Uvoz automobila, pomoć i saveti

Zelim da pohvalim i preporucim Dona!

Meni je upravo ocarinio auto u roku od 2 dana!

Nisam ga poznavao ranije i odlucio sam da ocarinim auto preko njega preko ovog sajta..procenio sam da je covek iskren i vredan,ima ogroman broj postova i svima je odgovarao ljubazno......i nisam se prevario.....dao sam mu auto i pare unapred u ruke....i posle 2 dana kao sto sam i ocekivao dobio ocarinjen auto u ruke i uspesno ga registrovao!

ozbiljan i vredan covek za svaku preporuku!

Don,molime te za pomoc u vezi EUR1 obrasca.

Auto kupujem od vlasnika u Italiji,gde i kako izvaditi EUR1 i koliko kosta otprilike da bih znao da li mi se uopste isplati da ga placam jer bih ustedeo 125e tj 12,5% carine na procenu voizila 1000e.

Da li samo u kupoprodajnom ugovoru koji se overava u komuni treba da navedem izjavu da je auto proizveden u Evropi i slicno...

Hvala ti unapred

Don,molime te za pomoc u vezi EUR1 obrasca.

Auto kupujem od vlasnika u Italiji,gde i kako izvaditi EUR1 i koliko kosta otprilike da bih znao da li mi se uopste isplati da ga placam jer bih ustedeo 125e tj 12,5% carine na procenu voizila 1000e.

Da li samo u kupoprodajnom ugovoru koji se overava u komuni treba da navedem izjavu da je auto proizveden u Evropi i slicno...

Hvala ti unapred

Vadiš ga u najbližoj carinarnici u Italiji. Ne znam koliko tamo košta. Cene se kreću po Evropi od 50 do 150 evra.

Ne navodiš poreklo na ugovoru. Samo podatke od auta i cenu, i overavaš ga.

Pitanje za dona

BMW 320d 100kw, 07.2001. god. 252000 km, cena na ugovoru 1500e dovezen je vec iz nemacke na col tablama. treba da se radi carinjenje, receno mi je da to radim u zrenjaninu. Da li bi ti mogao to da odradis i koja bi cena bila?
Hvala unapred..

Jesi li već uradio prijavu na granici? Ako jesi, i ako si upućen u carinarnicu Zrenjanin, onda tamo i moraš da ga cariniš.

Drugari, jedno obaveštenje...

Juče je Uprava carine izdala raspis o odluci koja stupa na snagu od sledećeg ponedeljka (09.12.) po kojoj se više neće prihvatati izjave na fakturi kao način dokazivanja EU porekla, odnosno prihvataće se samo uz depozit koji će država bez kamate da vrti do godinu dana. Pošto niko nije lud da im daje te "pozajmice", svi će morati da vade eur1 obrazac u inostranstvu.
To smo već izorganizovali, i neće biti nikakva peripetija za uvoznike. Mi ćemo sve to da rešavamo. Jedino će se cena usluge nešto malo promeniti, jer u nju treba da ukalkulišemo i troškove vađenja papira na ino-carini. Tako da znaju svi kojima sam do danas napravio kalkulaciju da će se ta visina troškova korigovati za visinu troškova vađenja tih papira.

Dalje, u svemu tome je dobro i što će se automobili iz Švajcarske moći cariniti bez plaćanja carine, ali pod uslovom da uvoznik na švajcarskoj carini izvadi fakturu i obrasce T1 i eur1 prema našoj firmi u Mađarskoj. Tek na osnovu toga će mađarska carina overiti eur1 prema Srbiji. U suprotnom moraće se za vozila iz CH plaćati puna carinska stopa od 12,5%. Ovo, naravno, važi za vozila EU proizvodnje.

Done, jesam ali ako mozes da mi posaljes u pp koliko bi kod tebe izaslo. Planiram za neki dan da idem po drugi auto

Nema potrebe na PP.

Po ovom novom režimu carinjenja koji sam gore opisao, sve te izađe 1.050 €. Tu ti za razliku od dosadašnjih kalkulacija ulazi i vađenje eur1 u Mađarskoj, dizanje km sata, ubacivanje na prikolici i granična prijava. Naravno, i homologacija je uračunata.

Back