Uvoz automobila, pomoć i saveti

Prvo ja nisam vlasnik u saobracajnoj , drugo auto nije euro 3 , 97 je god , nemam EU papire , obican Srpski pasoš , znam da kad dodjem na granicu Srb treba da uzmem probne table , mene zanima da li hoce da me puste uopste da predjem granicu , imam kupoprodajni ugovor overen kod notara i auto je na col table .

Trebosi da pripremis teren. Auto sa tablama i ko ide busom za srbiju

Posmatram neke ljude kako cekaju da se smanji taj porez na luksuz kao da ce da kupe sad neki tamo auto sa 2500-3000 ccm i da ce da bdu sretni sto to vise nece morati da placaju ili nece toliko placati a ne vidim igde da se ti ljudi zapitaju koliko ta kola trose i koliko su skuplja za odrzavanje.
Uzmes samo 2500 ccm i odjednom je potrosnja veca bar za 3L na 100 km.
A gde je sve ostalo?

Imam i još jedno pitanje, ako dovezem auto sa zoll tablicama do granice i ocarinim ga, kako onda da dođem od granice do Bga, moram da vadim probne tablice? To je još jedan trošak. I da li postoji neki zakonski rok u kojem moram da registrujem vozilo nakon što mi probne tablice isteknu?
Uvoz automobila iz Poljske? Moj kum, inače Nemac, kupuje polovne automobile u Poljskoj i izvozi ih u Kinu !!! Kontaktirao sam ga danas da vidim kakva je to kombinacija, pošto mi je za to rekla njegova supruga koja je naša, jelte, ali nisam siguran da li je to dobro razumela, još mi se nije javio.
Zanima me i povraćaj PDVa, koliko sam shvatio od privatnih lica se ne može povratiti, jer ga ni ne plaćam, zato su ta vozila jeftinija, nego ona sa placeva, ali na oglasima sa placeva samo ponegde vidim da su naglasili da se vraća PDV, tu sam zapeo.

Neko ga dalje tera na colkama, neko vadi proba table. Inače po ZOBS-u, ne bi ga smeto ni 1cm terati na colkama preko granice, ali većina pandura tolerišu to, i ne prave probleme ako ga vozi onaj na koga su colke i ako su te colke važeće. Oni koji prave probleme, prave ih jer im je žena za taj dan naručila deterdžent, omekšivač, džambo pakovanje papers pelena, itd. :D

Prvi put čujem za tu kombinaciju za Kinu. ma, Poljaci su najveći muvatori u Evropi. Od njih me nište ne iznenađuje. Samo viču "Kurwa ovo, kurwa ono", i teraju na bezobrazluk. ;)

Ti placevi koji nisu oglasili da vraćaju porez ga ni ne vraćaju, jer je verovatno u pitanju komisiona prodaja, pa nemaju prava za takva vozila da vrate porez. Mogu ga vratiti samo za ona za koja se oni u knjigama vode kao vlasnici.

- - - - - - - - - -

Auto mi je preko mesec dana na carini, cekajuci neku proizvodjacku plocicu tj. da predstavnik brenda potvrdi, odnosno posalje potvrdu i kada je konacno to dostavljeno i nacekasmo se toliko, saceka me nova situacija - zastoj, eto zbog direktora. Opet cekanje! Koje su to trange frange tamo, ludiloo

Ne znam kako neko od udruzenja, uvoznika i sl. se ne skupe i posalju protestno pismo.. barem da se pise u medijima i na sl. nacin vrsi koliko toliko pritisak.. ono nista.
Ovo stvarno ima samo u banana drzavama.

Ne vredi na bitange trošiti energiju, jer ih zabole dupe.

Done, mozes li mi pomoci i reci koliko bi iznela carina za nesto ovako ?! Hvala unapred.

http://prntscr.com/h9z7v9

Pretpostavljam da je iz Nemačke.

580 € sa AMSS pregledom.

- - - - - - - - - -

Pozdrav ,

Imam ja jedno pitanje.Zelim da uvezem kola iz Nemacke. Gledao sam na mobile.de potencijalne automobile i uvideo da negde ima samo jedna cena a negde pored cene ili oznaka za 19 % ili joj jedna to jest neto cena. Moje je pitanje da se tamo gde nema cene ili oznake za 19 % takodje odbija porez bez obzira sto ne pise ili je to cena koja jeste. I takodje ima li veze za carinjenje ako ga uvezem na firmu ili na fizicko lice sto se tice cene . Verovatno je ovo neko pitao nekoliko puta , ali ima jako puno postova pa se izvinjavam ako nekom nije tesko da odgovori. Pre svega Donu ili nekom ko se bavi spedicijom

Puno hvala

Gde je samo jedna cena, nema povrata poreza garantovano.

Nema razlike u dadžbinama procentualno da li je u pitanju fizičko ili pravno lice uvoznik, ali ima u plaćanju, jer osnovica za fizičko ili vaše pravno lice, nije ista kao osnovica za moju posredničku firmu preko koje radimo uvozna carinjenja. Zato je savet da isključivo uvozite preko uvozničkih firmi.

pitanje za Dona, posto carina ,pdv,amss, i da li taxisti imaju povracaj pdv-a? koliko je usluga kod vas i koliko mi dana treba da cekam da dovezem auto do bg? koliko su probne tablice za jedan dan,da dovezem auto iz Su do Bg?

za auto

passat b7 1.6D 77kw 170 000km 7.mesec 2014godiste karavan. cena na placu u nemackoj 7500E neto

hvala unapred...

1,960 € sa AMSS pregledom

Probe su oko 5,200 RSD

Za povrat pdv-a pitaj svoga knjigovođu! To već nije u domenu moga posla.

- - - - - - - - - -

Neverovatno koliko vas mrzi da citate!
Upravo na ovoj strani je Don objasnio slican primer kako se uvozi auto kad si ti vlasnik u saobracajnoj.

:roll:

- - - - - - - - - -

i to iz slovenije

:ok: :ok:

- - - - - - - - - -

Trenutno sam turisticki u Nemackoj , da nebi koristio taksi kupio sam jedan stari auto 97 god , cisto da se vozikam i sa njim bi sad u Srbiju , auto mi na col table , cilj mi je da sa tim autom dodjem u BG i da ga prodam kao stranca , čisto da izvucem ulozen novac , koja je procedura , da li moze uopste da se stim autom udje u Srbiju , ne zelim da ga uvozim jer nemoze na Srpske table , eto samo da dodjem do BG.

Samo da ga na redovne DE table utera neko ko ima pravo da vozi strano vozilo. U suprotnom je carinski prekršaj, i auto se oduzima, a vozaču sledi pozamašna kazna za učinjen carinski prekršaj.

- - - - - - - - - -

i šta kažete...jel će smanjuju porez na luksuz il neće ?

Hoće, na svetoga Živka. :hahaha:

Posmatram neke ljude kako cekaju da se smanji taj porez na luksuz kao da ce da kupe sad neki tamo auto sa 2500-3000 ccm i da ce da bdu sretni sto to vise nece morati da placaju ili nece toliko placati a ne vidim igde da se ti ljudi zapitaju koliko ta kola trose i koliko su skuplja za odrzavanje.
Uzmes samo 2500 ccm i odjednom je potrosnja veca bar za 3L na 100 km.
A gde je sve ostalo?

pa štaznam....ja bi kupio 2.4 jtd
i svi kažu da troši prilično malo s obzirom na snagu i kubikažu...pa sad...ako lažu oni, lažem i ja....a siguran sam da vi ovde bolje znate

Jedino ako hoces Alfu 166 jer se ona nije pravila sa 1,9 motorom koji se generalno i pokazao kao bolji.
A ako hoces bas nju onda kad vidis neku zavuci ruku i opipaj saru gume sa unutrasnje strane i videces da je nema na 90% tih Alfi jer im je trap sa manom i jedu gume.
A taj auto inace trosi oko 9-10L u gradu sto znaci da pravis razliku od bar 2L na 100km sto znaci da na 10k km pravis razliku od 200L sto ti je 250€ vise tako da ti to dodje isto koliko i razlika u sadasnjoj registraciji i opet nista nisi uradio.:)

pa vidi vako....ja da gledam samo džep, naravno da bi gledao 1.9...da mi je samo do potrošnje može i džepa onda 1.5 dci klio ili tako nešto...ali nešto je i u meraku...a merak nema cenu...i ne gledam ja sve kroz matematiku
a to da je 1.9 bolji od 2.4 nisam siguran, jer sve što ima povodom 2.4 motora po netu sam pročitao i svi govore da je 2.4 bolji...al dobro, nisam vozio ni jedan od ta dva pa ne mogu da tvrdim
a to da strada trap znam, ali znam da i pasat ima iste takve probleme pa se ne razvlači toliko
ja 10 k km pređem za 4,5 god tako da me zabole za tih 200 evara...ako razumeš šta oću da ti kaem

Vidi ovako, i medju automobilima starim 10 godina ima dosta krseva, zamisli kako je tek kod automobila starih 20 godina. Tek po neki primerak vredan paznje, a obicno kosta debelo iznad proseka, a za te pare vec mozes da nadjes i nesto dosta mladje. Obrni, okreni, ne isplati se. 1.9 je boji, 2.4 mjet od 200ks se nije sjajno pokazao, dok su kod motora sa 210ks reseni problemi, ali njih i ovako nema u 166, tako da te to ne interesuje. Ja sam za 166, ali tesko ces da nadjes primerak vredan paznje, da u samom startu nema velikih ulaganja u auto.

Kod Clia 2 1.5 dci, lako moze da bude skuplja dara nego mera, mada nije vise tako skup za popravku, ali ako ti se vezu pumpa/dizne, pa brzo posle toga crkne turbo ....

Pozdrav ljudi, ovo je moj prvi post na ovoj temi i pre svega zelim da kazem da mi je zaista puno pomoglo citanje kompletne teme oko uvoza, elem na osnovu iskustva drugih i informacija stecenih na ovom forumu i ja sam zeleo da se upustim u avanturu uvoza automobila iz Nemacke. Pre jedno 10_ak dana sam bio u Nemackoj i kupio 2 golfa, peticu i sesticu istih motora 2.0 TDI od 140HP, kao sto je vec nebrojano puta navedeno u temi uglavnom u Nemackoj sve prolazi glatko medjutim cim se dodje u Srbiju krece postupak od kog te samo moze glava zaboleti ali da nije bilo ove teme i informacija mozda bih jos uvek cekao na automobile, ovom prilikom zelim da se iskreno zahvalim Don Spedu na neverovatnom radu, predanoscu i profesionalizmu kojim odise, ne zelim da se ovo shvati kao reklama ali kada god sam imao neku nedoumicu kada god mi je bio potreban savet ljudi su bili tu uz mene tokom celog procesa. Stvarno sve preporuke od mene, i nadam se da cemo i ubuduce saradjivati.

Pozz

Pitanje oko uvoza polovnog elektroautomobila.

Reno kangoo maxi ili tako nešto.
Nalazim ih po oglasima za 7-8 k eura.

Pitanje, koliko izađu troškovi dok auto bude na drumu?
Komplikacije ima li ih i kakve su?
Na šta treba obratiti pažnju vezano za admnistrativne začkoljice?

Hvala unapred za odgovore.

Nazalost moraces sam po taj auto jer Don ne vrsi dovoz nego samo carinjenje.
Dali se ljudi koji tako gledaju da im neko doveze auto zapitaju dali je taj auto zaista dobar i da im ga neko doveze a da ga oni sami pre toga ne vide?
Nemoguca misija!
To je isto kao kad bi ovde u Srbiji ja prodavao kola ljudima na rec a da ga oni i ne vide pa kad uplate pare onda tek da vide sta su kupili.
Doduse imam jednu ekipu iz Kragujevca koja mi kaparise na slike i kad dodju uvere se da je sve kako sam opisao i kupe auto.
Ali svakako ajde da napravimo scenario.
Jel mislis da Don ili neko drugi ode i da doveze auto sa svojim parama ili ces da mu das svoje pare?
Mislis li da je dovoljno otici tamo i kupiti taj auto kakav takav je pa da te ovde sacekaju mnoga iznenadjenja?
Mislis li da ce Don ili neko drugi da kupi auto sa svojim parama pa kad dodje auto u Srbiju a tebi se ne svidi da kazes da neces?
Sta ako ti javi iz Belgije da auto nije dobar i da ima mana? Dali ces tad da odustanes a oni da se vrate praznih ruku a ti da im pokrijes gorivo?
Ili mozda treba da im das novac za uslugu kao da su ti dovezli automobil?
Dali si primetio kako je slikano to sediste vozaca? Onako kako to cine trgovci jer sakriju bok koji je kod 90% 307-mica deformisan i izgnjecen.
Dali ti to govori o postenju tog prodavca?
Sve ja ovo napisah jer sam doziveo da je jedan drugar dovezao auto koji su mu ljudi rekli da doveze pa kad su ga videli nije im se svideo auto i odustali su!!!
E pa da ne bi dolazilo do takvih miljenja i razmisljanja ja ispisah ovo da vidite sta se sve moze ocekivati kako od auta tako i od vas samih.
Sad razmisljate.:)

Pa ja sam iz Kragujevca ;)

Da rezimiramo scenario.Prikazan oglas je uzet nasumicno jer planiram da uvezem identican auto (godiste,kubikaza,snaga motora,jedino se kilometraza moze razlikovati ali mislim da je ona nebitna).
Auto bi bio pogledan od strane prijatelja pre kupovine i naravno da bi ja snosio sve troskove pri kupovini auta zajedno sa prevozom e sad neznam kako se placaju troskovi carine (pre ili posle).
U svakom slucaju hvala na info.
Ok,onda me zanima cena usluge bez prevoza?:)
Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, ovo je moj prvi post na ovoj temi i pre svega zelim da kazem da mi je zaista puno pomoglo citanje kompletne teme oko uvoza, elem na osnovu iskustva drugih i informacija stecenih na ovom forumu i ja sam zeleo da se upustim u avanturu uvoza automobila iz Nemacke. Pre jedno 10_ak dana sam bio u Nemackoj i kupio 2 golfa, peticu i sesticu istih motora 2.0 TDI od 140HP, kao sto je vec nebrojano puta navedeno u temi uglavnom u Nemackoj sve prolazi glatko medjutim cim se dodje u Srbiju krece postupak od kog te samo moze glava zaboleti ali da nije bilo ove teme i informacija mozda bih jos uvek cekao na automobile, ovom prilikom zelim da se iskreno zahvalim Don Spedu na neverovatnom radu, predanoscu i profesionalizmu kojim odise, ne zelim da se ovo shvati kao reklama ali kada god sam imao neku nedoumicu kada god mi je bio potreban savet ljudi su bili tu uz mene tokom celog procesa. Stvarno sve preporuke od mene, i nadam se da cemo i ubuduce saradjivati.

Pozz

Hvala! Ništa bolje od zadovoljne mušterije. :)

Back