Uvoz automobila, pomoć i saveti

Vidis da kinez vec sve zna sta treba da uradi a on ne salje samo za Srbiju nego za ceo svet i svuda se smanjuje da bi se izbeglo dranje od strane drzave.
A pricalo se kako to trgovci rade za svoj dzep.Sad se pokazalo za koga su to ustvari radili.
Od ponedeljka krece carinjenje vozila.

Vidis da kinez vec sve zna sta treba da uradi a on ne salje samo za Srbiju nego za ceo svet i svuda se smanjuje da bi se izbeglo dranje od strane drzave.
A pricalo se kako to trgovci rade za svoj dzep.Sad se pokazalo za koga su to ustvari radili.
Od ponedeljka krece carinjenje vozila.

pa Kinez gleda da ti pomogne. A nasa drzava da te opljacka. Zato ljudi umanjuju fakture i to treba da rade jer je drzava i vlast lopovska.

Uvozis nesto pokusavas da radis na marzu od 10-15% i drzava te rebne 50% i sta onda da radis ? Pa mora i ti da dignes cene . Ili da propadnes nemas drugi izbor.

Biti posten u ovoj zemlji lopova znaci biti yeban. Svakodnevno.

Zato podrzavam sve koji muvaju i umanjuju fakture, jer je glavni neprijatelj srpskog naroda ovaj vladajuci rezim...

Jer evo ja sam hteo da budem posten pa sam ispao budala. Napravila me budalom rodjena drzava. I opljackala me.

Poslednja izmena:
Jos samo kad bi drzava uvazila te fakture, bilo one od kineza, nemaca ili nekog treceg. Znam xy slucajeva porudzbina preko neta, gde se i umanjuju cene i gde su izrazene prave, a ispod vrednosti za carinjenje, mislim da je do nekih 50-60 eur sa transportom za fizicka lica, a nasi carinici kad otpakuju, zakljuce da to vredi vise, a neretko se desava da se samoposluze ako neceg ima vise u paketu!

Pozdrav svima,

Pronasao sam vozilo u Pojskoj, 2012 godiste ciji je vlasnik Britananac i prodaje ga vrlo povoljno. Cak bi mi bez nadoknade dovezao vozilo u CG.

Ranije sam vec dva puta uvozio iz Slovenije i u principu znam kako to ide ali ovaj put do Poljske je dosta skuplji pa me zanima na koji nacin da se zastitim i informisem prije nego sto bih otisao tamo ? Takodje, da li moguce da mi vlasnik doveze vozilo u CG
pa da posle toga zavrsimo papire ?

Unaprijed hvala !

Немој само да те тај ''енглез'' нагузи за лову јер та твоја прича звучи веома слично класичним интернет преварама где неки војник или бизнисмен у пролазу због селидбе купује или продаје (веома повољно) аутомобил или некретнину. :)

Zdravo! Nov sam na krstarici! Interesuje me kolika bi bile dazbine za uvoz automobila iz Austrije! U pitanju je vozilo Mercedes- limuzina E200 cdi, 2002.godiste, 2000 kubika, 85kw,standardna oprema, bez alufelni! Da i,dal bi bile jeftinije dazbine da se uvoz izvrsi u Republici Srpskoj il Srbiji?

Hvala unapred!

nisam znao da ima mecka dizel E200 cdi od 2 000 cub ( osim stare 124 ) svesam mislio dasu od 2 200 cub

Pozdrav svima,

Pronasao sam vozilo u Pojskoj, 2012 godiste ciji je vlasnik Britananac i prodaje ga vrlo povoljno. Cak bi mi bez nadoknade dovezao vozilo u CG.

Ranije sam vec dva puta uvozio iz Slovenije i u principu znam kako to ide ali ovaj put do Poljske je dosta skuplji pa me zanima na koji nacin da se zastitim i informisem prije nego sto bih otisao tamo ? Takodje, da li moguce da mi vlasnik doveze vozilo u CG
pa da posle toga zavrsimo papire ?

Unaprijed hvala !

Meni ovo zvuci kao prevara! Bilo je slicnih slucajeva vec, covek ili zena u nemackoj,poljskoj,austriji prodaju auto u pola njegove trzisne vrednosti, ali iz nekih razloga traze da im se unapred preko racuna u banci uplati odredjena suma, I onda ce pokazati auto... Medjutim nestanu I ta osoba I auto I tvoje pare. Cini mi se bas kao pravi skolski primer prevare,I cuo sam slicne price tipa vlasnik prodaje auto upola cene jer se preselio u englesku a tamo ne moze da vozi taj auto dosadilo mu da ga prodaje,hitne mu pare,tasta mu slomila kuk :) itd.

Postojao je ali jos 90'-tih i nije euro3 tako da ne trebas ni razmisljati o njemu.
Nema u E klasi manjeg dizel motora od 2200 ccm i mislim da su tu pogresili sto se tice nase drzave jer bi ih bilo bar duplo vise da je do 2000 ccm.
I BMW 320 benzinac nije sa 2000 kubika nego sa 2170 i tu se mnogi zeznu. Ne znam zasto su promenili ono na sta je ceo svet navikao.

Meni ovo zvuci kao prevara! Bilo je slicnih slucajeva vec, covek ili zena u nemackoj,poljskoj,austriji prodaju auto u pola njegove trzisne vrednosti, ali iz nekih razloga traze da im se unapred preko racuna u banci uplati odredjena suma, I onda ce pokazati auto... Medjutim nestanu I ta osoba I auto I tvoje pare. Cini mi se bas kao pravi skolski primer prevare,I cuo sam slicne price tipa vlasnik prodaje auto upola cene jer se preselio u englesku a tamo ne moze da vozi taj auto dosadilo mu da ga prodaje,hitne mu pare,tasta mu slomila kuk :) itd.

Upravo zato sam se i obratio za pomoc.
Medjutim, on ne trazi nikakav novac (vec sam mu to i rekao) i spreman je da dodje sa odjavnim dokumentima u CG i da mu platim za to ili da ja dodjem u Poljsku i da tamo sve zavrsimo.

E sad, cijena vozila je duplo niza od vrijednosti i jedino me strah da on ne dodje sa fals odjavnim dokumentima pa da posle prijavi osiguranju da je ukradeno. Ako bih ja otisao u Poljsku onda
na tu foru ne bi mogao da me predje. Ili mozda bi ?

Ako neko ima neki savjet bio bih zahvalan.

Zaboravio sam da napomenem da mi je poslao fotografije na kojima se vidi registarska tablica i poslao je broj sasije vozila. Provjerio sam ga i u policiji i u Renou i sve je u redu.

Ali cijena od 5000 € za vozilo koji vrijedi 12000 € govori da vjerovatno nesto nije u redu. Doduse i u Sloveniji sam prosle godine kupio vozilo ispod cijene i prodao ga bez problema ali nije bila tolika razlika.

Друже батали те глупости, алавост је опасна особина. Замисли се логично, од 40 милиона Пољака он баш нашао тебе у цг да ти прода аутомобил 60% испод тржишне цене?!

И ај ти нама објасни како сте се ви уопште нашли?

Upravo zato sam se i obratio za pomoc.
Medjutim, on ne trazi nikakav novac (vec sam mu to i rekao) i spreman je da dodje sa odjavnim dokumentima u CG i da mu platim za to ili da ja dodjem u Poljsku i da tamo sve zavrsimo.

E sad, cijena vozila je duplo niza od vrijednosti i jedino me strah da on ne dodje sa fals odjavnim dokumentima pa da posle prijavi osiguranju da je ukradeno. Ako bih ja otisao u Poljsku onda
na tu foru ne bi mogao da me predje. Ili mozda bi ?

Ako neko ima neki savjet bio bih zahvalan.
vozace te do zadnje sekunde dok ne treba krenuti ka tebi,i onda ce ti reci radi sigurnosti da preko western uniona uplatis neke pare

Друже батали те глупости, алавост је опасна особина. Замисли се логично, од 40 милиона Пољака он баш нашао тебе у цг да ти прода аутомобил 60% испод тржишне цене?!

И ај ти нама објасни како сте се ви уопште нашли?

Vozilo je bilo na sajtu mobile.de.

Poslao sam mu mail i dopisivali smo se par dana. Prvo je trazio da dodjem tamo ali posto mi je dalek put, a i iskreno i ja sam sumnjao da je u pitanju
prevaram nisam htio. Onda je ponudio da on doveze vozilo (i uradi papire koje mu posaljem da treba) uz nadoknadu i moju obavezu da obezbjedim smjestaj za njega i zenu nekoliko dana.

I meni je situacija cudna ali sam provjerio i vozilo se ne potrazuje, a u renou su mi potvrdili kilometrazu.

Prosle godine sam uzeo takodje renoa u Sloveniji za 5300 € i prodao ga 11500 ali sam imao i dosta troskova dok sam ga registrovao.

Tu možeš samo da izgubiš tvoje pare ,to je stara caka za nove budale.Banda je to vozaće oni tebe sve dok im ne uplatiš neku paru a onda doviđenja.Odradiće oni tebe zapamti to smo već više puta čuli.Mi ovde možemo još hiljadu saveta da ti damo ali ti misliš da je najbolje to što ti misliš ,onda netreba savet ni da ti dajemo.Prekini ti njega da zoveš videćeš kad počne on tebe da zove kao da nema drugih kupaca osim tebe.Pa takav auto upola cene najpre kupiće neki njegov komšija ako je to tako jevtino a neće da traži tebe u CG.

Ти прика ако мислиш да си паметнији од трговаца крени у ту куповину али ево ја ти у напред гарантујем да си само лаком на паре и брзу зараду и да ће те изјебати као вола. :)

Vjerovatno ste u pravu.

Nece on odmah traziti pare. Mozda bi vremenom bilo da mu treba za put ili tome slicno. Ali svakako nisam ni mislio da bilo sta placam na nevidjeno a iznenadio me je kada je ponudio da dodje sa uradjenim odjevnim papirima.

Mada, kada se bilo sta kupuje postoji mogucnost prevare. Meni je kolega kupio vozilo kod nas u CG za 5000 €, registrovao i vozio godinu dana.
Kada je sada trebao da ga registruje ponovo zaplijenili su mu vozilo jer je vlasnik iz Italije koji ga je prodao ovome sto drzi plac prijavio da je vozilo ukradeno.

@driver94
Ti si racunao za dizelasa a ovaj bio benzinac.
I da 2010-te sam uvezo desetak kola iz Nemacke i nikad vise jer se tu navozas ko debil i na kraju ti kupci porede kola sa italijanskim kolima i tim cenama.
Jos jedan dokaz koliko se ceni auto i verujte mi da je kupcima samo cifra u glavi. Najlepse mi je bilo kad sam konacno mogao sa ponosom da kazem "Iz Nemacke" a kupci ce "Znas ima tamo za manje para".
E tad sam prelomio i vratio se lepoj Italiji gde takodje ima dobrih auta koja su meni cak i bolja jer nemaju korozije po sebi za razliku od nemaca i njihovih presoljenih puteva.
Inace jutros mi je lik nudio Focus 1,8 DI 2001 karavan iz Nemacke i platio je porez sa spedicijom 600 eura i nudio mi ga je povoljno ali avaj,korozija je ucinila svoje i dno vsvih vrata je u bubuljicama i leva trepna trula tako da necu da radim limariju i nisam ga uzeo.

Pa gde je to carinjeno, u NS-u (taj Focus)? Koliko vidim nista nisu uradili sa ovim katalogom, opet se drugacije obracunava u Ns, Bg, Su ili Sapcu... Jel na firmu ili fizicko?

Pitanje za Don, sa prosle strane i interesuje me sta mi je sve potrebno od papira da bih mogao da uvezem auto. Da kazem drugaru da nabavi tamo pre nego sto krene.

Koliko bi izasle dazbine za
Reno Clio II
1,149 ccm
43kW/58KS
novembar 2001
2/3 vrata
Nemacka
115.000km

Hvala unapred.

Zdravo! Nov sam na krstarici! Interesuje me kolika bi bile dazbine za uvoz automobila iz Austrije! U pitanju je vozilo Mercedes- limuzina E200 cdi, 2002.godiste, 2000 kubika, 85kw,standardna oprema, bez alufelni! Da i,dal bi bile jeftinije dazbine da se uvoz izvrsi u Republici Srpskoj il Srbiji?

Hvala unapred!

Daj bar mesec prve registracije.

Za Srpsku ne znam koliko koštaju dažbine.

Back