Dule 021
Veoma poznat
- Poruka
- 14.050
Kako si pogodio?
Jado jadni.
Jel i vama ostalima ovo lici na nesto sto nije auto?
Jado jadni.

Jel i vama ostalima ovo lici na nesto sto nije auto?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav momci, imam jedno pitanje na koje mi niko ne daje konkretan odgovor. Htio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG. Auto je na moje ime u Njemackoj gdje sam prijavljen s madjarskim papirima da zivim i radim (imam dvojno drzavljanstvo) i sada posto u saobracajnoj dozvoli stoji moje ime i vidi se otkad je auto registrovan na mene, da li bi carina mogla da mi pravi problem ako sve budem rijesavao sa crnogorskim papirima (da me ispituju kako je auto na mene registrovan u njemackoj itd) jer CG inace ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ali mnogi ga imaju kao i ja? Nikad nisam prevozio auto i zelim da se detaljno informisem o time izbjegnem potencijalne probleme. Usput, kako bi mi oporezivali auto ako je na moje ime i nemam ugovor o kupovini? Ako neko moze da mi da odgovore bio bih veoma zahvalan.
Iko ?????
Teško da će neko ovde da ti pomogne, obzirom na boldovanoHtio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG
Pozdrav momci, imam jedno pitanje na koje mi niko ne daje konkretan odgovor. Htio bi da prebacim i prevedem svoje auto iz Njemacke u CG. Auto je na moje ime u Njemackoj gdje sam prijavljen s madjarskim papirima da zivim i radim (imam dvojno drzavljanstvo) i sada posto u saobracajnoj dozvoli stoji moje ime i vidi se otkad je auto registrovan na mene, da li bi carina mogla da mi pravi problem ako sve budem rijesavao sa crnogorskim papirima (da me ispituju kako je auto na mene registrovan u njemackoj itd) jer CG inace ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo ali mnogi ga imaju kao i ja? Nikad nisam prevozio auto i zelim da se detaljno informisem o time izbjegnem potencijalne probleme. Usput, kako bi mi oporezivali auto ako je na moje ime i nemam ugovor o kupovini? Ako neko moze da mi da odgovore bio bih veoma zahvalan.
Kolika je carina za ovaj auto? Da li visinu poreza odredjuje cena po kojoj sam platio auto ili kataloska vrednost? Pitam jer auto je na aukciji i trenutna cena je 2200 evra. Čisto da znam da li ce porez biti veći ako ode na recimo 3000 evra.
Hyundai I10 1.1 Comfort
07.2012
68'340 km
69 PS/51 KW
Benzinac
4/5 vrata
Svajcarska
Ja sam mislio na online licitacije poput ovog sajta https://auto.ricardo.ch. Kakva je procedura i da li je uopšte pametno kupovati auta na ovaj način?
Da li je to rad AMSS opet u zastoju? postavljaju novog direktora?.. pa ne mogu da idu dalje predmeti tj automobii bez potpisa? ili je neka dezinformacija?
Nije dezinformacija.
Ja prekjuce podigoh homologaciju za jedan Audi a onda dobijem info da ko zna kad ce opet da se dobiju homologacije jer smenjuju direktora.
Opet naglasavam kako u svakoj ustanovi postoji zamenik direktora a samo u ovoj koja nam je generalno vazna ne postoji i onda se ceka taj potpis koji to u stvari i nije nego je pecat.
Prave nas budalama redovno.
Teško da će neko ovde da ti pomogne, obzirom na boldovano
Pozdrav svima !
Samo da se upišem u temu. Registrovao sam se na forum zahvaljujući potrazi za kvalitetnim informacijama. Pregledao sam preko 500 raznih sajtova, iščitao gomile i gomile uputstava i iskustava, ali olakšanje je stiglo u okviru jednog imena, DON. Ne poznajem ga, ali vidim da je car. Inače planiram da uvezem neki auto u Srbiju radi dalje prodaje ili možda da ostane i meni, ako mi odgovara. Gledam uglavnom automobile između 1000 i 3000e i pokušavam da napravim procenu da li mi se to uopšte isplati, osim što , možda , napolju nađem auto kojem nije vraćana kilometraža. Imam brata u Essenu, Nemačka, pa bi on mogao da mi izabere neki model, a ja da ga dopremim nekako do Srbije. Šta je najisplativije, lično, šlepom, vozom? Možda je već pisano o tome, ali malo da osvežim pamćenje, oči mi ispale od čitanja :-).
Takođe sam razmišljao da odem do Mađarske, ima li svrhe uvoziti odatle? Kolike su dadžbine kad bih iz Mađarske uvozio, pre carinjenja i kakva je procedura, pošto sam našao nekoliko oglasa gde su papiri tih vozila istekla i nemaju MOT(ovaj ecimo,https://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/clio/renault_clio_1.5_dci_authentique_120.000_km-12053264)? Hvala svima koji budu hteli da mi razjasne procedure i opišu iskustva koja su imali.
Neverovatno koliko vas mrzi da citate!
Upravo na ovoj strani je Don objasnio slican primer kako se uvozi auto kad si ti vlasnik u saobracajnoj.
Da li je proradio AMSS zna li ko,
jesu li doveli/postavil novog direktora?