Дон
Buduća legenda
- Poruka
- 29.456
Pozdrav Don,
ovde u Srbiji sam nasao jednog dobrog saab-a za prihvatljive novce i motorom pred izdisajem (sto meni odgovara, automehanicar sam), ali je problem sto je 2.3, registracija 50k sto mi je mnogo. Ne zelim da placam te pare. E sad, pokusavam da nadjem blok motora, ili ceo motor od 2.0 i da ga prepakujem na ovaj 2.3. Ali ne mogu da nadjem sa urednim papirima.
Jedina razlika izmedju ta dva motora je u hodu klipa. Znaci blok je potpuno isti!
E sad, koliko bi kostalo da se uveze ovakav neki auto gde bih ja gledao da carinim samo motor(ako to moze), a ostatak za delove ako zatreba nesto:
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=237866971&cd=635142571000000000&asrc=st|fs
Meni samo treba uredan 2.0 motor/blok sa papirima. Da li imas neku ideju sta mogu da uradim i da prodjem jeftinije? Da li znas da mogu negde napolju da kupim samo motor? Hvala na odgovoru.
Najbolje rešenje ti je, ako ne nađeš baš samo motor, da ti neko utera auto koji kupiš na redovne strane tablice, i onda ih skine da ih odjavi, a tebi ostaje auto za delove. Izvadiš iz njega motor, i samo motor ocariniš, ali auto za koji se carini motor mora imati srpsku saobraćajnu.
- - - - - - - - - -
Pozdrav svima,
Pronasao sam vozilo u Pojskoj, 2012 godiste ciji je vlasnik Britananac i prodaje ga vrlo povoljno. Cak bi mi bez nadoknade dovezao vozilo u CG.
Ranije sam vec dva puta uvozio iz Slovenije i u principu znam kako to ide ali ovaj put do Poljske je dosta skuplji pa me zanima na koji nacin da se zastitim i informisem prije nego sto bih otisao tamo ? Takodje, da li moguce da mi vlasnik doveze vozilo u CG
pa da posle toga zavrsimo papire ?
Unaprijed hvala !
Već odavno izlizana PREVARA!!!!!! Ne znam kako još uvek ima ljudi koji ne znaju za to.

Naravno, taj uvoz bez carine iz CH važi samo za auta EU proizvodnje.
 Naravno, taj uvoz bez carine iz CH važi samo za auta EU proizvodnje.