Uvoz automobila, pomoć i saveti

Не сад ћу ја да дођем да ти кажем да престанеш да сереш. :) и да те питам успут јеси звао војводу у хаг да га питаш зашто је уводио порез на луксуз?

Kod cika Slobe i vojvode Seselja porez na promet vozila ako je lice poreski obveznik je bilo 0%

A danas 20%

Plus ti izracunaju da ti auto vredi duplo vise nego sto je realno pa ti uzmu duplo vise para na ime poreza tj PDV-a

http://www.micro.co.rs/index.php/pr...en-16/177-prelazak-sa-poreza-na-promet-na-pdv

Evo ovde clanak ceo pa uporedi sve poreske stope kolike su bile kod Vojvode i kolike su danas.

aha kako da ne . Smislice ovi nasi lopovi do tad jos 100 haraca :)

- - - - - - - - - -

kod Vojvode je porez na luksuz bio 100 maraka za auto a 100 dinara za mobilni.

E sad uporedi to sa ovim tvojim lopinama cije ti lopovske zakone branis i kod kojih je porez na luksuz prilikom uvoza duplo veci od realnog , prilikom registracije 1000-2000 evra za auto i 20% od racuna za mobilni...

I od tog poreza su se gradili mostovi i ostala infrastruktura koju nam je razrusio NATO dok se danas te pare trpaju lopovima sa vlasti i njihovoj armiji gologuzih parazita....

Нису они моји него су твоји радикали само променили име па сходно томе повећали и порезе. Тако је то кад подржаваш мале лопове они временом постану велики. Сад ћути и трпи или марш на улицу па протестуј немој вечито да се кријеш иза екрана. :)

Sad ce da dodje big river ili dule da ti kazu da si ti mafijas svercer uvoznik i da te za to treba odrapiti i odrati ti kozu sa ledja :)

P.S evo tek sad vidim da se dule javio da ti kaze da ne uvozis nego da kod njega kupis "povoljno" neki auto sa realnih 400.000 a magicnih 135.000 km na satu :)

Koji si ti bolid. Jel ne shvatas salu?
A ajd sad ti pametni covece nadji Alfu 156 2001 za 450 eura na bilo kojim oglasima na planeti zemlji a da je u zdravom i pravom stanju a cak sta vise u bilo kom stanju.
I nemoj da laprdas da cene za mala tj jeftina kola idu gore za toliki procenat kad nemas nikakvu informaciju o tome.Ono sto cu ti ja reci je da Focus 2001 na koji se placala carina 120-130 eura sad po novom je 370 eura i to ti je svega 240-250 eura razlike.Na Puntu je to jos manje prema tome prvo proveri pa onda lupetaj i siri dezinformacije na forumu.
Italija
http://veicoli.autoscout24.it/?atyp...001&pricefrom=1000&cy=I&ustate=N,U&fromhome=1
Nemacka al ne gledaj ove 2,4 jer ce tu drzava da ti odere kozu.
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-r...ionDate=2001-01-01&fuels=DIESEL&ambitCountry=
Holandija.
http://occasions.autoscout24.nl/?at...01&pricefrom=1000&cy=NL&ustate=N,U&fromhome=1

Poslednja izmena:
A ajd sad ti pametni covece nadji Alfu 156 2001 za 450 eura na bilo kojim oglasima na planeti zemlji a da je u zdravom i pravom stanju a cak sta vise u bilo kom stanju.
I nemoj da laprdas da cene za mala tj jeftina kola idu gore za toliki procenat kad nemas nikakvu informaciju o tome.Ono sto cu ti ja reci je da Focus 2001 na koji se placala carina 120-130 eura sad po novom je 370 eura i to ti je svega 240-250 eura razlike.Na Puntu je to jos manje prema tome prvo proveri pa onda lupetaj i siri dezinformacije na forumu.

pa moze da se nadje 10 i vise godina star auto na zapadu za te pare

Eno pera fitilj je platio neki slican doduse malo stariji ali sa skroz malom kilometrazom te pare :)

Hocu da ti kazem dule , da se bez veze radujes ovde, ti ces ovde dugorocno samo imati stetu jer ce kao posledica ovoga narod kupovati automobile manje nego pre i teze ce se odlucivati na obnovu voznog parka.

JA inace navijam za tebe . Navijam da bude svima bolje u Srbiji pa i tebi a ne moze da nam bude bolje sve dok vlasti svakog meseca dizu cene i poreze.

Prihvata, ali samo licitacije, dok druge carinarnice ne prihvataju ni licitacije.

Šef kragujevačke ispostave je, kadamu je uletela unutrašnja kontrola sa zahtevom da to obustavi i da carini samo po katalogu AMSS, kao što su uradili i u drugim ispostavama, rekao da on pristaje na to samo ako mu izdaju pismeno naređenje i da se taj mangup iz unutrašnje kontrole potpiše i stavi svoj faksimil na to naređenje. Naravno, taj to nije hteo da uradi, jer bi to bio pisani dokaz da krše zakon, i jednoga dana kada se bude odgovaralo za ovo pravno nasilje, on bi bio taj na kome bi se kola slomila.
Pošto nije dobio pismeno naređenje kragujevački šef ih je odyebao i nastavio da carini licitacije po fakturnoj vrednosti. Ali samo licitacije.

Nažalost i oni od danas više ne rade carinjenje po fakturi za automobile sa licitacija. Šef je ipak morao da popusti pod pritiscima, bez obzira što je to apsolutno protivzakonito, pogotovo kada dostavite bukvalno sve do najsitnijih dokaza da ste automobil kupili od neke od najvećih evropskih lizing kuća (čitaj banaka), tako da danas nismo uložili papire za carinjenje i ako smo sve spremili: inostranu fakturu sa hologramom, snimljenu pobedničku listu sa licitacije, originalni ugovor o poslovnoj saradnji sa lizing kućom i overeni prevod kod sudskog tumača, odštampan ulaz na licitaciju LogIn (username i pass - naravno sa tačkicama), potvrdu od lizing kuće da smo dobili auto po toj ceni, potvrdu koju dobija prevoznik kada preuzme auto, originalni swift sa pečatom banke da je vozilo u potpunosti plaćeno preko računa ( ranije su prihvatali mail iz banke), telefon i mail od našeg referenta u lizing kući da mogu da provere verodostojnost datih dokumenata... znači kompletnu krvnu sliku, još samo fali bris iz du..ta. REČENO NAM JE DA JE DO DALJEG STOPIRANO CARINJENJE ZA LICITACIJE!, tako da ako se nešto ne promeni uskoro, ostaje nam da platimo carinu, pa da ih tužimo za povraćaj novca, naravno i retardi znaju da ćemo taj spor dobiti 100% jer svaki papir koji predamo je 1/1 ispravan-što ćemo i dokazati. Carina će naravno morati da vrati novac i platiti sudske troškove, jedino što će to trajati bar 6 meseci i ne ide u prilog ni jednoj strani, ali niko nije ni lud da nekome pokloni 100eura, a kamoli nekoliko hiljada, pogotovo ako nije kriv.

Ma ima ih eno koliko hoces i svi cekaju u redu na njih.
Daj jel ti stvarno verujes u to? Ako se i pojavila ta jedna koju drugar daje po nekloj smesnoj ceni zato sto je auto los to ne znaci da ih ima koliko hoces i da mozes u svako doba dana da je uzmes. Oglasi su tu da ti razbiju nadu i kao sto rekoh ne gledajte te Alfe sa 2,4 JTD motorom i ti se bas upecao.
Na kraj krajeva 450 i 800 je koliko % vise? I tebi ocigledno to nije neka razlika pa tako ne bi trebala da bude ni narodu u Srbiji ta razlika u porezu.
Vidis kako se lako navikne kad se dugo tretira.:)

Nažalost i oni od danas više ne rade carinjenje po fakturi za automobile sa licitacija. Šef je ipak morao da popusti pod pritiscima, bez obzira što je to apsolutno protivzakonito, pogotovo kada dostavite bukvalno sve do najsitnijih dokaza da ste automobil kupili od neke od najvećih evropskih lizing kuća (čitaj banaka), tako da danas nismo uložili papire za carinjenje i ako smo sve spremili: inostranu fakturu sa hologramom, snimljenu pobedničku listu sa licitacije, originalni ugovor o poslovnoj saradnji sa lizing kućom i overeni prevod kod sudskog tumača, odštampan ulaz na licitaciju LogIn (username i pass - naravno sa tačkicama), potvrdu od lizing kuće da smo dobili auto po toj ceni, potvrdu koju dobija prevoznik kada preuzme auto, originalni swift sa pečatom banke da je vozilo u potpunosti plaćeno preko računa ( ranije su prihvatali mail iz banke), telefon i mail od našeg referenta u lizing kući da mogu da provere verodostojnost datih dokumenata... znači kompletnu krvnu sliku, još samo fali bris iz du..ta. REČENO NAM JE DA JE DO DALJEG STOPIRANO CARINJENJE ZA LICITACIJE!, tako da ako se nešto ne promeni uskoro, ostaje nam da platimo carinu, pa da ih tužimo za povraćaj novca, naravno i retardi znaju da ćemo taj spor dobiti 100% jer svaki papir koji predamo je 1/1 ispravan-što ćemo i dokazati. Carina će naravno morati da vrati novac i platiti sudske troškove, jedino što će to trajati bar 6 meseci i ne ide u prilog ni jednoj strani, ali niko nije ni lud da nekome pokloni 100eura, a kamoli nekoliko hiljada, pogotovo ako nije kriv.

Druže, hebite im kevu banditsku. Oni se i nadaju da će ih jako mali broj uvoznika tužiti. To su tamo obične džukele. Vide kako im se ponašaju stranački lideri na vlasti, da gaze i čak se sprdaju i sa Ustavom, pa razmišljaju zašto onda i oni ne bi mogli sa jednim zakonom. Ista ta EU u koju se kunu će im zbog ovoga zavrnuti jajca. Samo je pitanje vremena. Inače, savetujem ti da kada budete tužili kulove iz Uprave carine, da kao svedoke pozovete predstavnike licitacijskih kuća. Tako ćete povećati trošak suđenja, pa neka kulovi plate još više, a to će onda rezultirati nogom u dupe iz fotelja mnogima od njih.

Ovde bih posebno skrenuo pažnju na same carinike. Kakvi su to beskičmenjaci koji pristaju da ih neko tera da krše zakon? Treba i njih svakog pojedinačno tužiti pored Uprave carine. Svaki koji je na JCI stavio svoj faksimil treba da odgovara za kršenje zakona.
I, da ne zaboravimo čuvenu unutrašnju kontrolu, koja umesto da sprečava kršenje zakona, sprovodi pravno nasilje i pod pretnjom tera carinike da krše zakon.

Kompletna garnitura u srpskoj carini je trula kao šupalj zub. Kompletnu bandu treba skloniti.

Poslednja izmena:
Ma ima ih eno koliko hoces i svi cekaju u redu na njih.
Daj jel ti stvarno verujes u to? Ako se i pojavila ta jedna koju drugar daje po nekloj smesnoj ceni zato sto je auto los to ne znaci da ih ima koliko hoces i da mozes u svako doba dana da je uzmes. Oglasi su tu da ti razbiju nadu i kao sto rekoh ne gledajte te Alfe sa 2,4 JTD motorom i ti se bas upecao.
Na kraj krajeva 450 i 800 je koliko % vise? I tebi ocigledno to nije neka razlika pa tako ne bi trebala da bude ni narodu u Srbiji ta razlika u porezu.
Vidis kako se lako navikne kad se dugo tretira.:)

mislis ovde upeco ,http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=240928733&asrc=st dule elsi ti iso preko el imas nekog tamo ,, neje bitno dase raspravljamo hocu da kazem da neprodaju svi kao ti auta , ima ljudi koji jednostavno poklanjaju auta , ocigledno nerazumes sta hocu da kazem

Italija
http://veicoli.autoscout24.it/?atyp...001&pricefrom=1000&cy=I&ustate=N,U&fromhome=1
Nemacka al ne gledaj ove 2,4 jer ce tu drzava da ti odere kozu.
http://suchen.mobile.de/auto/alfa-r...ionDate=2001-01-01&fuels=DIESEL&ambitCountry=
Holandija.
http://occasions.autoscout24.nl/?at...01&pricefrom=1000&cy=NL&ustate=N,U&fromhome=1

Jesi li ti carinio nesto po tim ciframa? Ja koliko sam cuo racun na fokus ide na 2700, pa i kada odbijes pdv 20% ispada da treba da platis za njega oko 430 eura, ne 350?

@driver94
Ti si racunao za dizelasa a ovaj bio benzinac.
I da 2010-te sam uvezo desetak kola iz Nemacke i nikad vise jer se tu navozas ko debil i na kraju ti kupci porede kola sa italijanskim kolima i tim cenama.
Jos jedan dokaz koliko se ceni auto i verujte mi da je kupcima samo cifra u glavi. Najlepse mi je bilo kad sam konacno mogao sa ponosom da kazem "Iz Nemacke" a kupci ce "Znas ima tamo za manje para".
E tad sam prelomio i vratio se lepoj Italiji gde takodje ima dobrih auta koja su meni cak i bolja jer nemaju korozije po sebi za razliku od nemaca i njihovih presoljenih puteva.
Inace jutros mi je lik nudio Focus 1,8 DI 2001 karavan iz Nemacke i platio je porez sa spedicijom 600 eura i nudio mi ga je povoljno ali avaj,korozija je ucinila svoje i dno vsvih vrata je u bubuljicama i leva trepna trula tako da necu da radim limariju i nisam ga uzeo.

Zdravo! Nov sam na krstarici! Interesuje me kolika bi bile dazbine za uvoz automobila iz Austrije! U pitanju je vozilo Mercedes- limuzina E200 cdi, 2002.godiste, 2000 kubika, 85kw,standardna oprema, bez alufelni! Da i,dal bi bile jeftinije dazbine da se uvoz izvrsi u Republici Srpskoj il Srbiji?

Hvala unapred!

Pozdrav Don,

ovde u Srbiji sam nasao jednog dobrog saab-a za prihvatljive novce i motorom pred izdisajem (sto meni odgovara, automehanicar sam), ali je problem sto je 2.3, registracija 50k sto mi je mnogo. Ne zelim da placam te pare. E sad, pokusavam da nadjem blok motora, ili ceo motor od 2.0 i da ga prepakujem na ovaj 2.3. Ali ne mogu da nadjem sa urednim papirima.
Jedina razlika izmedju ta dva motora je u hodu klipa. Znaci blok je potpuno isti!

E sad, koliko bi kostalo da se uveze ovakav neki auto gde bih ja gledao da carinim samo motor(ako to moze), a ostatak za delove ako zatreba nesto:
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=237866971&cd=635142571000000000&asrc=st|fs

Meni samo treba uredan 2.0 motor/blok sa papirima. Da li imas neku ideju sta mogu da uradim i da prodjem jeftinije? Da li znas da mogu negde napolju da kupim samo motor? Hvala na odgovoru. :bye:

Pozdrav Don,

ovde u Srbiji sam nasao jednog dobrog saab-a za prihvatljive novce i motorom pred izdisajem (sto meni odgovara, automehanicar sam), ali je problem sto je 2.3, registracija 50k sto mi je mnogo. Ne zelim da placam te pare. E sad, pokusavam da nadjem blok motora, ili ceo motor od 2.0 i da ga prepakujem na ovaj 2.3. Ali ne mogu da nadjem sa urednim papirima.
Jedina razlika izmedju ta dva motora je u hodu klipa. Znaci blok je potpuno isti!

E sad, koliko bi kostalo da se uveze ovakav neki auto gde bih ja gledao da carinim samo motor(ako to moze), a ostatak za delove ako zatreba nesto:
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=237866971&cd=635142571000000000&asrc=st|fs

Meni samo treba uredan 2.0 motor/blok sa papirima. Da li imas neku ideju sta mogu da uradim i da prodjem jeftinije? Da li znas da mogu negde napolju da kupim samo motor? Hvala na odgovoru. :bye:

mislim da saab ima sa 1.9 fiatov motor

Sto kaze Don, sustina ovde je da sama drzava krsi zakone koje je sama donela, da su bacili ustav pod noge, i to im prolazi jer mi cutimo.

Narod se ne buni, umesto da uvoznici izadju na ulice i blokiraju granicne prelaze sa svojim kamionima

Jer necu ja ovde da ostanem bez posla ali uvoznici automobila i njihovi radnici sigurno da hoce

Pozdrav svima,

Pronasao sam vozilo u Pojskoj, 2012 godiste ciji je vlasnik Britananac i prodaje ga vrlo povoljno. Cak bi mi bez nadoknade dovezao vozilo u CG.

Ranije sam vec dva puta uvozio iz Slovenije i u principu znam kako to ide ali ovaj put do Poljske je dosta skuplji pa me zanima na koji nacin da se zastitim i informisem prije nego sto bih otisao tamo ? Takodje, da li moguce da mi vlasnik doveze vozilo u CG
pa da posle toga zavrsimo papire ?

Unaprijed hvala !

Pazi moje iskustvo sa srpskom drzavom tj bagrom lopovskom

Narucio sam neke kablove za firmu iz Kine , vrednost posiljke 550 americkih dolara...

Platio Paypalom. I kinez napisao da kabal na fakturi vredi 10 centi ukupno 10 za 100 komada dolara, i ja budala , necu da varam i lazem, i napisem da vrednost posiljke nije 10 dolara vec 550 dolara .

I stoka carinska , me rebne sa carinskim racunom od 27.500 dinara.

Znaci na vrednost posiljke 45.000 dinara oni meni naplacuju carinu i pdv od 27.500 dinara

I onda krivi uvoznici kad umanjuju fakture ???

Majku da im ***** mrtvu lopovsku smrdljivu dabogda sve potrosili na lekove....

Back