v.a.s.p.i.t.a.v.a.nj.e.

Na temu manira za stolom - mene je moj otac jednog dana odveo u restoran, bila sam mala, mozda sam imala 4 godine, toga se sada secam kao utiska, ne samog dogadjaja. Strpljivo je cekao da hrana stigne na sto, ja sam bila glaaaadnaaaaa, navalila sam valjda ne razmisljajuci, onda me je on upozorio da mljackanje, propustanje viljuske, noza, salvete, laktovi na stolu, itd nisu bas navike za jedno vaspitano dete, bukvalno me izblamirao pred samom sobom, izmislio svog kolegu prostaka koji uvek u restoranu jede rukama, bas mi je onako zgadjeno pricao o tome. Verujte mi, nije mi palo na pamet. Nikada vise. Onda mi je preslo u naviku.

Sa druge strane, mom dobrom drugu je majka uvek poturala tu salvetu, ali ceo zivot za svakim obrokom. Uz obavezno: salveta! salveta!. Jadnik je na njene oci kad je imao 25 pojeo salvetu i ustao od stola, pred svima nama

Na temu manira za stolom - mene je moj otac jednog dana odveo u restoran, bila sam mala, mozda sam imala 4 godine, toga se sada secam kao utiska, ne samog dogadjaja. Strpljivo je cekao da hrana stigne na sto, ja sam bila glaaaadnaaaaa, navalila sam valjda ne razmisljajuci, onda me je on upozorio da mljackanje, propustanje viljuske, noza, salvete, laktovi na stolu, itd nisu bas navike za jedno vaspitano dete, bukvalno me izblamirao pred samom sobom, izmislio svog kolegu prostaka koji uvek u restoranu jede rukama, bas mi je onako zgadjeno pricao o tome. Verujte mi, nije mi palo na pamet. Nikada vise. Onda mi je preslo u naviku.

Sa druge strane, mom dobrom drugu je majka uvek poturala tu salvetu, ali ceo zivot za svakim obrokom. Uz obavezno: salveta! salveta!. Jadnik je na njene oci kad je imao 25 pojeo salvetu i ustao od stola, pred svima nama

A joooooj majko moja mila,pa stvarno je pojeo?

Eto do cega dovede pretjerivanje!

pa vidi... mama koja vestacki zeli da joj dete bude nobles, tj. forsira neke manire je malogradjanka, pogotovo sto se ta ista mama sama zgrazava na neciju finocu... jel, ne znam sigurno da je tako, ali sanse su 90% da je ona jedna od onih sto se snebivaju iza ledja meni i slicnima

anyway, bitno je kako se ponasamo pred nasom decom, zapravo to je bila poenta mog posta... jer nisam stigla da vam crtam, ali moglo se zakljuciti
moji roditelji meni nisu govorili da ne psujem ili da lepo pricam, ali sam ja to naucila
malo su se mucili sa mojim personalitijem jer nije bio po JUS-u, niti je jos uvek, ali boze moj... ne mozes da ispostavis listu zelja i preferencija Rodi da ti isporuci dete po specifikacijama

Bas juce sam se smejala samoj sebi gledajuci sta radi moj sin... on sve uci od mene, tj. njemu je zakon svaka moja ludost. I tako ja gledajuci njega shvatam koliko sam smesna u nekim stvarima... jer te neke stvari radim skroz bez razmisljanja.

Sto si uvijek tako arogantna?

Sto si uvijek tako arogantna?
nisam arogantna, samo sam rekla kako jeste

mogla sam da ulepsam, a mogla sam i da udelim 10 komplimenata usput, ali ne vidim smisao toga... napisala sam sta imam na temu, a onda je neko poceo da mi se cudi i snebiva. Hocu da kazem, ja sam napisala nesto jer sam osecala potrebu da kazem ... jer me tema zanima jer i ja imam malo dete koje zelim da vaspitavam... ono sto ne osecam potrebu je da mi se ljudi dive zbog toga kako svima umem da se umilim... umem, ali necu

tj. ja se garim sa ljudima koje cenim... razumes? anyway, ni ovo nije tema o meni!

nisam arogantna, samo sam rekla kako jeste

mogla sam da ulepsam, a mogla sam i da udelim 10 komplimenata usput, ali ne vidim smisao toga... napisala sam sta imam na temu, a onda je neko poceo da mi se cudi i snebiva. Hocu da kazem, ja sam napisala nesto jer sam osecala potrebu da kazem ... jer me tema zanima jer i ja imam malo dete koje zelim da vaspitavam... ono sto ne osecam potrebu je da mi se ljudi dive zbog toga kako svima umem da se umilim... umem, ali necu

tj. ja se garim sa ljudima koje cenim... razumes? anyway, ni ovo nije tema o meni!

Meni isto smeta to snobovsko vaspitavanje, odma se setim one scene iz filma Titanik - ono kad na onoj fancy večeri Kate Winslet, posmatra kako za susednim stolom mama uči malu devojčicu da bude dama pa savijaju neke salvete...

Meni isto smeta to snobovsko vaspitavanje, odma se setim one scene iz filma Titanik - ono kad na onoj fancy večeri Kate Winslet, posmatra kako za susednim stolom mama uči malu devojčicu da bude dama pa savijaju neke salvete...
Titanik nisam gledala - ne volim filmove sa tuznim krajem, a bar za taj mozes da budes siguran da ima tuzan kraj.

Ali mogu da zamislim... mene takav stav prema deci duboko uznemirava, pomislim samo na svu tu sputanu energiju, zasto ih jednostavno ne puste da budu deca. Mislim, to je stvar postovanja i poznavanja. Prosto znam da moj sin trenutno ima neke potrebe koje ja nemam i koje nece imati kasnije i to postujem... ali isto tako trazim da on postuje mene i kada mu kazem nesto to je tako i tacka. To kod nas nije problem, on mi jako mnogo veruje i ja sam zaista srecna sto je tako, ali nije bilo lako postici sve to... mnogo sam energije ulozila u to dete. Tek sada polako vidim svetlost dana... a i sada ima ogromnih ustupaka sa moje strane... bas sinoc gledam oglas za posao i lupim sebe po prstima da to nije trenutno za mene... ali neka, doci ce i mojih pet minuta :heart:
I opet neko misli da ja masim temu, a ja eto se dopisujem sa Beki...

Nije niko omašio temu...
Nekom je nešto apsolutno normalno, a drugima kojima to nije odmah nazivaju malograđanštinom.
Tako nekima nije normalno da piju čaj u određeno vreme, a drugima da se ne psuje; i svako ima pravo da živi svoj život kako najbolje ume.
meni je za početak ružno što je uopšte plavo oko oplela po svojoj 'drugarici', ( tako li ju je nazvala ?), svim silama trudeći se da i mi kažemo kako je ona malograđanka i kako pogrešno uči svoje dete možda i pravim vrednostima... Meni je od starta to bolo oči...

i užasno me nervira što ser ove dečije teme pretvaraju u etotako i beki protiv ostatka mama... A meni se tako čini da ovde svi imaju da podele i nešto dobro, i nešto loše (za nauk)

Evo ja od sad pa nadalje i ubuduće nisam ni na čijoj strani... Izvlačim samo najbolje od svakog

i užasno me nervira što se ove dečije teme pretvaraju u etotako i beki protiv ostatka mama... A meni se tako čini da ovde svi imaju da podele i nešto dobro, i nešto loše (za nauk)

Evo ja od sad pa nadalje i ubuduće nisam ni na čijoj strani... Izvlačim samo najbolje od svakog

Uh bre kako samo uspevate...EtoTako ima svoj stil pisanja i komentarisanja, to je jednostavno tako kako jeste, ako posle svog ovog vremena i dalje insistirate na aroganciji, moram da stanem u njenu odbranu (iako joj ista nije potrebna).

i užasno me nervira što se ove dečije teme pretvaraju u etotako i beki protiv ostatka mama... A meni se tako čini da ovde svi imaju da podele i nešto dobro, i nešto loše (za nauk)

eh, stvarno je bezveze i stvarno je dosta

mislim ... ne mislim da sam bolja od ostalih, ali zasto svi misle da su bolji od mene i da imaju prava da me cak i virtuelno napadaju... :think:

i užasno me nervira što ser ove dečije teme pretvaraju u etotako i beki protiv ostatka mama... A meni se tako čini da ovde svi imaju da podele i nešto dobro, i nešto loše (za nauk)

Ma to ti se sad čini mačkice, ja nisam ni pisala na temi od onda kad sam napisala gde sam se ja izglupirala pred detetom i gde ja nisam bila u pravu menjajući se s mestom neke x drugarice ili poznanice y forumašice. I to da bi stavila akcenat na to da se dešava svima samo neće da kažu... :lol:
Evo ti si recimo isto tako pirčala kroz svoj primer - gde imaš problem sa vaspitavanjem svog deteta - i odma se tu našlo komentara kako ti je dete razmaženo! Na to ja pi.zdim i u rl i ovako, svako hoće da kritikuje nečiji odnos prema detetu i ponašanje tuđeg deteta a malo se gleda u sopstveni dom - po principu moje dete je najbolje i nemam nikakav problem.
Verujem da će sa takvim stavom kasnije doći do mnogo većih problema - a dete će i dalje biti savršeno jer nismo sposobni da uočimo da nešto nije ok, ili čak i ako kažemo - ko što smo mi, mali problem postoji tu i tu - onoliko koliko ti se nudi alternativnih rešenja toliko je i zgražavanja i podizanja sujete na tvom pirmeru lupanjem imaginarnih poena svom detetu pošto nije tako razmaženo kao što su naša (što naravno, plitki mozgovi mogu da povežu samo sa tom jednom, navedenom situacijom i njegovom reakcijom)
I ja sad ne znam koliko ću biti u stanju da o ovoj temi otvoreno pričam.
Ozbiljno - kad čoveku pukne film od toga? Ako si otvoren i iskren prema nekome, čini se da to ide na štetu tvog deteta, kao da sami sebi lepite etikete ,,razmažen, nevaspitan i sl" jer ste ok pa pričate, ne ćutite, ne folirate se - to ste što jeste... nema laži, nema prevare - i znaš, niste ništa ni bolji ni gori od drugih, al ovo drugo ispada tako.
Ja se nadam da si skontala šta sam htela da kažem, pošto sam svesna da nisam baš najbolje napisala :lol:

Poslednja izmena:

Back