Uvoz automobila, pomoć i saveti

Hvala na impresijama! Trudim se, koliko mogu, da ovo sve bude na obostrano zadovoljstvo i korist.

Troškovi iznose 880 €.

Ne treba ti eur1. To ja rešavam.

Colke koštaju 100-150 €, ali za njih treba da ima važeći TUV (papir o tehničkoj ispravnosti). Ako ga nema, prvo vadiš TUV (oko 70 €), pa tek onda colke.

Treba da ima minimum 259.000 km. Ako ima manje, to se rešava pred granicom.

- - - - - - - - - -

Po carinskom zakonu roba može da se dopremi u Srbiju, i da neocarinjena čeka kupca, ali mora da leži u carinskoj zoni.

- - - - - - - - - -

Ne može polovnjak da stoji neocarinjen, sem ako ga nije uvezao vlasnik iz inostranstva na redovne table, pa "zaboravio" da ga vrati, kada se vraćao u inostranstvo. Ja sam čoveka razumeo da je kupio u salonu nov auto.
to sam dao primer da moze biti neocarinjen,ja sam usao sa col tablama i nisam morao prijaviti na carinu,takodje znas da ulaze i na sleperu pa se ne carine odmah

to sam dao primer da moze biti neocarinjen,ja sam usao sa col tablama i nisam morao prijaviti na carinu,takodje znas da ulaze i na sleperu pa se ne carine odmah

Znam, ali to je neregularno. Na granici ne bi smeli da propuste auto sa colkama ili na šlepu bez prijave carinjenja ili tranzita. Kod colki obično ne obrate pažnju, pa se prođe, a ovi što su na šlepovima prolaze uz podmazivanje.

Poslednja izmena:
koliko bi kostali troskovi poreza i carine za ovaj, prevoz, sta jos ima od troskova, (to moze i posle nove ako izlazi jeftinije) i dali bi moglo da se plati nekako preko racuna (ja ovde imam kes, neznam kako bih poslao pare, da, komrecijalni prodavac, auto plac) a imam ko ce da pogleda auto tamo..... http://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=235720114&cd=635098742340000000&asrc=st|fs

Carinjenje sa uslugom košta 1.000 €, a za prevoz i plaćanje preko računa ću ti na PP poslati telefon prevoznika, pa se direktno dogovori s njim.

Znam, ali to je neregularno. Na granici ne bi smeli da propuste auto sa colkama ili na šlepu bez prijave carinjenja ili tranzita. Kod colki obično ne obrate pažnju, pa se prođe, a ovi što su na šlepovima prolaze uz podmazivanje.
to je samo u nasoj lopovskoj zemlji neregularno,po celoj evropi ides sa col tablama privremenim koje su realno kao i regularne,zato i postoje na razne vremenske periode i cene se razlikuju,ako vec neko plati skuplje na mesec dana zasto taj mesec ne bi iskoristio i vozio pa tek na kraju isteka registrovao na 12 meseci,logicno,osim kod nas,svako ima osecaj da je lopov slepacka drzava

Pitanje za Dona,
Pre tri dana uvezao sam cetiri automobila iz Slovenije,reno scenik (2001),reno espace (2003),astra G (2003),bmw 320,uradjeni izvozni papiri i dovezeni automobili u Srbiju (samo bmw na colkama), spediterska firma u SLO koja je radila EX papir i trebala da uradi obrazac EUR 1 to nije ucinila,ostali smo uskraceni za EUR1,da ne duzim dalje,postoji li nacin u ovom momentu sto hitnije doci do EUR 1? Spediter u SLO trazi izjave o poreklu za svako vozilo kako bi tamosnja carina mogla da izda EUR 1. Ako nije problem javite se na moj PP ili rmetalkg@gmail.com

Pitanje za Dona,
Pre tri dana uvezao sam cetiri automobila iz Slovenije,reno scenik (2001),reno espace (2003),astra G (2003),bmw 320,uradjeni izvozni papiri i dovezeni automobili u Srbiju (samo bmw na colkama), spediterska firma u SLO koja je radila EX papir i trebala da uradi obrazac EUR 1 to nije ucinila,ostali smo uskraceni za EUR1,da ne duzim dalje,postoji li nacin u ovom momentu sto hitnije doci do EUR 1? Spediter u SLO trazi izjave o poreklu za svako vozilo kako bi tamosnja carina mogla da izda EUR 1. Ako nije problem javite se na moj PP ili rmetalkg@gmail.com

Kao što sam vam odgovorio u mailu, morate izvaditi potvrde proizvođača ili njihovog ovlaštenog predstavnika (može i iz Srbije) i poslati špediteru koji vam je radio izvozno carinjenje. To ne bi trebalo da bude problem.

Pozdrav Don.
Kako izvrsiti uvoz novog elektricnog automobila iz USA. Tesla Model X.
Naime kapara je (5,000$) ali nece skoro izaci (verovatno 2015. godine) ali me zanima kako da ga dovezem i preregistrujem na tablice u Srbiju.

Evo, sada sam proverio u carinskom tarifniku. Nećeš verovati, ali naša kretenska carina traži da ide na homologaciju. E, a pošto je američki auto, neće ti dozvoliti uvoz, jer će navesti da ne ispunjava euro3 normu. Oni to rade po automatizmu, i nije ih briga što je to pogon na struju i što nema gasova.

Da ti budem iskren. Ne bih se ja petljao u tu zaebanciju.

Evo, sada sam proverio u carinskom tarifniku. Nećeš verovati, ali naša kretenska carina traži da ide na homologaciju. E, a pošto je američki auto, neće ti dozvoliti uvoz, jer će navesti da ne ispunjava euro3 normu. Oni to rade po automatizmu, i nije ih briga što je to pogon na struju i što nema gasova.

Da ti budem iskren. Ne bih se ja petljao u tu zaebanciju.

To zovu isprava o usaglašenosti i propisano je za sva nova vozila. Ne utvrđuju oni tu da li je euro3, već sve moguće detalje na autu koji su propisani nekim standardima (jačina svetla, osovinsko opterećenje, brzina treptanja migavaca, veličina guma...). Nikako se ne treba petljati bez provere u agenciji za bezbednost, šta će sve tražiti od dokumenata. Ima kod mene u skladištu jedna autoprikolica iz Nemačke za koju ne daju homologaciju i najverovatnije će morati da se vrati nazad.

Back