Дон
Buduća legenda
- Poruka
- 29.456
Pozdrav Don,
ovde u Srbiji sam nasao jednog dobrog saab-a za prihvatljive novce i motorom pred izdisajem (sto meni odgovara, automehanicar sam), ali je problem sto je 2.3, registracija 50k sto mi je mnogo. Ne zelim da placam te pare. E sad, pokusavam da nadjem blok motora, ili ceo motor od 2.0 i da ga prepakujem na ovaj 2.3. Ali ne mogu da nadjem sa urednim papirima.
Jedina razlika izmedju ta dva motora je u hodu klipa. Znaci blok je potpuno isti!
E sad, koliko bi kostalo da se uveze ovakav neki auto gde bih ja gledao da carinim samo motor(ako to moze), a ostatak za delove ako zatreba nesto:
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=237866971&cd=635142571000000000&asrc=st|fs
Meni samo treba uredan 2.0 motor/blok sa papirima. Da li imas neku ideju sta mogu da uradim i da prodjem jeftinije? Da li znas da mogu negde napolju da kupim samo motor? Hvala na odgovoru.![]()
Najbolje rešenje ti je, ako ne nađeš baš samo motor, da ti neko utera auto koji kupiš na redovne strane tablice, i onda ih skine da ih odjavi, a tebi ostaje auto za delove. Izvadiš iz njega motor, i samo motor ocariniš, ali auto za koji se carini motor mora imati srpsku saobraćajnu.
- - - - - - - - - -
Pozdrav svima,
Pronasao sam vozilo u Pojskoj, 2012 godiste ciji je vlasnik Britananac i prodaje ga vrlo povoljno. Cak bi mi bez nadoknade dovezao vozilo u CG.
Ranije sam vec dva puta uvozio iz Slovenije i u principu znam kako to ide ali ovaj put do Poljske je dosta skuplji pa me zanima na koji nacin da se zastitim i informisem prije nego sto bih otisao tamo ? Takodje, da li moguce da mi vlasnik doveze vozilo u CG
pa da posle toga zavrsimo papire ?
Unaprijed hvala !
Već odavno izlizana PREVARA!!!!!! Ne znam kako još uvek ima ljudi koji ne znaju za to.

Naravno, taj uvoz bez carine iz CH važi samo za auta EU proizvodnje.