Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde da vidimo kako stvari stoje u svetu sto se tice vakcinacije:

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Vodece zemlje po stepenu vakcinacije na dan 5. April 2021.su:

1) Izrael = 60 %
2) UK = 47 %
3) Čile = 36 %
4) USA = 31 %
5) Bahrein = 31 % (zato nam dođe juce u posetu...)
6) Mađarska = 25 %
7) Srbija = 22 %
8) Urugvaj = 21 %
9) Nemačka = 12 %
10) Turska = 12 %
11) Brazil = 8 %
12) India = 6 %
13) Rusija = 5 %

Dakle...

Vrlo interesantno... :):):)
Kina...iz koje je prica i krenula nije dobacila ni do 5 %...a drugima prodaju vakcine...
Rusija, Indija...takođe...
EU... samo Mađarska i Nemačka...

Kao i Kina, tako generalno i cela Azija...ni blizu mapi...o naprednom Japanu da i ne pricamo...dakle jesu li Japanci onda zatucani ?! :dosadno:
Afrike inace u statistikama za Covid nema...kao da su na Marsu...
Juzna Amerika - Brazil 8%

Dakel sem pojedinacnih zemalja....
Nema nijednog kontinenta OD SVIH KONTINENATA (čak ni napredna Australija kao podkontinent...) koji je primakao ni 5%...

I da li to sad znaci da ce svi kontinenti izumreti sada ?
Naravno da ne znaci...
Ali ajde ti to sad objasni zombijima...

...
Rusija 5% :rotf:

Obrati pažnju šta rade Kinezi i Australijanci kada primete nešto malo više slučajeva u nekom gradu nego inače. Iako su dvocifreni brojevi zatvore čitav grad i uvedu stroge karantine. Poprilično oštro za antikovid mere ljude. Ostale zemlje Dalekog Istoka su isto bile dosta stroge.
ОБРАТИ ПАЖЊУ ДА НЕ ВАКЦИНШУ МАСОВНО СВОЈЕ СТАНОВНИШТВО.

The Canadian Press

Vaccines are helping but won't solve the pandemic on their own, federal doctors warn​

https://www.msn.com/en-ca/news/cana...ederal-doctors-warn/ar-BB1fmjML?ocid=msedgntp
BB1fmxDv.jpg

Britanija: Obustavljeno ispitivanje "Astra-Zeneke" kod dece

Ispitivanje bezbednosti i efikasnosti vakcine "Astra-Zeneke" kod dece obustavljeno je dok britanski regulator za lekove istražuje moguću vezu sa retkim krvnim ugrušcima kod odraslih koji su primili cepivo, prenosi Bi-Bi-Si.
Portparol Oksfordskog univerziteta rekao je da je to potez iz predostrožnosti i da nije bilo zdravstvenih problema među mladima koji su učestvovali u testiranju.
Oksford je počeo da proučava vakcinu kod dece od pet do 17 godina u februaru, sa ciljem da na kraju proširi testiranje na 200 ljudi.
Naučnici su prestali da regrutuju nove dobrovoljce i nije jasno koliko dece je već primilo vakcinu.
Univerzitet Oksford čeka više informacija od britanske Regulatorne agencije za lekove i medicinske preparate, pre ponovnog pokretanja studije, naveo je Vol strit džornal.
(Gardijan)

Poslednja izmena:
To svakako nije netačna tvrdnja, šta više to je vrlo blizu istine.

Ne znam samo kako se uklapa u tvoje izražene pro-monarhističke stavove ali, kao da ima veze, budala sa krunom ili bez nje, ne menja situaciju
државну политику у парламентарним монархијама не воде крунисане главе, већ владе (министри).

то што Србија није имала план за случај епидемије широких размера, то не треба никога да чуди. али то што такав план нису имале ни водеће земље демократског света, то је поражавајуће сазнање. и отрежњујуће, свакако. доказ да су политичке елите скупина потпуних будала.

државну политику у парламентарним монархијама не воде крунисане главе, већ владе (министри).

то што Србија није имала план за случај епидемије широких размера, то не треба никога да чуди. али то што такав план нису имале ни водеће земље демократског света, то је поражавајуће сазнање. и отрежњујуће, свакако. доказ да су политичке елите скупина потпуних будала.

Već sam se složio sa tom tvrdnjom

Nego zanima me kako ocenjuješ prosečnju intelektualnu sposobnost "krunisanih glava" u svetu, koje ne vode državnu politiku ali eto figuriraju.

колика је стопа смртности од тог новог соја у Бразилу?

Teško je dati realne procene jer sada ima i dodatnih faktora koji utiču na povećanje smrtnosti.

Pre svega, bolnice su im prepune, nemaju gde da smeste bolesne, čak ni one kojima treba intenzivna nega.
Čim se to desi smrtnost od korone drastično skače jer je mnogo onih kojima treba kiseonik a koji ne dobiju mesto u bolnici, praktično osuđeno na smrt.

Drugo, pitanje je koliko zaista ima zaraženih, iako su brojevi vrlo visoki može da se desi da su realni višestruko veći.
U svakom slučaju tamo je haos a koliko vidim za Uskrs su partijali opušteno, tako da tek slede šokantni brojevi iz Brazila

Koliko je zaista opasan brazilski soj i da li vakcine štite od njega, najpre će se videti u Kanadi gde ima sve više slučajeva oboljevanja od ovog soja virusa.

Već sam se složio sa tom tvrdnjom

Nego zanima me kako ocenjuješ prosečnju intelektualnu sposobnost "krunisanih glava" u svetu, koje ne vode državnu politiku ali eto figuriraju.
није тема, овде разговарамо о другим стварима. ја сам заиста био затечен сазнањем да државе, за које сам мислио да су светлосним годинама испред нас по одговорној политици и стратешком планирању, имају исто тако бедну политичку елиту кретена, само боље упаковану од ових наших криминалаца и клошара.

Имали су планове. Проблем је у чињеници да нема доброг плана за стварно опасну пандемију.

УК је у склопу припрема за ванредне ситуације пре пет година имала вежбу Cygnus. Симулирали су ширење хипотетичке варијанте грипа високог морталитета. И дошли до закључка да ће здравствени систем посустати, да ће бити несташица заштитне опреме, кревета, медицинских радника, да ће бити врло много мртвих, и да ће без вакцине имунитет крда бити једино решење.

Тако да нема много тога што може да се уради, чак и са бесконачним буџетом, кад би неко имао бесконачан буџет за хипотетичке опасности.

Имали су планове. Проблем је у чињеници да нема доброг плана за стварно опасну пандемију.

УК је у склопу припрема за ванредне ситуације пре пет година имала вежбу Cygnus. Симулирали су ширење хипотетичке варијанте грипа високог морталитета. И дошли до закључка да ће здравствени систем посустати, да ће бити несташица заштитне опреме, кревета, медицинских радника, да ће бити врло много мртвих, и да ће без вакцине имунитет крда бити једино решење.

Тако да нема много тога што може да се уради, чак и са бесконачним буџетом, кад би неко имао бесконачан буџет за хипотетичке опасности.
зар нису могли да створе ни довољне залихе основних средстава за заштиту и дезинфекцију? јасно је да државе не могу да граде и опремају болнице за сваки случај, које ће онда да стоје празне и пропадају. али стекао сам утисак да је свет био затечен. иако је SARS већ имао премијеру и репризу.

није тема, овде разговарамо о другим стварима. ја сам заиста био затечен сазнањем да државе, за које сам мислио да су светлосним годинама испред нас по одговорној политици и стратешком планирању, имају исто тако бедну политичку елиту кретена, само боље упаковану од ових наших криминалаца и клошара.

Šta si bio zatečen, nemoj molim te, pa najmoćnija država na svetu bira jednog Trampa, Buša mlađeg, Bajdena, Klintona saksofonistu za predsednike, o čemu mi pričamo.

зар нису могли да створе ни довољне залихе основних средстава за заштиту и дезинфекцију? јасно је да државе не могу да граде и опремају болнице за сваки случај, које ће онда да стоје празне и пропадају. али стекао сам утисак да је свет био затечен. иако је SARS већ имао премијеру и репризу.

Знали су тачно шта ће да се деси. Којих ће несташица бити, итд. У ствари, то је могла без проблема да предвиди свака држава.

Али нису имали политичке воље да инвестирају у озбиљније залихе, које исто имају рок трајања, и зато су они први месеци били пуни панике око маски, рукавица итд.

Šta si bio zatečen, nemoj molim te, pa najmoćnija država na svetu bira jednog Trampa, Buša mlađeg, Bajdena, Klintona saksofonistu za predsednike, o čemu mi pričamo.
политичка елита је много шири и сложенији појам од тих појединаца за које процене да могу освојити симпатије маса.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back