plavi.cuperak
Obećava
- Poruka
- 52
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

uvek ga se rado podsetim.
uvek ga se rado podsetim.
 toledo19.
toledo19.

, verovatno sam previse uzburkao vino u casi? pazi,
, verovatno sam previse uzburkao vino u casi? pazi,

gledajuci kvalitet. simptomaticno je da su kao po pravilu birana prema etiketi  /veoma lepe privlacne/ , a ne prema drugim znacajnijim  parametrima.njihova cena dalo se primetiti daleko odskace od domacih vina , a slobodno mogu reci da je visoka i u odnosu na uk. trziste, koje prilicno , znam kako ''dise''.....
gledajuci kvalitet. simptomaticno je da su kao po pravilu birana prema etiketi  /veoma lepe privlacne/ , a ne prema drugim znacajnijim  parametrima.njihova cena dalo se primetiti daleko odskace od domacih vina , a slobodno mogu reci da je visoka i u odnosu na uk. trziste, koje prilicno , znam kako ''dise''.....

.
. 
Ko zeli da pije kvalitetno vino a ne neki buckuris koji nije ni V od vina raspitace se ili pogledati po raznim sajtovima kakve ocene je to vino dobilo,i to je to.A ostali po svojoj zelji. Nema tu neke preterane mudrosti, a uostalom nemoze svako od nas da vodi sommeliera u prodavnicu kad ide da kupuje vino
.
Ps. najbolje mi je kad cujem od novopecenih ljubitelja vina da piju samo odredjeno vino jer to je najbolje sve ostalo je krs. Nema sta svaki put me nasmeje
 /.neznanja se ne treba stideti , / niko se nije naucen rodio/ moj je stav da se vise treba stideti indolentnosti  o odbijanja da se prosiri znanje o vinu.ova tema , makar i u svom skromnom obimu trebala bi biti korisna u tom pravcu.  zbog toga apelujem na ljubitelje i poznavaoce da se pridruze ovoj temi i diskusijama koje se vode . /vinoljubci, zajedno smo jaci, hheehhee..../.
 /.neznanja se ne treba stideti , / niko se nije naucen rodio/ moj je stav da se vise treba stideti indolentnosti  o odbijanja da se prosiri znanje o vinu.ova tema , makar i u svom skromnom obimu trebala bi biti korisna u tom pravcu.  zbog toga apelujem na ljubitelje i poznavaoce da se pridruze ovoj temi i diskusijama koje se vode . /vinoljubci, zajedno smo jaci, hheehhee..../. nastavak sledi...
nastavak sledi... .severna italija je veoma specificna po svojoj geografskoj topografiji, na  jugu i istoku mediteranska  prema severu alpska a prema zapadu alpsko- mediteranska. u ovom delu italije , zbog nesto ostrije klime se uglavnom okrenulo prema belim vinima , mada se u nekim manjim regionoma proizvodi odlicno crveno, mahom od nebbiolo sorte. najpoznatije je barolo koje je malo manje crveno i jako nego barolo sa juga italije.sorte severa italije koje su vredne pomenuti su nebbiolo, barbera,malvasia, vermentino, petit rouge, itd.velika vecina vina iz ovog dela italije nije predvidjena za dugo starenje i sazrevanje, piju se mlada, zivahna i osvezavajuca sa raznolikom  kuhinjom koju nudi severna italija.drugo vino koje je poznato na severu je barbaresco,  ovo vino je tanicno, kiselo, sa predominantim aromama sljive i visnje. idealno za popiti uz tezu hranu, kao sto je divljac npr.
.severna italija je veoma specificna po svojoj geografskoj topografiji, na  jugu i istoku mediteranska  prema severu alpska a prema zapadu alpsko- mediteranska. u ovom delu italije , zbog nesto ostrije klime se uglavnom okrenulo prema belim vinima , mada se u nekim manjim regionoma proizvodi odlicno crveno, mahom od nebbiolo sorte. najpoznatije je barolo koje je malo manje crveno i jako nego barolo sa juga italije.sorte severa italije koje su vredne pomenuti su nebbiolo, barbera,malvasia, vermentino, petit rouge, itd.velika vecina vina iz ovog dela italije nije predvidjena za dugo starenje i sazrevanje, piju se mlada, zivahna i osvezavajuca sa raznolikom  kuhinjom koju nudi severna italija.drugo vino koje je poznato na severu je barbaresco,  ovo vino je tanicno, kiselo, sa predominantim aromama sljive i visnje. idealno za popiti uz tezu hranu, kao sto je divljac npr. ...
 ... odmah se mora reci da ovaj deo italije koji je klimatski razlicit od severnog dela daje neke od najboljih italijanskih vina. regija toscane je narocito poznata po vinu chianti classico koje je sam vrh proizvodnje ovog vina. sangiovese je sorta  koja se vecinom uzgaja i daje ovo izvanredno vino , zadrzavajuci pecat autohotne italijanske sorte poznate u celom svetu.dalje prema jugu dolazi se do regije abruzzo koje je poznato po montepulcanu d' abruzzu, vinu koje iako  uvek relativno mlado pruza jedinstveni miris i ukus italije. spomenucu da je ovo vino koje mnogi porede sa beaujolais-om /ima nekih zajednickih crta/ ,uvek na mojoj ''wish listi''
odmah se mora reci da ovaj deo italije koji je klimatski razlicit od severnog dela daje neke od najboljih italijanskih vina. regija toscane je narocito poznata po vinu chianti classico koje je sam vrh proizvodnje ovog vina. sangiovese je sorta  koja se vecinom uzgaja i daje ovo izvanredno vino , zadrzavajuci pecat autohotne italijanske sorte poznate u celom svetu.dalje prema jugu dolazi se do regije abruzzo koje je poznato po montepulcanu d' abruzzu, vinu koje iako  uvek relativno mlado pruza jedinstveni miris i ukus italije. spomenucu da je ovo vino koje mnogi porede sa beaujolais-om /ima nekih zajednickih crta/ ,uvek na mojoj ''wish listi'' .regija marche uz obalu jadranskog mora  oko ancone i dublje oko perugi-e je poznato po rosso- piceno vinu koje je mesavina sorti sangiovese i montepulcano.
.regija marche uz obalu jadranskog mora  oko ancone i dublje oko perugi-e je poznato po rosso- piceno vinu koje je mesavina sorti sangiovese i montepulcano. 
Posalji ga meni nacicu vec neko resenje. Ocekujemo nastavak