Uvoz automobila, pomoć i saveti

U pitanju je bilo nasledstvo i čovek nije imao katalog amss nego je gledao na sajtu polovniautomobili koliko kosta, umesto 1500 evra napisao 3500 evra. Glupi ko kuracc

Pa, onda neka ga ocarini na polovniautomobili.rs, a ne na carini! :rotf:

- - - - - - - - - -

Pa baš dva špeditera da naprave sranje nije nego. I ova donova zamena je isto pričala nebuloze kad sam je nazvao, dok je bio na godisnjem. Isto je insistirala na carini. Sve u svemu ne savetujem nikome da se zajebava ako je u pitanju vozilo za invalida ili nasledstvo. Špediteri, carina, poresko sve vam je to jedna septička jama u srbiji.

Razgovor:
Agencija za registraciju: Dal može da se registruje auto papir od carine je samo fotokopija bez pečata.
Carina: Nemam pojma.
Agencija: Šta mislite iz iskustva jel dolaze ljudi po pečat?
Carina: Ja nisam ovde da mislim nego da uživam.
Agencija: ....
Carina: Doviđenja i vama zelim da nađete ovako dobar posao.

Kakve nebuloze ti je pričala? Ma, ne nego će da prođe preko granice sa autom, kao kod komšinice na kafu. Dovoljno je samo da kaže ja sam invalid, i svi ima da mu se sklone s puta. Daj, uozbilji se!

I tebi sam se obratio doduše tvojoj zamenici dok si ti bio na godišnjem odmoru i tvrdila je da carina mora da se plati a automobil je uvezen bez plaćanja carine iako nema eur 1 formular. Sve u svemu mogli bi malo i izvan šablona da funkcionišete i da se edukujete u svojoj struci a bogami i sama carina. Inače te svi hvale :super:

A to jebavanje ostavi za svoju službenicu :ok:

Taj ko ga je ocarinio bez carine, a bez eur1 ili bez izjave na fakturi za vrednost manju od 6.000 € ili bez autorizacije ovlaštenog dilera je običan idiot. Najebaće prvom prilikom kada revizija uzme da razmatra taj predmet, a revizija to ima pravo za predmete 5 godina unazad, a uvozniku će stići naknada naplata carine, razlike u pdv-u, kamata i kazna.

Ja nisam nikada u šablonu, a tako sam i nju obučio, ali sam je naučio da daje informacije u skladu sa zakonom, a ne trange-frange kombinacije koje kad-tad dođu na naplatu ili uvozniku ili nama špediterima kroz kazne.

Taj ko ga je ocarinio bez carine, a bez eur1 ili bez izjave na fakturi za vrednost manju od 6.000 € ili bez autorizacije ovlaštenog dilera je običan idiot. Najebaće prvom prilikom kada revizija uzme da razmatra taj predmet, a revizija to ima pravo za predmete 5 godina unazad, a uvozniku će stići naknada naplata carine, razlike u pdv-u, kamata i kazna.

Ja nisam nikada u šablonu, a tako sam i nju obučio, ali sam je naučio da daje informacije u skladu sa zakonom, a ne trange-frange kombinacije koje kad-tad dođu na naplatu ili uvozniku ili nama špediterima kroz kazne.

Carina odobrila i to se čekalo 15 dana. Znam da vam je svima 95% trange frange isti posao ali se ipak treba potruditi i za ovih 5%

Pozdrav,

Poceo sam da planiram i da se upustim u individualni uvoz vozila iz Nemacke. Marke koje me zanimaju i koje bi mi se isplatile poredeci cene u Srbiji su Audi, BMW i Passat definitivno.

Za pocetak zanima me trosak carinjenja BMW 316D (116PS), 1995 ccm, 2010. godiste sa manuelnim menjacem sa AMSS pod uslovom da imam EUR1 papir. Takodje i koji spediter u Beogradu(Zemunu) je za preporuku?

Carina odobrila i to se čekalo 15 dana. Znam da vam je svima 95% trange frange isti posao ali se ipak treba potruditi i za ovih 5%

Nisi razumeo. Pod trange frange sam mislio mutljavine, a to ja ne radim, niti nju tome učim.

Ponavljam, taj ko je to odobrio na carini je kompletan idiot, nema pojma o carinskom zakonu, i kad tad, samo ako revizija uzme predmet u ruke, stići će rešenje o naknadnoj naplati carinskog duga.

Done ne uzbudjuj se mnogo jer ovaj je lazov za medalju i nikakve argumente niti dokaze ne kaci ovde a prica li prica ko navijen.
Tako pokusava meni non stop da spusti iako ja radim posteno i bas onako kako bi mnogi voleli da rade trgovci ali njemu ne valjam iako me niti poznaje niti je ikad vozio i video jedan jedini primerak automobila koji sam prodao.
Vec sam mu mnogo puta dao zadatak da nesto od svoje price dokaze i dosad nije uspeo u svojoj zloj nameri pa tako i ovde sto tebe pravi nekim ko ne zna svoj posao je samo zloba koju on seje gde god da je.
Bolesna osoba i nista vise od toga.:(

• Haha
Reactions: Hix
Pozdrav momci, imam jedno pitanje na koje mi niko ne daje konkretan odgovor. Htio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG. Auto je na moje ime u Njemackoj gdje sam prijavljen s madjarskim papirima da zivim i radim (imam dvojno drzavljanstvo) i sada posto u saobracajnoj dozvoli stoji moje ime i vidi se otkad je auto registrovan na mene, da li bi carina mogla da mi pravi problem ako sve budem rijesavao sa crnogorskim papirima (da me ispituju kako je auto na mene registrovan u njemackoj itd) jer CG inace ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ali mnogi ga imaju kao i ja? Nikad nisam prevozio auto i zelim da se detaljno informisem o time izbjegnem potencijalne probleme. Usput, kako bi mi oporezivali auto ako je na moje ime i nemam ugovor o kupovini? Ako neko moze da mi da odgovore bio bih veoma zahvalan.

Kolika je carina za ovaj auto? Da li visinu poreza odredjuje cena po kojoj sam platio auto ili kataloska vrednost? Pitam jer auto je na aukciji i trenutna cena je 2200 evra. Čisto da znam da li ce porez biti veći ako ode na recimo 3000 evra.
Hyundai I10 1.1 Comfort
07.2012
68'340 km
69 PS/51 KW
Benzinac
4/5 vrata
Svajcarska

Poslednja izmena:
Pa da, licitacije za privatna lica ali verovatno ima i firmi koje tu stavljaju automobile. Dule nema pojma, misli da se automobili dovoze samo iz italije na šleperu. Glup štaš.

Vodi računa da nije lažna licitacija tj da ne bude prevara kao kod nas, da ti traži uplatu kapare i sl.

A kad si ti tako pametan ajde daj nam neki link gde se licitiraju firmina kola.
Jedva cekamo pa da vidimo kako prosipas pamet.
Ja imam te linkove ali me ne interesuju jer kupujem kola na vidjeno a ne na sta mi Bog da.
Eto danas je bio istovar kamiona i ja sam kupio dva automobila jer su vredeli a sta cemo da dobijemo sa tih licitacija to niko ne zna tj kad se zna onda cena ide debelo gore i nije isplativ uvoz. Probao sam vec sve to i nasao najbolju kombinaciju za sebe.:per:

Back