nastavljene, iako pod strogim merama za sprečavanje virusa. Strani gledaoci su zabranjeni, a odluka o domaćim gledaocima očekuje se sledećeg meseca.
Ali čak i sa tim koracima, i dalje postoji zabrinutost zbog priliva sportista i zvaničnika u Japan, gde je akcija vakcinacije i dalje vrlo spora, sa nešto više od 5% populacije koja je primila prvu dozu.

Budući da će ljudi iz više od 200 nacija i sa raznih teritorija stići, Igre, koje bi trebalo da počnu za osam nedelja, predstavljaju opasnost, rekao je Naoto Uejama, šef Japanske lekarske unije.

"Svi različiti mutirani sojevi virusa koji postoje na različitim mestima biće koncentrisani i okupljati se ovde u Tokiju. Ne možemo poreći da postoji mogućnost da se pojavi i novi soj virusa", rekao je on na konferenciji za novinare.

"Ako bi se pojavila takva situacija, to bi čak moglo da znači i tokijski olimpijski soj, virusa koji je imenovan na ovaj način, što bi bila velika tragedija i nešto što bi bilo meta kritike, čak i tokom 100 godina."

Ali Kendži Šibuja, direktor Instituta za zdravlje stanovništva na Kings koledžu u Londonu, koji odnedavno pomaže u kampanji vakcinacije u Japanu, umanjio je opasnosti specifičnu za Igre. "Mutacija se dešava kada virus ostaje kod imunokompromitovanih ili delimično imunizovanih ljudi tokom dužeg vremenskog perioda", rekao je Šibuja.

"Dakle, trenutna situacija u Japanu je opasnija od one koja bi mogla da nastane tokom Igara u Tokiju, po mom mišljenju."

Vanredno stanje​

Asahi šimbun, službeni partner Olimpijskih igara u Tokiju, objavio je u sredu saopštenje u kojem se zahteva da se igre otkažu, ali bivši potpredsednik MOK-a Dik Paund rekao je kasnije tokom dana da bi sportska manifestacija trebalo da se održi i da će se nastaviti.

Vlada se trenutno priprema da proširi na veći deo države vanredno stanje, koje je prvobitno trebalo da bude ukinuto 31. maja, najverovatnije do kraja juna, rekli su zvaničnici - samo nekoliko nedelja pre nego što bi Igre trebalo da budu otvorene 23. jula.

Nova saznanja o indijskom soju: Postoji tračak nade

Ali član MOK-a Džon Kouts rekao je da bi olimpijske igre mogle da se održe čak i pod vanrednim stanjem."Što se tiče ovih izjava, narod Japana zaista oseća veliku ljutnju zbog toga, a ovo još više važi za zdravstvene i medicinske radnike", rekao je Uejama.

Ranije ove nedelje, Sjedinjene Države savetovale su da se ne putuje u Japan, ali organizatori olimpijskih igara rekli su da to neće uticati na Igre. Bela kuća je u sredu objavila da im je vlada Japana garantovala da će održavati kontakte zbog zabrinutosti povodom održavanja olimpijskih igara.

Prefektura Čiba, koja se graniči sa Tokiom, objavila je u četvrtak da otkazuje svoj deo štafete olimpijske baklje iz sigurnosnih razloga, postajući najnovije područje koje želi da smanji događaj.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2021&mm=05&dd=27&nav_id=1864508

-----------------

oooče naš iže jesi na nebesi, da se svjati ime tvojeee...AAmeeenn !

:pop:

Ne znam stvarno sto se ljudi jos uvek hebu oko tih vakcina kad su dostupne. Ko hoce da se vakcinise neka se vakcinise, ko nece ne mora. U cemu je problem.
Slažem se..ko hoće neka se vaxinise, ko neće ne mora...ali niko iz te dve grupe da se ne pravi pametan kao ovde neki već mesecima...Znaci stvar izbora i to je to.

Ne znam stvarno sto se ljudi jos uvek hebu oko tih vakcina kad su dostupne. Ko hoce da se vakcinise neka se vakcinise, ko nece ne mora. U cemu je problem.
Очигледно да је проблем у главама оних који не желе да се вакцинишу али нису баш сигурни у разлоге не-вакцинисања. Своју фрустрацију лече на овај начин што истичу да је вакцинисање непотребно.
По оној народној: ,,кисело грожђе''!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back