Дон
Buduća legenda
- Poruka
- 29.456
Done moze broj telefona? Posalji na baki_zagorica@yahoo.com
Poslao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Done moze broj telefona? Posalji na baki_zagorica@yahoo.com
Kad nema Dona da probam ja da razjasnim kakve su "promene".
Carina je zbog slabih rezultata u slučajevima naknadne naplate uvela pravilo da prvo naplate pun iznos dažbina, pa ukoliko su dokumenta ispravna, onda vraćaju novac. Ovo se ne dešava svaki put, već samo u slučajevima kad carinik koji je dobio deklaraciju na obradu, dobije poruku kroz carinski sistem da se to radi.
Na konkretnom primeru to izgleda ovako: Špediter podnese deklaraciju za auto čija je vrednost 1000eur. Postoji EUR1, te uvoznik auta treba da plati samo 20%pdv (200eur), a ne pun iznos dažbina od 35% (350eur). Ako "zasvetli lampica" onda špediter dobija obaveštenje da se dokumentacija (eur1) šalje na proveru, te da uz carinski račun na iznos od 200eur, mora da se uplati i razlika do punog iznosa dažbina, tj. još 150 eur na poseban račun. Taj novac će uvozniku biti vraćen ukoliko je eur1 u redu, a ako nije onda će odatle biti naplaćena carina. Ovo će se najverovatnije dešavati (ili se već dešava) "rizičnim" firmama uvoznicima. Mala je šansa da se desi fizičkim licima. Kod mene se koliko ja znam još nikome nije desilo, ali ovde su uglavnom uvoznici fizička lica. Kako je u Subotici gde se radi preko firmi nemam pojma, i ja bih voleo da znam.
Inače, da se izvinim svima koji su čekali na moje odgovore. Imao sam saobraćajku, pa sam bio na bolovanju.
Jesi li dobro Don-e ?
Pozdrav, interesuje me da li postoje transporteri koji rade samo dovoz vozila. Na primer ja uzmem sam auto u Nemackoj a oni ga samo dovezu do Srbije. Koliko se krecu cene i da li je to uopste izvodljivo da se ja ne pojavim na granici sa vozilom a da sa spediterima posle zavrsim carinu i ostalo.
e don ,dobro je da si dobrovec smo se bili zabrinuli.jbg kad vozis tog pezoa 200
![]()
pa da,u nasim godinama ..i motor..
pazi:1:46![]()
,e kazi nam svim.. jel ovo sve ostalo isto i funcionise sa uvozom znaci..?
![]()
Jel moze proracun za Audi A4 Svajcarca 2003, 18 t, 180 000 km, tempomat, parking senzori, aluminiumske felne, radio CD.
Pitanje za Dona!Koliko bi iznosili ukupni carinski troskovi(pdv i drugo do registracije)za ford mondeo 2.0 tddi 2004 66kw/90ks el.podizaci,automatska klima,abs,esp,cd plejer,grejaci sedista,5-oro vrata i za seata toleda 1.9tdi stella 2001 66kw/90ks 5-oro vrata,abs,manuelna klima,elektronski podizaci,oba auta su iz Nemacke?Unapred zahvalan!
Pozdrav svim forumasima
Zanima me sledece ako neko neko zna odgovor.
Ako kupim auto na auto placu u Hravatskoj, a poreklom ja iz Eu kakva je procedura za uvoz u Srbiju. Radi se o pikapu ili kombiju wolksvagen do 1600 kubika, 2005 ili 2004 godine. Auto je uvezen u Hrvatsku i nije placen pdv njihov.
Da li se za priznaje njihov originalni racun posto su cene relativno niske, kao i koliki bi bio PDV ovde
Svejedno ti je odakle ćeš ga kupiti. Ja ih jednako carinim odakle god da su.Pozdrav svima!
da ne bude da sam lenj, pokušao sam da nađem podatke o povraćaju pdv-a pri uvoza automobila iz Mađarske i Slovenije, ali zaista ne uspevam da nađem na ovolikom forumu, te vas molim za kratku informaciju da li je to moguće, pretpostavljam samo pri kupovini od pravnih lica i kolike su dažbine pri uvozu.
Detaljnije, planiram da kupim Citroen C4 Picasso 2.0 HDI do 9.000 €. Molim vas i za iskustva oko uvoza iz Slovenije i Mađarske. Da li neko ima iskustva sa ovom CARFAX proverom koju stavljaju Slovenci.
Bliži sam odluci da kupim u Mađarskoj zbog Dona koji je čini mi se ekspert za uvoz odande.
Hvala unapred.
Pošalji Duletu PP sa upitom!Da li može neko da mi kaže na kom sajtu mogu da vidim automobile koje prodaje Dule 021?
Da li neko ima kontakt Christiana za uvoz kola iz Mađarske?
Kristian se više ne bavi time. Imam drugog čoveka koji može ići s tobom u HU ako ti zatreba.