Uvoz automobila, pomoć i saveti

Kako si pogodio?
Jado jadni.:hahaha:
Jel i vama ostalima ovo lici na nesto sto nije auto?:per:

2eoy73o.jpg

Pozdrav momci, imam jedno pitanje na koje mi niko ne daje konkretan odgovor. Htio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG. Auto je na moje ime u Njemackoj gdje sam prijavljen s madjarskim papirima da zivim i radim (imam dvojno drzavljanstvo) i sada posto u saobracajnoj dozvoli stoji moje ime i vidi se otkad je auto registrovan na mene, da li bi carina mogla da mi pravi problem ako sve budem rijesavao sa crnogorskim papirima (da me ispituju kako je auto na mene registrovan u njemackoj itd) jer CG inace ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ali mnogi ga imaju kao i ja? Nikad nisam prevozio auto i zelim da se detaljno informisem o time izbjegnem potencijalne probleme. Usput, kako bi mi oporezivali auto ako je na moje ime i nemam ugovor o kupovini? Ako neko moze da mi da odgovore bio bih veoma zahvalan.

Iko ?????

Nije dezinformacija.
Ja prekjuce podigoh homologaciju za jedan Audi a onda dobijem info da ko zna kad ce opet da se dobiju homologacije jer smenjuju direktora.
Opet naglasavam kako u svakoj ustanovi postoji zamenik direktora a samo u ovoj koja nam je generalno vazna ne postoji i onda se ceka taj potpis koji to u stvari i nije nego je pecat.
Prave nas budalama redovno.

Pozdrav svima !
Samo da se upišem u temu. Registrovao sam se na forum zahvaljujući potrazi za kvalitetnim informacijama. Pregledao sam preko 500 raznih sajtova, iščitao gomile i gomile uputstava i iskustava, ali olakšanje je stiglo u okviru jednog imena, DON. Ne poznajem ga, ali vidim da je car. Inače planiram da uvezem neki auto u Srbiju radi dalje prodaje ili možda da ostane i meni, ako mi odgovara. Gledam uglavnom automobile između 1000 i 3000e i pokušavam da napravim procenu da li mi se to uopšte isplati, osim što , možda , napolju nađem auto kojem nije vraćana kilometraža. Imam brata u Essenu, Nemačka, pa bi on mogao da mi izabere neki model, a ja da ga dopremim nekako do Srbije. Šta je najisplativije, lično, šlepom, vozom? Možda je već pisano o tome, ali malo da osvežim pamćenje, oči mi ispale od čitanja :-).
Takođe sam razmišljao da odem do Mađarske, ima li svrhe uvoziti odatle? Kolike su dadžbine kad bih iz Mađarske uvozio, pre carinjenja i kakva je procedura, pošto sam našao nekoliko oglasa gde su papiri tih vozila istekla i nemaju MOT(ovaj ecimo,https://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/clio/renault_clio_1.5_dci_authentique_120.000_km-12053264)? Hvala svima koji budu hteli da mi razjasne procedure i opišu iskustva koja su imali.

Pozdrav momci, imam jedno pitanje na koje mi niko ne daje konkretan odgovor. Htio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG. Auto je na moje ime u Njemackoj gdje sam prijavljen s madjarskim papirima da zivim i radim (imam dvojno drzavljanstvo) i sada posto u saobracajnoj dozvoli stoji moje ime i vidi se otkad je auto registrovan na mene, da li bi carina mogla da mi pravi problem ako sve budem rijesavao sa crnogorskim papirima (da me ispituju kako je auto na mene registrovan u njemackoj itd) jer CG inace ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ali mnogi ga imaju kao i ja? Nikad nisam prevozio auto i zelim da se detaljno informisem o time izbjegnem potencijalne probleme. Usput, kako bi mi oporezivali auto ako je na moje ime i nemam ugovor o kupovini? Ako neko moze da mi da odgovore bio bih veoma zahvalan.

Što se tiče dvojnog državljanstva, u brifu ne piše da li je neko državljanin ili ne, nego samo stoji ime i adresa, a takve iste brifove imaju i oni obični gastarbajterikoji imaju radnu ili boravišnu vizu u Nemačkoj. Tako da bez brige što se toga tiče!

Dalje, pošto je na tvom imenu na redovne nemačke table, a na svoje ime hoćeš i u MNE da ga registruješ, ne treba ti nikakav račun ili ugovor. Dovoljno je da u graničnoj špediciji daš izjavu o vrednosti koju ti spremi granični špediter. Ta izjava i suma koju ti na njoj iskažeš imaju vrednost fakture.

- - - - - - - - - -

Kolika je carina za ovaj auto? Da li visinu poreza odredjuje cena po kojoj sam platio auto ili kataloska vrednost? Pitam jer auto je na aukciji i trenutna cena je 2200 evra. Čisto da znam da li ce porez biti veći ako ode na recimo 3000 evra.
Hyundai I10 1.1 Comfort
07.2012
68'340 km
69 PS/51 KW
Benzinac
4/5 vrata
Svajcarska

Pretpostavljam da više nije aktuelno.

- - - - - - - - - -

Ja sam mislio na online licitacije poput ovog sajta https://auto.ricardo.ch. Kakva je procedura i da li je uopšte pametno kupovati auta na ovaj način?

Naravno da je pametno. Imam uvoznika koji samo tako kupuje auta u CH, a dolazi mi barem 2 puta mesečno. Vreba., i čim se ukaže dobra prilika on je zgrabi.

- - - - - - - - - -

Skinut je. Žao mi je.

- - - - - - - - - -

Da li je to rad AMSS opet u zastoju? postavljaju novog direktora?.. pa ne mogu da idu dalje predmeti tj automobii bez potpisa? ili je neka dezinformacija?

Nije dezinformacija.
Ja prekjuce podigoh homologaciju za jedan Audi a onda dobijem info da ko zna kad ce opet da se dobiju homologacije jer smenjuju direktora.
Opet naglasavam kako u svakoj ustanovi postoji zamenik direktora a samo u ovoj koja nam je generalno vazna ne postoji i onda se ceka taj potpis koji to u stvari i nije nego je pecat.
Prave nas budalama redovno.

Znači, strašno... Posle letošnjeg zastoja Brnabićka umesto da imenuje direktora agencije, staru direktorku imenuje u VD direktora na 3 meseca. 3 meseca prolete za čas, auta stoje neregistrovana, a Brnabićka se šetka po severnoj Africi, i zabole je dupe za narod.

- - - - - - - - - -

Teško da će neko ovde da ti pomogne, obzirom na boldovano

Napisao sam mu ja. Samo, jbg, nemam vremena da visim konstantno na forumu.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima !
Samo da se upišem u temu. Registrovao sam se na forum zahvaljujući potrazi za kvalitetnim informacijama. Pregledao sam preko 500 raznih sajtova, iščitao gomile i gomile uputstava i iskustava, ali olakšanje je stiglo u okviru jednog imena, DON. Ne poznajem ga, ali vidim da je car. Inače planiram da uvezem neki auto u Srbiju radi dalje prodaje ili možda da ostane i meni, ako mi odgovara. Gledam uglavnom automobile između 1000 i 3000e i pokušavam da napravim procenu da li mi se to uopšte isplati, osim što , možda , napolju nađem auto kojem nije vraćana kilometraža. Imam brata u Essenu, Nemačka, pa bi on mogao da mi izabere neki model, a ja da ga dopremim nekako do Srbije. Šta je najisplativije, lično, šlepom, vozom? Možda je već pisano o tome, ali malo da osvežim pamćenje, oči mi ispale od čitanja :-).
Takođe sam razmišljao da odem do Mađarske, ima li svrhe uvoziti odatle? Kolike su dadžbine kad bih iz Mađarske uvozio, pre carinjenja i kakva je procedura, pošto sam našao nekoliko oglasa gde su papiri tih vozila istekla i nemaju MOT(ovaj ecimo,https://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/clio/renault_clio_1.5_dci_authentique_120.000_km-12053264)? Hvala svima koji budu hteli da mi razjasne procedure i opišu iskustva koja su imali.

Nema tu velike filozofije. Iz Nemačke je najisplativije da uzmeš colke, i doteraš ga na točkovima. Iz Mađarske na prikolici. To mogu ja da ti sredim.

Dadžbine su iste iz cele EU.

Imam i još jedno pitanje, ako dovezem auto sa zoll tablicama do granice i ocarinim ga, kako onda da dođem od granice do Bga, moram da vadim probne tablice? To je još jedan trošak. I da li postoji neki zakonski rok u kojem moram da registrujem vozilo nakon što mi probne tablice isteknu?
Uvoz automobila iz Poljske? Moj kum, inače Nemac, kupuje polovne automobile u Poljskoj i izvozi ih u Kinu !!! Kontaktirao sam ga danas da vidim kakva je to kombinacija, pošto mi je za to rekla njegova supruga koja je naša, jelte, ali nisam siguran da li je to dobro razumela, još mi se nije javio.
Zanima me i povraćaj PDVa, koliko sam shvatio od privatnih lica se ne može povratiti, jer ga ni ne plaćam, zato su ta vozila jeftinija, nego ona sa placeva, ali na oglasima sa placeva samo ponegde vidim da su naglasili da se vraća PDV, tu sam zapeo.

Auto mi je preko mesec dana na carini, cekajuci neku proizvodjacku plocicu tj. da predstavnik brenda potvrdi, odnosno posalje potvrdu i kada je konacno to dostavljeno i nacekasmo se toliko, saceka me nova situacija - zastoj, eto zbog direktora. Opet cekanje! Koje su to trange frange tamo, ludiloo

Ne znam kako neko od udruzenja, uvoznika i sl. se ne skupe i posalju protestno pismo.. barem da se pise u medijima i na sl. nacin vrsi koliko toliko pritisak.. ono nista.
Ovo stvarno ima samo u banana drzavama.

Poslednja izmena:
Pozdrav ,

Imam ja jedno pitanje.Zelim da uvezem kola iz Nemacke. Gledao sam na mobile.de potencijalne automobile i uvideo da negde ima samo jedna cena a negde pored cene ili oznaka za 19 % ili joj jedna to jest neto cena. Moje je pitanje da se tamo gde nema cene ili oznake za 19 % takodje odbija porez bez obzira sto ne pise ili je to cena koja jeste. I takodje ima li veze za carinjenje ako ga uvezem na firmu ili na fizicko lice sto se tice cene . Verovatno je ovo neko pitao nekoliko puta , ali ima jako puno postova pa se izvinjavam ako nekom nije tesko da odgovori. Pre svega Donu ili nekom ko se bavi spedicijom

Puno hvala

pitanje za Dona, posto carina ,pdv,amss, i da li taxisti imaju povracaj pdv-a? koliko je usluga kod vas i koliko mi dana treba da cekam da dovezem auto do bg? koliko su probne tablice za jedan dan,da dovezem auto iz Su do Bg?

za auto

passat b7 1.6D 77kw 170 000km 7.mesec 2014godiste karavan. cena na placu u nemackoj 7500E neto

hvala unapred...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!

Treba mi savet oko uvoza automobila iz Slovenije u Srbiju.

Poslednjih godinu dana sam proveo u Sloveniji zbog posla. Sada se vracam za Srbiju i hteo bih da uvezem auto koji sam koristio u Sloveniji. Auto je u Sloveniji registrovan na moje ime. Da li moze neko da me uputi ili objasni kakva je procedura uvoza auta iz Sloveniju u Srbiju i koji su mi papiri potrebni da bi auto mogao da se registruje u Srbiji.

Hvala vam unapred.

Trenutno sam turisticki u Nemackoj , da nebi koristio taksi kupio sam jedan stari auto 97 god , cisto da se vozikam i sa njim bi sad u Srbiju , auto mi na col table , cilj mi je da sa tim autom dodjem u BG i da ga prodam kao stranca , čisto da izvucem ulozen novac , koja je procedura , da li moze uopste da se stim autom udje u Srbiju , ne zelim da ga uvozim jer nemoze na Srpske table , eto samo da dodjem do BG.

Prvo ja nisam vlasnik u saobracajnoj , drugo auto nije euro 3 , 97 je god , nemam EU papire , obican Srpski pasoš , znam da kad dodjem na granicu Srb treba da uzmem probne table , mene zanima da li hoce da me puste uopste da predjem granicu , imam kupoprodajni ugovor overen kod notara i auto je na col table .

Da li je proradio AMSS zna li ko,
jesu li doveli/postavil novog direktora?

Proradili su.
Ja sam evo dobio u poslednjih par dana tri homologacije.
@torpo
Niko nije mislio na tebe.
U Srbiji ces da izvuces pare samo ako ga rasparcas u delove. Ustvari ti tako jedino i preostaje da ga ponudis nekom otpadu da ga oni otkupe a sam da ga prodas kao stranca koji ne moze da se uveze ces tesko da odradis.

Back