UVOZ IZ KINE

• Začetnik teme Začetnik teme vazon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim Vas za dodatna objašnjenja vezano za uvoz iz Kine (možda sam nešto propustio). Interesuje me da li mogu iz Kine da uvezem jednu ili dve mašine koje nisu prevelike (recimo 1x1 m i 1x1,5 m) i težina 400 i 600 kg. Mašine bi bile spakovane u drvenim kutijama. Koji je način da tako spakovana roba stigne na carinu (BG ili NS)?
Mašine imaju CE sertifikat. Da li je to dovoljno za uvoz?

:dontunderstand:

Ja radim veleprodaju zenskog programa i proizvodjac sam ,ali vec duze vreme pokusavam da saznam cene sezonske robe vec navedene kategorije u kini.Interesuje me najvise razlike u ceni i ako se uklapam rado bih porazgovarao o nekom poslu.Unapred zahvalan.

Treba imati dovoljno kapitala da bi se uvozila roba iz Kine.Imam odlicne mogucnosti ali nemam kapital.
Brat mi je u Kini vec 15 godina,ima svoju firmu tamo,zna odlicno kineski jezik,ide direktno u fabrike,pregovara oko cene,pakuje robu i salje gde god zelite.
One cene koje vidite na sajtovima kao sto je alibaba i cene koje dobijete u direktnim pregovorima u fabrici su nebo i zemlja.
Ja sam poslednji put uvozio plisane igracke 25000kom sto je stalo u pola kontejnera.Kontejner "plovi" oko 2 meseca.Izabrao sam luku Kopar a odatle spediter preuzima robu i dovozi na kucnu adresu.
Samo troskovi speditera i carine su bili skoro 4000eur plus roba plus zakup kontejnera izadje sve xxxxx eur.
A onda ide najtezi deo-kako prodati robu.
Savet:ne ulaziti u posao ako nemate minimum 20000 eur.

Pozdrav svima,

Ja sam trenutno u Kini, ali nemam veze sa uvozom i izvozom, bio sam turisticki 15 dana da vidim Hong Kong i sada sam u Sangaju. Voleo bih zbog svoje struke i profesuje da upoznam nase ljude koji ovde rade sa kinezim. Veoma interesantno je to sto imam dobre projekte proizvoda, koje bi kinezi mogli da proizvode a koji bi bili bum za nase trziste. Ako imate bilo kakav kontakt nasih ljudi u Sangaju, voleo bih da ih upoznam pisite na

kreat_ivan@hotmail.co,

vazi do kraja oktobra 2009, ako ne ostanem duze ;)

Treba imati dovoljno kapitala da bi se uvozila roba iz Kine.Imam odlicne mogucnosti ali nemam kapital.
Brat mi je u Kini vec 15 godina,ima svoju firmu tamo,zna odlicno kineski jezik,ide direktno u fabrike,pregovara oko cene,pakuje robu i salje gde god zelite.
One cene koje vidite na sajtovima kao sto je alibaba i cene koje dobijete u direktnim pregovorima u fabrici su nebo i zemlja.
Ja sam poslednji put uvozio plisane igracke 25000kom sto je stalo u pola kontejnera.Kontejner "plovi" oko 2 meseca.Izabrao sam luku Kopar a odatle spediter preuzima robu i dovozi na kucnu adresu.
Samo troskovi speditera i carine su bili skoro 4000eur plus roba plus zakup kontejnera izadje sve xxxxx eur.

Ja radim u pomorskoj agenciji i špediciji u Rijeci.Nije mi jasno kakav zakup kontejnera?! Imaš troškove pomorskog transporta, kopnenog transporta,usluge špedicije i carina+porez u Srbiji.
Kontejner od ukrcaja na brod u Kini putuje do Rijeke cca 30-35 dana. Ne znam odkuda 2 mj. Uostalom, ukoliko netko ima ili tek ima namjeru kupiti robu u Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu koju treba transportirati do Rijeke pa dalje do Srbije, slobodno neka se javi.

Ja radim u pomorskoj agenciji i špediciji u Rijeci.Nije mi jasno kakav zakup kontejnera?! Imaš troškove pomorskog transporta, kopnenog transporta,usluge špedicije i carina+porez u Srbiji.
Kontejner od ukrcaja na brod u Kini putuje do Rijeke cca 30-35 dana. Ne znam odkuda 2 mj. Uostalom, ukoliko netko ima ili tek ima namjeru kupiti robu u Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu koju treba transportirati do Rijeke pa dalje do Srbije, slobodno neka se javi.

Ja bi vas zamolila na par odgovora u vezi narucivanja promo materijala tj hemiski iz Kine .... u pitanju je 5000 pati i to bi sve doslo oko 1200e ...sad me interesuje koliko jos ce me doci carina i sve sta treba da se plati kad se to uveze u zemlju ?

Hvala vam na odgovoru ...

Moze li neko da mi napise koje sve uslove moram da ispunjavam da bi mogao da uvozim robu iz kine u Srbiju. Da li je potrebno da imam otvorenu firmu ili mogu i kao fizicko lice. Robu uvozim radi dalje distribucije.

Hvala

Moze li neko da mi napise koje sve uslove moram da ispunjavam da bi mogao da uvozim robu iz kine u Srbiju. Da li je potrebno da imam otvorenu firmu ili mogu i kao fizicko lice. Robu uvozim radi dalje distribucije.

Hvala

Kao fizičko lice NE MOŽEŠ da uvezeš čak ni 100 hemijskih olovaka odjednom.
Možeš 10 olovaka, jednu ili dve jakne, dvoje cipela itd...
NIŠTA na veliko !

U prethodnoj firmi sam imao kontakt sa covekom koji zivi u na relaciji Kina - Malezija, i siguran je jer smo preko njega uvozili robu.
Ako je neko stvarno ozbiljan i zna sta zeli da uveze neka mi se javi privatnom porukom i poslacu mu kontakt.

Pozzz

da...kakva firma treba da bude da bi uvozio npr stvari iz kine i koliko bi sve to izaslo?

dovoljno je da otvoris d.o.o Export inport firmu u APR-u, cena otvaranja je 500 eu +taxe
vrlo ti je nejasno pitanje ..sta koliko bi izaslo ? uvoz ? u zavisnosti sta i koliko uvozis, uglavnom se uvozi na kontejnere, naravno zavisi i koji tip robe,....molim te postavi konkretno i tacno pitanje pa cu ti dati precizan odgovor

MOZE LI MI NEKO RECI KOLIKA JE CENA NOVIH SKUTERA U KINI? I KOLIKO ISPADA SVE UKUPNO SA PREVOZOM I OSTALIM TROSKOVIMA? KUPIO BIH NEKOLICINU SKUTERA I REGISTROVAO PREDUZECE... RECITE MI DA LI BI TO BILO ISPLATIVO? TAKODJE ME ZANIMAJU I MOBILNI TELEFONI,ALI NE KOPIJE POZNATIH SVETSKIH PROIZVODJACA VEC NJIHOVI BRENDOVI. MOZETE MI PISATI I NA E-MAIL partyboydexy@gmail.com

dovoljno je da otvoris d.o.o Export inport firmu u APR-u, cena otvaranja je 500 eu +taxe
vrlo ti je nejasno pitanje ..sta koliko bi izaslo ? uvoz ? u zavisnosti sta i koliko uvozis, uglavnom se uvozi na kontejnere, naravno zavisi i koji tip robe,....molim te postavi konkretno i tacno pitanje pa cu ti dati precizan odgovor

da,to me zanima,otvaranje firme koliko kosta sve zajedno

a jel negde moze da se vide cene tih uvoza,kontejnera,tezine,kako je to sve to sortirano jer nisam ni malo upucen.
npr sitna tehnika kad bi se uzimala

Do sada sam preko paypala narucivao neku robu iz Kine. Ja ovde naravno govorim o maloj kolicini 10-20 komada. Medjutim sada bih zeleo da uvezem vecu kolicinu recimo 100 kom. koja moze da stane u jedan srednji paketic 0.3x0.3m (ako je to uopste bitno), znaci u pitanju su sitni gadgeti. Zanima me jel ja mogu platiti carinu na ovu robu i preuzeti paket ili ovolika kolicina je moguca samo za firme. Video sam gore da je neko napisao da ce za 10 olovaka da naprave problem... ja to nisam doziveo na svojoj kozi jer sam skoro narucio 20 kom. od kojih svaki komad ima po 70gr. U svakom slucaju ako neko moze da mi odgovori ili da mi da neki kontakt kome da se obratim da mi ovo ocarini, naravno platicu.

da,to me zanima,otvaranje firme koliko kosta sve zajedno

a jel negde moze da se vide cene tih uvoza,kontejnera,tezine,kako je to sve to sortirano jer nisam ni malo upucen.
npr sitna tehnika kad bi se uzimala
može i 250 eur odmah, a 250 u roku od 2 godine... takse 3600+1750.
kompletna procedura osnivanja društva sa ograničenom odgovrnošću je opisana na sajtu agencije za privredne registre. na istom sajtu se mogu preuzeti i šabloni akata i formulara potrebnih za osnivanje doo (registrovanog za spoljnotrgovinski promet - opcija koja se bez ispunjenja dodatnih uslova može odabrati prilikom osnivanja).

može i 250 eur odmah, a 250 u roku od 2 godine... takse 3600+1750.
kompletna procedura osnivanja društva sa ograničenom odgovrnošću je opisana na sajtu agencije za privredne registre. na istom sajtu se mogu preuzeti i šabloni akata i formulara potrebnih za osnivanje doo (registrovanog za spoljnotrgovinski promet - opcija koja se bez ispunjenja dodatnih uslova može odabrati prilikom osnivanja).

Hvala za ovu korisnu informaciju. Mene zanima sada kada bih otvorio firmu, kako da narucim robu na firmu, znaci kako da mi se carini kao firmi a ne kao fizickom licu.

Takodje sto se tice cena za otvaranja firme, jel postoje neki skriveni troskovi? Jel se placa nesto na godisnjem nivou? Kakve troskove imam od prodaje? Znam da sam postavio dosta pitanja ali samo ukratko ako moze objasnjenej samo da skapiram kako to funkcionise.

Poslednja izmena:
Hvala za ovu korisnu informaciju. Mene zanima sada kada bih otvorio firmu, kako da narucim robu na firmu, znaci kako da mi se carini kao firmi a ne kao fizickom licu.

Takodje sto se tice cena za otvaranja firme, jel postoje neki skriveni troskovi? Jel se placa nesto na godisnjem nivou? Kakve troskove imam od prodaje? Znam da sam postavio dosta pitanja ali samo ukratko ako moze objasnjenej samo da skapiram kako to funkcionise.
Nema skrivenih troškova ali ispod 4000 evra godište nećes se izvući.

ja slabije znam te finansijske aspekte, ali moraš da plaćaš knjigovođu, lokalne komunalne takse, poreze, doprinose za obavezno socijalno osiguranje na mesečnom nivou.

Poslednja izmena:

Back