Imam specificno pitanje:
Prijatelj iz Slo, iz Ljubljane ima covek firmu tamo, ima zilion auta od kojih bi jedan dao meni za dzabe, jer je u sloveniju otisao pre x godina kad ga je moj cale pogurao.
Covek ima na ime firme brdo auta, od kojih su vecina bar euro 3. nisam u toku znam da je to bio uslov pre 2 godine, sad me konkretno zanima kako sto jeftinije da odem i uzmem takvo auto ?
dakle on bi mi izasao u susret u smislu da bi sredio papire onako kako ja ocu (navedena cena i slicno), svi auti su njegovi licno, i imam da biram, stim sto iz postovanja prema njemu ne bih uzimao neke avione vec bas ono na granici - Punto, Bravo, 156, bilo koji euro3 koji bi teoretski mogao da se uveze. Moje pitanje je, koliko bi me teoretski izaslo da dovezem auto, koji necu platiti, i da ga dovedem u stanje pred registraciju, dakle samo uvoz, i bez cene za registrovanje, evo sta ima da ja mislim da je euro 3 -
156 2001
Polo 2000
Punto 2002 TD
Punto 1.2 2003
Nubira 2002
dakle, molio bih vas od srca da mi neko objasni proceduru ako recimo sam odem.
ne placam: automobil, registraciju
placam: put do Ljubljane, probne tablice za dovozenje (pretpostavljam), carinu i PDV, i jos nesto ... ?
ne bih da propustim ovu priliku, a nemam kog da iscimam da mi to uradi jer i da imam, zeleo bih sto jeftinije da prodjem jer sam upravo prebacio svoj auto na oca, i kupio skuter (popust kraj sezone) i potrefilo mi se da sam sad bez dodatne kinte, kad imam ovakvu priliku. pomozite