gost 149754
Poznat
- Poruka
- 8.473
E, kad smo kod psovanja. Znam da svako dete mora da prodje kroz fazu izgovaranja ruznih reci. Mene interesuje kada nastupa ta faza, oko koje godine, i kako ste se izborili sa istom? Moj Stefan sa svoje nepune 2 god. zna da kaze MARS.Mislim da to nije strasno i na kraju krajeva to je cuo od mene i muza - uh, sad cemo ispasti losi roditelji. Ali sta kad pocne da tera u ku...rac, da psuje mamu itd. Ja se jezim kada cujem svekra kako psuje oca, boga, crkvu i sl. Moja svekrva ima obicaj da kaze Jbm mu majku, dok baba ima najruzniju psovku Jbte tata u guzu ...I mene sramota dok ovo pisem.
Kako ste se vi izborili sa tim?
najbolje je da se ne psuje pred detetom, to svi znamo, ali pošto je to teško izbeći, uvek se nađe neki deda ako ništa drugo komšija koji će namerno, a kao šale radi, učiti dete da psuje
e ja sam smislila, za sad je efikasno, bar kod starijeg
ja njemu lepo kažem : znaš, sine, reči kao što su: jbm ti mater,a u krc itd, to su ružne reči, mi ih ne koristimo, a ako nekg čuješ da te reči priča, ti mu slobodno reci da je to sramota
dete ne samo da ne psuje, već zaista priča da je to sramota, ako čuje neku ružnu reč
bar za sad
mlađi takođe ne psuje
( uzrast 3 i 5 god)
ali najvažnije da roditelji ne psuju, a ako čuje druge da psuju, brzo će i zaboraviti šta je čulo