Uvoz automobila, pomoć i saveti

Мене интересује следеће. Хоћу да купим ауто у Холандији, изабрао сам га, и да би га довезао у Србију.. да ли је боља варијанта да га мој брат држављанин Холандије купи од власника тамо и довезе у Србију, или ја морам да идем у Холандију и купим директ од власника па да га довезем у Србију. Ја бих прву варијанту, да га он довезе.. јер ионако планира да дође код мене у госте (уштеди на авио карти, аутобусу).. Јел он мој рођак после мени "прода" ауто у Србији кад га довезе.. или постоји могућност да га он само довезе, а ја купим од власника на неки начин. Како то уопште иде.. :confused:Може ли неко да објасни ништа ми није јасно.:worth: Која је најбоља варијанта.

Najbolja je varijanta da ga on kupi i doveze, a carinjenje da radimo na uvozničku firmu, pa posle carinjenja uvoznička firma izdaje krajnju fakturu na tvoje ime sa kojomk registruješ auto u SUP-u.

Imam specificno pitanje:

Prijatelj iz Slo, iz Ljubljane ima covek firmu tamo, ima zilion auta od kojih bi jedan dao meni za dzabe, jer je u sloveniju otisao pre x godina kad ga je moj cale pogurao.

Covek ima na ime firme brdo auta, od kojih su vecina bar euro 3. nisam u toku znam da je to bio uslov pre 2 godine, sad me konkretno zanima kako sto jeftinije da odem i uzmem takvo auto ?

dakle on bi mi izasao u susret u smislu da bi sredio papire onako kako ja ocu (navedena cena i slicno), svi auti su njegovi licno, i imam da biram, stim sto iz postovanja prema njemu ne bih uzimao neke avione vec bas ono na granici - Punto, Bravo, 156, bilo koji euro3 koji bi teoretski mogao da se uveze. Moje pitanje je, koliko bi me teoretski izaslo da dovezem auto, koji necu platiti, i da ga dovedem u stanje pred registraciju, dakle samo uvoz, i bez cene za registrovanje, evo sta ima da ja mislim da je euro 3 -

156 2001
Polo 2000
Punto 2002 TD
Punto 1.2 2003
Nubira 2002

dakle, molio bih vas od srca da mi neko objasni proceduru ako recimo sam odem.

ne placam: automobil, registraciju
placam: put do Ljubljane, probne tablice za dovozenje (pretpostavljam), carinu i PDV, i jos nesto ... ?

ne bih da propustim ovu priliku, a nemam kog da iscimam da mi to uradi jer i da imam, zeleo bih sto jeftinije da prodjem jer sam upravo prebacio svoj auto na oca, i kupio skuter (popust kraj sezone) i potrefilo mi se da sam sad bez dodatne kinte, kad imam ovakvu priliku. pomozite :)

pitanje za DON-a......imam fiat 500 1.2 benzin,2009to, automatik ,na spanske tablice na moje ime,ne odjavljen vazi itv tj tehnicki,ima osiguranje vazece,farban,manualna klima,ima panorama krov,cd sa usb,centralno sa daljinskim,alu felne,53000km,ja vlasnik.......
.....da li bi moglo da ti predam auto u segedinu tako neodjavljen sa sve tablicama i da ti zavrsis sve sta treba i da dodje buduci vlasnik po auto kod tebe u suboticu i koliko novaca bi izaslo sve to kod tebe?hvala na odgovoru!

Možeš ga dovesti do Tompe, mesta pred granicom. Dalje ja rešavam.

Sve kompletno 1.030 €.

- - - - - - - - - -

Don, kako mogu stupiti u kontakt sa tobom?

office@don-sped.rs

- - - - - - - - - -

Dobar Dan, nov sam ovde i zelim da znam koliko se placa za uvoz naprimer za jednog: VW Polo 2002 Motor: BBZ 060739 WVWZZZ9NZ3D050524 EURO4, Cjena u CHF 2500.-- sa PDV.
imali neka stranica gde se to moze izracunati ? znaci iz CH za BiH.
hvala unaprijed

http://www.don-sped.rs/kalkulator-troskova-uvoza/

Imam specificno pitanje:

Prijatelj iz Slo, iz Ljubljane ima covek firmu tamo, ima zilion auta od kojih bi jedan dao meni za dzabe, jer je u sloveniju otisao pre x godina kad ga je moj cale pogurao.

Covek ima na ime firme brdo auta, od kojih su vecina bar euro 3. nisam u toku znam da je to bio uslov pre 2 godine, sad me konkretno zanima kako sto jeftinije da odem i uzmem takvo auto ?

dakle on bi mi izasao u susret u smislu da bi sredio papire onako kako ja ocu (navedena cena i slicno), svi auti su njegovi licno, i imam da biram, stim sto iz postovanja prema njemu ne bih uzimao neke avione vec bas ono na granici - Punto, Bravo, 156, bilo koji euro3 koji bi teoretski mogao da se uveze. Moje pitanje je, koliko bi me teoretski izaslo da dovezem auto, koji necu platiti, i da ga dovedem u stanje pred registraciju, dakle samo uvoz, i bez cene za registrovanje, evo sta ima da ja mislim da je euro 3 -

156 2001
Polo 2000
Punto 2002 TD
Punto 1.2 2003
Nubira 2002

dakle, molio bih vas od srca da mi neko objasni proceduru ako recimo sam odem.

ne placam: automobil, registraciju
placam: put do Ljubljane, probne tablice za dovozenje (pretpostavljam), carinu i PDV, i jos nesto ... ?

ne bih da propustim ovu priliku, a nemam kog da iscimam da mi to uradi jer i da imam, zeleo bih sto jeftinije da prodjem jer sam upravo prebacio svoj auto na oca, i kupio skuter (popust kraj sezone) i potrefilo mi se da sam sad bez dodatne kinte, kad imam ovakvu priliku. pomozite :)

Troškove je nezahvalno ovako paušalno davati, pa to ni neću učiniti. Inače, najpovoljnija kombinacija je da ti taj prijatelj da fakturu na našu uvozničku firmu, dovezeš ga kod mene na carinjenje, a posle uvoznička firma izda krajnju fakturu na tvoje ime. Tako smanjuješ troškove u Sloveniji, a ipak ga ocariniš bez plaćanje carine.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se svima koji su dugo čekali na odgovore. Bio sam na godišnjem odmoru.

Don - hvala puno, tako i hocu da uradim samo mi onda reci neku okvirnu cifru, tvoje "lupanje" ce sigurno da bude preciznije od mojeg. 100 evra? 1000 evra? znaci ja ne znam nista zato te pitam ... ? ne mogu da krenem u sloveniju dok ne znam kolko mi treba. nek bude recimo Alfa 156 ?

Ne bi bio problem ali moras ubaciti motor sa papirima i onda menjati saobracajnu jer su drugi brojevi na motoru.
Ima neka sema gde znam da su na nekim autima sa losim motorima uspevali da provuku da je korozirao broj motora i u tom slucaju kasnije si mogao da ubacis sta si hteo jer je isao na ukucavanje PUS-a.

Ne bi bio problem ali moras ubaciti motor sa papirima i onda menjati saobracajnu jer su drugi brojevi na motoru.
Ima neka sema gde znam da su na nekim autima sa losim motorima uspevali da provuku da je korozirao broj motora i u tom slucaju kasnije si mogao da ubacis sta si hteo jer je isao na ukucavanje PUS-a.

Mnogo je lakše da se u carinsku deklaraciju upiše broj motora koji će biti ubačen u auto. Onde mu ne treba ukucavanje.

Eto ja za 10 godina nisam cuo da je neko trazio da motor pali cak sta vise dosta kola je stizalo i sa motorom u gepeku i carinilo se bez nekih problema.

Pa, to zato što ih boli patka da se time zamajavaju, ali da ti neki paćenik ps-ovac otkrije da ne pali (tu ne spada loš akumulator, nego samo kvar motora), a kamoli da ga nađe u gepeku, ladno bi izdao rešenje da se vrati nazad.

- - - - - - - - - -

Don - hvala puno, tako i hocu da uradim samo mi onda reci neku okvirnu cifru, tvoje "lupanje" ce sigurno da bude preciznije od mojeg. 100 evra? 1000 evra? znaci ja ne znam nista zato te pitam ... ? ne mogu da krenem u sloveniju dok ne znam kolko mi treba. nek bude recimo Alfa 156 ?

Brate, moram znati da li je limuzina ili karavan, dizel ili benzinac, kubike i kilovate...

To je najjednostavnija varijanta.

- - - - - - - - - -

Mnogo je lakše da se u carinsku deklaraciju upiše broj motora koji će biti ubačen u auto. Onde mu ne treba ukucavanje.

Da, ako već ima motor, odnosno ako ga neće tražćiti i kupovati tek posle carinjenja. To je onda savršen posao.

Drugari,

moram vas zamoliti da se nekoliko dana strpite sa kalkulacijama, jer se spremaju neke promene u postupku carinjenja od sledeće nedelje, i ne zna se da li će i kako će to uticati na carinjenje automobila. Ja se iskreno nadam da neće, jer će poskupeti dažbine, odnosno neće moći da se carini sa povlasticom po sporazumu sa EU, jer će uslovi za tako nešto biti veoma nepovoljni, pa bi se moralo cariniti sa punom carinom i porezom. No, još se ništa ne zna, pa da ne nagađamo. Bićete blagovremeno obavešteni.

Back